Gå til innhold

bjorn1000

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjorn1000

  1.  

     

    Skjønner at du sier det. Men jeg mister ikke kontakten med routeren. Det er mot Internett kontakten mistes. Hvis jeg f.eks. slår av Wi-Fi på telefonen, sånn at jeg «tvinger» forbindelsen over på 4G i stedet, spruter nettsider, filer og e-post.

    Hadde dette gjort seg gjeldende kun på telefonen, hadde jeg tenkt det var telefonen det var noe galt med. Men det samme skjer altså, som nevnt, på alle plattformer og for forskjellige brukere...

     

     

    Problemet burde du nesten ta med internett/fiber leverandøren din. Men til det du spør om, på iphone: Prøv å gå på instillinger - mobilnett, scroll HELT NED, å hak vekk "wifi hjelp".

     

    Skjønner at du sier det. Men jeg mister ikke kontakten med routeren. Det er mot Internett kontakten mistes. Hvis jeg f.eks. slår av Wi-Fi på telefonen, sånn at jeg «tvinger» forbindelsen over på 4G i stedet, spruter nettsider, filer og e-post.

    Hadde dette gjort seg gjeldende kun på telefonen, hadde jeg tenkt det var telefonen det var noe galt med. Men det samme skjer altså, som nevnt, på alle plattformer og for forskjellige brukere...

     

     

    Problemet burde du nesten ta med internett/fiber leverandøren din. Men til det du spør om, på iphone: Prøv å gå på instillinger - mobilnett, scroll HELT NED, å hak vekk "wifi hjelp".

    Den funksjonen visste jeg ikke om. Takk! Tester den en stund i utgangspunktet.

  2. Skjønner at du sier det. Men jeg mister ikke kontakten med routeren. Det er mot Internett kontakten mistes. Hvis jeg f.eks. slår av Wi-Fi på telefonen, sånn at jeg «tvinger» forbindelsen over på 4G i stedet, spruter nettsider, filer og e-post.

    Hadde dette gjort seg gjeldende kun på telefonen, hadde jeg tenkt det var telefonen det var noe galt med. Men det samme skjer altså, som nevnt, på alle plattformer og for forskjellige brukere...

  3. Det er bare å erkjenne: Jeg har helt krise elendig internettilkobling både hjemme og på jobb. Begge steder er det fiber. Det som skjer, er at alt jeg har av utstyr (iPhone, iPad, PC, nettbrett (Samsung android) stadig vekk faller ut. Dette er ikke unikt for meg, det gjelder også andre, både hjemme og på jobb.

    Og da tar naturligvis mobilnettet automatisk over. Fint, men datamengden jeg har, der mengden normalt ikke er noe problem, blir selvfølgelig fort oppbrukt, når det er så ustabilt nett.

    Finnes det ingen app for iOS som varsler at Wi-Fi kutter?

    • Liker 1
  4. Ikke noe problem å finne apper via WiFi (f.eks. Presence), men på hvilken måte kan man benytte en MOBIL til å sende varsel ved bevegelse, uten tilgang til WiFi? Altså til en annen mobil? Mobilen som skal overvåke vil være på ei hytte, tilkoblet lader, men altså uten WiFi, så poenget er å sende varslene via et GSM (SIM-kort). Android eller iOS. Eller gjerne som takler begge to.

    Anyone?

  5. Hei.

    Tusen takk for fyldig tråd med oppdateringer med bilder. Du har i grunnen gått omtrent den samme løypa, som jeg skal gå. Et mangeårig påbegynt prosjekt hos meg, får ny inspirasjon fra deg i denne tråden. Jeg har vært i kontakt med lokale tilbydere, som kun har vist lunken interesse.

    Jeg lurer på, som "Bruker" har skrevet 8. august 2014:

    Er det mulig for deg å skryte litt av entreprenøren, ved å avsløre navn?

  6. Alltids en fare for at du får sprekk, ja, men hør med forhandleren om det er diamantbor som er tingen, eller hva du skal bruke. Det er jo ikke første gang noen har laget et hull i en betongplate :-)

     

    Har du ikke hatt så stort problem med vann, du, altså? Det var ikke DET som gjorde at du fikk problemer med helikopteret, altså?

     

    Jeg bruker pølsebakker under min pumpe, du vet, sånne som pølsegrossistene leverer til butikkene. Jeg har to stk, og disse må jeg tømme tre ganger i måneden!! Da er begge to smekkfulle av is. Med andre ord en helt enorm produksjon av vann. Naboen har IKKE en løsning, og lar vannet gå rett på bakken, fra ca. 80 cm. over bakkenivå. Hans pumpe STOPPER pga. at isen til slutt når opp til pumpa, og stopper hele vifta fra å gå rundt: KALAAANGG!! sier det, så står den til mildværet kommmer :-)

    (Eller til han kjører airconditionen ca. en time, da blir det så varmt i utedelen, at isen smelter nok til å kunne fjerne resten manuelt.)

     

    Men varmekabler får du kjøpt i forskjellige lengder, ferdige til å putte rett i kontakta, se f.eks. her.

     

    Men i min, er altså dette integrert i panna under pumpa.

