Gå til innhold

nosferatus

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nosferatus

  1. Hei!

    Lyst til å være med i trekningen av en flott sportsklokke?!

    Vi er NTNU-studenter som skal gjennomføre en spørreundersøkelse der vi ønsker å kartlegge preferanser og behov blant personer som er/ har vært medlem på et treningssenter. I denne anledning hadde vi satt stor pris på om du hadde tatt deg tid til å svare på undersøkelsen. Undersøkelsen tar 5 minutter å gjennomføre, og er anonym. Hvis du ønsker å oppgi e-postadresse vil du kunne være med i trekningen av en flott sportsklokke (Fitbit Charge 2 eller Polar M200 GPS).

     

    Link til spørreundersøkelsen: https://survey.svt.ntnu.no/TakeSurvey.aspx?SurveyID=NTNU

     

    Tusen takk for at du er snill og hjelper oss! :D

     
  2.  

    Hei. Jeg er en snart 20 år gammel jente som foreløpig bor hos foreldrene mine.

    Jeg har en mor, som jeg vil si er nokså "forfallen" ettersom hun de siste årene (eller så lenge jeg kan huske) har tilbringt den meste av tiden hennes i en stol foran en tv eller en datamaskin.

     

    Hun sier hun er høysensitiv og missliker sterkt å være ilag med mange mennesker av gangen. Hun er sjeldent med på større familie sammenkomster (altså fler enn 5 mennesker), men sier ofte dette er fordi det ikke er hennes egentlige familie.

    (Moren min kommer fra et annet sted i Norge og vi besøker hennes familie om sommeren. Og da får vi se at hun egentlig unngår de store folkemengdene der og)

     

    Vi har generelt hatt et mindre bra forhold igjennom oppveksten min. Hun er etter min mening urettferdig og unødvendig sur. Jeg har levd med det, ettersom jeg tross alt bor under hennes tak. Og hun er moren min.

    Jeg har alltid elsket henne fordi hun er nettopp moren min.

    Jeg har alltid ønsket at hun skal være stolt av meg, skryte av de gode karakterene mine. Men det gjør hun aldri.

     

    Så for noen måneder siden begynte hun å ta opp kristendommen igjen. Vi har alltid sett på oss som en kristen familie, men ikke i en stor grad.

    Det startet ved at hun leste forskjellige ting på internettet, så har det bare ballet på seg de siste månedene.

    Nå leser hun i bibelen så og si hver dag, hun kommer hjem fra jobb og setter seg rett i stolen med dataen og ser på/leser om ulike ting angående kristendommen.

    Det var greit først. Jeg er glad hun føler at hun har noe å leve for.

    (for jeg er ganske sikker på at hun ikke følte hun hadde noen mening med livet før)

     

    Men de aller siste ukene har det tatt helt av. Hun snakker ikke om annet. Og hun prøver å overtale meg til å bli mer kristen. Noe som med tiden har gjort meg mindre kristen.

    Jeg tror på noe mer mellom himmel og jord. Og jeg synes at universet er så fantastisk at det nesten må finnes en gud. Men måten hun driver å presser det på meg, gjør meg bare sliten og lei.

     

    Hun mener at hun har rett. og at "Alle bevisene peker mot..."

    Det hun ikke skjønner er at selvfølgelig vil alle de tingene hun leser, støtte om hennes syn, for det er DET hun søker etter på internettet.

     

    Hun prøvde mer og mer å presse det på meg.

    Nå for tiden snakker hun mye om de røde "blodmånene" som tydeligvis skal bety noe. Og jeg som mener det er bare er "pure science" sier jo selvfølgelig min mening. Men jeg går ikke til direkte angrep på hennes.

    Likevel oppfører hun seg som om jeg gjør det.

     

    Tilslutt spurte hun hvor mye penger jeg skulle ha for å lese en bok. Jeg synes da det hadde gått for langt, og sa jeg ikke skulle ha noe, for jeg skulle ikke lese den, jeg ville ikke.

