Gå til innhold

forsvaret2011

Medlemmer
  • Innlegg

    163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av forsvaret2011

  1. I Aftenposten ble det skrevet om en som hadde fått klareringen sin inndratt pga. noe et familiemedlem hadde gjort for noen år tilbake. 

    Er det noen som vet hvor bredt sikkerhetsklareringen anser som en et familiemedlem? Altså, gjelder det Besteforeldre, foreldre, søsken og deres barn, og dine barn? Eller gjelder det også søsknene til dine foreldre (onkler og tanter og deres familie) og osv. Hvor langt går de egentlig? 

    Dette avhenger av hvilken klarering du skal ha oppmot stillingen din...

    Mest sannsynlig vil du ikke trenge noe mer enn foreldrene dine.

  2. Dette er kanskje et dumt spørsmål, men kan forsvaret betale for en natt på hotell for meg sånn at jeg slipper å stå opp klokka halv fem, for så å kjøre en time etterpå i fire timer til sesjonssenteret? Det går ikke buss herfra så tidlig på morgenen, og jeg vet ikke engang om jeg har noen som er villige til å kjøre meg dit og vente der hele dagen mens jeg er på sesjon for så å kjøre hele veien tilbake etterpå. Da høres det bedre ut å ta en buss dit dagen før, sjekke inn på hotell, møte uthvilt på sesjon og ta bussen hjem etterpå. Er det noen som vet om dette lar seg gjøre?

    Kontakt vernepliktsverket før du gambler med hotell... 

  3. Ble tatt nakkegrep på av en fenrik, kom til leir etter å ha vært på byen, stoppet opp ved et vindu, snakket med de i vinduet, så kjenner jeg smerter i nakken, da tar en fenrik nakkegrep på meg, så sier han at jeg må komme meg på rom, han yter dermed vold før han sier meg noe, bør jeg ta dette videre? Vurderer å gjøre det mvh rekrutt

    Jeg tviler på at han hadde onde hensikter bak nakkegrepet og om han visste hvor hardt han tok i, men hvis du føler at han tråkket over streken så bør du ta det tjenestevei, evt til din troppstillitsvalgt. Gi ham ihvertfall en sjanse til å forklare seg.

  4. Hei.

     

    Jeg er veldig gira på å ta befalsutdanning i forsvaret og etterhvert kombinere det med en utdanning innen økonomi og administrasjon e.l.

    - Forsvaret skal jo ha noen ordninger for å ta opp fag, samidig får man penger, tak over hodet og mat.

     

    Har noen her gjort dette, skal gjøre det eller er midt i suppa?

    Jeg lurer på hvilke muligheter jeg har, år i forsvaret, år i økonomiutdanning osv. ettersom jeg ikke klarer å få god oversikt. Kommentarer, forslag og tips til dette utdanningsløpet mottas med takk!

     

     

    Heisann

     

    Ja du kan ta opp fag fra videregående mens du er i forsvaret. Hvis du velger befalsutdanning så vil du ha 1 år på med utdanning og 1 år med tjeneste. Det vil være mest aktuelt for deg å ta opp fag det året du er i tjeneste.

    Du kan ta opp alle fag som privatist. Hvilke fag FOKUS har undervisning i avhenger av hvilken base du er på.

    Du kan søke om stipend til eksamensavgiften. 

     

    Det året du er i utdanning får du korporal lønn (hva den ligger på nå vet jeg ikke, men sikkert 160kr+ pr dag). Når du er i ferdig med utdanningen blir du sersjant. Du vil da få sersjant lønn.

    Kost og losji tar forsvaret seg av det året du har utdanning og det året du har plikttjeneste.

     

    Jeg vet at hvis du tar bachelor i forsvaret. Så støttet forsvaret deg hvis du vil ta master. Men tviler på at de vil gi deg støtte for en så generell bachelor som økonomi. 

     

    Et par kommentarer:

     

    På befalsskolen tjener du: 167,- per dag i dagpenger + 20,40,- i korporal tillegg + 62,- i utdanningsbonus = Kr 249,4,- pr dag

     

    Du kan godt starte på en bachelor under praksisåret ditt, men vit at det er vanskelig for arbeidsgiver å tilpasse seg deg akkurat det året. Når du derimot er ferdig utdannet så er det større mulighet å tilpasse arbeidstiden din slik at du kan ta bacheloren på deltid ved siden av jobben.

