Gå til innhold

manitou

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manitou

  1. Mens de fleste kaster alt av fysisk filmformat på dynga, så går jeg mot strømmen, og har startet med å samle på VHS-filmer igjen. Sitter du på en nedstøvet samling fra 80-tallet, med de gamle "big-box" uteleiefilmene (i str. 14X22 cm eller større), så er jeg interessert. I stedet for å hive det på dynga, så tar jeg gjerne over samlingen. Er dog ikke interessert i 90-talls kjøpefilmer på VHS, men hvis det er store samlinger som innehar begge deler, så tar jeg med dem også. Dog er det "big box" som er førsteprioritet.

    Er også interessert i DVD-filmer, spesielt horror eller kampsport-samlinger. Tar både norske og utenlandske versjoner. :) Send meg en melding i innboksen her om du har noe slikt du vil bli kvitt, så tar vi det derfra. Takk! :) 

  2. Hva med bare å slette hele Netflix-kontoen, og begynne å kjøpe FYSISKE DISKER igjen? Har prøvd Netflix i flere omganger, men ender opp med å irritere vettet av meg hver gang. I tillegg er det et elendig utvalg dem har der. Nei, takke meg til gleden ved å kjenne en fysisk disk i hånda, ha et cover jeg kan lese på, kanskje en booklet med bilder og tekst i tillegg. Men download-generasjonen vil nok aldri skjønne gleden med å ha en fysisk disk i hånda. Det er ganske trist egentlig....

  3. Støtt norsk undergrunnsfilm og se min horror-kortfilm HYPNAGOGIA, online hos Vimeo on Demand. Kun 2 dollars for å leie, 4 dollars for å eie. DET er den verdt.
    Du MÅ klikke på denne linken her for å komme til sida der du kan leie/kjøpe filmen:
    https://vimeo.com/ondemand/hypnagogiafilm
    Dette er hva kritikerne sier om filmen:
    "-HEFTIG UNDERHOLDENDE MARERITT!!!"
    Pål Frostad - Filmfront.no
    "-BILDENE ER FANTASTISKE OG KAN GANSKE ENKELT BESKRIVES MED ET ORD: KUNST!"
    Aylar Von Kuklinski - Fullstendig Kaos Blogg
    "OM DET BARE ER EN MIKROBUDSJETT-FILM DU BØR SE I ÅR, SÅ ER DETTE FILMEN FOR DEG."
    Signe Johnsen
    "-LARS-ERIK FOTOGRAFERER IKKE BARE EN FILM, HAN MALER MARERITT PÅ LIVETS LERRET, OG KAMERAET ER HANS MALERPENSEL."
    Drew Mead - B- is for Best
    "-FAKTISK ER HYPNAGOGIA TIL TIDER RETT SÅ CREEPY, OG GA MEG VED ET PAR ANLEDNINGER GÅSEHUD."
    Kenneth Hansebråten - produsent
    "-INTERESSANT GENREMIX, GANSKE UNIKT I NORDISK SAMMENHENG"
    Glenn Folkvord - Nordic Fantasy
    "-DE STERKE FARGENE FØRER TANKENE OVER PÅ ARGENTOS "SUSPIRIA" (1977). FORFRISKENDE Å SE HORROR SOM BRUKER LYS OG FARGER PÅ DENNE MÅTEN."
    Chris Calzoney Kristoffersen - Attack of the Killer Kast
    Det er ikke lett å lage film for nesten ingen penger, alt går på ren og skjær viljestyrke og dedikasjon til prosjektet. Det hadde vært hyggelig om publikum hadde giddet å spandere 12-24 kroner på å se filmen også. Alle som liker horrorfilm/ghostgirls eller digger Dario Argento/Mario Bava og 80-talls horrorfilm bør IHVERTFALL spandere 27 minutter på å se HYPNAGOGIA.
    Den er ganske unik i norsk sammenheng med tanke på farger, lyssetting og tematikk. Vi inkluderer til og med urgammel, ekte nordisk trolldom i filmen, noe som vel aldri er vist før. Og hovedtemaet, søvnparalyse er også meget spennende!
  4. På tide med en update igjen! Nå skjer det mye rundt HYPNAGOGIA, for det første så slippes filmen løs på publikum, fredag den 28. mars. Da blir den tilgjengelig på Vimeo on Demand, og man kan leie den eller kjøpe den der (online ja). Filmen kan også forhåndsbestilles, og da sees på denne linken her: https://vimeo.com/ondemand/hypnagogiafilm

