Gå til innhold

saver84

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av saver84

  1. Hoppsann!

     

    Jeg har en samsung 32´´C635 som jeg bruker sammen med cam-modul og kort fra canal digital. Jeg får inn analoge kanaler, men på de digitale står det bare "forvrengt signal". CAM-en står riktig i, kort er paret med kortelser og canal digital har flere ganger forsøkt å oppdatere kortet mitt. (la tv-en stå i opptil 2t og se hva som skjer). Ingen ting hjelper. Er det noe som har en løsning på dette? Er det noe galt med TV-en? Den skal i følge Canal Digital fungere sammen med deres nett.

  2. Er det tre forskjellige helikoptertyper det er mulig å fly pr dags dato? Sea King, Lynx (snart NH-90) og Bell 412? Hva er oppgaven til de tre forskjellige helikopterene? Etter å ha lest tidligere har Sea King og Lynx (NH-90) turnus mens Bell 412 har vanlig 8 til 4 jobb. Stemmer dette? Kan jeg få bekreftet cirka tall på lengden på turnusen? Skjønner at det er vanskelig for deg å besvare Turin, siden du er jagerpilot, men er takknemlig for alle svar!

     

     

     

    På 330 skvadronen (sea king) har vi per i dag en arbeidsavtale som tilsier maksimalt 110 vaktdøgn per år, eller maks 10 per måned. I tillegg har vi to uker simulator, to uker bakketrening (grunnleggende militære ferdigheter, fysiske tester samt at aktuelle temaer som angår tjenesten blir tatt opp), årlig legesjekk samt helikopterevakueringskurs (dunker). Totalt utgjør dette ca. 130 døgn på jobb i året. Resterende dager er ferie og avspassering. Så 10-13 dager på jobb og 17-21 dager fri per måned er normalt. Hvor lenge man går på vakt hver gang varierer.

  3. For min del er toget gått. Forsvaret på sin side har tatt konklusjon ut i fra tester på KNM HH og har for seg selv funnet ut at synet på mitt høyre øye er -0,5 ! Jeg har hele tiden hevdet dette har vært feil og at jeg ser 100% klart på begge øynene.

     

    Dagen dette ble testet på Madla så jeg rett på alle bokstavene på bokstavtavlen - med begge øynene, men ble sendt til optiker som en del av rutinene. Her hadde optikeren svært dårlig tid til hver enkelt rekrutt og hastet seg gjennom med "ser du bedre her eller her?" "Der eller der" i løpet av noen sekunder og klasket ned -0,5 på høyre øyet. Jeg spurte tydelig om hun var sikker i sin sak, og ba meg bare gå videre til de neste testene.

     

    Dritkult å få drømmen ødelagt av useriøse hastemennesker i forsvaret og et brev i postkassen hvor det står "..desverre tilfredstiller ikke du disse kravene"

     

    Har også spurt om å få vurdert ny synstest, men dette lot seg selvfølgelig ikke gjøre i et system hvor ting ikke er rettferdig lagt opp. Synstest fra sivil optiker eller godkjent flygelege var heller ikke aktuelt for forsvaret sin del.

     

    Heia forsvaret! :thumbup: ...idioter

     

    Da får vi ta det den sivile og dyre vegen, for flyger skal jeg bli. PPL-A og ATPL!

     

     

    Ta en tur til en sivil optiker og ta en helt vanlig synstest der. Dersom denne viser at du ser bedre enn det resultatet ble på sesjon sender du resultatet til flymedisinsk institutt og ber om ny vurdering. Det har funket før ;)

  4. Hva slags krav stiller egentlig flygerskolen til sivil utdanning? Bare generell studiekompetanse eller hva?

     

     

    På private skoler kommer du inn med cash og generell studiekompetanse. På flyfartsfag i Tromsø og Lund University of Aviation (De som er gratis) så må man ha noen realfag i tillegg. Ikke helt sikker på hva det er eksakt, men det er noe vanskelig fysikk og matte!

     

    Men hva slags krav stiller forsvaret?

     

    Generell studiekompetanse

  5. Plikttjeneste for flygere er per i dag 12 år. Kravene for å bli kalt inn til opptak er som følger:

    Norsk statsborger

    18-24 år

    Fullført og bestått Generell studiekompetanse, eller dokumentert at utdanningen pågår

    Plettfri vandel

    God helse

    Godt syn (bruk av linser, briller eller laserkorrigert syn godtas ikke)

    Minstehøyde 163 cm

    (kilde: mil.no)

    I tillegg må man bestå de fysiske testen for befalskoleopptak. Mener det er 3000m løping på 14min, 16 push ups, 20 sit ups og 4 hang ups. Det er overkommelig for alle om man bare vil!