     

    Som toy_man sier ift om forsvaret støtter deg i å ta en "generell" bachelor som økonomi så har han både rett og galt. Forsvaret tilbyr et viss antall bachelorer via krigsskolen men har også en del plasser på sivile høyskoler/universiteter som de lyser ut hver vår. Hvilke studier og antall plasser kommer an på behovet til forsvaret. Husker jeg ikke helt feil var det 2 plasser på økonomi og administrasjon i år. 

  5. Har vært i Garden for noen år siden, og det er mye hva man gjør det til selv... Var selv i 1. Gardekompani. Som nevnt over, først har man rekruttperiode på 8-12 mnd. Her lærer du basic felt og hva som kreves for å være soldat. Lange dager på skytebanen, ut å gå i skogen osv... Kan være litt hat til tider, men, om du er innstilt og tenker litt positivt får du gode venner som varer livet ut...

     

    Etter rekruttperioden er det inn til Oslo og Huseby leir og først ha 1 mnd med gardeperiode. Lære å masjere, stå i rett, vaktavløsning osv. Gardeperioden avsluttes med en test hvor en eller annen offiser skal godkjenne at kompaniet er skikket for vakt + du må ha luelløp... (vekket mitt på natta, ut å løpe i gjørma osv).

    Etter gardeperioden er det ca annen hver uke på vakt. Vaktstedet du står på varierer. Vakt uken går du på vakt klokken 14:00. Vakt 2 timer, av 4 timer, i ett døgn...

     

    Etter vaktuken er det ofte felt. Vi hadde vertfall det. 1 uke ute i en eller annen skog/mark. Ligge i telt, sitte fyringsvakt, leke krig.

    Vi var og 3 uker på ColdRespons oppe i nord. Gøy opplevelse. 

    Om du ikke liker felt så mye kan du søke en adm. stilling. f.eks Vognfører, Vaktskriver, ammo ansv. o.l.

     

    Men ja, det er hva du gjør det til. Mye er HAT. Men prøv å gjør det til noe gøy. God trening, mye gode venner, mange gode minner....

     

     

    Høres bra ut :) Takk igjen for informasjonen :)

    Er positivt instilt så tror dette blir bra :D

     

    Kan nevne at det som PerAndre123 nevner ift utdanningsløpet ikke lenger gjelder.

     

    Avdelingen gjennomgår en omfattende prosess når det kommer til utdanning. Det er riktig at man har ca 8-10 uker med rekrutt før overføring, men man avslutter rekruttperioden med lueløpet.

     

    Ved overføring Huseby starter man på fagperioden som varer i 10 uker. Etter fagperioden blir samtlige testet i bl.a nærkamp + case, pakningsløp, infanteriløp, teoriprøver og ikke minst det seremonielle (hovedavløsning, høytidelig audiens og flagg). Denne perioden innebærer svært mye variert tjeneste; en uke er du gjerne på øvelse, neste er du i garnison og driver med nærkamp, uken etter har du våpenkurs og skarpskyting uken etter der igjen. Innimellom har man da sluttet orden, fyfo og flaggtrening. 

     

    Etter fagperioden er bestått vil man da være kvalifisert til å kunne gå vakt. De siste 5-6 månedene vil man da være i sin avdelingsperiode som består av videreutdanning i sin tjenestestilling samt vakt- og beredskapsoppdraget.  

     

    Jeg kan også nevne at hvor lenge man står vakt og hvor mange døgn man er på et vaktsted kan variere, til forskjell for hva det var når PerAndre123 var inne.

    • Liker 1
  6.  

     

     

    sesjon offiseren min sa det var 1 uke vakt, 1 uke fri, 1 uke felt, men det er hvis du blir vanlig vakt soldat tipper jeg.

    Takk for informasjonen ;)

     

     

    Dette stemmer ikke helt.

     

    Det er riktig at man i avdelingsperioden sin (de siste 6 månedene av førstegangstjenesten) varierer mellom å gå vakt/være på beredskap og ren soldatutdanning, men lengden på hver del (vakt, utdanning og fri) er ganske flytende.

     

    I vaktuker varierer man mellom det å gå vakt ved de kongelige residensene (slottet, skaugum, bygdø), akershus festning og i leir, være på beredskap (hovedstadsforsvaret, se forsvaret.no) samt ha utdanning. Dvs at man i en rolig vaktperiode kan man 1 dag være på vakt, neste dag være på beredskap og siste dag kanskje ha skyting, nærkamp eller annen utdanning.