     

    Hun begynte å grine og skrike og snakket om hvordan jeg kom til å havne i helvete imens hun kom opp til gud, bare fordi jeg ikke åpnet øynene.

    Hun skrek og hylte og jeg fikk rett og slett ikke helt med meg alt hun sa. For jeg gråt og skrek stopp.

    Hun sa at det var satan som gjorde at jeg ikke åpnet øynene. Og at satan kom til å hindre meg i å komme til gud.

     

    Da jeg skrek igjen, at hun skulle stoppe.

    Begynte hun å skrike rundt i huset "Satan ha deg ut av mitt hus. Satan ha deg ut av mitt hus" som om hun prøvde å fordrive han ut.

     

    Jeg stormet ut av huset, og så henne ikke igjen før noen dager senere.

    Dette skjedde for rundt en uke siden, og jeg har enda problemer med å se henne i øynene. Og hun ser meg heller ikke i øynene.

     

     

    Jeg føler jeg må få høre noen andres syn på saken.

    Jeg skjønner at moren min dypt inne bare vill meg godt, men hun ser ikke at det er hun som gjør meg vondt.

    Jeg flytter ut til høsten, for jeg orker ikke mer.

    Det såret meg dypt at hun sa jeg hadde satan i meg.

    Og jeg gråter hver dag.

    Er det lov å hate sin egen mor?

     

    Jeg vet ikke helt hva jeg skal spørre om. Men jeg trenger virkelig noen andres synspunkt på saken.

     

    Hilsen en veldig sliten datter.

    Anonymous poster hash: 9cab9...918

     

    Anonymous poster hash: 1b774...7d3

     

    Litt spesielt å lese innlegget ditt, for jeg har vært i akkurat den samme situasjonen. Min mor ble også manisk og prøvde å konvertere meg på nytt og på nyt uten hell. Det endte dessverre i en enda mer destruktiv "atferd". Hun klarte å tilegne seg kjennskap til en ny oppstartet sekt og giftet seg i løpet av 3 måneder med en av lederne. Hun stjal alle spare pengene til meg og min bror og donerte de til sekten. Etter mye ustabilhet i hjemme ble jeg og broren min først sendt til en fosterfamilie, og deretter flyttet vi til inntil da vår noe fraværende far i Sverige, da var vi 12. Nå er jeg 22 og har ekstremt sjelden kontakt med henne. Hun er fortsatt en kristen fundamentalist, og det er totalt umulig å snakke noe vett inn i henne. Jeg forstår at dette ikke vil være til noen hjelp i det hele tatt, dog litt fascinerende å se at noen andre har vært i samme situasjon. For din del så ville jeg prøvd å få henne til å oppsøke en psykolog, og prøve å få henne ut av boblen sin, hvis du tror du har en mulighet til å nå inn til henne. Det er veldig vanskelig siden hun er moren din, og det er et spesielt forhold, men hvis du klarer å få henne til å rasjonalisere ting så kan det hende det ikke er for sent.

     

    Lykke til!

  3. Det beste er jo å få en referanse som kan uttale seg om hvordan du fremstår som medarbeider. Da er det helt legitimt å bruke de man arbeider sammen med til daglig.

     

    For eksempel sier Adecco:

    Relevante referanser kan være ledere og kollegaer fra tidligere arbeidsforhold, kunder, verv og studier.

     

    Kilde: http://www.adecco.no/Jobbsoketips/Jobbsokeprosessen/referanser/Pages/Referanser.aspx

    Riktig!

     

    Mange takk for hjelpen :) Dette roet nervene mine litt.

  4. Ah, slik referanse. Ja, skjønner hva du mener.

     

    Hvis du har vært personalansvarlig, må du da ha flere kolleger som har jobbet "for deg", som du kan bruke som referanser? En muntlig referanse behøver ikke være en leder. Iallfall ikke hvis dette er en person du ikke har jobbet mye sammen med direkte. Jeg har selv brukt tidligere kolleger fremfor ledere, som referanser ved jobbsøking.

