Gå til innhold

Stereotypisk bergenser

Medlemmer
  • Innlegg

    293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stereotypisk bergenser

  1. Jeg og en kompis spiller Rust aktivt, vi ble raidet 2 dager på rad nå etter hardt arbeid, så nå tenkte vi å finne noen andre norske som spiller som kanskje ville vært med i en gruppe.

     

    Dette spillet er ikke lett alene, men er vi flere som spiller sammen så vil vi overleve mange netter uten å miste noe stort. Vi bruker ofte våpenet M4, men aldri for å drepe spillere som ikke er noe fare, men angriper de så angriper vi.

     

    Men om det er noen som kunne tenkt seg dette så hadde det jo vært supert, vi er begge 22 år så vil helst spille med litt voksne folk :)

     

    Har søkt på nettet etter andre nordmenn som spiller dette fantastiske spillet, så fant jeg heldigvis denne posten ;)

     

    Hei! Har vært innom freak.no-serveren, send meg en pm. :)

  2. Spørsmålet om tid er noe man må kjenne på selv, jeg tror ikke det har mye å si at man er 23 eller 33 ved studiestart. Noe livserfaring kommer godt med, jeg ser for meg at en nervøs turnuslege som ser ut han var konfirmant helgen før dessverre kan komme til kort i flere sammenhenger. Men "All in"-følelsen er viktig, ellers vil man nok raskt stagnere. Har selv satt av 2 år til å ta opp fag og begynner høsten 2014. :)

  3. Man velger ikke å bli operatør i spesialstyrkene... det er ikke en studielinje på et universitet. Og med tanke på bakgrunnen din (førstegangstjeneste i Sjø), burde du være noe mer ydmyk. Jeg har flere bekjente som har vært på opptak hos både FSK og MJK... noen kom inn, andre ikke. Og for å si det sånn, de som ikke kom inn, hadde en tyngre militær bakgrunn enn deg, var i bedre form og helt klart bedre motivert.

    Hvordan har du fått det for deg at jeg er av den oppfatning at et opptak ikke er en seleksjonsprosess? Jeg tar til meg at du sier at jeg burde vise mer ydmykhet, men du har da vitterlig ingen anelse om hva min bakgrunn er utover det jeg har delt tidligere. Mye har skjedd siden den gang. Som sagt er dette noe jeg vurderer, med andre ord har jeg ikke gått inn for det (enda?) fordi jeg for øyeblikket er opptatt med noe annet, men undersøker hvilke andre muligheter jeg har. Hvis man på død og liv har lyst til å bli marinejeger eller lignende, fordi bang swooosh skyting og eksplosjoner og sånn, så er man kanskje ikke så egnet som man selv tror.

     

    Du burde nok tenke gjennom måten du opptrer på forumet, så finner heller ikke moderator en grunn til å slette innleggene dine.

    • Liker 1
  4. Ser jeg har formulert meg dårlig over, skal gjøre et nytt forsøk. For øvrig et godt innlegg, Distressor. Det jeg mente å si var at jeg tenker som så at det å drepe er i utgangspunktet galt, selv om det finnes gråsoner og situasjoner der man ikke har så mange alternativer.

    Hvis du leser setningen jeg skrev over som lyder "Selv når det står mellom oss og dem", istedet som et spørsmål får pipen raskt en annen lyd. Beklager misforståelsen. Skal ta en titt på den boken.

  5. Om det er riktig for deg å dra i krig eller ikke må du nesten finne ut av selv. Men om du bestemmer deg for å gjøre det så ikke ta det så tungt. De du dreper har gjerne tatt ett valg om å være der de er selv. Ikke ta det så personlig.

     

    Nå har jeg ikke erfaring med å ta liv, men det mener jeg at man trenger ikke ha for å se at det å drepe er særdeles personlig. Det er én ting å skyte av hodet på en soldat i åpent lende på en kilometers hold. Det å se seg nødt til å ta kniven fatt fordi man blir angrepet og går tom for ammunisjon er en helt annen.

     

    Har tenkt hardt og lenge på det du har skrevet, krikkert, og snakket med både venner og kolleger om emnet. Selv om jeg ikke har fattet en endelig beslutning, tror jeg at jeg fra et moralsk perspektiv vil ha lettere for å reise utenlands dersom jeg reiser som helsepersonell.

  6. Jeg sitter her en søndags kveld og funderer på hvilken vending jeg vil at min militære karriere skal ta, og vil gjerne lese deres synspunkter og tanker om det å krige. Debatten er gjerne enklest å feie under teppet, og her ligger også tendensen jeg ser hos bekjente som melder seg til utenlandstjeneste.

     

    Bakgrunnen for at jeg tar dette opp er at jeg vurderer å bli spesialjeger. Dersom jeg går inn for det, kan jeg forvente å bli sendt avgårde for å løse oppdrag forbi Norges grenser, hvor sannsynligheten for å havne i en væpnet konflikt er stor, og det er således sannsynligheten for å måtte ta menneskeliv.

     

    Det er ingen som reiser utenlands for "å drepe", men det å ta stilling til at man i ytterste konsekvens kan måtte ta liv er noe enhver soldat burde ta stilling til før han eller hun velger å melde seg på. Derfor blir spørsmålet om å bli spesialjeger for meg et moralsk et, et spørsmål jeg per i dag ikke klarer å svare på. For meg blir det dumdristig å fatte en beslutning uten å ha tenkt grundig gjennom hva det er jeg faktisk velger å ta del i. Jeg tviler ikke et sekund på jeg kan klare å komme gjennom et opptak, men et opptak er nettopp det - et opptak. Det er noe helt annet å leke krig, enn det å krige.

     

    Krig er stygt. Og det er galt å drepe. Selv når det står mellom oss og dem. Det er de fleste av oss enige i, men hvor riktig er det å plassere seg selv i den situasjonen at det skal stå mellom oss og dem? Det er ikke lett å formulere disse tankene på en god måte, men satt på spissen; hva er det vi kjemper for? Det blir for meg noe helt annet å skulle forsvare Norge mot en direkte trussel, enn det å eksempelvis fange pirater i Somalias farvann.

     

    Setter pris på innspill.

    • Liker 3
  7. Overtid får du regner jeg med?

     

    Det virker som en helt grei jobb å være pizzabud, og jeg trenger pengene så det kan godt hende jeg sender inn en søknad til en eller flere av de store kjedene, etter å ha møtt opp og snakket med ledelsen i den aktuelle restauranten.

     

    Takk for svar forresten. :)

  8. Hei, tenker å skaffe meg en ekstrajobb som pizzabud i Bergen og omegn. Lurer derfor på hva jeg kan forvente i lønn (er i 20-årene), og om det er vanlig at timelønn går på tariff eller provisjon. Hvilke arbeidsoppgaver kan forventes utover kjøring? Tipser kunder godt? Hvordan var arbeidsmiljøet der du jobbet/jobber?

     

    Mener å huske at det forventes at man har hatt førerkort i minst 2 år ved innsending av søknad. Er dette noe de fleste bedriftene har satt som et absolutt krav?

     

    Takk for svar. :)

  9. Hva med noe innen akuttmedisin? Arbeidet er spennende, variert, meningsfylt og utfordrende. Du vil få presentert nye problemstillinger hver eneste dag, i og med at du jobber med syke og/eller skadde mennesker. Lønnen din vil være avhengig av kompetanse, utdanning, ansiennitet, og eventuelt hva du selv klarer å forhandle deg fram til. Du vil riktignok få en spisskompetanse innen ett fagfelt, men velger du rett kan du jobbe nesten hvor som helst.

×
×
  • Opprett ny...