Gå til innhold

KingIxus

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KingIxus

  1. Kikket også på Asus WL-700, men valgte den bort da jeg fant ut den ikke har spindown innegygget. (HDD er på konstant, så på en router som går 24/7 er dette ikke bra....)

     

    Valgte WL-500gP men angrer jo som en hund da d har vært en del problemer med den kan du si (Sjekk ut her for alle som er interessert http://wl500g.info/)

     

    MEN, det jeg mente var at NAS'en vil stå direkte koblet til interett, ingen pc i mellom som "sjekker" trafikken hva anngår antivirus/brannmur). Det jeg er redd for, er at den vil være sårbar iforhold til en egen server med egne sikkerhetsrogrammer installer.

     

    Kan virus/trojanere komme seg inn på en NAS og gjøre skade er vel det jeg egentlig mente?

  2. Er ingen nettverks-hjernekirurg, men dette "problemet" har jeg slitt med en god stund nå. Merkelige er at dette er den første siden jeg åpner i dag.

     

    Jeg er i Stavanger og sitter på UPC/Get/Chello Pluss som skal ha 7000 kbps ned. I laaaang laaang tid har jeg slitt med ekstremt dårlig ned hastighet mot en FTP som står på Lyse sitt nett.

     

    Der klarer jeg maks 80, men ligger stort sett på mellom 50 og 60. (Værste ha vært 10-15 over noen timer).

     

    Jeg klarer ikke å få hodet mitt rundt alt det tekniske, men hvis det er noe jeg kan gjøre (tester osv) som kan bidra til at vi har noe å slå på bordet med, så gjør jeg gjerne det. Bare gi meg basic'en så fikser jeg resten.

     

    Sendte mail til GET på tirsdag, men ikke fått svar enda. Gikk egentlig i veldig hyggelig tone hvor jeg forklarte hastighetsproblemene, spes mot ftp, men også til tider ordninær surfing. Dette har pågått, i tillegg til flere andre problemer i ett år nå, så jeg sa tydelig jeg ønsker å bytte hvis jeg ikke får et fornuftig svar.

     

     

    Torrent : Jeg har høyere UT hastighet enn jeg har ned.......suck på en dere

  3. Sitter å vurderer en NAS boks for å lagre alle mine bilder, filmer og all musikken min på det trådløsenettverket mitt. Nærmere bestemt DENNE boksen: http://www.tomsnetworking.com/2006/11/15/d..._dns323_review/

     

    Men, helt ærlig, så har jeg ikke peiling på NAS. Frykten min er for at en orm/virus/annen fandenskap skap komme inn i den. Se på "skjemaet" under:

     

     

     

    Internett

    l

    Pc - Trådløst - Nas

     

     

    NAS'en sitter jo tilkoblet routeren, som går rett på nett. Det er jo brannmur på routeren, men hva med virus.

     

    Kan virus komme seg inn på en NAS som står på 24/7 og slette filer? Slette filer når jeg tilkobler meg det trådløse nettet?

     

    Dette blir "serveren" min og jeg skal bruke NAS'en til backup. Men ingen har backu av backupen.

     

    Hvor sikker er det å ha en slik løsning?

  4. Det er fordi JPG er et "lossy" format, det betyr at informasjon forsvinner ved hver lagring selv om du velger beste kvalitet.

     

    Derfor bør du starte med den orginale fila når du skal gjøre endringer og aldri overskrive denne. Skal du lagre bilder for å seinere fortsette å jobbe med dem bør du bruke programmets eget format eller et annet "lossless" format som TIFF eller PNG.

    6819495[/snapback]

     

    Jeg tror jeg utdyper litt bedre hva jeg mente. Jeg har tatt en haug med bilder, helt siden 2001. Alt fra 2 mpx kamera til 7.2 mpx. Mange av bildene, trenger litt justering i PS. Farger, nyanser, støv på linse osv.

     

    Jeg vil åpne orginalbildene (jpg), gjøre endringer på bildene og lagre dem mest mulig identisk med orginalen. Flere enkle redigeringsverktøy har bare en "Save" knapp og ingen instilliger. Blir jo som oftest for simpelt, men jeg vil bare ivareta kvaliteten.

