Gå til innhold

crackstein

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crackstein

  1. Hei,

     

    Har nettop begynt på NTNU og der kommer studenter fra hele landet. For en utlending som meg som ikke har vært så lenge i Norge, så er deres dialektene særlig vanskelig å forstå. Faddergruppen vår består av studenter fra forskjellige steder i Norge. Uttalene deres høres ut som andre språkform enn Bokmål og når de bruker de "rare" dialektordene deres når de snakker, så er jeg 'lost'.

     

    Spørsmålet er da hvordan skal jeg forstå de forskjellige dialektene i en kort tid. Har dere noen tips og tricks som kan hjelpe meg med dette?

    Andre spørsmålet er: Er du stolt av dialekten din?

     

    Tredje spørsmålet er: Bør "vi" snakke bare standard norsk(ren bokmål) for at mennesker som meg kan fort lære seg norsk eller trenger vi egentlig å ha så mange forskjellige diaktene i den globaliserende verden?

  2. Kanskje nesten alle har hørt om det som skjedde i Dubai i det siste og en norsk kvinne ble dømt 16 måneder i fengsel på grunn av at ho meldte om voldtekt til politiet. Fra vestlige perspektiv så kom dette som en sjokk til alle. Sex utenfor ekteskapet, bruk av alkohol og etc.. som er veldig vanlig i vesten.

     

    Jeg bare lurer på om det finnes andre ting som er forbudt i Sharia-loven.

  3. Døden er heller en befrielse, enn en straff. Den dagen jeg dør, så har jeg ingen beskymringer lenger. Ingen smerter. Nei, ingen ting... Hvorfor vil man bruke dette som en form for straff? "For da er man kvitt fyren" ? Nei. Jeg mener at disse skal ha straff. For de mest ekstreme brutale forbrytelsene, så skal det være livstid i fengsel med kummerlige forhold i fengselet, uten muligheter til å ta selvmord. Med kummerlig mener jeg: Uten TV, Mobiltelefon, PC, tredemølle, og andre elektriske moderne aparater. Bøker er greit, men ikke noe mer enn det. Og brev men ikke besøksforbud...

     

    Hva om et langsomt dødsstraff som svir helt i ræva? :)

  4. Regning greier er ikke noe problem for meg, hvertfall i VGS. Men det som er problemet er norsken!! Når man snakker i en stor sal, så blir det masse ekko(for eks. i gymsal) og jeg har vansker med å følge i sånne situasjoner. Håper at norsken min blir bedre etterhvert :)

     

    Hva skjer da hvis man får stryk i et semester? Kan man ta opp igjen eksamen eller må man bare gjensitte i den klassen i neste studieår?

     

     

    Vil anbefale bærbar, det blir brukt såppass omfattende. Burde være oppnåelig å kunne skrape sammen 6k til en dugbar bærbar når du starter på universitet. Siden du har stasjonær ville jeg ordnet en uten dedikert skjermkort, og lang batterilevetid, helst 13".

    I forelesninger med programmering gås det gjennom slik at det er meningen at man skal jobbe på bærbar samtidig med foreleseren. Å kjøpe bærbar er jo ikke noe som haster før skolestart, du finner fort ut om du vil ha det eller ikke.

     

    Ang forkunnskaper er det lagt opp til at du ikke trenger noe som helst slags forkunnskap om programmering, så det er ikke noe problem.

    Matten er litt verre, det var over 50% stryk 1.semester. Hvis du synes R1/2 var lekende lett er det sikkert ikke noe problem, for alle andre vil man slite.

×
×
  • Opprett ny...