    Yes.

     

    Ja, hvis det er en "legitim" måte å gjøre det på. Er du sikker på at en slik referanse ikke krever en leder? Det virker da kanskje noe useriøst?

  5. Det skal uansett veldig mye til for at du skal få en dårlig referanse. Selv de dårligste referansene inneholder sjelden negative uttalelser, de bare unnlater å skrive positivt.

     

    Selv har jeg jobbet for en sjef hvor vi endte opp i dialogmøte med personalansvarlig og tillitsvalgt. Jeg valgte etter dette å si opp min stilling. Referansen jeg fikk derfra var likevel utelukkende positiv, og etter min mening helt i trå med hvordan jeg fremstår som medarbeider.

    Takk for svar!

     

    Jeg tenkte først og fremst på den dialog baserte referansen. Da jeg skal søke ny jobb senere, og de krever en referanse. Jeg ønsker ikke å oppgi henne som referanse dersom hun ikke har noe positivt å komme med. For å ta utgangspunkt i saken du nevnte er jeg personalansvarlig, og vi har dessverre ingen tillitsvalgt. I know, ikke de beste premissene på en arbeidsplass.

  6. Hei!

     

    Jeg har nå jobbet som assisterende butikksjef i en større klesforretning i en 6 måneders tid. Jeg skal nå begynne på studier til høsten og forlater min stilling. Jeg har vært en meget effektiv og ansvarsfull medarbeider på alle områder, uten å proklamere det for høylytt. Dog, problemet er at sjefen er totalt urimelig på alle punkter. Det var vært en høy gjennomstrømning av ansatte på arbeidsplassen grunnet latterlige premisser og oppførsel fra hennes side. Beklageligvis er det ingen, uansett bevismateriale som noen gang har klart å få sparket henne. Mitt problem er derfor at selv om jeg har vært den beste medarbeideren der noensinne, noe hun også har uttalt, så er det lite trolig at hun vil gi meg en god referanse pga. meget rare synspunkter. Uansett hvor flink du er er det aldri godt nok, og det er hyklersk het dagen lang.

     

    Jeg er redd for at alt jeg har gjort for den bedriften er gjort forgjeves.

     

    Hva ville dere gjort i en slik situasjon? Har dere noe kunnskap om rettigheter rundt området?

     

    Takker for svar.

     

  7. tidsbanken.no

     

    Vet om flere bedrifter som bruker den. Egentlig langt mer avansert enn du trenger, men likevel: En enkel touch-skjerm med innebygget PC, som er vegghengt et sentralt sted. Der må ansatte melde seg inn og ut for å få registrert arbeidstid. Temmelig idiotsikkert. Det kan bli episoder hvor noen glemmer å logge seg UT, men misbruk på den måten kan du relativt enkelt stoppe med å kalle det avvik og kalle personen inn "på teppet".

    Med denne løsningen kan du også få de ansatte til å logge seg inn på forskjellige prosjekter: F.eks om du har et spesielt tidsbegrenset oppdrag (varetelling, etc) som du vil ha kontroll på hvor mye tid det tar, så får du de ansatte til å logge seg inn på det prosjektet så lenge de jobber med det.

    Jeg har intet med firmaet som selger dette å gjøre, ikke annet enn at jeg har sett systemet i funksjon i flere bedrifter, og de er godt fornøyd med løsningen.

     

    Godt mulig det finnes enklere løsninger som er rimeligere, men dette er iallfall noe jeg vet funker enkelt og greit. Det er web-basert, så du kan egentlig bruke en hvilken som helst PC, men de selger en ferdig oppsatt PC som funker utmerket.

    Du kan logge deg på og overvåke fra hvor som helst, bare du har PC med nettilgang.