  5. Jeg sitter med plenty bilder som jeg vil redigere slik at de ser bedre ut. Men jeg stusser litt på lagringen av bildene. Jeg redigerer dem i Photoshop, så skal jeg lagre dem. Da kommer instilligen over hvor mye jpg komprimering jeg vil bruke.

     

    Det jeg ønsker (dere må si om dette er feil av meg) å lagre bildene i samme filstørrelse som før. Altså, minst mulig endring i jpg komprimeringen som mulig.

     

    Finnes det en setting for slik? Syns bare det blir litt for "simpelt" å dra skyvelæret frem og tilbake til man blir fornøyd. Tar man den helt opp, blir det jo uansett 2x størrelsen hvis ikke mer....

  6. Jeg skal ha ny trådløs router og ser på forskjellige muligheter der i gården. Jeg har klart å finne ut SÅPASS at DraftN ikke er en standard "standard" og ikke vil bli det før 2008 i beste fall. Men jeg er nysgjerrig selv om Tomshardware mener "KJØP DRAFTN!" med en kraftig porsjon ironi... (http://www.tomsnetworking.com/2006/05/09/buy_draft_11n/)

     

    SÅ, jeg har noen spørsmål til de som er litt mer nerdete enn meg selv:

     

    a) er det riktig at hvis man har et innebygget a/b/g kort i laptopen, vil ikke MIMO ha noen effekt på 1) hastighet 2) rekkevidde 3) sendestyrke?

     

    b) hvis naboen kjøper DraftN/MIMO så vil dette muligens forstyrre min b/g router og påvirke kontakten mellom pc/laptop?

     

    c) Hvilken router vil dere anbefale, uansett pris. Hva er best?

  7. Her sitter jeg og koser meg, det er varmt, det er sol og jeg har prøvt alle mulige måte for å få dette til.

     

    1. Jeg sitter med et Excel dokument

    2. Dette skal lages om til PDF og så printes fra PDF filen.

    3. Alle mulige instillingen er satt til A4 og ikke Letter (Dette har jeg endret i Adobe PDF under "Printers and Feces")

     

    Her begynner problemene

     

    4. Jeg skriver til en PDF fil fra Excel (A4)

    5. Jeg åpner Acrobat Pro for å skrive ut dokumentet. Standard printer er da "Adobe PDF" og formatet er A4.

    6. Så endrer jeg printer før utskrift og dokumentet blir endret til Letter og jeg har ikke mulighet til å endre dette

    7. Dette resulterer i at selve dokumentet ikke passer inn i papiret og jeg må enten

     

    A) Forminske filen/doc til å passe Letter (det blir mye luft i utskriften og teksten forminskes i forhold til orginalen

     

    B) Printe den uten tilpassninger hvorpå jeg mister deler av topp og bunn tekst...

     

     

    JEG VIL :

     

    1. Omgjøre et Excel dokument til PDF (A4)

    2. Skrive ut et PDF dokment i A4

    3. SLIK at dokumentet passer nøyaktig slik det gjorde i Excel.

     

     

     

     

    Aller ærbødigst takk......

  8. Jeg site på en 1 uke gammel Toshiba laptop. Gret nok at tastaturet har annen layout enn min gamle Toshiba, men tastaturet er frytelig treigt. Jeg er ingen "touch" fantom, men jeg kan skrive fort hvis jeg må. Eller skrivere jeg i godt behagelig tempo med bgge hendene. ALTSÅ ikke en og en bokstav med n fing på hver hånd, men hele rd og øynene på skjermen.

     

    Men som dere er er noe GALT. Teksten over mangler til tider en bokstav eler to (som ELLER i denne setningen). Jeg treffer bokstaven, den går ned, men ingen bokstav kommer på skjermen. Noen ganger må jeg trykke 2-3 ganger for at noe kommer...

     

     

    FRYKTELIG IRRITERENDE Å MÅTTE SITTE SKRIVE SÅ INN I HEKKANS TYDELIG HELE TIDEN OG DOBBLETSJEKKE ALT. På passord blir det en pain in the cpu.

     

    Defekt...levere den inn, slå hardt på det? Que pasa?

     

     

    Emnetittelen måtte jeg sjekke 2 ganger for å se om alle bokstvene kom med.

