Gå til innhold

Grantreet

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grantreet

  1. Gjest b7688...aaa skrev (2 minutter siden):

    Sant nok. Vi mennesker har ulike preferanser, der er så klart noen "gylne regler" og pekepinner, som for eksempel at mannen ønsker en partner lavere enn seg selv og kvinnen ønsker en partner høyere enn seg selv. En del menn vil gjerne at kvinnen skal være mye lavere, mens andre kanskje ikke bryr seg så mye. For mange kvinner er høyde noe av det viktigste, men det er jo også mange kvinner som ikke bryr seg. På et diskusjonsforum er referansen begrenset og svarene man får her, er kanskje ikke de samme man ville fått om man spurte mennesker på gata.

    Og så var det jo dette med viktigheten av høyde. Er det egentlig så viktig? 

    Anonymous poster hash: b7688...aaa

    jeg har aldri forelsket meg i noen pga høyden. eksene mine har bare vært litt over 170. jeg vet ikke hvorfor jeg har fått komplekser med høyden min de siste årene. er vel bare ute etter å føle meg bedre.

    • Liker 2
  2. Jeg har mistet smart-telefonen min. Jeg klarer ikke å spore den fordi jeg verken har simkort i den eller er pålogget google-konto.Jeg har kun brukt den som kamera, den har fremdeles litt strøm, og den er registrert på meg. Kan den spores opp?

  3. Dr. Brodsky skrev (1 time siden):

    Jeg tror du må tilpasse forventningene til budsjettet ditt, og mest sannsynlig også til ditt kunnskapsnivå.

    Skal du ha kamera og objektiv til under 7 000 kr?

    Må det være speilrefleks, eller kan speilløse systemkamera være aktuelt?

    Hvor små er disse små tingene du må kunne fokusere på?

    Er vekt og størrelse viktig?

    Er video aktuelt?

    Hei og tusen takk for svar! Hva anbefaler du, speilrefleks eller speilløse? Ja, kan max bruke 7000 tilsammen.

    Men når det gjelder brukt, har jeg hørt at det samler seg støv inni med tiden som gjør kvaliteten på bildene dårligere?

    Jeg har ikke så mye kunnskap med kamera,men kunne tenkt meg å sette meg inn i det hvis kameraet er litt avansert, men litt enkelt er jo bra.

    Vekt og størrelse er ikke nøye. Vil kunne ta nærbilder av f.eks. blomster.

    Video er aktuelt.

  4. Jeg har aldri kjøpt et ordentlig godt kamera før og ser nå etter et veldig bra kamera til max 7000 kr. Jeg vil at det skal være et speilreflekskamera som egner seg til å ta bilder i skogen. Jeg tar flest bilder i skogen. Et som klarer å fange grønnfargene og som tar gode bilder i skumringen. Men kunne også tenkt meg at det fokuserte godt hvis jeg skulle ta bilder av små ting. Setter pris på tips og råd.

  5. The Avatar skrev (På 19.10.2020 den 10.55):

    Ja, det er mulig men ikkje spesielt vanleg.
    Det vanlegaste er at kvinner stopper å vekse eit par år etter fyrste menstruasjon typisk rundt 15-16 år. Gutane får sin vekstperiode litt seinare og stopper ofte ikkje å vekse før dei er 18-19 år.
    Som med det meste anna så finnes det unntak, og mykje er avhengig av både genetikk og miljø. Det finnes for eksempel mange eksempel frå forsvaret der soldatane blir målt før og etter tenesten der gutar over 20 år har strekt seg til mange centimeter høgare på berre eit år.

    Du kan nok langt på veg analysere din eigen vekst sjølv. Om det er slik at du no er omtrent 18 år og vil avgjere om du fortsatt blir høgare så er det nokre ting du kan tenke over. Kom du tidleg eller seint i puberteten? Vaks du mykje heilt i begynnelsen av puberteten eller er det sannsynleg at du strekker deg litt og litt i høgda over fleire år? Kor høge er dine kvinnelege slektningar? Genetisk sett er det sannsynleg at du blir omtrent like høg, kanskje litt høgare basert på betre levevilkår, det er lite sannsynleg at du blir markant mykje høgare eller lavare enn resten av slekta. Veit du om f.eks. mor di var høg eller lav som ungdom? Det er sannsynleg at du følger eit ganske likt vekstmønster, så om mor di var lav gjennom heile ungdommen og plutseleg blei høg mot slutten av tenåra så er det ikkje usannsynleg at du kan forvente det samme.

    I tillegg så er det ein tredje faktor med trening som også til ei viss grad har innvirkning på høgda. Dersom du er godt trent med sterk kjernemusklatur og generelt god holdning så vil du bli opp til eit par cm høgare berre fordi du går rundt og er rak i ryggen og ikkje sammensunket med dårleg holdning. Dette er høgde som ikkje blir registrert ved høgdemåling ettersom du då strammar deg opp før målinga, men det har ein del å seie for kor høg du blir oppfatta å være i dagleglivet.

    tusen takk for svar. hvis jeg fikk mensen da jeg var 14, er det sannsynlig at jeg da har vokst etter 18 år?

     

  6. Aner ikke om reglene er annerledes når det er i samme bygget, men om du leser om saken med bitcoin støyen så nevnes det vel en lydgrense på 45dB? Som sikkert ikke hjelper noe, men.

     

    https://www.nrk.no/hordaland/naboer-fortviler-over-stoy-fra-bitcoin-fabrikk-1.14096323

    http://www.stoyforeningen.no/Hva-er-stoey/Boligstoey-regelverk

    Tusen takk, stor hjelp

  7. Hei. For snart et år siden flyttet jeg om min sønn inn i en leilighet i ei bygd over en butikk.
    Vi trives kjempegodt, den eneste tingen er at denne butikken har et kjølerom, motoren er i kjelleren og den dundrer 24/7. Det dundrer høyest inne på min sønns rom.  Hvis man sover der og legger øret på puten, dundrer det bass inn i øret.men høres i hele leiligheten. jeg blir veldig forstyrret når jeg skal sove. jeg må liksom prøve å late som det ikke bråker. Det er slitsomt.

    Finnes det noen regler på dette? Jeg er nesten 100% sikker på at buikken ikke har råd til å endre på noe, for det går akkurat rundt fra før.

    håper noen har peiling på dette.

×
×
  • Opprett ny...