Gå til innhold

vetlelg

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vetlelg

  1. Det er stor forskjell på opplæringen som gis, men jeg kan skrive under på at det trengs et år ekstra. Jeg underviser selv på IKT Servicefag ved Åssiden vgs i Drammen, der vi jobber svært aktivt for å få til et toårig løp (har allerede diskutert en hel del med Amund om dette). Det ser dessverre ut som vi ikke får det til fra høsten 2012, men krysser fingrene for høsten 2013.Slik utviklingen er innen IT-bransjen trenger vi dypere fagutdannelse i vgs. Til nå har man vært på et nivå der man "klarer seg" med litt av hvert i mindre bedrifter, men jeg spår at i løpet av tre-fem år vil antallet bedrifter som har så omfattende datanettverk og maskinparker at de ikke lenger klarer seg med selvlærte systemansvarlige være enormt stort - og da er det faktisk ikke fagarbeidere til å ta unna jobbene...

    eller de kan begynne og ta inn folk fra Data og Elektronikk som IKT lærlinger, da vi faktisk har litt peiling/får faktisk opplæring på data
    "Problemet" med Data og elektronikk er at de i tillegg til data får alt for mye opplæring innenfor elektronikk og alarmsystemer, som vil være fullstendig irrelevant i en jobb som IT-konsulent. Jeg er enig i at mange dataelektronikere og elever med VG2 Data og elektronikk kan gjøre mye av jobben til en IKT servicefagmedarbeider i dag, men det er likevel ikke det næringslivet vil være best tjent med på sikt...

     

    "For mye opplæring". Det var vel litt feil formulert. Elever som har hatt data og elektronikk i 3 år er mye mer kvalifisert enn elever som har hatt 1 år på IKT og 1 år på f.eks. kokkelinja.

  2. Klipp og lim

    Det er det eneste spillbransjen kan for tida.

    Og Nintendo syntes jeg er en av de verste, med sine 3 spill som har blitt klipt og limt om og om igjen i 20 år.

     

    For all del, NSMB til Wii er morro det. Men det er jo prikk likt det jeg spilte på 8- bit som liten snørrete tiåring.

    Nei, Nintendo er en av de beste. De rekonstruerer egne spilltittler bedre enn noen andre og gir seriene ett nytt giv gang på gang. De fleste andre anmeldelser mener også dette om Mario Kart 7.

  3. Når det gjelder slike store spill som Skyrim, så bryr jeg meg svært lite, men når det gjelder f.eks. Zelda, så er jeg nådeløs. Å få med meg hvert eneste puzzle, hver eneste dialog og sekvens er ufattelig viktig. Ikke bare det, men når jeg spiller Zelda, så takler jeg ikke at folk forstyrrer meg. Jeg satt i går og tok siste boss, samtidig som en irriterende far sitter og lager lyder mens han hører på musikk. Det ødela hele opplevelsen for meg, så jeg bestemte meg for å gjøre det hele på nytt idag etter skolen, og fikk en helt annen opplevelse!

  4. Husker jeg fikk låne oblivion av en kompis, ble en liten opptur på fraværsdager og nedtur på karakterene. Endelig fått skrapt sammen nok til skyrim. Men "the ultimate question" : ps3 eller pc? :O
    Er det et reelt spørsmål? PC selvfølgelig. Skyrim kommer til å bli som Modblivion etterhvert :)

     

    Hvis man har tenkt å spille spillet slik det er ment å spilles, så vil jeg foreslå PS3. Hele kontrolloppsettet og GUI'en på PC er helt rompe, og det kryr av bugs. Til gjengjeld får du mye bedre grafikk og det koster ingenting.

  5. Synes det negative kommer litt i skyggen av alt det gode. Skyrim er enormt, med fantastisk mye positivt, men jeg synes det er for mange irriterende bugs, samtidig som 50% av sideoppdragene er dønn kjedelig. Det er mye å gjøre, men veldig mye av innholdet er av lav kvalitet.

     

    Allikevel fortjener spillet kanskje 10/10. Har bare spilt i knappe 30 timer, så kan ikke si altfor mye enda.

