Gå til innhold

lolkyb

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lolkyb

  1. "politiet i Tyskland nylig gjorde et gedigent beslag av 1700 bitcoin"
    ...
    "Eieren av den svært verdifulle bitcoin-beholdningen har imidlertid hittil ikke gitt fra seg passordet, som gjør det umulig for politiet å få tilgang til verdiene."

     

    Politiet har altså ikke tatt beslag av bitcoin-beholdningen.

     

    "Det er uvisst om mannen simpelthen nekter å gi fra seg passordet, eller om han har glemt det. Ifølge Reuters skal påtalemyndighetene ha sikret at mannen uansett ikke har tilgang til bitcoin-verdiene selv"

     

    Hvordan skal de ha sikret seg dette? Det er mange selvmotsigelser i artikkelen, og det virker som enten politiet eller artikkelforfatter ikke helt skjønner hvordan bitcoin virker? Det blir som om en bankraner graver ned utbyttet i skogen, og bare han vet hvor pengene er. Hvordan kan da politiet ta beslag i pengene, eller forsikre seg om at raneren aldri får tak i de? Den eneste måten er å holde han i fullstendig isolasjon resten av livet, men som reuters-artikkelen sier så er han allerede en fri mann, og kommer garantert til å flytte de 1700 BTC han sitter på

  2. 5 minutes ago, Zeph said:

    Kva bank og fond er det snakk om? Det kan vere sånn at om du kjøper bankens eigne fond så går det fortare. I DNB får eg td. dagens kurs om eg legg inn kjøp før kl. 12:00. Kjøper eg KLP eller andre leverandørar så kan det gå nokre dagar før eg veit kursen. 

    Jeg kjøper via Sparebank1, men ingen av fondene jeg har kjøpt er "bankens", de er f.eks KLP og andre

  3. 8 minutes ago, Nimrad said:

    Ja, det er helt vanlig. Det er en daglig cut-off. Når den er og hvilken dag du får kursen for varierer fra fondsforvalter til fondsforvalter og fra megler til megler.

    Ok, takk! Da holder jeg meg til nettbanken tror jeg, det gjør ting veldig lettvint.

     

    3 minutes ago, Zeph said:

    Vanlegvis betyr det veldig lite sidan kursen sjeldan varierer så mykje frå dag til dag, men akkurat no kan det gje ganske store utslag. Noko kjøper ETF i staden for, som ein kjøper live, men det har vel sine ulemper det òg. Ikkje minst at du må forholde deg til at kursen svinger heile dagen og det er eit spekter på prisane for kjøp og salg. 

    Det tar dessverre opptil 3-4 dager fra jeg betaler, men i ett tilfelle gikk prisen ned ca 8% i det tidsrommet så jeg hadde flaks! Jeg regner med at når jeg selger så er markedet mye mer stabilt.

  4. Jeg her nylig begynt å investere litt i fond, som jeg gjør via nettbanken. Jeg har lagt merke til at "handelsdato" gjerne er et par dager etter "betalingsdato/registreringsdato", men NAV og andeler fastsettes ved handelsdato, som i disse dager kan utgjøre et ganske stort avvik fra da jeg betalte.. Er dette vanlig praksis? Burde jeg kjøpe fond mer direkte og dermed sikre meg den prisen som gjelder for dagen?

  5. Jeg har et nybegynnerspørsmål angående fond/valutakurs jeg håper noen her kan belyse - hvis man nå tenker å investere i globale fond, er det slik at kombinasjonen av nedgang i markedet + dårlig kronekurs egentlig utligner den gode anledningen til å "kjøpe billig" nå? 

    Er det her valutasikring spiller en stor rolle? Jeg ser spesielt på fond som oppgir basisvaluta i EUR/USD. Hvis jeg kjøper i slike fond i nettbanken i NOK blir vel det gjort om til EUR/USD som gir mindre kjøpekraft som fører til færre andeler i fondet? Hvis så verdien av fondet går opp, men kronekursen samtidig går tilbake til tidligere nivåer vil egentlig gevinsten bli borte når jeg selger fondet og tar ut i NOK? Tolker jeg det riktig?

