Gå til innhold

-kandiskuteres-

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -kandiskuteres-

  1. Hei!

    Dette spørsmålet har vel allerede blitt strødd rundt flere ganger på denne tråden, så jeg beklager på forhånd! 

    Jeg hverken kjenner noen eller har mulighet til å reise til Sverige nå for tiden. Har jeg da overhodet noen mulighet til å få bestilt et (bør helst være et nytt) Valve Index-sett til Norge eller er det en umulig oppgave i disse dager?

    Av alle VR-brillene som er på markedet vekker disse mest interesse; de har alt jeg har savnet av VR fra forrige generasjon med tanke på Hz, oppløsning og FOV (eide HTC Vive før), så jeg blir litt oppgitt over at settet ikke selges offisielt her.

    Et alternativ er vel å vente på HP Reverb G2, men samtidig vet vi lite om det kommer til å bli på lik linje med Index (eller om det i det hele tatt blir tilgjengelig i Norge forsåvidt). Jeg har også vurdert Pimax, da disse selges via Komplett, men samtidig tilsier ryktene at det er mye tull med disse.
     

    Hadde satt veldig stor pris på forslag! 

    Hilsen desperat VR-entusiast!

  2. På ingen måte. Det er bare en som har bestemt seg for det :) kfa2 Hof kortene er jo helt sjef selv om dem ser litt tacky ut.. Ellers er de fleste kort basert på ref PCB og da er jo kjøleløsningen eneste forskjell.

    Har hatt kort fra dem fleste aib'er nå og det er kun Gainward som har utmerket seg negativt, men jeg tror egentlig det var helt random..

    Når flere generasjoner med skjermkort fra visse AIB’er leverer en dårlig opplevelse år etter år velger man naturligvis å gå bort fra disse. Jeg støtter selvfølgelig et kupp og en god pris, men som regel tilsvarer ytelsen. Dette er igjen etter min erfaring. Jeg har testet en god del kort opp mot hverandre (har jobbet innen Tek), og sverger på ASUS, EVGA og ZOTAC sine skjermkort.

     

    Kjøleløsning har en STOR rolle for alle komponenter i en PC, og merkene jeg nevner over leverer etter min mening de beste i klassen for skjermkort. Du nevner ref PCB (kretskort), og for å ta et nevnt eksempel så produserer ASUS skreddersydde kretskort for å optimalisere ytelse.

     

    La oss gjøre det enkelt: Om man kjøper en Ryzen CPU, inkluderes det som regel en kjøler i pakken. Men om man dropper denne kjøleren og heller går får en (litt dyrere) dedikert kjøleløsning så yter CPU’en på sitt beste. Selve CPU’en er kraftig nok, men får ikke flekse nok muskler med inkludert kjøler. Det samme gjelder for skjermkort og alle de små detaljene. Bedre kjøleløsning + arkitektur = stabile klokkehastigheter over tid, mindre hakking, mindre begrensninger og en generelt bedre opplevelse.

     

    Jeg har ingenting i mot at du anbefaler de billigere variantene av skjermkort (tommel opp for gunstige priser) men ikke påstå at de yter like godt.

     

    Et ASUS ROG Strix 2070 Super OC vil yte bedre og mer stabilt enn en billigvariant av 2080, det sier jeg meg sikker på. 2080 Super derimot. ;)

  3. Men det vil selvsagt et hvilket som helst 2080 kort også (samme arkitektur og samme die).

    Selvfølgelig, men disse 2080 (på tilbud) det er snakk om her på tråden har jeg så dårlig erfaring med at jeg velger å ikke anbefale de. Som sagt, subjektivt.

     

    Et 2080 er jo et bedre kort på papiret, men marginalt, i alle fall om man sammenligner de rimeligste 2080 mot 2070 Super. Velger man først å gå for ASUS eller en av de større produsentene anbefaler jeg 2070 Super over 2080. Ferdig.

  4. Gigabyte-kortet med 3 vifter har mer enn nok kjøling til et 2080.

    Har både 1080 TI Strix og Gigabyte 1080TI. Bare litt mer støy hos Gigabyte. Men det er minimalt.

