Gå til innhold

Oldie

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oldie

  1. Verdt å nevne at macro-fotografering går til en viss grad an med mobilkameraet. Med en slik http://photojojo.com/store/awesomeness/macro-lens-band/og en Sony Ericsson Xperia Arc har jeg blant annet tatt dette bildet: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/413702_10151921833600253_771059459_o.jpg

     

    Bildet er ikke så verst til en "viss grad" for å bruke din egen btegnelse. Men sammenlignet med bilde tatt med speilrefleks og god optikk faller jo dette fullstendig gjennom. Kort sagt (og relativt åpenbart): Å hevde at det er mulig å fullt ut erstatte speilrefleks med mobilkamera blir jo bare tull.

    • Liker 2
  2. Canon eiere kan vel fortsatt bruke DPP for og oppnå det samme, så ser ingen grunn for å bytte eller ?

     

    DPP er fabelaktiv som framkaller til Canons RAW-filer. Jeg har funnet ut at det aller beste er å gjøre en første oppskarping i DPP (unsharpen mask), endre eksponeringsnivå og hvitbalanse om nødvendig. Deretter eksportere til Photoshop og så gjøre videre redigering på TIF-filen herfra. Og til slutt lagre det ferdige resultatet som JPG.

  3. "Windows 7 er ikke store forskjellen, det er like mye venting på alt man skal gjøre, selv på en nyinnstallert maskin."

     

    Hva er det spesielt du sikter til når du skriver "like mye venting på alt man skal gjøre"? Er det helt spesielle programmer du tenker på? Om du har vanlig harddisk og ikke SSD, vil det jo uvegerlig ta litt tid å få lastet store programmer fra disk til minne.

  4.  

    Et speilbilde av disken har jeg, men da jeg skulle prøve å bruke dette da win7 krasja funket dette selvsagt ikke :( men gjennoprettingspunkt ville den ha. (noe jeg ikke hadde)

     

    Er blitt temmelig lei av pc nå og tar meg en pause fra dette snart. bare frustrerende for tiden.

     

    Dersom du har et relativt nytt speilbilde av C-disken, er det jo bare å legge inn dette etter formateringen og reinstallasjonen. Da slipper du jo all konfigureringen og er fort tilbake til ditt gamle system.

  5. Spenning er selve drivkraften til strøm, det er med andre ord det som pusher strømmen gjennom strømnettet, Spenning eller Volt er ikke farlig det er strømmen i ett strømnett som er farlig.

     

    Spenning=Volt

    Strøm=Ampere

    9633947[/snapback]

    At det er spenningen som er drivkraften og som "pusher" strømmen gjennom ledningen er et relativt godt bilde. (På samme måte som at vannet i kraftmagsinet har sin potensielle energi på grunn av tyngdekrafen).

     

    Så kan en jo diskutere hva som er farligst: Nettopp på grunn av at spenningen i veggkontakten er så høy som 220V, er dette tilstrekkelig til å drive noen milliampere vekselstrøm gjennom brystkassa di og sørge for at hjertet ditt går i flimmer og slutter å pumpe blod...

  6. Det er et kjent fenomen i xp,

    WinXp er forsiktig med å utnytte maks hastighet på et trådløst nettverk hvis det har svingninger (dårlig mottak, langt ifra router). Det som vil skje er at winxp vil legge seg på et nivå der det er garantert å få mottak (lavere hastighet) og vil gradvis bygge seg opp til bedre hastigheter. Ulempen dette gir er ved stadig ustabil tilkobling vil winxp stadig ligge på lav hastighet og vil aldri komme seg på beste signalnivå (selv om dette er tilgjengelig).

     

    Vista har rettet opp i dette og er mer aggressiv ved utnyttelse av trådløst nett.

    9586603[/snapback]

    Hm. Her var det mye synsing ute og gikk. Har du noen dokumentasjon på dine påstander i form av konkrete endringer fra XP til Vista som skulle ha ført til bedre utnyttelse av nettforbindelser?

  7. Jeg opplever faktisk det samme, XP på min gammle bærbar hadde store problemer med trådløst nett og nett i kabel også for den saks skyld, det samme gjelder den andre PC-en her i heimen, men så fort Vista var på plass så var alt fryd og gammen faktisk.

    9582104[/snapback]

     

    Dette må da ha sin årsak i rene tilfeldigheter (og trolig en XP-installasjon som ikke var helt "frisk"). Generelt sett er jo Windows XP et svært stabilt operativsystem og som vanligvis ikke har noen problemer i forhold til trådløse (eller andre) nett...

    9582290[/snapback]

     

    Du beskylder tre tilfeldige brukere her for å ha en XP-installasjon som ikke er slik den burde være?

    Jeg antar at du er en bruker som ikke har prøvd Vista.

    Selv opplevde(og opplever) jeg forbedret hastighet på det trådløse nettet mitt ved overgang til Vista, og dette sammenlignet jeg etter ny-installasjon på min nåværende pc.(kjører dual-boot)

     

    Jeg er en av de som er veldig godt fornøyd med Vista, har aldri opplevd stabilitetsproblemer, enten jeg har brukt usignerte drivere eller lastet ned via WU.

    Det trådløse nettet mitt er ihvertfall dønn stabilt med Vista, det er det ikke alltid når jeg booter min XP-partisjon.

    9582410[/snapback]

    Jeg beskylder ingen for verken det ene eller det andre. Men har aldri hørt at XP generelt har en svakhet når det gjelder funksjon i forhold til nett.

  8. Jeg opplever faktisk det samme, XP på min gammle bærbar hadde store problemer med trådløst nett og nett i kabel også for den saks skyld, det samme gjelder den andre PC-en her i heimen, men så fort Vista var på plass så var alt fryd og gammen faktisk.

    9582104[/snapback]

     

    Dette må da ha sin årsak i rene tilfeldigheter (og trolig en XP-installasjon som ikke var helt "frisk"). Generelt sett er jo Windows XP et svært stabilt operativsystem og som vanligvis ikke har noen problemer i forhold til trådløse (eller andre) nett...

  9. Batteri til bærbar PC har de verst tenkelig driftforhold:Stort sett alltid fulladet i kombinasjon med høy temperatur.

     

    Det finnes bare en (tungvindt) metode for å sikre at batteriet skal leve lenge. Nemlig å ta det ut av maskinen når ladenivået er ca 70 % og deretter legge det på er mørkt og kjølig sted. Og ta batteriet fra dette mørke og kjølige sted et par ganger i året (eller når du skal ut på reise), la det lades opp, kjør det ned til ca 70 % nivå igjen og legg det så tilbake på det kjølige og mørke sted...

  10. Samboeren min bruker Telenor e-post, og får masse spam.

    8697427[/snapback]

     

    Takk for respons. Jeg ville bare undersøke, som sagt, om det var andre som hadde blitt så og si mirakuløst helbredet angående spam den siste tiden.

     

    Men siden ingen andre så langt har meldt om markert nedgang i mengden på søppelpost i den senere tid , så får jeg bare skrive det på kontoen for behagelige tilfeldigheter...

     

    PS: Jeg har aldri vært plaget med de HELT store mengder av spam. Men reduksjon fra flere per dag før jul i fjor til ingen i løpet av siste måned, finner jeg nærmest oppsiktsvekkende. Især siden jeg ikke har gjort noe aktiv selv for å bli kvitt det irriterende svineriet.

×
×
  • Opprett ny...