  6. Hvem skal jeg møte egentlig??

    Du skal spille mot Noldus84. Av en eller annen grunn er ikke jeg i runde 2 selv om jeg vant 2-0 i går, og jeg har blitt erstattet av deg og Noldus84. Hvorfor vet jeg ikke, og jeg venter fortsatt på svar.... :)

     

     

    Det som er helt latterlig her er jo at både du og Noldus84 trodde at dere var ute fordi dere tapte i runde 1, og sannsynligheten er stor for at Noldus84 ikke kommer til å sjekke forumet i tro om at han er ute av konkurransen.

     

    Jeg sendt PM til begge klokken 19. Dere skal spille mot hverandre. Jeg fikk ikke mailen din i går vetleg. Derfor jeg ikke hadde ført det opp... Dere får til 22:30 å spille kampen :)

    Takk for at du rydder opp. ^^

  7. Hvem skal jeg møte egentlig??

    Du skal spille mot Noldus84. Av en eller annen grunn er ikke jeg i runde 2 selv om jeg vant 2-0 i går, og jeg har blitt erstattet av deg og Noldus84. Hvorfor vet jeg ikke, og jeg venter fortsatt på svar.... :)

     

     

    Det som er helt latterlig her er jo at både du og Noldus84 trodde at dere var ute fordi dere tapte i runde 1, og sannsynligheten er stor for at Noldus84 ikke kommer til å sjekke forumet i tro om at han er ute av konkurransen.

  8. Hvorfor er ikke jeg med i 2. runde? Jeg vant 2-0 over Jalleks(AleksWH) i går...

     

    Sendte selvsagt også inn rapport før kl. 21.... Kl. 20:05 for å være helt presis.

     

     

    Og det begynner nesten å haste litt hvis vi har tenkt å bli ferdig før klokken 21....

     

     

    Når jeg ser på resultat-lista på facebook er resultatet oppført, men av en ukjent grunn så har jeg blitt erstattet med et par folk som tapte i runde 1.

     

    Jeg skulle egentlig spilt istedenfor Noldus84 eller Em1LS.

  9. QuadHD-oppløsning på 3840 x 2160 piksler – fire ganger så høy oppløsning som ved vanlig Full HD 1920 x 1080p.

     

    1920 x 2 = 3840

    1080 x 2 = 2160

     

    Er nok "bare" dobbel så høy oppløsning.

     

    Første av mange dette her..

    Utregningen er riktig, men konklusjonen er feil.

     

    Du ganger både 1920 og 1080 med 2, altså så ganger du med 2 to ganger. 2 ganger 2 er 4.

     

    Altså fire ganger så høy oppløsning.

  10. folk som sier at 3D suger, de har ikke penger til å investere i riktig utstyr.

     

    en god 3D-klar skjerm med nvidia 3D-vision og et high-end skjermkort gjør virkelig susen!

     

    selv er jeg strålende fornøyd, og jeg vil absolutt anbefale å oppleve unigine heaven i 3D! det viser definitivt hvor vi er på vei og hva fremtiden vil bringe. ;)

     

    prisen er selvsagt høy og alt sammen kan fort koste en halv månedslønn, men det handler om prioriteringer! :cool:

     

    Ok, så folk som er uenig med deg, er det altså fordi de av en eller annen grunn gjør noe "feil", som for eks. å kjøpe feil utstyr? Helt umulig at noen har andre meninger?

     

    Jeg har 3Dvision fra nVidia, og det er fremdeles noe dritt.

     

    Folk kan selvsagt ha andre meninger, men jeg er helt overbevist om at de aller fleste vil bli imponert over 3D-vision når de ser tech-demoer som f.eks. unigine heaven i 3D. Det koster naturligvis en hel del.

     

    Det er fortsatt et stykke igjen på programvare-siden, da de fleste spill ikke utnytter det like bra som tech-demoer gjør. Og hvis man vil unngå en dramatisk drop i fps, så krever det usedvanlig kraftig pc og gjerne minst to skjermkort. Riktig skjerm spiller åpenbart også en viktig rolle for opplevelsen.

     

    Så NEI, ikke ALLE liker nødvendigvis 3D hvis de har riktig utstyr. Poenget mitt er vel egentlig at veldig mange ser 3D-filmer på kino og dømmer det nedenom og hjem, uten å ha stort nok grunnlag for å gjøre det.