    Mange takk! Jeg vil prøve dette ut i praksis!`

  8. Hei!

     

    Jeg har begynt i ny jobb som assisterende butikksjef i en butikk. Personalet er relativt dårlig på å komme tidsnok på jobb, og det vil generere tap i lengden. Per dags dato har vi kun et system hvor en fører inn hvor mange timer en har vært på jobb, klokkeslett begynt og sluttet. Dog, på denne måten kan en komme for sent og oppføre hele timer.

     

    Mitt spørsmål er derfor. Finnes det en relativt enkel innlogging klient som viser klokkeslett? Og som gjør at en kan supplere flere brukere. Jeg vet at det finnes avanserte slike klienter som kan kjøpes fra IT firmaer i bedriftsammenheng. Men det trenger ikke være veldig avansert. Bare en kan se når en kommer på jobb er det nok, for da vil en se hvis personen kommer for sent eller ikke ved at personen må logge seg inn på systemet, samt ut.

     

    Takker for svar!

     

     

  9. "Du MÅ være rasshøl for å få chicks dessverre"

    Det å slå alle over en kam tyder på høy intelligens.

    Og nei, en fremgangsmåte funker ikke på alt/alle heller.

    Lykke til med sjekkingen.

     

    Det handler ikke om å slå alle over en kam. Selvfølgelig finnes det unntak, men unntakene er få. Har du prøvd denne teknikken før? Prøv da vel, see for yourself! Eller prøv nice guy metoden, er ikke jeg som trenger en "lykke til" da, det kan jeg trygt fortelle deg.

  10. Jeg ser problemet, har ikke det samme selv der jeg vet ofte hvor grensen går, men pusher den ofte til grensen. Er uenig om at man aldri skal tulle med en jentes utseende osv, fordi dette kan være en perfekt måte å erte en jente på, det handler kun om hvordan du legger det fram. Hvis du legger det fram på skikkelig måte kan du omtrent si hva som helst. Hvis du er en interessant person og er flink på dette emnet kan det heller framstå som en vits, altså noe hun vil le av og du vil få bedre kontakt.

  11. Denne attituden som omtales i første post i denne tråden er et velkjent fenomen, og som blir sagt, dateres langt tilbake i tid, derfor blitt noe av kvinnens natur.

     

    Dog, er det noe som funker 90% av gangene! Du åpner samtalen og holder den gående over noen dager, så er det din tur til å leke kostbar. Vær ertete, litt kritisk og avvisende, så vil hun tenke, "er jeg ikke bra nok for han?". From this moment on så skal du ikke ta kontakt med hun, og være avvisende. Vent et par dager, og hun vil være vill etter deg! Funker hver gang. In the end så vil du forstå at good guys finish last, du MÅ være rasshøl for å få chicks dessverre. Prøv det ut!

  12. Hei!

     

    Tilfeldig nok var jeg på artige.no og kom over denne linken ; http://artige.no/bilde/9550

    På kortfilmen får du se tre menn som hopper fra et høyt tårn og ned på en mega flyte madrass, og gjør slik at personen ytters på madrassen flyr til månen!

     

    Mitt spørsmål er da. Finnes det slike i Norge? Og hvor, hvis det finnes? :D

     

    Takker for respons!

     

    Tror nok ikke det finnes slike i Norge nei.. :) og viss det gjør, tror jeg det blir brukt i film/stunt bransjen/utdanning. :dontgetit:

     

     

    correct me if Iam wrong

     

    Sikker? Det burde jo finnes i Norge da?! Burde jo finnes på en eller annen offentlig strand, eller camp hvor det samles mye ungdommer? Er så sykt keen på å prøve!

  13. Hei!

     

    Tilfeldig nok var jeg på artige.no og kom over denne linken ; http://artige.no/bilde/9550

    På kortfilmen får du se tre menn som hopper fra et høyt tårn og ned på en mega flyte madrass, og gjør slik at personen ytters på madrassen flyr til månen!

