Gå til innhold

unit9478

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av unit9478

  1. I usa skal nintendo sette ned prisen på 3DS fra $249 til $169 den 11. august. For å gi noe igjen til de som allerede har kjøpt en 3DS vil alle som har koblet seg opp mot 3DS sin virtuelle butikk eSHOP minst 1 gang innen 11. august bli med i nintendos "Ambassador program", og vil få tilgang til 10 NES Virtual Console spill fra og med 1. september, og mot slutten av 2011 10 Gameboy Advance virtual console spill i tillegg.

    Les hele saken her.

     

    Er det noen tegn på at dette vil skje i norge eller er det kun for usa?

  2. Jeg fant en k2500 på finn til 6500. Men jeg innser at tiden ikke er moden for noe sånt enda. Software er jo mye friere, og ikke minst en mindre hmm "commitment" enn et program og en midi kontroller. Og som du sa ertestuing er det billigere, og muligheter er noe jeg må lære meg nok om før jeg skal se etter et ordentlig et.

    Takker masse for tilbakemeldinger! Sparte meg en god del penger ikke minst, og en god del bryderi:)

  3. M-audios eget pro-tools skal være et greit sted å starte, de fleste programmene jeg har sett har hatt en del grunnleggende likheter - om du lærer deg et vil ikke omstillingen være for stor.

     

    Evt så kan du laste ned fl-studio som jeg har prøvd meg litt på, de har en gratis 30 dagers tutorial, og kan gi en liten smak på hva produksjon på pc har å by på. Dog er utvalget av lyder som default ikke så veldig godt, men virtuelle synther finnes å få tak i rundt om på nettet, noen gratis og andre for flere tusen dollar.

     

    Må også innrømme at jeg har sett en del videoer på youtube rundt m-audo axiom pro keyboardet for å prøve å forstå det, og har hørt en del på "marketing-jibber"et deres, men det virker som et av de enkleste startsystemene der ute - og når man ser prisene og designet an tror jeg det er akkuratt det m-audio sikter på med disse keyboardene.

     

    Sselv bruker jeg dog et roland rs-5 sammen med fl-studio når jeg "leker" litt rundt med musikkskaping (jeg er ikke akkuratt noen hans zimmer), mangler totalt automatisk mapping av knobs og buttons, men når man først venner seg litt til det er dette totalt overlegent det jeg har prøvd av master keyboard løsninger tidligere.

     

    Ok. Takker for tips!:) Skal undersøke dette nærmere. Har kikket litt på hjemmesida til de og det ser ut til at pro virker med mac også, noe som er et stort pluss. Det er mye å velge i mellom, og vanskelig å vite hvor man skal starte. Men det virker som et godt valg. Får lete i faq's og forumer, og diverse youtube videoer. Du har et poeng at de "jibber" endel om hvor bra det utvalgte produktet de selger er. Da er det greit med hjemmelagde videoer fra folk med diverse kunnskaper, noen lite andre mer.

    Men hey, en god start! Virker lovende.

    Spanx again!

  4. Å lære seg et keyboard som støtter alt du ønsker er antageligvis ikke noe mindre jobb.

     

    Grunnen til at jeg nevnte m-audio axiom pro er at de har et eget system som automatisk mapper alle knapper på keyboardet til funksjoner i de vanligste programmene for å lage musikk, det er veldig inuitivt og effektivt.

     

    Hmm. Det virker jo bra. Sjekket priser nå. 3500 + frakt var det billigste jeg fant på salg.no. Jeg kan jo selge det ene 61 tangenters keyboardet jeg har som igrunn er aaaltfor svært:P Det er vel kanskje en bedre løsning som du sier. Et vanlig keyboard ligger vel litt langt uti "karrieren" skal en ha noe som gjør det en vil. Dessuten er det jo mye billigere med en midi kontroller.

    Har du et tips foressten om et intuitivt musikk program? Lett å komme inn i for en amatør men fortsatt ha dybde? Reason synes jeg blir mer for elektronisk musikk. Jeg er mer inne i rock, metall, alternative ting, og seff keyboard. Så ingen spes sjanger men et som kan metall også mener jeg.

  5. Det beste hadde nok vært å starte med å skaffe en midi-usb adapter for et par hundrelapper og funnet passende software til pcen, da dette vil gi deg langt langt større muligheter enn noe standalone keyboard.

