Gå til innhold

Hanske

Medlemmer
  • Innlegg

    2 552
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hanske

  1. 12-voltsanlegget på bilen din kan ikke gi deg støt du merker, langt mindre små lysbuer.

     

    Coilene til tennpluggen og ledningene til xenonpærene kan gjøre dette, men de er godt isolerte og bør ikke være spenningssatt før du setter nøkkelen i med mindre du har lys som slås på automatisk etc når du låser opp bilen

    Ja, lyset innvendig slås på automatisk. Når jeg vrir om tenningen, får jeg kun et svakt kjørelys foran og ingen bak. For fullt kjørelys foran og røde bak, må jeg vri om på lysbryteren.

     

    Vet ikke om det var dette du mente.

  2. Hei,

     

    Dette er et svært merkelig innlegg, om en svært merkelig problematikk, men jeg håper noen kan hjelpe meg.

     

    Det har seg sånn at jeg får elektriske støt av bilen min, og det begynte etter at jeg hadde den på service på tirsdag. Bilen er en 2014-modell Skoda Citigo, av billigste variant. Altså har den ikke en gang låsknapp på nøkkelen, jeg må låse den ved fysisk å vri om nøkkelen i døra. Og det er her jeg opplever rare ting. Jeg får som regel et støt når jeg tar nøkkelen inn i låsen, og så et til når jeg tar på metallrammen på døra for å lukke den. I dag så jeg også en blå, elektrisk gnist da jeg satte nøkkelen inn i låsen.

     

    Det er selvsagt svært ubehagelig å få støt, men jeg lurer også på om det kan være noe farlig - at nøkkelen får strøm når den står i tenningen, og at dette kan bety at det er noe alvorlig galt med det elektriske i bilen.

     

    Håper noen vet noe og kan hjelpe.

     

    - Hanske

  3. Tror det kan stamme fra Japan. Har litt kontakt med japanesere på jobb, og de svarer alltid "yes" uansett hva man sier..

     

    Haha, bor selv i Japan, og har aldri vært et sted hvor de er høfligere enn her. Dog skorter det litt på engelskkunnskapene til mange, ja.

  4. Texburger er en dugelig burger, men absolutt ikke "den beste". Det er selvsagt hver vår smak, men jeg savner de gode gamle Malik's-burgerne man kunne få for 15 år siden. Vet ikke om noen steder man får de lengre.

     

    Illegal Burger har man selvsagt hørt om, men sist jeg gikk forbi hørtest det ut som et diskotek der inne, og da frister det ikke å gå inn og sette seg ned å spise burger akkurat.

     

    Det er vel fortsatt en Maliks like ved Tinghuset, tror jeg.

  5. Sverige hadde det iallefall før. Det vet jeg, for jeg har bodd der.

     

    Men den er vel skrudd ned til 100 som følge av EU-reglene der det skal være partall i fartsgrensene, altså 40-60-80-100-120

     

    Men 120-grensa er det vel bare Sverige og Sveits som bruker, samt Tyskland der det ikke er fri fart. Trodde standarden i resten av EU; Nederland, Danmark, Frankrike, Italia osv. var 130 på motorveier - altså partall.

     

    Svenskene hadde jo også 70 som standardgrense, så på noen veier med 80 i Norge, var det 70 i Sverige, mens noen 80-veier i Norge hadde 90-grense. Men nå har de vel endret mange 70-soner til 80, og 90-soner til 100.

  6. Grammatisk sett er det helt ulikt. Den eneste likheten er tegnene, men i dag bruker kinesisk forenklede tegn. Altså er dette tegn japanere aldri har sett før. Kinesere kan lese japanske tegn, ettersom de ikke er modifiserte, slik kinesiske er. Men betydningen er gjerne ulik.

  7. Jeg mener, ungdommer i dag sier jo alltid "di" [de] i alle mulige sammenhenger i dag. Jeg har kjøpt nye sko! Se på de! Grammatisk sett er jo det helt feil, men fordi man sier det i Oslo har jeg begynt å merke at veldig mange av mine klassekamerater på hjembygda utelot "dem" helt fra alt de skrev. Og i hjembygda mi blir det tradisjonelt sett ikke sagt noe annet en utgave av nettopp "dem".

     

    Du må gjerne si "fordi man sier det i Oslo", men i Oslo øst-dialekten er det jo omvendt - altså at man ikke bruker "de" i det hele tatt. "Dem kommer nå" osv.

     

    Jeg mener at det er flere som konsekvent sier "de" i Bergen enn i Oslo.

×
×
  • Opprett ny...