Gå til innhold

madpadde

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av madpadde

  1. Hei,

     

    Har noen grunnleggende utfordringer med min xpro1.

     

    1. Den lar seg ikke koble til verken pc eller mac. Dvs. jeg kan importere bilder gjennom auto-import i pc, og i iphoto i mac men jeg finner ikke selve kameraet i Finder eller i listen av drivere osv. For alle praktiske hensyn kan ikke dette stemme. Noen som har noen lignende errfaringer eller forslag?

     

    2. Importerte bilder blir helt rosa i picassa (ja, noen der ute er blasfemiske nok til at de kan bruke slikt). Jeg tvinges da til lightroom for fiksing som eller hadde fungert utmerket i picassa.

     

    Ellers er kameraet en herlig lykkepille som jeg blir mer og mer glad i. Virker usynlig. Har det med meg overalt om dagen.

     

    Takker for all hjelp.

  2. Hei igjen,

     

    Vil først takke alle som har kommet med innspill.

     

    Er også glad for at responsen også reflekterte priselementet, da jeg ikke ville restarte en 5d vs 7d diskusjon. Hvilket det finnes en meget god versjon av her på dette forumet.

     

    Ser også at det er litt som forventet, at 7d'en har en entusiastisk tilhengerskare. Noe som muligens skyldes at det både er et flott verktøy og at den ligger i et prissegment som tillater et større antall kjøpere enn 5dm2.

     

    Tar også forbehold om at den første posten ble skrevet kl.03 på en fredagskveld med alle implikasjoner det kan medfølge =)

     

    Der og da så følte jeg kanskje litt mye frustrasjon. Noe jeg fant ut av når jeg våknet i dag var fordi jeg hadde fokusen på "feil" setting. Videre så forsøkte jeg å fokusere på en cafélattefarget vegg...

     

    AF'en er mer krevende men uansett ikke et hinder i den daglige fotograferingen for mitt forbruk som i hovedsak er landskap og festbilder. Resultatene på de bildene hvor jeg treffer er helt forbløffende. Sensoren er rett og slett rå. Sitter på en 29" syncmaster og må forstørre utallige ganger før jeg finner "feil" på bildet, om noen.

     

    Jeg har fått lånt kameraet og dette er dag 3. I dag har jeg også kjørt firmwire oppdateringene. Alt i alt så fremstår kameraet som bunnsolid og til tross for alle diskjonspunktene så er først og fremst fullformat udiskutabelt imponerende. Vil forsøke å bli litt bedre kjent med kameraet i dag. Nå som jeg har fått fullformat i hendene så ser jeg at det kan bli vanskelig å gå tilbake til noe annet... men 1d er for stor til at det er et tema.

     

    Selv om jeg helst ikke bør tenke tanken en gang, så fikk jeg plutselig lyst på en m9...

     

    Lover å holde dere oppdaterte på hva det blir til.

     

    Og takk igjen for innspill og god helg godt folk :)

     

    <3

    padde

     

    P.S

    Mtp. annenhåndsverdi så er den ikke så relevant for min del da jeg akter å ha det en stund siden jeg ikke har råd til flere så dyre "leketøy" evt. la det gå i arv til kona som er på en 550d p.t. Tror også at med fullformat, +20mp, og de gode iso-egenskapene så er det ingenting i veien for å ha noe slikt i 3-4år fremover.

  3. Ville du ha kjøpt en 5d m2 idag hvis du fikk den ny fra butikk til 14.500kr?

     

     

    Dette er sikkert et godt debatter team rent bilde teknisk. Forskjellen er vel prisen i dette eksemplet. Jeg får den til spesialpris da jeg som ansatt i en nettbutikk har fått tilbud om å kjøpe den uåpnet etter en feil bestilling (litt bortskjemt ja)

     

    Men jeg er bekymret for at modellen er for gammel.

     

    Jeg digger fullformatet. Og at den er så "liten" for å være et fullformatskamera, selv om den er stor ift. to eller tresifret crop-speilrefleks.

     

    Misliker at autofokusen er så ujevn. Selv sammenlignet med 550d som er den jeg har kjøpt til min beste halvdel så er opplevelsen at fokusen er meget svak. Ofte så jobber den lenge uten at den fokuserer på det jeg hadde ønsket. Og at det må brukes en ekstra knapp for å autofokusere er frustrerende. Jeg bruker rett og slett mer tid og flere forsøk enn på et budsjett kamera til 6000kr. Har ennå ikke forsøkt d7 men ut i fra det jeg hører så virker den bedre enn 550d og dermed muligens betraktelig bedre enn 5d.

     

    Når det er sakt så skal det bare et sekund til å titte inn i søkeren for å innse at fullformat er digg. Det er så stort at jeg innser at jeg ønsker helst det.

     

    Så, spørsmålet er: Kjøpe 5d m2 til 14,500kr? Eller vente litt til? Eller gå for 7d og heller ha superskarp fokus? Jeg føler at med 5d m2 så får jeg flotte bilder men som oftest så er det kun etter flere justeringer mens med noe så enkelt så 550d så går det raskere og på færre forsøk. Faktisk så er 550d et overraskende bra kamera. Og 1d blir for stort.

     

    Setter pris på alle råd.

     

    På forhånd takk,

    Padde

×
×
  • Opprett ny...