Gå til innhold

EveryNever

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EveryNever

  1. Hei dere! Jeg skal kjøpe en ny Macbook Pro Retina. Det jeg trenger hjelp til er å bestemme hvor mye RAM som skal være på Mac. 8gb eller 16gb?

     

    For det meste vil det være skolebruk, type word, pp og nettbruk med noen apper, type sims 4 spill, litt lett bilderedigering og avspilling/streaming av film/musikk. Jeg vil også ha muligheten til å kjøre windows ved siden av Mavericks eller Yosemite.

     

    Grunnen til at jeg er usikker er at den må vare i 4-5 år. I løpet av den tiden regner jeg med noen oppdateringer. Vil 8 GB da holde, til en rask maskin hele den tiden? Eller må jeg opp på 16gb? Også, har hørt noen rykter om at større ram i Mac vil slite SSD.

     

    Noen tips?

  2. Hei! Ser du har hatt psykologi 1 som privatist. Vurderer å ta det til våren (istedet for engelsk) som privatist og. Du har ikke et par minutter til overs der du kunne sagt hvordan det var å lese seg til det, eksamen, osv? Må bestemme meg til ikveld, hadde satt enorm pris på hjelp! :)

    - Victoria

     

    Hei, jeg antar jeg er litt for sent ute nå. Så det dessverre ikke før nå. Men Psykologi 1 er egentlig bare hovedtrekkene. Hvis du har det minste av interesse for det burde det gå greit. Eksamen er muntlig og fort unnagjort, og fokuserer gjerne bare på ett tema, eller ett stykke. For eksempel "forsvarsmekanismer" og én annen ting, eller stadier av sorg, eller roller. Hvis du har lest boka, og sett litt på oppsummeringene på nettsidene går det helt bra. På muntlig eksamen skal man få en halvtime til forberedelse også, og kan som regel friske opp det aktuelle temaet med å se over sidene før man skal inn.

    Hvis du lurer på noe mer spesifikt er det bare å spørre. Ønsker deg lykke til uansett hva det blir! :thumbup:

  3. Hei, jeg har altså et rør med vaniljeextract som har skilt seg. Det skal jo bare være ren extract med bourbon og rørsukker, men jeg lurer da på hvor lurt det er å fortsette å bruke denne, og eventuelt hvor lenge? Går fortsatt an å snu den et par minutter så den holder seg midlertidig. :hmm:

     

    Håper på svar!

  4. Sagan har rett, alle språkfag har obligatoriske karakterer i skriftlig og muntlig, i alle fall hvis man tar dem opp, eller som privatist rett fra starten av. Karakterene blir ikke slått sammen som en når man regner poeng og gjennomsnittskarakter, men teller som to forskjellige. Men jeg mener ingen av dem teller før du har fått bestått i begge, altså både skriftlig og muntlig, ettersom det ikke blir regnet for å være et fullført fag før dette. Derfor er det alltid billigere og enklere å eventuelt legge til andre fag eller høyne karakterer i fag som ikke krever flere karakterer enn en hvis målet utelukkende er å forhøye snittet. Hmm, masse ekstrainformasjon.

  5. Det blir sterkt advart mot av alle lærere jeg har møtt på, som regel med et sukk og et rist på hodet av den naive studenten. Det er nok gjennomførbart, men de fleste går på trynet og ender opp med å ikke klare noen av studiene. Du må ta det opp med hver enkelt skole, og vurdere hva som er viktigst hvis du blir nødt til å gi slipp på ett. Blir liksom litt meningsløst hvis man står igjen med minimumskarakterer i alt. Det er mulig noen steder å gjøre noe privatist-lignende, melde seg opp til eksamen og lese hjemme. Men ved siden av et annet fulltidsstudie blir det en prøvelse, mer spesifikt av selvdisiplin.

    Men, igjen, ta kontakt med den høgskolen du er interessert i, riktig person kan fortelle deg alt du lurer på.