     

    Når det gjelder lønn er man nok desverre ikke garantert 700k+. Man er garantert grunnlønn som er i overkant av 300.000kr per i dag. I tillegg kommer overtid, øvelser osv. Tilsammen vil nok dette ligger rundt 500.000kr/år for de fleste flygere i Luftforsvaret. Det kommer litt an på hvilken stilling man får.

     

     

    Saver84

    • Liker 2
  6. Det er nok lurt å ha noe å drive med i friperiodene ja. Enten man drar på toppturer, studerer, jobber eller tar seg av familien.

    Når det gjelder karrakterer er det ikke noe absolutt krav her, men karrakterer blir brukt som et mål på motivasjon til å alltid gjøre beste mulige innsats. Syn derimot er det absolutte og ganske strenge krav. Jeg har ikke oversikt over disse, men du finner dem kanskje på mil.no eller ved en telefon til flymedisinsk institutt.

  7. Kjempetråd Turin Turabar! :thumbup:

     

    MEN,

    er det mulig å si noe om en typisk arbeidsdag for en pilot i forsvaret? Vet at dette selvfølgelig varier veldig fra fartøy til fartøy og fra skvadron til skvadron, men jeg har for eksempel hørt at hvis man flyr Sea-king redningshelikopter i 330-skvadronen så jobber man kun 7 døgn i måneden, men som til gjengjeld er beredskapsvakter på 24 timer. Vet noen om dette er sant? Og hvordan er det i såfall med de andre skvadronene? Kan vanskelig se for meg at egentlig noen av pilotene i forsvaret har en ni-til-fem jobb, selv om det blant annet på Viasat 4 sin nye serie framstilles at jagerpilotene møter opp hver morgen, får en værbriefing, tar en flytur og går hjem igjen klokken fem(Vet selvfølgelig at yrket består av mer enn dette også). Men hva skjer når de russiske bombeflyene kommer etter klokken fem, når alle pilotene har gått hjem?

     

    Noen som har peiling? :hmm:

     

     

    Jeg svarer best for 330 skvadronen, siden det kun er der jeg jobber.

    At man kun jobber 7 døgn i måneden stemmer nok ikke helt, desverre :) Hvert besetningsmedlem har 95-110 vaktdøgn hvert år. De fleste har 110. Deler man dette på årets 12 måneder sitter man igjen med 9,16 vaktdøgn per måned. I praksis blir dette 7-10. I tillegg skal alle flygere 10 dager på simulatortrening hvert år. Andre besetningsmedlemer har også noe tid i simulator, men jeg tror ikke det er like mye. I tillegg kommer legesjekk, dunkertrening (helikoptervelting i basseng) og diverse andre kurs og aktiviteter. Totalt er man nok oppe i ca 110 vaktdøgn + 20 dager på jobb. Med andre ord 130 dager vekke fra hjemmet hvert år. Men så har man også helt fri de 226 andre dagene.

     

    Bell 412-flygere har ikke samme turnusordning, men har i stede vanlig arbeidsuke. De fleste dager møter man til morgenbrief kl 0730 og går hjem 1530. I tillegg kommer selvsagt øvelser og kursvirksomhet. 412-miljøet har svært høy arbeidsmengde for tiden på grunn av deployeringen til Afghanistan.

    Jager-, herkules-, og jet falcon-flygere har omtrent samme arbeidsordning som bell 412-flygere.

    333skvadronen som flyr havovervåking med P3-orion har i utgangspunktet vanlig arbeidstid, men flyr så lange tokt at de opparbeider seg en del avspassering. Jeg vil antas at dette tas ut som langhelger eller friuker.

    337 skvadronen og Lynx har også til en viss grad turn. De er gjerne 3 uker sammenhengende på skipstjeneste og opparbeider seg med det omtrent like lange friperioder.

     

    Felles for alle i Forsvaret er selvsagt at dersom det blir behov for å forsvare Norge møter man på jobb uavhengig av hva klokken viser og hva arbeidsplanen sier.

     

    Når det gjelder hvorvidt man har matte og fysikk fra videregående eller ikke har ikke det noe å si for om man er kvalifisert eller ikke. Har man dog litt matte- og fysikkunskaper utover grunnskolen er det en fordel for forståelsen av aerodynamikk og navigasjon.

     

     

    Lykke til med søknadsskriving og opptak!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...