Gå til innhold

nilspl

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilspl

  1. Siden for; nynorsk regler, oversetter fra bokmål til nynorsk og Ivar Aasen har blitt flyttet. Nå finnes den her; Nynorsk oversetter!

     

    Jeg har også funnet noen andre nettsteder hvor man kan få nynorsk hjelp eller generelt hjelp med oversetter og/eller ordbok. Det er nettsteder hvor du kan oversette enkeltord eller lime inn større tekster. Du kan faktisk også oversette hele dokumenter som ligger på din PC. Oversetteren kan bl.a. oversette fra norsk til engelsk, engelsk til norsk eller mellom 58 andre språk. Den er ganske hendig, da den også kan lese opp teksten både på språket du oversetter til og fra (husk høyttaleren). Prøv disse nettstedene;

    Norsk oversetter

    Norsk ordbok

    Engelsk oversetter

     

    Disse nettsidene gjør absolutt ikke hele jobben for deg, men du hjelpes et godt stykke på vei!

  2. Jeg sitter å jobber med nynorsk nå, der jeg skal forsvare nynorsken og skrive hva som er bra med den. Så kom jeg til å tenke på - var nynorsken den første målformen her i landet? Jeg vet vi hadde noe om dette på skolen i fjor, men jeg klarer ikke å huske dette. Fullt mulig at jeg blander sammen ting her. Ivar Aasen, han var jo veldig sentral innenfor nynorsken om jeg ikke husker feil og hadde en stor betydning for den. Kan noen fortelle meg litt om dette? Har sett litt i bøkene mine, men kan ikke si at jeg har funnet så mye.

     

    Dette ble litt knotete og rart forklart, men håper at det går an å forstå hva jeg mener!

     

    Hei, jeg har brukt liljedahl.no/nynorsk og lært masse!! Det har virkelig vært bra! På det nettstedet finner du også alt om Ivar Aasen ;-)

×
×
  • Opprett ny...