     

    I tillegg så vi nå også ute med en trailer til filmen. Den kan du se her: http://youtu.be/Dp7r_HhIlw0

     

    Det er også satt opp en nettside for filmen, nå er ikke sida riktig ferdig enda (for å si det mildt), men det er en midlertidig sida med den viktigste informasjonen rundt filmen: www.hyp-movie.com

     

    Filmen er ganske så visuell og trekker mye inspirasjon fra filmene til Dario Argento, Mario Bava og Lucio Fulci. Musikken er sterkt influert av filmer som HALLOWEEN, THE THING og CITY OF THE LIVING DEAD. I tillegg er også japanske ghostgirlfilmer som THE RING og THE GRUDGE inspirasjonskilder. Musikken er fra amerikanske Eric Hyman og norske Kaspar M. Jota. Vi har fått MEGET BRA musikk til denne filmen, det er ihvertfall sikkert og visst.

     

    Filmen er 27 minutter lang og spilt inn på et budsjett som er så latterlig lavt som ca. 4000 kroner, men den ser atskillig mer kostbar ut enn som så. Takket være fete locations og knall lyssetting, så har filmen fått en veldig bra look, noe jeg er meget fornøyd med!

     

    Filmen blir også gitt ut i en spesialutgave på bluray, med masse ekstrastoff, og ikke minst - all musikken i filmen følger med på en egen cd! Denne pakken kommer ut litt senere i vår/forsommeren.

     

    Iløpet av mandagen så kommer Filmfront.no ut med en egen anmeldelse på filmen også, det samme gjør Nordic Fantasy og flere andre sider. Enn så lenge kopierer jeg inn en anmeldelse fra en kar på "Skrekkruttskolen" på FB:

     

    "Fikk æren av å se Hypnagogia for første gang på torsdag som resten av crewet og anmeldere etc. da jeg har bidratt litt med hjelp. Men mer om det senere. Jeg lovte Lars Erik å komme med en tilbakemelding så fort jeg hadde sett den og si min mening om hans siste filmatiske verk. Må si jeg gledet meg tidlig til denne filmen da man forsto at mye var inspirert av min favoritt regissør Dario Argento og særdeles da hans film fra 1977, Suspiria. Tar like godt å lager en liten på sparket review av filmen.

     

    Litt forventningsfull med å se Lars Eriks progresjon ifra hans forrige splatter epos «The thrill of a kill», en film undertegnede ikke falt helt for. Små morsom og kult at den ble gitt ut av kultfilm selskapet AWE. Men den ga meg dessverre ikke d helt store. Så over til Hypnagogia. En film som tar utgangspunktet i ett fenomen med søvnparalyse er ikke hverdags kost. Jeg kan ikke erindre å ha sett en film i det hele tatt med dette som grunnlag. Ei heller hørt om. Skal ha kudos som filmskaper den godeste Lars Erik Lie for å komme med noe nytt å fortelle. Bare ideen er rett og slett ganske så genial å bruke i en visuell fortelling. Hypnagogia bruker og dette til det fulle ved å la filmen bæres av denne ideen i stedenfor å pøse ut med masse blod og gørr. Og det funker til gangs. Man får en utrolig følelse av frykt bare ved tanken hvordan man blir satt ut av søvnparalyse og filmen klarer å gjennspeile dette godt. Faktisk er Hypnagogia til tider rett så creepy og ga meg ved par anledninger gåsehud.