    Jeg har hatt mye trøbbel med Gigabyte-kort tidligere. Fra støy/coil til variert ytelse og overoppheting. Jeg holder meg langt unna de variantene det nå er tilbud på. Jeg tenker det er en grunn til at de er prissatt så lavt, mens de andre merkene fortsatt holder prisene oppe.

     

    Dette er selvfølgelig subjektivt, så etter min mening går jeg heller for ASUS Super-varianten. Dette kortet kommer også til å yte bedre etterhvert som optimaliserte drivere ruller ut.

  5. Det selges da RTX2080 for 6890kr og oppover. Hvorfor anbefaler du 2070 Super når det yter dårligere?

    Her var det spesifikt snakk om ASUS ROG Strix OC-varianten. Klart man kan få et 2080 til prisen du nevner om man går for f.eks Palit, KFA2 eller et mindre kjent merke, men av erfaring yter ikke disse like godt som f.eks førstnevnte her (bedre kjøleelementer/mindre støy - mer stabile klokkehastigheter). Jeg anbefaler 2070 Super om man er ute etter ASUS ROG Strix OC-varianten spesifikt, ellers kan vel 2080 være veien å gå.

     

    Om man virkelig er ute etter å spare penger for et 2080-kort anbefaler jeg Finn.no.

  6. «Hvorfor betale mer for et 2070s enn et 2080?»

     

    - Hvor i landet koster et 2080 mindre enn et 2070s?

    ASUS ROG Strix RTX 2070 Super OC (kr 6 899,-)

    ASUS ROG Strix RTX 2080 OC (kr 8 490,-)

     

    Det er kr 1 591,- spart for marginale forskjeller i ytelse. Komplett har også prismatch i 60 dager, hvorav kostnadene kanskje trekkes litt ned. Jeg ville anbefalt 2070 Super over 2080.

  7. Ja vi har gjort sinnsykt mange tester av dette, og 4000+ mhz godt tweaket ER lønnsomt til denne plattformen. Hilsen minneoverklokkingsnerd  :xmas:

     

    Skal sies at det er mange som har fått overklokket 3200c14 brikker veldig høyt også med rette hovedkort. Les Asus Apex/gene  :green:

     

    Nå har jo trådstarter fått maskinen sin oppe å gå, så da vet du det også :D

     

    Takk for rettelse! Er ingen minneoverklokkingsnerd her ( :tease: ), men mer en entusiast med et hode for best ytelse for kronarsene. Basert på dette så er 16 GB ram med høyere mhz bedre enn 32 GB med mindre mhz (3200) og timing (cl14 - -)? 

  8. Skal oppgradere alt, og sparer ikke på noe. Har kommet fram til følgende:

     

    Asus Maximus XI Gene Hovedkort

    Intel 9900K CPU

    16GB G-Skill TridentZ Royal 4600MHz CL18 RAM

    MSI GeForce RTX 2080 TI Gaming X Trio

    Corsair HX1200i PSU

    Fractal Design R6 Sort TG

    Corsair Hydro H115i RGB Platinum CPU kjøler

    Intel Optane 905P 480GB SSD

     

    Så...er det noe som burde byttes ut? Merk at det er ganske få QVL hovedkort for RAMen. Jeg tenker ikke voldsomt mye pris nå, men 2 grafikkort f.eks er ikke aktuelt og trenger ikke mer lagringsplass. Any thoughts?

     

     

    Hva med 32GB 3200Mhz CL14 RAM istedet? Alt over 3200Mhz blir unødvendig etter min mening. Det har også blitt gjort mange tester på dette. Jeg ville heller ha investert i mer RAM enn høyere Mhz. Mer minne kommer også til nytte om du bruker den som workstation og ikke utelukkende gaming.

  9. De fleste lander vel på svaret "PC" når det gjelder spesifikkasjoner og pris. Men jeg vil gjerne vite hvor jeg får mest igjen for penga når det gjelder maskin til musikkinnspilling og redigering - pc eller mac?

