Gå til innhold

snakzz23

Medlemmer
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snakzz23

  1. Hei.

     

    Pensjonsinnskudd er noe din arbeidsgiver betaler for deg.

    Ut fra spørsmålet ditt virker det som om du er fast ansatt. Du opplyste 163 timer, dvs nær full stilling. Er du timebasert med mindre enn 50 % stilling trenger ikke arbeidsgiver betale inn, men dere kan det om dere blir enige om det.

     

    Dersom du er fast ansatt må arbeidsgiver betale inn pensjonsinnskudd på mellom 2 og 8 % av lønnen din. % satsen blir dere enige om. Dette blir en ekstra kostnad for arbeidsgiver. Dersom du tjener mer enn 6G (ca 450 000 kr) gjelder litt andre regler for hvor mye som skal og kan innbetales.

     

    Disse pengene settes inn på en sparekonto for deg i et forsikringsselskap, en fondsleverandør (som Skagen) eller nethandler (som NetFond eller Nordnet). Disse pengene kjøpes det normalt fond for, og du kan som oftest velge mellom en del ulike fond. Du kan ikke ta ut disse pengene før du går av med pensjon.

     

    Når du går av med pensjon kan du ta ut de verdiene som finnes, og betale skatt etter gitte regler som sikkert blir endret mange ganger før du går av med pensjon.

    Så når jeg får oppført 190kr/timen, så blir ikke pensjonsinnskudd trekt i fra det, det kommer i tillegg til timeslønna/månedslønna mi, eller må jeg betale pensjonsinnskudd fra min bruttolønn?

  2. Det er aldri helt sikker og han kan alltid ta den tilbake om han virkelig vil.

     

    Når det er nevnt er det ikke alle som vet hvordan de skal gå frem for å ta tilbake en karakter med authenticator. Ljuge i telefonen kan være ganske skummelt om en ikke er dreven.

    Han er fra utlandet og snakker rimelig kebabnorsk... Så tviler på at han tar en telefon til blizzard. Men han har jo webform som han kan sende inn. Men han har kun id-scan og SQ, han kommer til å skifte E-mailen sin til meg, gi meg cd keys og passord og selvfølgelig SQ..

    Jeg vil også sette på en authenticatior. What to do, orker ikke å starte på lvl 1, da henger jeg jo så langt etter. :hrm:

  3. Hallo, skal snart kjøpe en wow bruker for 1k av en som bor 2timer unna meg, jeg skal møte han personlig, jeg får cd-keys, SQ og mail....

    Jeg lurer da på om han kan retrieve brukeren senere, ved bruk av webform og ID-SCAN?

     

    Vil det hjelpe for meg å sette på en authenticator, vil han kunne ta den tilbake da?

    Vet ikke om det er ulovlig å spørre om sånt her, men setter stor pris på svar :thumbup:

  4. Bor i en sokkel-leilighet (med kjeller under oss) på 67 kvm. Vi brukte 1672 kWh. i desember.

     

    Har spot-pris, som i desember var på hele 0,81 kr. per kWh. dvs. en kostnad på 1370,83 kr. + nettleie på 746,48 kr. Totalt betalte vi 2116,48 kr. for hele desember. Ikke akkurat billig. :(

     

    Årsforbruket ble på 13 000 kWh. for 2010 og for hele året totalt så har vi betalt 14394 kr.

     

    Av nysgjerrighet trådstarter: Hvorfor spør du om dette?

    Skal kjøpe en leilighet og lurer på hva jeg kan forvente :)

     

    Var de ~ 14400kr med nettleie og strøm? :w00t:

  5. Så da kan jeg egentlig ta 360000 - 97000 + ca 15000kr (som jeg får ekstra fra feriepengene og halv skatt i desemeber?)

     

    Nei. Hvordan i all verden kom du fram til dette? Du tjener 360 000, skal betale 97 000 i skatt. Hvorfor skal du få en gave på 15 000 kroner?

     

    Du skal betale skatt av feriepengene og desemberlønna, men for at folk skal ha mer å rutte med nettopp i sommerferien og før jul, så blir det ikke trukket skatt på forskudd i juni, og bare halvparten i desember. Noe som fører til høyere skattetrekk enn normalt resten av året.

    Ah, okei :)

    Så totalt sett så skal jeg ikke betale noe mer enn ~97,000kr i skatt med den årslønna?

  6. Så da kan jeg egentlig ta 360000 - 97000 + ca 15000kr (som jeg får ekstra fra feriepengene og halv skatt i desemeber?)

     

    NEI.

     

    Du er mindre begavet, du beviser enda engang at dettte skjønner du INGENTING av. :thumbup:

     

    "http://www.dinside.no/104651/er-feriepengene-skattefrie"

    Her står det at feriepenger ikke er skattefrie, den skatten som vi betaler på feriepenger og halv skatt i desember, er det i de ~97000kr?

     

    Nå snakker vi her, dette du sier her er HELT RIKTIG. :new_woot::D

     

    Jamen! Når jeg får utbetalt feriepengene dvs. 30,000kr, så vil jeg ta tjene ca 8000kr, siden jeg ikke betaler skatt og på halv skatt i desember er det halv skatt, og da vil jeg sitte igjen med ca 4000kr ekstra, siden det bare er halv skatt...

    hvorfor blir det da galt at jeg tar 360000kr - 97000 + 12000kr? Jeg som sagt så får jeg jo de 12000kr pga halv skatt og utbetalt feriepenger

  7. Når dere sier at jeg skal betale ~97,000kr i skatt...

    Tar det hensyn til at jeg får utbetalt feriepengene og halv skatt i desember? Noen sier jo at vi får høyere skattetrekk resten av året siden vi får feriepengene utbetalt... Tar kalkulatoren hensyn til det?

×
×
  • Opprett ny...