Gå til innhold

alkazelters

Medlemmer
  • Innlegg

    358
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alkazelters

  1. Hei,

     

    Jeg skal oppgradere prosessoren min fra en Athlon Dual core 3.2 Ghz, og vurdrer disse to.

     

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=518692

    Eller

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=594273

     

    Oppsettet mitt forøvrig:

     

    Hovedkort: Gigabyte GA-970A-UD3

     

    8 GB Ram (1300mhz) DDR3

     

    Skjermkort: AMD Radeon HD5750

     

     

    Maskinen kommer for det aller meste til å brukes som Stue-Pc, så behovet for en kruttsterk maskin er ikke veldig stort. Men jeg liker å ha muligheten til å spille litt når sjansen byr seg. Vil jeg merke stor forskjell på de to prosessorene?

  2. Skifte i Bios å boote fra D: igjen, slik at du kommer i windows (antar at du bruker en annen maskin å svare her), eller?

     

    Når du kommer inn igjen vennligst ta en bilde fra disk behandling din og posten den her.

     

    Man kan ikke starte maskinen fra en disk som er ikke system. Så vi må se nærmere på det.

     

    Her er en skjermdump. En annen ting, i windows er min 500GB disk C: slik jeg ønsker det. Når jeg kjører Windows 7 Installasjonsdvden, har diskene mine motsatt benevning.

    post-22404-0-03254900-1315655084_thumb.jpg

  3. Bios er stillt inn til å boote fra C:. Det er også på C: disken Boot filene er, og har vært hele tiden. Mens D: disken er system. Jeg har etter god hjelp fra dere fått kjørt kommandoen med suksess. Oppstart av maskinene etterpå gir feilmelding om at Windows ikke kan boote fordi "ntoskrnl.exe" er Missing eller corrupt. Jeg Booter da fra win7 Dvdrom for å kjøre "Repair" og velger å reparere automatisk ting som fører til at maskinen ikke vil starte. Etter å ha gjennomført dette, sier Windows at de ikke fant noen feil. Likevel så Booter maskinen igjen etter denne prosedyren. Et par ganger, før samme "ntoskrnl.exe" feilmelding dukker opp på nytt. Samme prosedyre blir gjennomført, med samme resultat.

  4. Jeg har kjørt windows Xp helt til nå. Grunnet en komputerkræsj som viste seg å være en strømforsyning, ble jeg nødt til å reinstallere fordi jeg også byttet noen andre komponenter i samme slengen. Siden jeg ikke hadde noen tilgang til backup, valgte jeg å installere Windows 7 på en harddisk som ikke hadde så mye informasjon. Deretter startet jeg maskinen og overførte alt fra den disken jeg egentlig ville ha windows 7 på, til den disken jeg hadde installert Windows 7. Da var backupen klar, og nå var planen i installere W7 på ordentlig, på den raskeste disken. Installasjon går smertefritt og jeg får nå et dualboot oppsett. Nå vil jeg slette den harddisken jeg installerte Windows 7 på i første omgang, men det lar ikke Windows meg gjøre, fordi det er en system disk. Noen som har noen triks for hvordan dette kan gjøres?

  5. Da kan det mer høres ut som at sikringen din er overbelastet? Prøv en annen stikkontakt, og sjekk hva som ellers er koblet til.

    Jeg tviler på at det er sikringen, da andre langt mer strømkrevende komponenter som Vaskemaskin og oppvaskmaskin er på samme kurs, og kan operere samtidig uten problemer. Ingen av de har vært på når jeg har gjort tester. Kan en kortslutning i hovedkortet skape slike problemer, eller en eventuell annen hardwarefeil?

  6. Kan nesten virke sånn.

    At PSU ryker på den måten er slett ikke uvanlig, og da er det en intern komponent som ryker. Har skjedd meg flere ganger.

    Men kan ikke se hvordan man skal kunne påvirke den til å gjøre det (uten f.eks å helle vann i den). En eventuell kortslutning på utgangene skal ikke gjøre det.

     

    Den nye PSUen virker når jeg Jump starter den.. Jeg koblet deretter til hovedkortet, og da gikk strømmen igjen.. Sikkert utrolig dumt å prøve seg frem slik, og hvem vet hva som går i stykker i utprøvingen. Kan jeg da anta at det er hovedkortet som skaper problemet? Er sjansen stor for at dette har ødelagt flere komponenter i samme slengen?