     

    Mitt spørsmål er da. Finnes det slike i Norge? Og hvor, hvis det finnes? :D

     

    Takker for respons!

  14. I en biologi 2 time, (bemerk dette er tjedje klasse, og biologi "2" indikerer andre årskurset av dette emne).

     

    En jente kommer med utsagnet: "Lærer, hvor er det ferskvann kommer fra?"

    Læreren skulle være smart og ydmyke henne ytterligere. Så han sier, "Har du aldri smakt på regnvann?"

    Jenta responderer med, "Nei, æsj??!?!"

     

    Det ble stille i 5 minutter, det ble FOR DUMT! omg...

  15. Hei!

     

    Jeg går i 3 vgs. og akkurat nå har vi om buddhismen. Da jeg fordyper meg i emnet, viser det seg at buddhister har et nærmere paradoksalt syn på tid og rom. Det sies at de tror at ingenting har en begynnelse og en slutt, bare evig rundgang. Enten det gjelder solsystemer, planeter, verdener, liv etc. Dette er da høyst ulogisk?! Jeg vil gjerne høre deres meninger rundt temaet.

     

    Takk.

  16. En idee som jeg har hatt siden jeg gikk på barneskolen er; Gå inn på Narvesen og ta med deg masse stæsj du har lyst på, så går du til kassa og legger alt opp på disken. Så, sier du, "nei, har du lyst har du lov", så bare går du sakte ut av butikken uten og betale xD

     

    Poenget er da at slagordet deres er nemlig, "har du lyst har du lov", og det hadde vært morsomt å utnytte det til noe :)!

    • Liker 3
  17. og en annen ting, det er ikke størrelse det kommer ann på, det kommer ann på hvordan du bruker den lille jævelen :new_woot:

     

    Haha! Kanskje ikke så heldig ordbruk i en tråd der trådstarter er usikker på seg selv på grunn av størrelse. :D

    HHAAHAHAHA :p!

     

    10 steg til hvordan en mann tar igjen på en kvinne som mener han har for liten pikk.

     

    1. Si at alt går bra.

    2. Flørt og indiker at du vil ha mer sex (det vil hun og, det vil alle jenter)

    3. Før samleiet, gjør klar en liten flaske glidemiddel.

    4. Når dere har kommet til sex-stadiet, begynn med misjonær.

    5. Foreslå så å ta henne bakfra med argumentet at du blir mye stivere og at du elsker den sinnsykt deilige utsikten.

    6. Egoet hennes øker og hun blir med på det.

    7. Du begynner å knulle henne, men stopper.

    8. Du SIER at du bare skal forandre litt på hvordan beinet ditt står, men EGENTLIG smører du nå på det allerede nevnte glidemiddelet. PS! Ta på nok, sånn at ikke du også får vondt.

    9. Kjør den inn i rassen hennes.

    10. Si at du trodde det gikk fint, du har jo ikke så stor pikk.

     

     

    HAHAHAHAHAHAHAHAAHAAH, EPIC! DO THAT!

  18. If a key opens lots of locks, it's considered a master key. But if a lock is opened by a lot of keys, then it's a preety shitty lock if you ask me!

     

    Dette sitatet sier alt!

     

    Nei. Det sier meg at det er ekstremt trist at menn fremdeles har denne idiotiske oppfatningen om at en kuk som har pult 100vis av kvinner fremdeles er tiltrekkende på noen måte.

     

    Bare tanken gjør meg, ja, kvalm.

     

    Poenget er at en kvinne kan si, "Kom å ta meg", og det er ikke en eneste mann som vil si "Nei, takk. Dette tilbudet lar jeg gå fra meg." En man kan ikke si det samme å få en slik respons, det er hele poenget. En mann må faktisk prøve for å få seg noe, en dame kan bare vifte med fingeren.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...