    Jeg er som sagt en totalt nybegynner i dette området, men har lyst å begynne å plassere penger et annet sted enn brukskonto.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  6. Hei, jeg har innsett at denne tiden kan muligens være et godt tidspunkt å begynne å spare - jeg har aldri før tenkt mye på å investere, men innser at det er idioti å la pengene mine bare stå på brukskonto, og jeg har en god del å avse på risikable plasseringer som f.eks fond. Jeg har sett igjennom en del fond og kjøpte litt forrige uke via nettbanken bare for å dyppe tåen i vannet. Jeg plasserer så klart ikke mer enn jeg tåler å avse for de neste par årene.

    Jeg har hittil bare ett nybegynnerspørsmål: hvilken betydning har "basisvalutaen" for et fond? Jeg ser i noen fakta-ark skrevet på engelsk at det omtales som "fund currency". I fond rettet mot norske markeder er det stort sett NOK, mens europeiske har EUR, noen har USD, osv. Har dette noen betydning nå med tanke på kronekursen? Vil det si at fondet kjøper/selger i basisvaluta som blir omgjort fra NOK hvis jeg kjøper via min norske nettbank, som igjen fører til færre andeler vs. om jeg hadde kjøpt for samme beløp i NOK med en sterkere kurs? Er det f.eks dumt å nå kjøpe fond som følger USA-markedet? Det er godt mulig jeg misforstår noe grunnleggende, jeg kan som sagt lite om finans generelt.

     

  7. Det burde nevnes at grensesnittet som er avbildet i artikkelen er identisk til det legitime grensesnittet utviklet ved John Hopkins: https://systems.jhu.edu/research/public-health/ncov/

    Det ondsinnede nettstedet (som man kan se øverst i venstre hjørne på bildet i artikkelen) har selvfølgelig tatt dette og lagt til malware, men hvis man har brukt det originale kartet trenger man ikke få panikk

    • Liker 1
  8. Rimelig skuffende artikkel om Solar Orbiter, og veldig misvisende tittel. "Den europeiske romfartsorganisasjonens mest ambisiøse prosjekt"? Nei, det stemmer ikke. Videre så skriver dere totalt 5 setninger om prosjektet? Hva har de norske aktørene bidratt med? Banen vil forøvrig ikke være konstant ved 42M km, den vil variere mellom 42 og 136M km, og passerer Venus og Merkur ved hvert omløp, nesten helt ut til jordens bane.

     

  9. 23 hours ago, Runar said:

    Morsomt at du sier noe sånt. I 2018 var det 501 274 ansatte i kommunal forvaltning, eller nesten 10 % av landets innbyggere. Enten så er den dumme flokken større enn folk flest tror (lite sannsynlig), eller så bommer du litt med påstanden din (mest sannsynlig).

    Morsomt at du sier noe sånt. Ikke for å validere det nessuno skriver, men det viser seg at ca 10% av befolkningen faktisk er "dumme". Om man velger å legge betydning i IQ-tester, ser man at 10% har under 80 i IQ. Man klassifiseres da i beste fall som "Borderline impaired or delayed" eller "Well Below Average". [1]

    jensen01.jpg

  10.  

     


    Jeg kan vel være nokså åpen for at homofile får en anledning til å være en del av samfunnet. Selv om jeg ikke er homofil selv.
     
    Islam kan jeg nok bli/være svært kritisk til selv gitt hva jeg har lært etterhvert (men kan ikke nok om det), men man skal ikke avstenge seg helt tenker jeg.
     
    Pedofili er et veldig vanskelig tema, men hvor samfunnsnorm og beskyttelse av den svake part står sterkt.


    Er du seriøs? Du ville likt deg godt på 8chan tror jeg
  11. Fly blir truffet av lyn hele tiden. I.h.t. https://www.aviationpros.com/home/article/10381836/lightning-strikes Så treffes et fly av lyn ett til to ganger i året i snitt.

     

    Flykroppen er av metall så lynet følger ytterskallet of siden resistansen er lav og tiden det tar er veldig lav er det begrenset med varme som kan avsettes i selve flyet. Flykroppen vil også skjerme det innvendige utstyret bra, men eksterne antenner kan nok sikket på en karamell i ny og ne, men siden dette er noe man designer for bør ikke slike punkter utgjøre noen kritisk sårbarhet.

     

    Faktisk, om selv leser din egen link, står det på bunnen av artikkelen:

     

    "Aircraft damage from lightning can be caused as a direct or indirect effect. Direct effects result when the lightning current attaches to and flows through the aircraft skin. Locations on the aircraft where lightning strikes occur experience extreme heating which causes burning and melting damage. Current flowing through the aircraft structure can result in isolated arcing or sparking and heating. If this occurs in a fuel tank, explosion and fire can result."