  7. Hei,

     

    Grunnet tordenvær på fredag natt trakk jeg selvsagt ut støpselet til pcen, for å unngå problemer! Dagen etter da jeg satt støpselet inn i pcen, kom det en stygg lyd og sikringen på kursen i i leiligheten gikk. Neste gang jeg forsøkte å starte pcen var den helt død. Jeg tok ut strømforsyningen og forsøkte å jumpstarte den som beskrevet i en annen tråd her. Uten at den startet. Jeg gikk da ut fra at strømforsyningen var ødelagt, den var over 8 år gammel, så det var vel på tide med en ny. Jeg bestiller en ny, og etter å ha montert den skjer akkurat det samme i det jeg setter i støpselet. Etter å heilsøket med elektriker finner vi ut at alt er i orden med mitt elektriske anlegg.

     

    Hvilken annen komponent kan det være som skaper dette problemet? Eller har jeg vært uheldig og fått en ny defekt strømforsyning?

  8. Jeg vurderer å oppgradere mitt nåværende skjermkort. Problemet er at jeg ikke har kraftigere PSU enn 450 watt, og ut fra hva jeg ser kan det bli i minste laget med de brukbare skjermkortene.

     

    Oppsett ellers: CPU:Amd atholon ii 260 dual core

    Hovedkort: Asus M2N68 PLUS

    3 gb ram

    audigy 2 lydkort

    2 7200rpm sata disker

    og to dvdbrennere.

     

    Jeg har blant annet vurdert dette kortet, eller liknende

     

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=600933

     

    Kan jeg regne med stor ytelsesforbedring i forhold til mitt gamle skjermkort, og tror dere at PSUem kan håndtere dette?

    Maskinen brukes lite til spill, men jeg vil ha muligheten til å kunne spille i dårlig oppløsning i alle fall.

  9. Fikk en SMS i dag fra MTU at de legger ned sin virksomhet og at kunder må velge en ny operatør snarest. Nummeret må være portert innen 5 desember for å kunne beholde det gamle nummeret.

    Det geniale med MTU er at de "hadde" abonnement som man kan ringe gratis til alle i hele norge.

     

    Noen som vet om noen andre operatører som har ett slikt tilbud? Ringer MYE og regningene blir store hvis jeg har ett vanlig abonnement.

     

    Det er vel Tele2 Sheriff som gjelder da tror jeg...

  10. Ser helt ok ut den, synd du ikke har litt mer penger siden det skal så lite til å få en god del bedre..

    (Conroe, X1600XT)

    6921085[/snapback]

     

    Ja, jeg er litt enig. Men pcen skal for det meste brukes til musikkproduksjon, så skjermkortet er ikke så viktig (lydkort har jeg), men selv dette skejrmkortet klarer vel å dra de fleste av dagens spill?

  11. Heisann!

     

    Jeg har planer om å kjøpe ny pc og har tenkt på disse delene. Budsjettet er meget stramt og noe dyrere oppsett enn dette har jeg ikke råd til. Men tror dere dette kan bli en bra maskin?

     

    ASUS M2N-E Socket AM2 Hovedkort

    nForce570 Ultra, ATX, SATA2, GbLAN

     

    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz Socket AM2

    1MB Cache, "Windsor", 90nm, Boxed

     

    Club3D Geforce 7600GS 256MB Passiv

    PCIe 16x, 128BIT, GDDR3, DVI+VGA+TV SLI

     

    A-Data Vitesta 1024MB DDR2 PC5300 667Mhz

    CL5, 240pins, 64Mx8 - 16chip

     

    Western Digital 250GB Caviar SE SATA II

    7200RPM, 8.9ms, 8MB cache, 300Mbps

     

    Pris 4 960,-

  12. Heisann! Jeg sliter med at jeg ikke får lastet ned filer med Firefox lenger. Nedlastinger åpnes som oftest i en quicktime stream (for eksempel låtnedlasting på NRK Urørt), og det er heller ikke mulig å høyreklikke og velge "save target as". Noen som veit om noen lure instillinger?

  13. Audacity er et fint gratisprogram. Om du er ute etter et litt bedre program som fortsatt er enkelt å bruke vil jeg anbefale Tracktion 2. Og ja, om du har midi på keyboardet er mulighetene mange! Selv om du ikke har midiinngang, kan det hende at du du kan koble det til gjennom USB porten!

  14. Ja, dette regner jeg med er mulig. Jeg kan ikke snakke for dine kort, men kjører selv to lydkort i min maskin. Audigy2 og et M-audio Delta 66. Ingen problem i det hele tatt. Nå veit jeg ikke hva du mener med master, men det er i alle fall mulighet til å koble til både høyttaler og hodetelefoner på samme det kortet!

×
×
  • Opprett ny...