Gå til innhold

madman88

Medlemmer
  • Innlegg

    789
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av madman88

  1.  

    Hvis du var i mine sko, hva tror du du ville gått for?

     

    Vil jeg merke stor forskjell på et canon G9 kamera til 4000 kontra Sony sitt RX 100 kamera til 6000-7000 kr f.eks?

    Heldigvis er ikke jeg i dine sko :)

     

    Valget er umulig og gi deg siden det finnes så mange parametere og preferanser å ta tak i, så valget er egentlig noe du må ta personlig, bruk litt tid på og les anmeldelser/tester.

     

    Jeg som kommer fra gamle kameraer med film liker søker veldig godt og ville ikke klare meg uten når jeg bruker tid på fotografering, ellers så bruker jeg et enkelt kompaktkamera med bare skjerm til hverdagslig fotografering. Kan tenke meg at du som hovedsakelig vil forevige minner ikke har behov for en søker på samme måte som en hobbyfotograf.

     

    RX-100 er alfa-kompaktkameraet blant mange fotoentusiaster men nyeste teknologi koster mer en skjorta, Canon er veldig flinke på og lage kameraer for de som ikke er så flinke med innstillinger og/eller ikke føler for å lære seg fotografiske merkverdigheter, innovative menyer, fullverdig/komplett softvare, varme farger, etc. finner du på de nyeste fra Canon.

    Hehe , det skjønner jeg

    Men hvis jeg skulle gått for RX serien, hvem av dem hadde du anbefalt meg?

    Verste er at jeg vurderte et av disse for noen år siden men kjøpte det aldri.

  2. Anbefaler å sjekke flere tester, det er en form for epidemi at Sony RX-100 er det eneste bra kompaktkameraet på markedet.

     

    Canon med flere har kameraer verdt å sjekke ut, prismessig ligger Sony i det høyeste prissjiktet.

     

    https://www.tek.no/artikler/test-canon-powershot-g7-x-mark-ii/347125

    Jeg har lest meg litt opp.

    Føler det står mellom Canon g7/9 eller Sony rx.

    Alle har sine mangler så vanskelig dette

  3. Det er mange bra alternativer @Nautica nevner. Her er noen andre som også kan være vært å sjekke ut (litt over budsjett):

     

    Canon PowerShot G5X

    https://butikk.foto.no/canon/100108/canon-powershot-g5-x-sort

     

    Fujifilm X70

    https://butikk.foto.no/fujifilm/106224/fujifilm-x70-sort-16m-x-trans-cmos-aps-c-pd-18-5mm-f28

     

    Ricoh GR II

    https://butikk.foto.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=4929&WebSiteMapNodeID=1000001&utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc

     

    I tillegg vil jeg nevne Fujifilm X100S (Brukt)

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110261433

    Spiller ingen rolle om det er litt over budsjettet, viktigste er at jeg er fornøyd og gir meg noen funksjoner som kan være greit å ha så jeg ikke må bytte det ut med en gang.

     

    Hvor lenge holder et kamera i batteri sånn ca? (Forstår at det er forskjell på dette) 

     

  4. Når du skriver "elektronisk sensor" går jeg utifra at du mener EVF "elektronisk søker", fordelen er at du kan/må holde øyet inntil kameraet og da klarer og holde kamera mer rolig samt at du får et bedre oversikt over det du skal ta bilde av uavhengig av forstyrrende lyskilder så som foreksempel solen. Men er du fornøyd med og ta bilde via et telefon vil du ikke savne dette.

     

    Vribar skjerm gir det mulighet til og ta bilder i andre vinkler en rett foran øynene, foreksempel høyt over en folkemengde, eller nede på bakkenivå og selvportretter/selfies.

     

    Tar jeg ikke helt feil kan du via en telefonapp bruke telefonen som en fjernkontroll med skjerm så du ser fra distans hva du ønsker og ta bilde av.

     

     

    Mente selvfølgelig søker :)

     

    Hvis du var i mine sko, hva tror du du ville gått for?

     

    Vil jeg merke stor forskjell på et canon G9 kamera til 4000 kontra Sony sitt RX 100 kamera til 6000-7000 kr f.eks?

     

  5. Ser etter et kompaktkamera til ca. 6000 kr.
    Skal kun brukes litt under ferier/portrettbilder for å skape litt minner med:)

    Hvilket kamera anbefaler dere?

    Lite erfaring med kameraer, men jeg har sett litt på
    - Sony Cybershot RX 100- III

    - Canon G9 X
    - Canon G7 X

    Hvor viktig er denne sensoren i Sony sitt kamera?
    Kan man redigere bildene inne på kameraet på alle disse nevnte kameraene?

    Hva ville dere anbefalt meg som ønsker et relativt lite kamera som er praktisk å ta med seg overalt. 