  9. Kort presentasjon, min laptop er ødelagt, det er en forsikringssak. PROBLEMET er at de ikke har den type maskin jeg vil ha, så valget står mellom disse 2 masiknenen iforhold til den jeg hadde før. Min tidligere var 15,4 Widrescreen og jeg hadde den med på jobb hver dag. Jeg brukte den til ALT, musikk arkiv, jukebox, også film på den, så film på tv....den nye skal også brukes til alt! OGså jobb hver dag...

     

     

     

    http://nordic.computers.toshiba-europe.com...ODUCT_ID=117257

     

    eller denne :

     

    http://nordic.computers.toshiba-europe.com...ODUCT_ID=117258

     

     

    Jeg kan velge en rimeligere laptop og få samme størrelse som før, eller en av disse to. HVILKE SYNSPUNKTER HAR DERE?

     

    Mine er som følger:

     

    - P100 har ikke scart, når jeg skal se film på tven min (har ikke flatskjerm enda)

    - P100 har ikke 5.1 sorround

    - P100 har ikke tv-tuner (VIL jeg komme til å bruke det?

    - P100 veier vel MINDRE en F40 (3,1 og 3,9)

    - F30 er "høyere/tykkere"

    - F30 har ikke DVI, kun scart...alle nye LCD tver har scart....

    - F30 har kun 128MB skjermkort

    - F30 har "dårligere" prosessor

    - F30 kan kjøre raid...

    - F30 blir skitten på den blanke overflaten

     

    Egentlig vil jeg bare ha min gamle Toshiba tilbake, for den var perfekt..... i min drømme verden skulle P100 hatt 15,4 skjerm, da hadde valget vært enkelt.

     

     

     

    HJELP MEG OG DU VIL FÅ EN IS I HIMMELEN..............

  10. Er det bare meg, eller er topp modellene som selges rundt forbi "litt" gamle? Når kommer det nye lurer jeg på?

     

    Greit nok, gir du 15.000 for en maskin, får du noe vanvittig mellom hendene....men hvis f.eks. Toshiba/FJS o.l. kommer med nye modeller i slutten av måneden, føler en seg litt lurt.......alltid greit å ha det beste lengst mulig.

     

    Er det noe som har lanserings planene til de forskjellige produsentene?

  11. HAHAHAHA, BUSTED!

     

    Tanken bak å IKKE bruke butikknavn, var å få frem en diskusjon om forsikring på generellt grunnlag og IKKE noe beflammede ord om butikken. Butikken har lite med dette å gjøre, flinke folk der, bare du stiller intelligente spørsmål til dem.

     

    Men det har nå ordnet seg, de har nå gått med på å heller "gå opp" en prisklasse og la meg velge pc. De sa selv at det "ikke er jeg som kunde som skal bli skadelidende". Da får jeg det som jeg vil, i min anal retarderte lille verden.

     

    Slik jeg HAR FORSTÅTT DET, kan en STORT sett betale litt ekstra for å få en "verdigjennstand" lagt til spesielt i innboforsikringen. Dette vil dekke uhell som kaffe og at katten pisser på disken din el. lignende.

     

    Dette SKAL sjekkes opp før jeg henter meg ny laptop. Jeg fikk det jo som jeg ville, men det var for knotete. Dette med at jeg ikke kunne velge pc selv, burde de også ha opplyst om...

     

    Jaja...ting ornær seg.

  12. Anngående "snytt" følelsen. Jeg får ny maskin, helt rett i det. Men jeg finner også ut at jeg kunne ha betalt 50-100kr i året for å legge den til i innbo. "Verdiforringelsen" jeg "taper" når jeg får kontanter hos mitt forsikringsselskap, tilsvarer jo den samme forringelsen som (Butikknavn HAHAHAH) automatisk pålegger meg.....

     

    Så slik jeg ser det, betaler man 3000kr og får ingen ting igjen for det...

  13. Jeg har klart å ødelegge min bærbare pc. Jeg har forsikring hos (Butikknavn), glimrende tenkte jeg! (Før du skyter meg, få heller med deg at jeg IKKE hadde tatt backup og hdd er helt ødelagt. Dette har vært fryktelig kjipt for meg....og selvsagt IKKE var med vilje!!)

     

    Så kommer egentlig problemet:

     

    1. Jeg skal ifølge avtalen få "... nytt objekt av samme modell og merke, eller om det ikke finnes tilgjengelig med nærmest likeverdig objekt".