  6. Vel, det kommer an på, som de sier...

    Men for min "klasse" ble det sånn; så så mange innleveringer må være levert inn og bestått (man får ikke karakter, bare bestått / ikke bestått) før man får lov til å ta eksamen innen faget. Når man tar eksamen, teller kun resultatet av den på vitnemålet. Er du tatt inn på f. eks. bachelor ville jeg tro det var nok å stå hvis plassen videre er reservert, men jeg vet ikke. Best å være på den sikre siden. I psykologi første år f. eks. mener jeg at de må ha A (tilsvarende høyeste karakter) i alle fag for å komme videre i profesjonsstudiet.

    Men jeg tror innleveringer, fremføringer og større prosjekt forekommer mer enn prøver jevnt over.

  7. Jeg tok 9 privatist-eksamener på ett semester en stund tilbake, de fleste uten noen dager i mellom. Det er ikke å anbefale. Det gikk helt fint på de fleste, men hvis man sikter på å gjøre det bra blir man et mentalt utkjørt vrak på denne tiden. Har tatt opp igjen en del fag i ettertid pga. sykdom på vgs.

    I noen fag er det flott å være privatist, mens i andre igjen kan det være en utfordring. Matte, gymnastikk og nynorsk var ikke høyest opp på lista mi over enkle fag å lese hjemme, men det kommer jo også an på hvilke fag en liker.

    Har hørt blandede responser fra de som har brukt Sonans, det virker som det, i alle fall vedrørende undervisning, kommer an på hvilken lærer man får. Men, mer godt enn ille.

    Studieteknikker? Ikke vent til siste øyeblikk! Og les inn notater på ipod eller noe lignende og hør på.

     

    Kom på nå: Gå på udir, skriv ut alle eksamener i de fagene du skal ha, sammenlign og ta dem hjemme. Kjenner du en lærer som er villig til å gi deg en tilbakemelding så benytt deg av det.

  8. Mitt beste tips; finn fonetisk skrift, det kommer til å gjøre en verden med forskjell.

    Det kommer også an på om det skal uttales på Britisk Engelsk (BE) eller Amerikansk Engelsk (AE), ettersom disse ofte er ganske forskjellige.

     

    Også: Når man lærer et nytt språk, til og med et "kjent " et vi hører mye, som Engelsk, må man ignorere hvordan det skrives for å få uttalen riktig. Hjernen vår narrer oss til å tro at vi uttaler ordene vi kjenner sånn som de står fordi vi er vant til å koble lyden med ordet, men i virkeligheten forandrer skriftspråket seg uendelig mye saktere enn det muntlige språket.

    Så, lukk øynene og hør på lydopptak, uten å se for deg ordene, og forsøk å kun etterligne ordlydene, så burde alt sammen gå fint.

  9. I det siste, eller for en liten stund siden har jeg bestilt og fått disse bøkene (om enn ikke i nøyaktig rekkefølge):

     

    Stardust av Neil Gaiman

    Smoke & Mirrors av Neil Gaiman

    Neverwhere av Neil Gaiman

    Good Omens av Neil Gaiman og Terry Pratchett

    Asleep av Banana Yoshimoto

    Hardboiled & Hard Luck av Banana Yoshimoto

    Quiet av Susan Cain

    Life, the Universe and Everything (Hitchhikers Guide 3) av Douglas Adams

     

    Fantastiske bøker av fantastiske forfattere.

     

    Alle bestilt (omtrent samtidig, de fleste av dem iallfall) fra The Book Depository selvsagt.

     

    Skulle gjerne bestilt flere til, men uansett hvor billig (husker ikke prisen nøyaktig, men veldig rimelige priser der) det er har jeg ikke råd til dem alle sammen før eventuelt stipend. Må få meg ekstra jobb ene og alene for å støtte bokvanen min :omg: verdt det :new_woot:

  10. Språkfag; ikke ideelle å lese til selv, og i alle fall ikke på ett år. Engelsk fordypning (internasjonal eng, + samfunnsfaglig engelsk/engelskspråklig litteratur og kultur)kan gå supert hvis du liker det. Ellers har jeg tatt nesten alt som privatist, og etter min erfaring er fag som f.eks Psykologi 1 ganske lette å lese seg opp til og gjøre det bra ved. Ellers, politikk og menneskerettigheter, samfunnsgeografi.

    Ellers ser jo Kjemi 1 veldig godt ut også da.