     

    I resterende uker forbereder man seg enten mot øvelser, vedlikeholder ferdigheter, fysisk trening og annen utdanning.

     

    Permisjon (altså fri) får man som regel hver helg utenom i vaktukene. Lengre permisjoner får man minst 7 ganger i året, men det er ikke uvanlig at man gis kanskje en langhelg en gang i blant.

     

     

    Håper dette var litt mer oppklarende! 

     

    Takk :D Har du vært i Garden? Har blitt litt usikker på om de kommer til å bli en god periode ifølge andre tråder som kommer opp når jeg søker på temaet.. 

     

     

    Hva legger du i "på om de kommer til å bli en god periode"? Hvis du mener at du er usikker etter av å ha lest andre tråder så ville jeg anbefalt å uansett hvor du havner, HMKG, GSV, MP, KESK, ARTBN, 2BN, PBN eller noe annet, om å gå inn i det med et åpent sinn. Førstegangstjenesten blir ikke bedre enn det du gjør det til selv. Jeg kan jo påpeke at det du leser av tråder angående Garden per dags dato er utdatert da avdelingen har undergått flere endringer de siste 10 årene. De som var inne i 2005 vil ikke kjenne Garden slik som den var da de var inne på flere områder.

  7.  

    sesjon offiseren min sa det var 1 uke vakt, 1 uke fri, 1 uke felt, men det er hvis du blir vanlig vakt soldat tipper jeg.

    Takk for informasjonen ;)

     

     

    Dette stemmer ikke helt.

     

    Det er riktig at man i avdelingsperioden sin (de siste 6 månedene av førstegangstjenesten) varierer mellom å gå vakt/være på beredskap og ren soldatutdanning, men lengden på hver del (vakt, utdanning og fri) er ganske flytende.

     

    I vaktuker varierer man mellom det å gå vakt ved de kongelige residensene (slottet, skaugum, bygdø), akershus festning og i leir, være på beredskap (hovedstadsforsvaret, se forsvaret.no) samt ha utdanning. Dvs at man i en rolig vaktperiode kan man 1 dag være på vakt, neste dag være på beredskap og siste dag kanskje ha skyting, nærkamp eller annen utdanning.

     

    I resterende uker forbereder man seg enten mot øvelser, vedlikeholder ferdigheter, fysisk trening og annen utdanning.

     

    Permisjon (altså fri) får man som regel hver helg utenom i vaktukene. Lengre permisjoner får man minst 7 ganger i året, men det er ikke uvanlig at man gis kanskje en langhelg en gang i blant.

     

     

    Håper dette var litt mer oppklarende! 

  8. Hei,

     

    Hvilket kompani du havner i har litt å gjøre med når på året innrykket ditt er.

     

    Hvis du nå skal inn i oktober 2015 så vil du (hvis du vil være i et geværkompani) komme inn i KP2 ved overføring etter endt rekrutt i desember 2015. Det har seg slik at Garden i likhet med GSV må ha til enhver tid ha kapasitet til å løse et 24/7 oppdrag, derfor må begge avdelinger ha flere innrykk iløpet av året for å kunne stille en slik kapasitet. Dette fører til at iløpet av et par års syklus vil innrykket til KP1, KP2 og KP4 (geværkompaniene) variere fra innrykk til innrykk. 

     

    For eksempel: Nåværende KP2 kom inn i Januar og dimmiterer i desember. Nye KP2 har innrykk i oktober 2015 og vil da ha dimisjon i september 2016. Neste deretter vil ha innrykk i august 2016 for så å dimitere i juli 2017. Slik fortsetter det.

     

    I oktober 2015 vil du også kunne søke deg til KP3 som er blant verdens beste innenfor militær eksersis og drill. Da vil du primært få muligheten til å søke deg til drilltroppen, såfremt du ikke har søkt musikktroppen i forkant!

  9. ja, du har fri helger og ettermiddager så lenge du ikke har vakt. Vaktkompaniet gjør mye forskjellig, er en del vakt men også mye øvelser og god tjænest sånn som vasking av rom.