     

    Avhengig av hvor kresen du er på følelsen i knappene så kan det fint parres med f.eks et m-audio axiom pro.

     

    Hei. Jeg har to midikeyboard fra før, men har aldri helt kommet helt inn i digital produksjon. Kan være mangelen på gode lyder. Har reason 3.0, og finner ikke noen særlige ting jeg føler jeg kan bruke, så det ender opp med bare øving, eller noe svada. Jeg har veldig lite tålmodighet og kunnskap med programmer. Jeg vet ikke helt. Jeg synes det virker enklere med hardware ting. Opptageren og trommemaskinen jeg har kan være litt knotete, og jeg ser jo hvor lettvint det er å skifte lyder på et trommemønster på pc. Jeg har vel en slags tanke om at det er "bedre" å lære, og bruke, hardware keyboard og ting, selv om det er lettere å feks flytte et innspilt spor noen sekunder frem eller tilbake. Kanskje jeg trenger overbevises?

    Jeg måtte jo kjøpt og lært meg et program, og det koster noen tusen. Og så har du kombatibilitet, som jeg synes er noe herk. Har windows 7 64 bit, og den opptakeren jeg kjøpte hadde gått an å bruke i windows, men den støtter ikke win 7 eller 64 bit. Mac virker jo enklere. Agh. Synes det er vanskelig:S

  6. Hei.

    Jeg går og tenker på et "drømme keyboard" som jeg vil kalle det. Jeg har liten erfaring med keyboard. Har et roland em-25 som er 10 år gammelt, og jeg har aldri vært fornøyd med utvalget av lyder. I det siste har jeg hatt lyst på et godt keyboard som ville passet meg og mine tenkte bruksområder, og lurte på om noen i forumet kunne være til hjelp?

    Først og fremst så liker jeg ikke synthlyder, eller lyder som synther lager utifra det jeg har hørt. Jeg vil ha et (kaller det mulige kjøpet for keyboard heretter) keyboard hvor jeg kan importere lyder og vri og vrenge på de, gjerne til den grad at jeg "ødelegger" selve originalen, altså gjør den ugjenkjennelig. Som et piano som dras langt ned så det bare er en forvrengt fuzz som kommer fra tangentene. Og jeg vil også kunne bruke den samme lyden på alle tangentene, men også kunne feste en lyd, feks en forvrengt c, på en tangent, som ikke nødvendigvis er en c tangent, og samtidig ha flere andre lyder festet til de andre som jeg har mikset og trikset med fra før. Så hvis jeg kunne gjøre det og feste et oppsett av lyder på flere/alle tangentene og lagre det som et user setup hadde det vært helt dritbra. Måtte kunne ha flere user setups. Jo flere jo bedre!:) Men trenger ikke ta helt av på hvor mange.

    Lyder: Jeg vil helst ha "knobs" på det så jeg kan skru på de i realtime. Føler meg ikke helt hjemme med touchskjermer på keyboards, iaf ikke der knobs kunne gjort samme nytta. Og kunne kjøre de gjennom en haug med filter, gjerne et utall:) hadde vært utrolig fint. Og hvis det er mulig, kunne importere filter lastet ned fra hjemmesida til produsenten, eller gjennom en oppdatering.

    Cd drev er ikke et must, men greit. En minnekort slot og eller usb slot hadde vært veldig greit så jeg enkelt kunne importere lyder.

    Men manipulasjon av lyder er det jeg bryr meg mest om. Å kunne lage "patterns", altså sanger med lyder, hadde vært bra det og.

    Fra før har jeg en god trommemaskin og en 16 spors digital opptager som jeg alltids kan bruke hvis trommelydene, om noen, ikke er bra nok på keyboardet.

     

    Jeg har liten greie på keyboard og vet ikke hva jeg bør se etter av nødvendigheter som et keyboard burde ha.

    Dette er ikke for et planlagt kjøp, men heller en leking med tanken, så feedback av all slag og tips tas imot hjertelig.

    Prisen: Vel, som sagt er det ikke et planlagt kjøp, så et budsjett er ikke akkurat en hindring, så vær fri til å nevne dyre ting og/eller billigere alternativer. Jeg har pc og mac hvis det har noe å si.