  11. Okay, så jeg skal snart ha eksamen i engelsk og har gått glipp av en time der vi lærte noe som visstnok er på hver eksamen.

     

    Type:

    Mark the sentence below in five different ways so that your versions convey five different meanings or attitudes?

     

    Spring is in the air.

     

    How do you know that's right?

     

    eller

     

    Our house needs to be decorated.

     

    Har en anelse men vet ikke om det er riktig, så håpet på innspill!

     

    Alt er mottatt med takknemlighet!

    :new_woot:

  12. Heh, jeg skjønner ikke hvordan du gidder å risikere å bli tatt, eller i det hele tatt bruke tid på å finne og fikse og oversette stiler.

    Jeez, du kunne sikkert skrevet en helt grei en på en fjerdedel av tida du har brukt. For ikke å nevne en gang mistenkt, alltid mistenkt.

    Og uansett hva denne it's learning eller hva nå enn denne greia er.

    Ingenting er 100% trygt. Hvis du fant stilen, kan lærern finne stilen, de kan de sidene der bedre enn elevene.

     

    Nåmen, kanskje en lekse å lære? ;)

  13. Engelsk-Norsk / Norsk- Engelsk stor ordbok fra Kunnskapsforlaget på mammutsalg fra Haugenbok!

    :D Fikk dem straks, meget fornøyd. Ellers er også følgende "kjøpt", bestilt uansett også fra Mammutsalget:

     

    Amtmannens døtre - Camilla Collett

    Du trenger ikke mer enn seks - Dag Evjenth m.fl.

    Et rom med utsikt - E.M. Forster

    Löwenskölds ring og Charlotte Löwensköld - Selma Lagerlöf

    Møkkajobb - Christopher Moore

    Den gode borgermester - Andrew Nicoll

    Gull - Dan Rhodes

    Harry - Mark Sarvas

    Samlede dikt 2 - Emily Dickinson

    Broken English spoken perfectly - Stewart Clark

     

     

    Yay, gleder meg til å få den pakka i posten. Blir sikkert mere også.

  14. Et lite spørsmål; jeg har 5'er i norsk, nynorsk og norsk muntlig, men fikk en dårlig eksamenskarakter i norsk skriftlig (bokmål). Kan jeg ta opp kun denne eller må jeg ta alt? Har ikke funnet noen gode kilder, men mistenker at jeg må ta alt (og da gidder jeg jo ikke :p )

     

    Så lenge disse andre er standpunktkarakterer burde de ikke være i fare. Standard regel er at hvis du tar opp en eksamen, som privatist e.l. vil en eventuelt bedre karakter erstatte den gamle (tror standpunkt, hvis du har det), og eksamenskarakteren og bli stående som den eneste som teller. Tror det er høyst usannsynlig at du må ta alle de tre "del"-fagene om igjen, ettersom de er skilt eksamensvis.

    Da igjen, ikke sikker hvis du har tatt/tar vanlig skole. Spør rådgivern på nærmeste skole. En kan melde seg opp på privatistweb til 1.februar.

    Lykke til. :)

  15. Vært der, gjort det.

     

    Lukk øynene og tenk deg et sted, tenk deg en stue, bygg en stue inni deg. Hvordan ser det ut, hva er fargene, er det vinduer der? Hvilken farge er gardinene, hvordan faller lyset inn og hva faller det på, et bord, har bordet hakk eller riper, er det nytt eller gammelt. Lukter det støvete, eller kanskje nyvasket? Se deg i refleksjonen fra glasset, hvordan ser du ut, hva er utenfor. Ta på vinduskarmen eller en vase og forestill deg hvordan det føles. Nevn noe fra alle sansene dine, følelse, lyd, lukt, syn, smak.

     

    Eller boksen; forestill deg en liten boks, en treboks eller en gammel utsmykket boks gjerne, og rams opp ting som kan være inni den. Forårsaker gjerne en kjedereaksjon.

     

    Eller gå på en bruktbutikk og finn noe lite og prøv å tenke på hvem som hadde det før og hva som skjedde i rommet det sto, eller rundt personen det hang på.

     

    Phew...

    Lykke til

×
×
  • Opprett ny...