    Når du mener spesialtropper men du vel Kp5, der er kun er spesialtropper. Hvis du vil inn dit ville jeg prøvd å flytte inntaket til januar eller august, da oktober er utelukkende vaktkompani med kompanistab. Kp5 har heller ikke vakt, så du har fri hver ettermiddag og helg. Så lenge det ikke er øvelse mm..

    Ja det er en stor parkeringsplass der som alle for plass på.

     

    Kan jo nevne at KP3 har også innrykk i oktober, som også består av 3 spesialtropper...

  10.  

     

    Skal på sesjon om 3 uker, skulle egentlig inn i oktober men hadde ikke muligheten siden jeg var bortreist, så jeg lurer på hvor det er plass til meg nå?

     

    jeg mener jeg har hørt at det er "first to come, first to serve" og da vil jeg tro at 2.bn, panser, osv er stappa for dette året, og muligheten mine er å gå til vakt eller garden siden det er de som tar inn flest folk, skulle ønsket en skikkelig grønn tjeneste sånn at jeg kan søke med videre til TMBN etter året.

     

    er det mulighet å forsatt få plass på 2.bn hvis jeg viser bra resultater på sesjon selvom det er fullt der? har muligheten til å få referanser fra lederen våres i HV-U, hvis det hjelper meg.

     

    Hvis du er nervøs for at et opphold i HMKG ikke vil "kvalifisere" deg til å bli grenader i TMBN så trenger du ikke være det.

     

    Jeg vet ikke helt hvorfor du tror at Garden ikke skulle gjøre deg mer enn kvalifisert nok til å søke TMBN enn det PBN eller 2.BN skulle. Ja, du får ikke bli vognfører på en stridsvogn etter å ha tjenestegjort som geværmann i HMKG, men det gjør du heller ikke av å ha tjenestegjort som en geværmann i 2.BN.

     

     

    PBN og 2.bn vil jeg tro har litt mer "strids teknikk" og øvelser en Garden, som ser bedre ut på en evt søknad til TMBN.

     

     

    Joda, det er selvfølgelig et stort pluss med mye grønt på CVen, ikke misforstå... Men tror ikke den disiplinen og holdningen en forhåpentligvis tilegner seg i garden ikke er så negativ i en eventuell søknad heller..

     

    En kan ha sovet i 100 døgn i telt, hatt tilsammen 400 timer stridsteknikk og fortsatt være en som ikke greier å tilegne seg ferdigheter gjennom den disiplinen som egentrening krever. Du blir dessverre ikke en god soldat av å bare følge den daglige tjenesten, det er det arbeidet du legger i på egenhånd når det regner ute, det er kaldt og du har mest lyst til å sitte inne som legger til grunn hvor god du blir.

    Den holdningen og disiplinen der kommer ikke gratis, uansett hvor du blir plassert.

  11. Vil bare presisere at selvom du er kvalifisert fysisk til befalsutdanningen så bør du gjøre deg opp noen tanker med det å søke befalsskole. Ikke alle som kommer inn, burde ha komt inn for å si det sånn... :)

     

    Jeg ville gått førstegangstjenesten først så får du en smak av forsvaret før du eventuelt skriver under en kontrakt for 2 år med befalsutdanning! Viktigste er innstillingen din til den tjenestestillingen og tjenestestedet du havner på. En ammunisjonsassistent i stridstrenBN kan få mye ut av året sitt på lik linje som en crew chief assistent for F16 på Ørlandet eller som vognfører CV90 i KESK på Rena. Vedlikehold, venting og kø vil 99% sikkert bli en del av hverdagen din, ta det med et smil.

  12. Skal på sesjon om 3 uker, skulle egentlig inn i oktober men hadde ikke muligheten siden jeg var bortreist, så jeg lurer på hvor det er plass til meg nå?

     

    jeg mener jeg har hørt at det er "first to come, first to serve" og da vil jeg tro at 2.bn, panser, osv er stappa for dette året, og muligheten mine er å gå til vakt eller garden siden det er de som tar inn flest folk, skulle ønsket en skikkelig grønn tjeneste sånn at jeg kan søke med videre til TMBN etter året.

     

    er det mulighet å forsatt få plass på 2.bn hvis jeg viser bra resultater på sesjon selvom det er fullt der? har muligheten til å få referanser fra lederen våres i HV-U, hvis det hjelper meg.

     

    Hvis du er nervøs for at et opphold i HMKG ikke vil "kvalifisere" deg til å bli grenader i TMBN så trenger du ikke være det.