     

    Dette er noen av programmene/modulene jeg nå kjører på min Macbook Pro fra 2010:

     

    Logic Pro 9 (DAW)

     

    Synthogy Ivory 2

    Trilian Bass-modul

    East West

    Addictive Drums

    Superior Drummer

    Omnisphere

     

    Maskinen sliter veldig om jeg kjører flere enn en av disse modulene i samme prosjekt. Jeg bruker som regel å åpne et nytt prosjekt per vst jeg skal spille inn. Dette er både tidkrevende og sårt for kreativitetens flyt.

     

    Jeg har sett litt rundt på nettet og komt fram til at en i7-prosessor er et must når det gjelder mitt bruk, iallefall er det det folk flest sier rundt omkring på forum. Jeg kjører ganske cpu-krevende program og har erfart at en Macbook Pro med i5 dual-core, 4 GB minne og 500 HDD ikke holder.

     

    Det positive med en Mac er at jeg allerede eier Logic Pro, i motsetning til PC, hvor jeg må invistere i Pro Tools i tillegg til maskinvare.

     

    Er det noen av dere som har noen råd/tips til en musiker med et relativt skralt budsjett? :)

     

     

     

    Mvh,

    Simon

     

     

     

    ps. hva og hvor stor er forskjellen mellom disse to maskinene når det gjelder spesifikkasjoner?

     

    Komplett Office i60

    • Intel Core i7-5820K, Socket-LGA2011-3
    • Crucial DDR4 2133MHz 16 GB
    • Kingston KC400 Enterprise SSD 256 GB
    • MSI GeForce GT 710 1 GB DDR3
    Kr 14 374,-

     

    https://www.komplett.no/komplett-office-i60/

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    21.5-tommers iMac med Retina 4K-skjerm

    • 3,3 GHz firekjerners Intel Core i7, Turbo Boost opptil 3,8 GHz
    • 16 GB 1867 MHz LPDDR3
    • 256 GB flashlagring
    • Intel Iris Pro Graphics 6200
    Kr 23 590,-

     

    http://www.apple.com/no/shop/buy-mac/imac?product=MK452H/A&step=config

  10. Hei,

     

    Jeg eier en Macbook Pro (mid 2010) som nå synger på sitt siste vers. På den kjører jeg Logic Pro og en del tredjeparts-moduler som Synthogy Ivory 2, Trilian Bass, Addictive Drums, Omnisphere osv.

    Disse programmene er veldig minnekrevende og jeg er blitt anbefalt å gå for minimum 16 GB i RAM om jeg tenker å kjøre de uten problemer. I motsetning har den jeg eier nå kun 4, som da er alt for lite.

    Jeg har sett og sammenlignet en del modeller på nett, men sitter fortsatt igjen ganske usikker og uviten om hva som egentlig egner seg best til mitt bruk.

     

    Dette er alternativene det nå står i mellom:

    Mac Mini

    3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz)

    16 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM

    1 TB Fusion Drive

    Intel Iris Graphics

     

    Pris: 15 390,-

     

    iMac 21,5"

    2,8 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor, Turbo Boost opptil 3,3 GHz

    16 GB 1867 MHz LPDDR3

    256 GB Flashlagring

    Intel Iris Pro Graphics 6200

     

    Pris: 19 390,-

     

    iMac 21,5" med Retina 4K-skjerm

    3,3 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor, Turbo Boost opptil 3,8 GHz

    16 GB 1867 MHz LPDDR3

    256 GB Flashlagring

    Intel Iris Pro Graphics 6200

     

    Pris: 23 590,-

     

    Sistnevnte er egentlig langt over budsjettet mitt, og jeg lurer egentlig på hva jeg får igjen for det, og om det i det hele tatt er nødvendig å punge ut 4200 kr ekstra for litt bedre prosessor..? Bryr meg forresten veldig lite om oppløsning på skjerm!

     

    Tar i mot alle tips og råd, og del gjerne eventuelle erfaringer med en av disse maskinene til lignende bruk. smile.png

     

    Mvh

    Simon

×
×
  • Opprett ny...