Gå til innhold

asbberge

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asbberge

  1. Hei alle sammen !

     

    Takk¨for god hjelp fra flere av dere. Jeg kjøpte en ny flatskjerm med innebygd dekoder Philips 42". Klatret nettopp opp i den gamle TV-antennen og byttet koaxkabelen og børstet tilkoplingene. Plugget inn i TV'en og fikk kjapt inn 83 kanalinnstillinger på den nye TV'en. De aller fleste kanalene var kryptert, men jeg er meget godt fornøyd med sylskarpe bilder og mottaksforhold for NRK 1 , NRK 2 , NRK 3 , Svensk TV4 , Svensk TV 24, SV undervisningskanal. Sylskarpt !!

     

    Svensk TV 1 og Svensk TV 2 får jeg også inn skarpt, men kvaliteten er litt vekslende og noe hakkete i lyd og litt i bilde. Har noen noen tips om hva jeg kan gjøre for å få disse to bedre inn ?

     

    I tillegg fikk jeg inn flere digitale NRK radiostasjoner - meget gode forhold.

     

    Jeg har valgt intill vider å være fornøyd med NRK og droppe parabolen og dekoderen.

     

    Takknemlig for svar

     

    hilsen Asbberge

  2. Jeg har kjøpt meg et hus i Årjängs kommun rett innenfor grensen i Sverige på høyde med Ørje/Marker/Aremark - midt mellom Tøcksfors og Årjäng. Det er både en stor TV-antenne og en parabol på taket fra før. Tidligere eier har vært abbonent av Canal Digital via Parabol. Dekoderen hun benyttet har hun satt igjen i huset. Jeg ønsker nå å få inn TV men da svært gjerne også noen Norske kanaler. Canal Digital i Sverige kan ikke skaffe meg dette. Er det noen som har noen gode råd til meg om hva jeg bør gjøre?

     

    Er det trolig at jeg kan få inn norske sendinger via bakkenettet med en digital dekoder da koblet til TV-antennen på taket eller via Parabolen på taket? Kan jeg da også få de Svenske kanalene? Bør jeg kjøpe en TV med innebygget digital dekoder eller benytte en enkeltstående? Er det trolig at jeg kan jeg få inn TV uten å være abbonnent av Canal Digital eller Riks-TV? Kan jeg prøve den dekoderen som allerede er der for å se om det er signaler å oppnå?

     

    Takknemlig for tips da jeg ikke har noe grei på dette og syns det er dumt å kjøpe feil utstyr.

×
×
  • Opprett ny...