  7. Ja, det finnes musebånd, eller hva-det-heter, som kan settes opp når man skifter panel. Men hos oss, tenkte nok ikke noen på det når de satt opp kåken. Derfor har vi besøk av mus i etasjeskillet hver vinter, og jeg lurer derfor på om noen har en god måte å stoppe musa fra å krype opp i en eksisterende vegg, -det er jo liksom ikke bare å tette igjen - det skal jo være bra med lufting også.

     

    Når jeg spør i byggvarehus, virker det som at jeg snakker et fremmed språk de ikke forstår. Jeg får rett og slett ikke forståelse for min problemstilling, og de ser ut som store spørsmålstegn.

     

    Noen her som har gode erfaringer å bidra med?

     

    endra.jpg

  8. En del av blandebatteriene som har din løsning under benkeplata, har mulighet for å stenge den vesle krana for å åpne vannet til oppvaskmaskinen internt. Hvis dette er tilfelle hos deg, må du på løsnet den lille krana (hvis du har en sånn, men det har du nok) som sitter foran eller bak på krana di, og åpne denne med en passende skrutrekker. Du kan på noen stille ønsket temperatur på oppvaskmaskinvannet, ved å regulere på to forskjellige småskruker. Bl.a. Ikea har hatt sånne.

     

    Du bør finne ut hva krana di heter, og søke opp bruksanvisning og/eller monteringsanvisning på nettet. Disse er ofte enkelt å finne (google), eller fra produsentens hjemmesider.

     

    Good luck!

  9. Vet ikke hvilke erfaringer du har gjort deg, men varmepumpa hos oss har STOR vannmengde som skal unna. Har varmekabel i bunnen, så det renner godt. Hos oss er dette ikke noe problem om sommeren, da renner jo vannet unna og fordamper uansett. Problemet er størst om vinteren, da isen fort hoper seg opp. Du har veldig dårlig plass under pumpa di, så jeg skjønner godt at du er avhengig av å finne en løsning som kan få vannet ditt til å renne unna, slik du tydeligvis har hatt. Men hvordan gikk det på vinteren med rørløsningen din? Er det DET som er årsaken til den knakk? Er det varmekabel som følger vannet gjennom avløpsrøret ditt?

     

    Har du valgt en løsning med å sette pumpa rett på den betongkanten, dvs. den henger ikke på veggen? Fiffig, men som sagt har du en utfordring med plassen under pumpa. Du bør i aller høyeste grad gå for å få reparert den løsningen du opprinnelig hadde - hvis denne fungerte for deg.

     

    Ellers bør du ha MINST så stort hull som ble anbefalt over her, helst større. Jeg vet ikke hvor konsentrert vannet ditt renner ut av "panna" under pumpa? Har du sett sånne løsninger med kjetting som leder vannet ned fra takrenner? Kanskje du kunne få "styrt" vannet ditt i riktig retning hvis du la opp til en sånn løsning, og hadde hull i betongplata der vannet ble med kjettingen ned.

     

    Se eventuelt her.

  10. Zanta nevner Hunton Silencio-El. Jeg har erfaring med dette i to rom, lagt forskjellige år. Dette er en løsning jeg varmt! kan anbefale, da det fungerer upåklagelig, og bygger "ikkeno". Silencio-El har en meget lettfatterlig legge-video, som viser hvordan du legger det, se evt. her. Men: Et par ting fra mine erfaringer ønsker jeg å dele med deg:

     

    Hunton Silencio-EL er et samarbeid mellom Hunton (huntonittplatefabrikk) og Nexans (el-delen). Både butikkene og nettsteder forteller deg at du kan legge alt selv, men at tilkoblingen skal skje av autorisert elektriker, og at dette må skje før gulvet legges, dvs. etter at du har lagt kablene, slik at disse kan inspiseres av elektriker. Selvfølgelig, tenker man da. Dette kjenner man til fra andre områder. Min erfaring er imidlertid at det var svært vanskelig å få elektriker til å komme å godkjenne dette. Av helt naturlige årsaker: Elektrikeren har ikke solgt deg utstyret (det er jo DET det ligger penger i for elektrikeren, pluss timeprisen). I tillegg kan ikke elektrikeren vite hvor sleivete du har vært når du har lagt kablene, har du viklet og virret på dem så de er skadet (innvendig)?

     

    Det er altså særdeles enkelt å legge Silencio-El. Det er nærmest umulig å skade dem, sånn jeg nevner i eksemplet mitt. Men elektrikeren vet jo aldri.

     

    Jeg tenkte at selv om elektrikeren ikke hadde sine tradisjonelle inntekter på utstyr og timepris, var det utelukkende snakk om å ta seg betalt i forhold til dette. Så enkelt var det ikke: Løsningen er å få tak i en elektriker som kan ta bilde av gulvet med thermokamera, sånn at han har dokumentasjon for at det var i orden da han koblet det sammen og ga sin erklæring. Men elektrikere med tilgang på slikt kamera, - det blir ganske dyrt likevel, da.

     

    Men gulvet er upåklagelig - med tilhørende termostat som gir mulighet for både dag- og nattsenking. Flott!

×
×
  • Opprett ny...