     

    Sa innledningsvis at den var inspirert av Suspiria, og det gjelder da den visuelle fargebruken. En slik fargebruk passer temaet i filmen utrolig godt og ikke minst sammen med det flotte hotellet de har brukt som lokasjon. Men det er og andre inspirasjoner å finne her som gjøres homage til, blandt annet Absurd Film. Par sekvenser som er ganske så absurde som «vaktmester scenen» og en scene med Nadias bestefar, spilt av skrekkruttskolens islandske venn Runulfr Widugastir Tyrfing. Den tredje homagen går til mere moderne skrekkfilm i form av den asiatiske bølgen man fikk tidlig 2000tallet med såkalte Ghost girl. Her kunne det ha kræsjet voldsomt og blitt totalt ubrukelig om man ikke sørget for rett kamera bruk,lys og klipp. For å ikke glemme lyd og musikk. Men dette fikk de til. Nettopp disse scenene var meget creepy og fikk hårene på armene til å reise seg.

     

    Skuespillet er og ganske så bra med tanke på at det er snakk om flere personer som aldri har stått foran kamera noen gang før. Noe Lars Erik må ha honnør for som regissør. Uten en stram regi så ville man ikke fått det til.

     

    Denne kortfilmen bæres mye av det visuelle og kamera arbeidet er blandt annet langt over der The thrill of a kill en gang var, og for å ikke glemme lys settingen. Den varmet ett Argento fans hjerte.

     

    Musikken er laget i hovedsak av to personer, Kaspar Marius Jota og Eric «Head Shredder» Hyman og begge to må få all ære for ett effektivt og stemningsfullt soundtrack. Og det er her jeg bidro med det lille jeg har. Jeg kjente amerikanern Eric fra før av og hørte med han om han var villig til å lage musikk for Herr Lies nye film. Han hoppa på med engang og jeg tok kontakt med Lars asap. Lars kom med noen ønsker om Carpenter stil musikk og d ble videreformidlet. Eric startet å lage to sanger å sendte de til meg for gjennomhøring og jeg ga feedback og forandringer ble gjort.

     

    Så vidt jeg husker så er det to nye Hyman sanger godt representert i filmen samt to eldre sanger fra han. Klipp lyd og lys i denne filmen må sies å være ganske så godt gjennomført og man klare å få en riktig så god stemning. Tanke på at denne filmen er laget for fattige 4000 kr eller noe rundt der så skal alle i crewet få en klapp på skulderen, det er godt jobbet. I mine øyne ett langt steg oppover fra The thrill of a kill og jeg gleder meg til Trysil`s store galne sønn igjen tar fatt på ett nytt prosjekt.

     

    Vil anbefale alle å slå ihjel en halvtime og se denne på Video on demand på Vimeo. Koster kun par dollars og det er det verdt. Kjøp gjerne og dvd/bluray når den kommer i fysisk media. Det arbeides for tiden med bakom materiale. Jeg og Eric Hyman har alt laget noen klipp til dette som Lars Erik skal ta med på diskene. Til å være en amatørfilm på mikrobudsjett så er filmen i seg selv en prestasjon. Stilig å vellaget med tanke på for få midler de har. Ingen vei å komme utenom at her er det ildsjeler som står bak."

     

    Hiver ut flere reviews her så fort de blir tilgjengelige på nett. smile.gif

  5. Undertegnede har tidligere hatt regien på og laget langfilmen THE THRILL OF A KILL, samt kampsportkortfilmen NÆRKONTAKT: KABUL, OSLO. Sistnevnte ble spilt inn på kun 24 timer og var et skikkelig "stunt", for å se hva man kan få til på så kort tid.

     

    Nå er jeg imidlertid i gang igjen med en ny kortfilm, en "ghostgirl-film" ved navn HYPNAGOGIA. Det er en historie om en voldtektsforbryter og seriemorder, som hjemsøkes av grusomme mareritt og søvnparalyse. For de som ikke vet hva søvnparalyse er, så kan det kort forklares som en tilstand der man våkner opp mens kroppen fremdeles sover. Dermed er kroppen helt lammet og man klarer ikke å røre en finger. Samtidig kan man oppleve at drømmer og mareritt man har, materialiseres i levende live i soverommet, og man kan se figurer, skygger, blir angrepet av "entiteter" og "demoner", som sitter på brystkasse og forsøker å kvele en. I blant rapporteres det også til og med at folk sier de har blitt voldtatt av entiteter under søvnparalyse. Det er med andre ord skremmende saker og det er litt rart det ikke er laget flere filmer om dette fenomenet.

