Gå til innhold

Major Pettersen

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Major Pettersen

  1. Oppmøte på Kjevik den 26. Juni. Noen andre som skal?

     

     

    Hørte rykter om at det var kun en som hadde søkt i år, og det er vel du da? Så det blir vel bare deg?

     

     

     

    Nei da, vurderte selv å søke meg inn, men satser på TMBN-opptak, PRT-18 eller grenaderstilling i panser

     

    Ja lol! Høres bra ut!

     

    Ta med myggspray!

     

    Will do!

  2. Hvert år er det noen få utvalgte som får frivillig innkalling fra etteretningsbataljonen. I innkallingen står det at det blir opptak, men ingen informasjon utover dette. Er det noen som vet hva som venter de heldige? Kjenner en som skal inn nemlig. Er dette hemmelig ?

  3. Jeg ER faktisk inne på forsvaret.no.

    Hvis det nå er så ille med en tråd ellr to fra meg, får du heller bare ignorere trådene da.

    Fikk forresten innkallelse til sjøforsvaret idag, så da går alle planene i dass dersom det ikke er ledige plasser igjen i saniteten i hæren. Fuck.

     

    Innkalling til førstegangstjeneste? Vi får nemlig ikke svar på lederutdanningsøknaden før rundt 17 mai.

  4. Da er det først felles opptak og seleksjon (Fos) i Kjevik. Dette varer i tre uker fra fra sent juni en gang. Klarer du opptaket mener jeg at du får fri i august og begynner utdanningen måneden etter. Du får 500 mer i måneden enn andre vernepliktige, altså 5000.

     

    http://forsvaret.no/utdanning-karriere/velg-utdanning/utdanningskalkulator/Sider/UB-kurs-rekruttskoleintruktør-(LFBS).aspx

     

    http://forsvaret.no/utdanning-karriere/velg-utdanning/utdanningskalkulator/Sider/Utskrevet-befalskurs.aspx

  5. Joa, det stod Juli på inkallingen jeg fikk etter sesjon også, men inrykket på siden du linker til har jo blitt endret to ganger, så hvordan vet man at 13. er endelig?

     

    Såpass! Det har jeg ikke sett, har bare lagt merke til att den ble endret fra "x" til "13". Vi vet dette 100% når vi mottar innkallingen.

     

    Blir fett dette her: http://forsvaret.no/verneplikt/for-forstegangstjeneste/muligheter-i-forstegangstjenesten/sider/grensejeger.aspx

  6. Ja men de sier bare alt er fult. En som sa at å sende mail kansje ga en mulighet.

     

    Mail er genialt. Når du sender mail får du tilbake autosvar. Her er litt av innholdet;

     

    Din e-post blir normalt behandlet i løpet av 5 virkedager. Om henvendelse din inneholder en formell søknad (for eksempel søknad om utsettelse eller fritak), er saksbehandlingstiden ca. 4-6 uker. Alle søknader besvares skriftlig per brev.

  7. Har ikke vert hos optiker, men kan si at jeg ser bedre med en kompis sine -0,75 briller( hvertfall på det ene øyet). Fikk en feil på begge øynene og dette var så langt de strekte seg for karakter 9. Jeg er ikke den eneste som syntes at de ikke akkurat tok det "seriøst". Jeg snakket med assistentlegen med siden av tavlen. Det er jo ikke umulig å huske noen bokstaver.

  8. Jeg har søkt fallskjermjeger, men er desverre nærsynt. Har -1 på begge øynene. Har jeg noen mulighet til å klare 9/9 på synstesten? Jeg vil så utrolig mye bli kalt inn til opptak, men synes det er synd hvis synet skal ødelegge. Føler selv at jeg ser ganske godt også.. Og hva bedømmer dem synet utifra? Om jeg treffer på bokstavene på en tavle? eller sjekker dem synet med et appearat?

     

    Du må kunne lese nederste rekke på en opplyst tavle med ett og ett øye. Du kan ha en feil per øye. Du kan ikke være fargesvak/fargeblind. Personlig ble jeg positivt overasket over vanskelighetsgraden. Du trenger ikke bekymre deg. Siden karakteren 8 av 9 på syn ikke fins er mange av de som burde hatt 8 av 9 som faktisk får 9. Dette gir deg litt roen.

  9. Jeg skal også inn i Juli 2011!

     

    Gleder meg som en liten unge, men til diskusjonen om når det ble fult kan jeg si at da jeg var inne til sesjon 15.12.2010 var bare fem plasser igjen etter jeg hadde fått plass, så da kan man jo regne med at det ble fult like etter det.

     

    Men jeg lurer litt på når den endelige innrykksdatoen blir "spikra". Etter å ha fulgt med en stund ser det ut som de først satte opp 9. August, endret det til 19. Juli, og nå er det 13.

    Juli. Kan de finne på å endre den ende en gang?

     

    Velkommen i gjengen!! Innrykket har alltid vert i juli, og datoen er endelig. 13 juli: http://forsvaret.no/verneplikt/for-forstegangstjeneste/Sider/innrykkskalender.aspx

×
×
  • Opprett ny...