     

    Jeg vet ikke helt hvorfor du tror at Garden ikke skulle gjøre deg mer enn kvalifisert nok til å søke TMBN enn det PBN eller 2.BN skulle. Ja, du får ikke bli vognfører på en stridsvogn etter å ha tjenestegjort som geværmann i HMKG, men det gjør du heller ikke av å ha tjenestegjort som en geværmann i 2.BN.

  13. Hey, jeg lurer på hvor mye perm man får og varigheten av dem når man går UB? Om man er langt oppe i Nord, type Kirkenes, får man gratis flyturer til Gardemoen selv i helgepermene? Eller gjelder dette kun ferier? Når man er ett år i praksis, hvor er det vanlig at man blir forflyttet?

     

    Du får som regel helgeperm hver helg. Ca 3 gratis hjemreiser som varer fra 1 uke til litt over 10 dager. Går du Heimevernets befalsskole i finnmark så vil du få flytur til Gardermoen ved gratis hjemreise, IKKE i helgepermene, da må du betale av egen lomme.

    Du er 6mnd i praksis, ikke 1 år. Praksissted er avhengig av hvilken gren du tar befalsskolen i... Velger du UB i heimevernet så vil du ha mest muligheter mtp tjenestested da de sender folk til både hæren og heimevernet.

  14. takk for svar, hva avgjør hvilket kompani/avdeling man kommer inn på, hvis jeg hadde gått for garden?

     

    Går du HBS operativ og velger infanteriet så vil du havne i et geværkompani eller på gardeskolen. Men Garden har lagfører stillinger i både samband, sanitet, stridstren og patruljeskarpskytter. Hvor du havner er litt avhengig av deg selv og hvor det er behov. Velg å gå for infanteriet så har du større sjangs for å få en fot innafor så kan du heller søke deg internt.

  15. Du har nok et vridd syn på garden...

    En bekjent er befal i 2bn og har kun hatt noen få øvelses døgn ilø 6 mnd, i HMKG varierer dette utifra hvilket kompani du jobber i. En sersjant i partuljeskarpskyttertroppen har så å si kun grønn tjeneste. En sersjant i et vaktkompani (infanteritropp) har kanskje 1/3 grønt, 1/3 vakt, 1/3 annet. Mao en særdeles variert tjeneste. En sersjant på gardeskolen (rekruttskolen til HMKG i Elverum) har kun grønt. En sersjant i kp3 (musikk og drill) har så å si nesten ingen grønn tjeneste. Jeg vet ikke helt hvilken avdeling du Sampson sammenligner med når du skriver at sersjantene har det daft og viderefører ordrer og administrerer... Men da det er kun 3-4 befal per tropp på 40-60 soldater så har sersjantene ganske mye mer ansvar enn det de får andre steder. Så nei, tror nok ikke de daffer så mye og kun administrerer...

     

    Jeg hadde anbefalt deg å søke og se selv, dessverre er det fortsatt en del som har et vridd syn av en avdeling som har undergått en del forandringer siden 00 tallet. Garden har en del parader i sommerhalvåret men mesteparten av dette er jevnt fordelt på geværkompaniene og det meste står kp3 for.

  16.  

     

    Slenger meg inn her :)

     

    Har du noe info om hvordan denne nye jegertroppen og skarpskytterpatruljen selekteres? Og er disse også med på ordinær vakttjeneste, altså ''sort'' tjeneste, eller har de gutta i hovedsak grønn tjeneste? Føler at gardisten ikke gir nok informasjon om disse tingene ... :/

     

     

    Intervju og fysiske tester. Kun de som er topp motiverte selekteres.

     

    Nei, patr.sksk går ikke vakt, har i all hovedsak grønn tjeneste, men skal også kunne grunnleggende SLO som resten av garden.

  17. Hei!

     

    Jeg har nettopp blitt kalt inn til førstegangstjeneste i garden i oktober 2015. Ser at det er fåtall av tråder om HMKG og at de fleste av dem er 4-5 år gamle. Jeg lurer på om det er noen som har vært inne etter 22.juli hendelsen? Slik jeg skjønte det ble jo noen av oppgavene til garden endret etter dette.

     

    Jeg kunne også tenkt meg noe sånt som skarpskytter e.l i garden, er det noen som har erfaring fra dette?