     

    Videre "Det er ingen reduksjon i skadeerstatningen på grunn av alder og slitasje".

     

    2. Min modell finnes ikke lenger, selv om de fører samme fabrikant som før. Så de vil sende meg en "tilsvarende modell" av et annet merke. Denne har på papiret bedre ytelse enn min 1 år gamle laptop. (Dette syns jeg er som å krasje en BMW og få en VW tilbake, fordi "begge går jo fremover og har 1,8l motor)

     

    3. Butikken vil også sende meg en laptop til en annen pris enn det jeg har betalt. La oss si at min laptop kostet 16.990 og de vil sende meg en til 13.990. Modellen er bedre enn den jeg hadde, men her ligger det jo innbakt indirekte et verditap. Jeg kjøpte jo toppmodellen.

     

    4. Jeg er en av de "anal retarderte" og er sinnsykt nøye på detaljer. Jeg valgte akkuratt den pcen jeg gjorde pga. spesifikasjonene OG DESIGNET/UTSEENDE PÅ DEN. Det merke de vil sende meg, kan jeg ikke fordra. Syns det er stygt og ville ikke kjøpt det til halv pris (alvorlig talt, det betyr av en eller annen grunn mye for meg).

     

    5. De vil ikke la meg legge penger imellom for å velge en dyrere modell av samme fabrikat som jeg HADDE.

     

     

    HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG HER, hva skal jeg gjøre og er det noen andre som har opplevd dette? For meg er ikke HP og Asus et "likeverdig" produkt.

     

     

    Hvis dette ikke ordner seg, hva er da vitsen å betale 3000kr i forsikring?

  14. Kanskje det ligger noe i systemoggen om hva som skjedde?

    I så fall google feilmeldingen.

    5909303[/snapback]

     

    Dette er svarene jeg finner i "eventvwr" :

     

     

    Hengende program InDesign.exe, versjon 4.0.2.633, hengende modul hungapp, versjon 0.0.0.0, hengeadresse 0x00000000.

     

    Hvis du vil ha mer informasjon, se Hjelp og støtte på http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

     

    og

     

    Feil i minneområdet 250389490.

     

    Hvis du vil ha mer informasjon, se Hjelp og støtte på http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  15. Heisann godfolk, er det bra i Vikingskipet? (Hekkans nerder hehe....)

     

    Ok, jeg har etter mye suttring og dramatisk redusert pengeforbruk, gått til innkjøp av Adobe Creative Suite 2, hele fordømte pakken. Nå er jeg fattigere enn når jeg var student og så for meg en påske med mye kreativitet.

     

    Poblemet er som følger:

     

    1. Jeg installerer hele pakken, alle programmene fungerer, MEN InDesign låser seg hver fordømte gang jeg åpner det opp. Det tar ca 5-10 sekunder, så fryser/låser hele programmet seg.

     

    2. Jeg har forsøkt å installere kun InDesign på ny : Samme resultat

    3. Jeg har forsøkt å avinstallere hele pakken, skru av Norton Security og Antivirus og så installere igjen: Samme resultat

    4. Jeg har forsøkt oppdateringene fra Adobe: Samme resultat

    5. Jeg begynner å bli sint, forferdelig sint...

    6. Har skrudd av alle immunizers, anti-spyware....alt : Samme resultat

    6. Vurderer å formatere hele driten og sitte hele påsken med dette...

    7. Eller bare reise på ski og drite i alt...

     

     

    HAR NOEN VÆRT BORTI NOE LIGNENDE?

     

    HAR NOEN EN LØSNING?

     

    HAR FUNNET LITT OM LIGNENDE PROBLEM PÅ ADOBE SINE SIDER...MEN STORT SETT SIER DE BARE AT DE IKKE HAR PEILINGE PÅ HVA SOM ER PROBLEMT!

     

    HJELP MEG!

  16. Tidligere hadde jeg et Kingston CF kort som hadde 5års garanti. Nå kan det jo alltids stilles spørsmål til hva denne garantien er god for, men hvor nødvendig er den? Jeg har bestillt meg et nytt kort fra Apacer (Photo Steno Pro) men det later til at dette ikke har noen "garanti" overhodet. Hvor mye vits er det i en slik garanti og hva skjer hvis dette kortet slutter å fungere?

     

    Takker

×
×
  • Opprett ny...