  11. folk som sier at 3D suger, de har ikke penger til å investere i riktig utstyr.

     

    en god 3D-klar skjerm med nvidia 3D-vision og et high-end skjermkort gjør virkelig susen!

     

    selv er jeg strålende fornøyd, og jeg vil absolutt anbefale å oppleve unigine heaven i 3D! det viser definitivt hvor vi er på vei og hva fremtiden vil bringe. ;)

     

    prisen er selvsagt høy og alt sammen kan fort koste en halv månedslønn, men det handler om prioriteringer! :cool:

  12. Sukk, lei av å høre det argumentet der. Det er fortsatt en haug med ting som absolutt ikke ser veldig imponerende ut når det kommer til grafikk, spessielt på konsoll. Det er ett hav av mulige ting som kan forbedres, den store forskjellen er bare det at utviklingen har nådd et nivå der framgangen ikke er like "eksplosiv". Kan love deg at om 10-20 år når du drar fram RDR eller ME2 så vil du synes de ser ganske utdaterte ut.

     

    Det skal du selvsagt få mene. Og jeg er faktisk en smule lei argumentet at Xbox 360 og PS3 er så utrolig utdatert i forhold til PC. På papiret er den det, men det handler bare om optimalisering. Jeg har en god gamer PC, som til nå kan spille alt jeg har slengt på den på maks oppløsning og høyest detaljgrad (har ennå ikke prøvd Crysis 2, bare så det er sagt)... Jeg har enda ikke sett noe som helst som tyder på at nåtidens konsoller er for dårlige, og for å være ærlig er det minimale forskjeller på det visuelle plan.

     

     

    Jeg er av den oppfatning at spill som Uncharted 3 og Gears of War er pene nok. Hvis det kommer spill som ser bedre ut skal jeg juble jeg også, jeg er tross alt en ganske skamløs grafikkhore når det passer seg, men jeg tror ikke dette kommer til å ha noen som helst innvirkning på spillopplevelsen. Jeg tror heller aldri Mass Effect 2 kommer til å se dårlig ut. (Selv om det er langt i fra det peneste spillet der ute, selv i dag)

     

    Personlig synes jeg heller spillutviklerne bør bruke eventuelle ekstra hestekrefter på andre ting enn å skvise inn noen tusen polygoner ekstra. Kunstig intelligens og bra fysikk er jo stilig, men for min del hadde jeg ikke sagt nei til en loading-fri fremtid med stødig framerate.

    Så grenseløst enig! Du setter ord på mine tanker med glans! :D

     

    Må få legge til Crysis 2 ikke krever stort mye av maskinen, noe som uten tvil vil forandre seg etter en viss patch som kommer om en måned eller to.

  13. Hallo! :) Er nettopp ferdig med valg av komponenter til PC'en jeg skal bygge, men når det gjelder skjerm er jeg svært usikker. (Her er PC'en om noen er interessert: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=861831&su=143E1410-16B7-4EDD-91C3-59A6ECEF2609)

     

    Har sett på noen skjermer som virker interessante, men får ulike tips fra ulike kilder hele tiden, så jeg klarer ikke bestemme meg.

     

    Førsteprioritet er bildekvaliteten mtp. gaming. Har lest at responstid er viktig og at 120hz er bra? Ellers ville jeg vite hvor høy kontrasten burde være. Tenker at mellom 22" og 27" vil være det beste. 1920x1080 er et must for min del.

    Om skjermen støtter stereoskopisk 3D er ikke veldig viktig, men selvsagt et pluss. :)

     

    Andre ting jeg burde tenke på?

     

     

    Jeg kan godt strekke meg til 3500kr, men 4000 blir i meste laget.

     

    Har sett endel på denne skjermen, men finner så og si ingen reviews som kan sammenligne den med andre gaming-skjermer: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=607604

     

    Andre:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=592655#extra

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=616598

     

     

    Kom med forslag til skjerm, eventuelt erfaringer knyttet til skjermene jeg har nevnt.

     

    På forhånd takk. :D

×
×
  • Opprett ny...