     

    Jeg var veldig fornøyd med å havne i garden med engang, men etter å ha lest litt rundt her på forumet har jeg blitt litt skeptisk. Er det vanskelig å få byttet til noe annet nå dersom jeg iløpet av de neste dagene skulle finne ut at garden ikke er noe for meg? Jeg gjorde det veldig bra på de teoretiske testene og fikk blant annet 34/35 på figurtesten. Sesjons offiseren sa at jeg hadde veldig mange muligheter tilgjengelig og jeg hadde egentlig ikke sett noe særlig på hva man kan gjøre i forsvaret så jeg nevnte bare at jeg hadde sett litt på garden og det endte opp med at han plasserte meg der.

     

    Heisann!

     

    Jeg ville ha gått inn her og lest litt igjennom tidligere utgaver av "gardisten"

    https://www.facebook.com/HansMajestetKongensGarde/app_201742856511228

    som er HMKG sitt eget leirblad.

     

    Som du skriver så ble Garden sitt oppdrag noe endret etter 22/7. Bataljonen driver fortsatt som en av to avdelinger i Norge utenom HRSen med operativt vakthold 24 timer i døgnet, 365 dager i året rundt de kongelige residensene (slottet, bygdø kongsgård og skaugum hovedgård) samt huseby leir og en honnørvakt på akershus festning. Grensevakten i Finnmark er den andre avdelingen som driver med skarp tjeneste 365 dager i året.

    I tillegg utdannes det hvert år 1 kompani som spesialiserer seg innenfor musikk og drill og blir blant verdens beste i nettopp dette.

    Det siste oppdraget er det såkalte "hovedstadsoppdraget" som kom etter den 22/7 og skal gjøre at Garden blir en av de første avdelingene som blir brukt hvis politiet og samfunnet anmoder om det, da primært i hovedstaden. Under terrorberedskapshevingen nå i sommer var Garden en del av bistandsanmodningen som politiet hadde videresendt forsvaret i tillegg til Heimevernet og Spesialstyrkene som gjorde at bataljonen måtte være forberedt på å skulle bli brukt til å sikre vital infrastruktur i hovedstaden.

     

    Garden har også iløpet av de siste 3 årene vært igjennom en omstrukturering i forhold til hvordan bataljonen er strukturert i kompaniene. Før hadde man gjerne 1 eskortetropp, 1 jegertropp og 2 geværtropper i kompaniene, mens nå er geværkompaniene rene lette infanteritropper. Bataljonen har så dannet 3 nye tropper for å kunne kompensere for omstruktureringen i geværkompaniene; pansret hjultropp (oppsatt på SISU), patruljeskarpskyttertropp (jegerutdanning) og sambandstropp.

     

    Patruljeskarpskyttertroppen har egne skarpskyttere som bruker HK417. Troppen har innrykk 2 ganger i året, august og januar.

     

    Jeg ville anbefalt deg å lese litt før du eventuelt bestemmer deg for hvilken avdeling du vil inn til. Det finnes helt sinnsykt mye bra tjenestesteder rundt om som gir deg erfaring du kan ta med deg videre i livet. Fgtj blir hva du gjør det til selv, om du havner på grensen, i et vakt og sikringslag, i indre troms eller garden.

     

    Skulle du ha noen flere spørsmål må du bare spørre!

  18. UB-jeger høstkull består for det meste av folk direkte fra vgs som tar fgtj.

    UB-jeger vinterkull består for det meste av folk som har fullført eller delvis fullført fgtj og ønsker å fortsette.

     

    Jeg ville tørre påstå at en UB som har 1 år fgtj og 1 år med UB vil kunne stille like godt rustet som en fersk sjt fra HBS, om ikke bedre. Selvfølgelig avhengig av hvilken type fgtj osv... Men poenget mitt er vel at gjør du en god jobb, får du jobb, uavhengig av bakgrunn fra HVBS eller HBS.

  19.  

    Jeg har hørt snakk om at det muligens skulle åpnes for at UB-aspiranter skulle få lønn dersom de hadde avtjent fgtj. Er det noen som vet noe om dette per dags dato?

     

     

    Dette stemmer. Fra Januar 2013 ble det innført at dersom befalselever som går UB har gjennomført fgtj før utdanningen så vil man få en utdanningsbonus på 60,- per dag.

×
×
  • Opprett ny...