Gå til innhold

AlphaSix

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlphaSix

  1. 1. Dette er hvis du går Gjennomgående Krigsskole i Hæren. Ja, det er først et år med befalsskole før du "virkelig" begynner på Krigsskolen. Her får du en bachelor og har da totalt fire år med utdanning i Forsvaret, ergo har du fire pliktår. Den aktuelle linjen heter bachelor i ingeniørfag, militærteknisk bygg og anlegg og er som jeg ser den eneste ingeniørutdanningen du kan ta i Hæren. MEN det finnes også muligheter i Luftforsvaret og Sjøforsvaret. I tillegg har du ingeniørutdanning ved Forsvarets ingeniørhøgskole (FIH). Jeg mener at ingeniørutdanning i Luftforsvaret foregår for det meste på sivil skole. Det stemmer at du får lønn (kanskje ikke førsteåret?) under utdanning.

     

    2. Det finnes muligheter for å få dekket masterutdanning innenfor ingeniør av Forsvaret, tror det står noe om dette på hjemmesiden til Luftkrigsskolen.

     

    3. Det å ta utdanning på siden av jobben er jo helt opp til deg, men det høres insane tungt ut.

     

    4. Som utdannet ingeniør i Forsvaret er du både ingeniør og offiser (med unntak av FIH hvor du ikke blir offiser) og kan da selvfølgelig jobbe i det sivile. Tror det er veldig forskjellig om det er lettere eller ikke å få seg jobb.

     

    Her er det som sagt flere muligheter, anbefaler deg å snoke rundt på forsvaret.no og hjemmesidene til krigsskolene/FIH.

  2. Jeg kan selv anbefale GSV, men tjeneste i Panser er nok konge det og! GSV og Panser er ganske forskjellig i type tjeneste så jeg vil anbefale deg/dere å sette dere inn i de forskjellige tjenestene man kan ha (også innad i hver avdeling - det er ikke alt på GSV som er gøy og det er det neppe i Panser heller).

  3. jenter har 3 måneder på å signere kontrakten som gjør dem til "menn", før denne tiden kan dem trekke seg når som helst.

    Teit, men slik er det.

    Er det virkelig teit? Jeg tenker at det kanskje er flere jenter som tør å prøve seg i Forsvaret nettopp fordi de har muligheten til å trekke seg. Men de finner jo selvfølgelig kjapt ut at tilværelsen i grønt er konge og blir i (minst) et år!

    • Liker 1
  4. MEN, som OPS&REK eller VF er du fortsatt grensejeger og får være på grensa og løse oppdrag, samt leve med en liten tropp i 6 mnd. Og selv om du har en gitt primæroppgave betyr det ikke at du til en hver tid sitter foran PC-en eller i en MB og aldri får gå/kjøre patrulje, stå i tårn, chille ute ved et bål etc.

     

    Mitt poeng: Grensa er the shizzle, ikke bli demotivert selv om du ikke får drømmestillinga.

    • Liker 2
  5. Noen som vet om noen reiser eller midlertidige opphold, både i Norge og utlandet, hvor kurs/sport o.l. er hovedfokuset? Det jeg tenker på er f.eks. at man reiser på et to måneders opphold til Spania og kjører motocross eller bor sammen med munker i Kina og trener kampsport i 3 uker? Eller 1 mnd. med actionsport i Hedmark - som et slags kompakt folkehøgskoleopphold?

     

    Vet du om noe slikt? Hvis du har linker til nettsider om dette eller selskaper som tilbyr dette - del i vei!

  6. Hei, er det noen fra TMBN her som har noe informasjon om int.ops i 2012/2013? Dimmer i mars og har planer om søke meg inn, men tre år i norsk skog på Rena frister ikke for mye. Evt. er det andre veier å gå for int.ops? Veldig mye uklar informasjon ute å går nå... Tjenestegjør HMKG

    Norge skal som sagt stille FP Coy. Første gjeng har startet oppsetting, neste gjeng starter etter planen mot slutten av året og drar ut medio 2012. Søknadsfristen her er gått ut etter hva jeg har blitt fortalt. Jeg tror Ørland Hovedflystasjon har hovedansvaret, du kan jo høre der om hvordan planene videre er.

  7. Jeg hadde -0,75 på begge øyne og kar. 7 på sesjon - Jeg avtjente førstegangstjenesten ved GSV.

     

    Nå har jeg -1,25 på begge øyne og fikk kar. 7 på helsesjekk til INTOPS. Ble godkjent - ergo godkjent til TMBN.

     

    Jegerkompaniet har jeg hørt ikke eksisterer lenger. Det sies at det har fusjonert med Fjernoppklaringseskadronen i Etteretningsbataljonen.

  8. Dimmer straks og er meget glad for det, men jeg lurer på når man får vite om man blir overført til HV eller ikke. Får man et brev i posten etter dimm eller får vi vite det ila dimmisjonsuka?

    Etter jeg dimma (ca. et år siden) fikk jeg et brev om at jeg var disponert i 3 år i avdelingen jeg avtjente førstegangstjenesten hos (GSV). Så for meg virker det som at jeg tidligst hører noe fra HV 3 år etter dim.

  9. Kommer 57 nye grenader årsverk fom 1.august i brigaden (28 til Pbn)

     

    Skal visstnok være en felles seleksjon på disse stillingene på Rena i uke 24.

    Det blir jo samtidig som opptaket til TMBN. Har du noe info om hvilke andre avdelinger som får tilført nye grenaderer?

  10. Takker for svar! Kan du gi enda mer info? Gjerne mer spesifikk. Når du snakket om oppbygningen med eskorte- og vakt-lag, var dette om Basesett 1? Det er vel ikke kun disse to troppe/lagstypene? Hvor mange lag er det i hver tropp? Når det i søknaden var snakk om QRF-lag hvilken troppetype kommer det innenfor?

     

    Som du/dere skjønner er jeg sugen på mest mulig info om Basesett 1 ved Ørland HFS.

  11. I vår en gang ble det utlyst stillinger som vervet operatør i QRF-lag til Baseforsvars Stridsgruppe HRF/138 LV ved Ørland hovedflystasjon. Jeg mener det var skrevet at man skulle inngå som medlem i mekanisert tropp. Dette søkte jeg på og jeg er nå innkalt til opptak.

     

    Tingen er den at jeg ikke vet så mye om det jeg har søkt meg til :p. Jeg har bakgrunn fra Hæren(var ved GSV) og vet generelt lite om Luftforsvaret. Dermed lurer jeg på om det er noen her inne med innsikt i dette som kan fortelle meg hva dette går ut på. Kunne tenkt meg å vite hvordan det er organisert; hvilke kompani, tropper og lag det er, hvordan fagområder man driver på med, hvilke arbeidsoppgaver man har, hva man trener på, hvilke spesialiseringer som evt. finnes og hvilket utstyr som brukes. Det meste av info mottas med takk.

     

    Det jeg har forstått er at dette er en del av Basesett 1, som er en profesjonell avdeling. Basesett 2 er derimot en avdeling med mannskaper inne til førstegangstjeneste, eller er denne lagt ned? Har lest mye fint om NIS, men er NIS det samme som Basesett 2 eller bare en del av det? Jeg leste at tanken med basesettene var å ha en "mobil flybase" som kunne brukes ved deployering av flybidrag. Har også snappet opp noe om Force Protection, EOD, DOG, SIBO-tjænest osv., men er altså ute etter litt mer konkret info. Dette er vel forresten en aktuell avdeling med tanke på Afghanistan i og med at bidraget der visstnok skulle endres til noe i mer retning av vakthold i leir?

×
×
  • Opprett ny...