Gå til innhold

ranvier

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ranvier

  1. Heisann!

     

    Etter to travle semestere har jeg lyst til å få “spilt unna” litt i sommerferien før det igjen braker løs til høsten, og i den anledningen ønsker jeg å kjøpe en ny pc. Dersom jeg kunne ha fått litt hjelp til å sette sammen en god pc til rundt 12.000 kr hadde jeg blitt svært takknemlig. Jeg har i tillegg til disse 12.000 kr ett budsjett på 3000 kr avsatt til ny skjerm. Dersom det er noe dere vil anbefale, så kan disse budsjette endres i favør av pc/skjerm alt ettersom. Jeg vil helst ikke gå over totalsummen på kr 15000. Jeg kan gi blaffen i å kjøpe ny skjerm, men min gamle Samsung bruker til tider flere minuter på å skrus på, så jeg ser ikke bort i fra at den må byttes ut om ikke så lenge uansett.

     

    Denne pcen skal bestilles ca. 20 juni, og jeg er klar over at halvannen måned er en god stund når det kommer til prisutvikling i “data-verdenen”, men jeg sitter nå her og fantaserer litt og er veldig nysjerrig på hva jeg kan forvente for de summene jeg har bestemt meg for. Hvis det er noe nytt som lurer rett bak horisonten hadde det vært supert å få vite om, for å unngå bomkjøp. Frem til eksamensperioden er slutt (du gjetta riktig, 20 juni..) har jeg knapt med tid til å utforske alt for mye på egenhånd, og henvender meg derfor til dere.

    Det jeg primært ønsker fra pcen er å kunne dra nyere titler som Skyrim/BF3 og lignende på ett høyt/nært makset nivå. Er dette en oppnåelig drøm for mitt budsjett?

     

     

    Hva jeg har fra før av er:

    - SATA II harddisker

    - Tower

    - Strømforsyning 550 eller 650 W, modulær (har ikke denne hos meg nå, så får ikke sjekket detaljer, kan hende den kan brukes)

    - Operativsystem, mus/keyboard/optikk o.l.

     

    Vil sata ii-diskene være brukbare, eller vil de bottlenecke systemet veldig? Tenker da først og fremst på ytelse i spill. SSD-disk tenker jeg å investere i først til høsten.

     

    Igjen, alle innspill og all hjelp blir satt stor pris på.

  2. Med fare for å ta feil, mener jeg at naturfag er i en liten særstilling her. Det er nemlig ikke en fullstendig skriftlig eksamen, men en to-timers flervalgsprøve, med tilhørende utspørring av tema. Så vidt jeg har forstått, får du ikke en karakter for muntlig og en for skriftlig, men en felles som bygger på prestasjonene fra begge.

     

    Ok, oppklarende. Takk!

    Kommer navnet ranvier fra ranvierske innsnevringer mon tro?

     

     

    Ranvier er ett brukernavn jeg brukte en periode når jeg var 10-11, eller rundt der. Det var ett artig gjensyn i biologien i fjor høst, og siden har jeg fortsatt å bruke det i forskjellige sammenhenger.

     

    Så nei, men ja, på en måte.

     

     

  3. Jeg mener at de skal regnes som fire selvstendige karakterer, altså er det første eksempelet riktig. Dersom noen kunne bekreftet dette hadde det vært fint.

     

    Dette har også vært min oppfatning, men etter at jeg lærte at naturfag (både S og MP eksamen) omregnes til en karakter (kan noen bekrefte dette?), ble jeg usikker.

  4. Etter fullført VGS har jeg blant annet tatt fagene Kjemi 2 og Biologi 2. I disse fagene har jeg >fem på begge skriftlige eksamener, og seks på de muntlige. Sensuren foreligger ikke enda, men la oss for eksemplets skyld gå ut i fra at jeg har fått fem på de to skriftlige.

     

    Er det da riktig å regne den muntlige og skriftlige eksamenen som to individuelle fag? Altså at jeg legger sammen alle karakterene, og teller Kjemi 2 og Biologi 2 som to fag hver?

     

    Altså (5+5+6+6)/4 = 5,5, eller ((5+6)/2 + (5+6)/2))/2 = 5,5.

     

    I ett fullt karaktersett vil poengsummen ikke være lik.

     

    Var dette forståelig?

     

    Takk på forhånd.

  5. Noen her som har Filson 256 eller 257? Har lenge sett på disse, men klarer ikke bestemme meg for hvilken jeg skal gå for med tanke på størrelse. Er redd for at 257 kanskje kan bli litt stor til hverdagsbruk, men hadde vært hjelpsomt om noen kanskje har den og kan dele litt erfaringer.

    Jeg tror det blir tredje gang jeg siterer meg selv i denne tråden .. thumbup.gif

     

    Se her.

  6. Hvordan er egentlig reglementet her når det kommer til kjøp & salg innad i M&V community'et? Jeg har en del klær jeg gjerne skulle solgt (er for dyrt for Fretex og orker ikke eBay), er sikker på at mange her har samme problem...

    Jeg lurer på det samme .. Har ett par skjorter jeg tror folk har kunne ha vært interessert i (RL slimfit, M, brukt 1-2 ganger), men så vidt jeg vet så er det ulovlig med kjøp & salg på forumet.

     

    EDIT: Lurt å oppdatere tråden før man poster, ja ~

  7. post-136473-0-36652400-1299706995_thumb.jpg

    :dribble:

     

    Fra Ovadia & Sons. Ganske stiv pris, men syntes de var finere enn ROTM-monksene. Om det er verdt prishoppet derimot...

     

    Jeg liker disse bedre som "budsjettvalg". Skal du bruke 600 $ ville jeg MYE heller kjøpt disse.

     

    Jeg er godt fornøyd med mine C&J Lowndes, så jeg støtter denne. Mine ser dog ut til å være betraktelig mørkere enn de som er avbildet her..

  8. Ingen ting som heter Jans Klær lenger forsåvidt, Trendhuset derimot.

     

    Jeg kjører forbi Jans Klær/Trendhuset hver dag, og jeg er ganske sikker på at det står Jans Klær med store bokstaver over inngangen.

     

    Har dog fått med meg at de pusser opp. Om du sitter på informasjon jeg ikke har fått med meg så skal jeg ikke diskutere på det.

×
×
  • Opprett ny...