    Promo-poster for HYPNAGOGIA:

    1273761_552737224793504_158009144_o.jpg


    Denne filmen blir på røffelig anslått ca. 20 minutter, og den lages på et mikrobudsjett med et mikrocrew og kun 3 skuespillere (bl.a. den vakre Camilla Vestbø Losvik fra THE THRILL OF A KILL).

    261306_142360202507363_3173490_n.jpg

     

     

    I tillegg så har vi noen virkelig FETE locations på gang for filmen, så det ser veldig lovende ut sånn sett!

     

    Så til spørsmålet - er det noen ghostgirl-filmfans her som har lyst til å hjelpe til med det finansielle på HYPNAGOGIA?

    Den som legger i en "skjerv" vil få noen goder for bidraget. Her er en liten liste:

    kr 50,-: Takk for støtten!

    kr 100,-: Du blir kreditert i filmens rulletekst under "takk til - listen".

    kr 200,-: Du blir kreditert i filmens rulletekst under "takk til - listen" pluss at du får et A4-bilde fra filmen, signert av skuespiller Camilla Vestbø Losvik, som har den kvinnelige hovedrollen i filmen.

    kr 300,-. Samme som ovenfor, pluss at du får se en forhåndsvisning av filmen på nettet FØR filmen slippes offisielt.

    kr 500,-: Du blir kreditert som "co-producer" i introtitlene på filmen, får se førpremieren og får i tillegg et poster fra filmen, signert av regissør pluss skuespillere.


    Man kan selvsagt støtte med mer hvis man har lyst til det,

    Høres dette interessant ut? I såfall er jeg dypt takknemlig og ber dere om å sende meg en mail på [email protected] med beskjed om hvor mye dere vil støtte prosjektet med, så sender jeg betalingsinformasjon tilbake.

    Filmen skal spilles inn nå i oktober, og får en release utpå vinteren en gang.

    Mvh
    Lars-Erik Lie
    regi på HYPNAGOGIA.

    Filmens Facebook-fanpage:
    https://www.facebook.com/pages/Hypnagogia/551577598242800

    Violence Productions sin side om HYPNAGOGIA:
    http://www.violenceproductions.com/hypnagogia.html


  6.  

     

    Er det snakk om at man MÅ bo i Oslo-området for å være aktuell, eller kan man bo ute i distriktet og levere artikler via mail?

    Testlabben ligger i Oslo, så om man ikke bor innenfor bygrensa, må man i det minste ha mulighet til å komme inn til kontoret for selve testingen.

    Ok, ja - da blir det vel knotete for en som bor i Trysil.... :)

  7. All dialog, alt skuespill og alt kampsportkoreografi er improvisert på stedet, alt er filmet i løpet av 24 timer. Sikkert derfor ikke "alt er på stell" dialogmessig sett. :) Vi gjorde filmen som et "stunt" for å se hva som er mulig å få til max innsats i løpet av 24 timer, og dette ble altså resultatet.

  8. YES! Da er tiden omsider kommet til å frigi NÆRKONTAKT: KABUL, OSLO. Etter masse tekniske problemer, både med lyd og bilde, så har vi klart å sydd sammen en 19 min lang film. Alt du ser i filmen ble filmet i løpet av 24 timer, og det var litt for å teste oss selv på se hva man faktisk kan få til i løpet av 24 timer, med max innsats. DETTE ble altså resultatet. Enjoy!

    HUSK Å SE FILMEN I 1080P OPPLØSNING. Takk!

    Direktelink på YouTube:
    www.youtube.com/watch?v=EZmT2bmTpzg

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...