     

    På forhånd takk for tips!:)

  7. åh dæven. det første jeg tenkte var dæven, nerd! vintertider altså. har du spilt inn keyboard

    samtidig som vokalen? du burde øve på vokalen, spille inn musikken først og ta flere

    "takes" med vokal hvor du øver og prøver å bruke stemmen din så best du kan. en jeg kjenner

    sa at et øre for lyd kan trenes opp, og det er det jeg synes du burde lære deg.

     

    jeg har kanskje svart seint i forhold til dato for posting, men, vel, tja bedre sent enn aldri?

  8. hvorfor det? det gir ingen mening. det virker som tomt forum prat. gå ut og sett deg i snøen? wtf? seriøst. dette er hva jeg oppfatter som typiskt forumprat. gå ut og sett deg i snøen. hva faen skal det bety? jeg var ikke sint i det jeg skrev, ikke i det hele tatt. så hvorfor skulle jeg sette meg i snøen for å kjøle meg ned? det gir ingen mening! sett meg i snøen? wtf. seriøst.

    fuck det. du er udugelig, men veldig fungerende i din korrekte forumskap.

  9. kjører tog? wtf. jeg er interessert i egenprodusert kultur som det heter her, og det skjer ikke særlig mye her, og det meste er trance som jeg ikke er særlig interressert i, så jeg hadde en forhåpning til at det kanskje kunne skje noe mer her. la inn en kommentar på en link ingen andre hadde lagt inn kommentar på. tenkte kanskje det hadde gjort noe med fremgangen og interessen for konstruktiv kritikk her på forumet, og at det hadde vokst fram litt mer "nyskapning" av materiale, selv om det kommer noe fra folk som er drittlei, som seff kanskje skulle ha postet i andre forum eller andre sider, men har du noen kjente sider hvor en kan uttrykke sin frustrasjon selv om en paradoksalt ikke ønsker å vedkjenne seg hva en har skrevet?

  10. jeg tror han er ute etter konstruktiv kritikk, om noen. er helt "valid" i mangel på bedre norsk ord. han er drittlei, og virker som han angriper deres manglende konstruktiv kritikk i teksten han har skrevet i ånden på at han er drittlei, som i diktet. jeg vet ikke om jeg vil kalle det et dikt. en tekst definitivt, men å kritisere bare fordi en blir kritisert er, vel, et tegn på navnet på teksten.

    bla bla. uansett mer som noe som er følt og som vil sies offentlig på en plass som kanskje kan ha lyttere, selv om feedback ikke nødvendigvis er en av hensikten.

    jeg sier meg enig i uttrykkelsen. synes ikke det var noe godt dikt som et dikt, men mer som et uttrykk.

    æss. jeg forsvarer ikke nødvendigvis teksten i det hele, og kanskje posteren burde bruke et annet sted, men seriøst, det virker som om kommentatorene blir fornærma pga en annen fyrs lidelse og/eller likegyldighet til det meste, ifølge teksten. en mer intelligent tilnærming burde vært tilstede hvis poster ville ha mere feedback enn å angripe tilbakemeldinger.

  11. jeg hadde aldri hørt om sangen før, men liker i grunn folketoner "tolket" med fuzzgitar eller

    lignende. likte jo plata til storm i sin tid.

    jeg likte ikke hihaten i begynnelsen. den var ikke i sync med keyboardet. er sikkert fordi

    du lagde den på pc ikke sant? antar det. det meste får det til å høres sånn ut, ikke at det er

    noe negativt. alt tatt i betraktning. det er jo ditt arrangement du vil få igjennom, og det er kult.

    jeg likte at du forklarte hva greia med sangen var, og at du inkluderte en snutt av den originale

    sangen, som jeg som sagt ikke hadde hørt om før.

    hihaten og keyboardet sliter litt med å holde takt også nær slutten. det trekker litt ned.

    lyden på den lukkede hihaten er ikke spesielt pen, litt skarp med tanke på resten.

    trommene fungerer ellers bra. crashen kunne vært tonet ned noen få hakk. tom tom'ene høres bra ut.

    basstromma var kanskje litt slank i bassen. litt tynn.

    keyboardet fungerer fint, antar jeg. fulgte ikke så nøye med på den, men heller gitaren, som funket

    bra. lyden på keyboardet er jo helt grei, men igjen (er mot slutten av sangen nå) så kræsjer den

    og hihaten igjen.

    men seriøst, over det hele likte jeg dette. tommel opp.

×
×
  • Opprett ny...