  12. Flykroppen er av metall så lynet følger ytterskallet of siden resistansen er lav og tiden det tar er veldig lav er det begrenset med varme som kan avsettes i selve flyet.

     
    Altså, varmen avgitt fra et lynnedslag er så høy at trær bokstavelig talt eksploderer.. De varer ikke lenge, men når det er snakk om flere hundre tusen Ampere vil det bli problemer.
     
     
    "A single bolt of lightning carries a relatively large amount of energy (approximately 5 billion joules or about the energy stored in 145 litres of petrol). However, this energy is concentrated in a small location and is passed during an extremely short period of time (microseconds); therefore, extremely high electrical power is involved. 5 billion joules over 10 microseconds is equal to 5×10^14 (or 500 trillion) watts."
  13. Man har fått robot på hjernen. Det er jo stort sett dataprogrammering det er snakk om.

     

    Det er vel mye mer enn bare programmering i mange tilfeller. Det er jo snakk om fysiske bevegelige maskiner, som sorterer/henter pakker i varehus, lastebiler som kjører seg selv, kelnere/servitører i form av robotarmer, til og med kokkene vil bli erstattet ifølge artikkelen. For å ikke snakke om robotikk som har erstattet mennesker i produksjonslinjer, som sveiser og setter sammen deler, etc. 

    Å erstatte saksbehandlere er selvfølgelig enkelt og krever kun litt programmering, men det å erstatte fysisk arbeid er det som virkelig er interessant!

  14. Har hørt at man må betale mindre skatt til Norge om man oppeholder seg i et annet land i mer enn 183 dager i året, og ikke oppeholder seg mer enn 61 dager i Norge per år. Men er det slik at man ikke er skattepliktig? Hvor har du i så fall hørt det? 

     

    Jeg har "hørt" det fra skatteetaten, samt bodd i utlandet så jeg har vært gjennom dette i praksis.

     

    https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/utland/flyttet-til-eller-fra-Norge/

     

     

    Du vil alltid være skattemessig bosatt i Norge i utflyttingsåret og i de tre etterfølgende inntektsårene hvis du har bodd i Norge i 10 år eller mer før det inntektsår du tar fast opphold i utlandet. I denne perioden må du levere selvangivelse i Norge på samme måte som da du bodde her. Du må godtgjøre at du i denne perioden ikke har disponert bolig i Norge og at du ikke har oppholdt deg her mer enn 61 dager i året. Plikten til å levere norsk selvangivelse bortfaller først når likningsmyndighetene i Norge har godtatt at det skattemessige bostedet i Norge er opphørt.

    Norsk beskatningsrett kan være begrenset som følge av bestemmelser i skatteavtalene Norge har inngått med andre land.

     

    Skatteavtalene finner du her:

     

    https://www.regjeringen.no/no/tema/okonomi-og-budsjett/skatter-og-avgifter/skatteavtaler-mellom-norge-og-andre-stat/id417330/

     

    Som følge av disse avtalene vil altså Norge ikke kreve skatt, det kreves kun at du leverer selvangivelse.

    • Liker 3
  15.  

     

    Hadde ikke samfunnet som helhet hatt en fordel av å avlive disse organismene, og brukt organene deres på mennesker som er mer verdt? 

     

     

     

     

    Du snakker om mennesker med psykotiske symptomer som du selv sier, men setningen ovenfor får meg til å tenke at du er én av dem. Hvem er det som bestemmer hvilke mennesker som er mindre verdt? Du? På hvilket grunnlag? Hvor går grensen?

     

    Jeg vil anbefale deg å oppsøke en psykolog, og fortell han/henne om denne idéen din.

    • Liker 3
  16. Siden norge krever skatt i tre år etter du flytter ut, så regner jeg med du slipper å betale skatt i tre år om du flytter tilbake? Nei, tenkte meg det, her skal man ha både i pose og sekk, grådigheten har ingen grense.

     

    Hvem er grådig egentlig? Forventer du å kunne bo i Norge i 3 år og benytte infrastruktur, helsevesen, utdanning og alle andre goder gratis? Det er forøvrig ikke slik at skatteetaten krever skatt i 3 år etter du har flyttet fra Norge, du er bare pliktig å levere skattemelding. I praksis betaler du kun skatt til det landet du har flyttet til, så jeg skjønner ikke helt hva du klager over

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...