  6.  

     

    Dét som er viktig er at du prøver å holde fast på hvem -du- er. Hvem var du -før- du traff ho? Så lenge du er klar over hvem du er og hvor du er på vei i livet, så takler du slike ting bedre. Fortsette din personlige utviklingsprosess. Ikke legg den på hylla selv om du er i et forhold.

     

    Det kan gå bra å begynne å leite etter nye partnere, men det kan jo også bli litt mye å håndtere hvis du ikke har "rebalansért" deg selv etter det siste forholdet. Det kan bli litt mye blandede følelser, som også kan spille over i det nye forholdet. Hva om du ikke engang har kommet over det første forholdet, og så går det -andre- forholdet også i dass? Det blir dobbel nedtur.

     

    Bygg deg opp mentalt, kom deg på beina igjen før du går inn i noe nytt forhold, dét tror jeg er best. Man skal ikke "flyte" på andre mennesker. Jeg mener det er feil å gjøre.

    Takk for konstruktive svar. Normalt å være deprimert en stund når slikt forekommer? Føles ut som jeg ikke har noe overskudd. 

     

    Kjærlighetssorg er jo noe av dét som skaper sterkest følelser i oss. Så det er naturligvis noe som drenérer oss mest for energi, når vi føler at den biten går "skeis", at vi er uheldige. Så ja, jeg vil påstå at det er normalt at det er en utløsende faktor. Målet må være å klare å se fremover igjen, etter en viss periode, som er individuelt. Alt går over, så lenge man får nok tid, og setter av litt tid til å jobbe med situasjonen. Behøver ikke være mye.

     

    Enig i det. 

    Hvordan hadde dere reagert hvis den man datet så lenge viste seg å kysse andre ute på byen, ville dere mistet alt av tillit til den personen? Hvis det var slik at man datet på et seriøst nivå 

  7. Kjenner meg litt igjen i dette, å ikke innse fult ut hvor mye et menneske betydde for meg, før det tilsynelatende var for seint.

    Men i dette tilfellet vet du jo ikke sikkert om det er tilfelle. Du TROR hun dater noen andre men det faktisk skulle være tilfelle, vet du ikke noe om kvaliteten i det. Kanskje er det noe hun gjør for å bli avledet fra tapet av deg, som  du har vært inne på selv.

     

    Tror ikke du vil få fred med dette, før du tør å spørre henne direkte om det. Si /skriv at du savner henne, og spør henne om det er noen mulighet for å begynne igjen der dere slapp.  Du risikerer at hun svarer at hun nå er opptatt, og det kan være tøft å ta det, men jeg tror at det da vil være lettere for deg å legge det bak deg, enn at dette blir hengende i det uvisse.

     

    Hvis hun bor i et annet land, ses dere kanskje ikke mer hvis dere ikke ønsker det mer. Grip sjansen nå før det blir definitivt for seint.

    Hvis ei dame du datet i lang tid/seriøst plutselig rotet med noen ute uten at de hadde sex, ville du/dere reagert? 

  8. Dét som er viktig er at du prøver å holde fast på hvem -du- er. Hvem var du -før- du traff ho? Så lenge du er klar over hvem du er og hvor du er på vei i livet, så takler du slike ting bedre. Fortsette din personlige utviklingsprosess. Ikke legg den på hylla selv om du er i et forhold.

     

    Det kan gå bra å begynne å leite etter nye partnere, men det kan jo også bli litt mye å håndtere hvis du ikke har "rebalansért" deg selv etter det siste forholdet. Det kan bli litt mye blandede følelser, som også kan spille over i det nye forholdet. Hva om du ikke engang har kommet over det første forholdet, og så går det -andre- forholdet også i dass? Det blir dobbel nedtur.

     

    Bygg deg opp mentalt, kom deg på beina igjen før du går inn i noe nytt forhold, dét tror jeg er best. Man skal ikke "flyte" på andre mennesker. Jeg mener det er feil å gjøre.

    Takk for konstruktive svar. Normalt å være deprimert en stund når slikt forekommer? Føles ut som jeg ikke har noe overskudd. 

  9. Hun gjør jo det man alltid blir anbefalt å gjøre når det er slutt med noen, å gå videre, være sosial og møte nye mennesker. 

    Selvfølgelig, folk er forskjellige, men jeg ville aldri møtt noen andre uker senere.

  10. Tror ikke du kommer noen vei med å konfrontere henne med at hun gjør noe som er helt OK for å være ærlig, dere er ikke sammen og hun har ved dette tidspunkt ikke noe ansvar ovenfor hva du føler om hva hun gjør og ikke gjør. Hun har sagt at hun er åpen for at dere finner veien tilbake til hverandre, det betyr ikke at hun sitter å venter på deg, det betyr at hun er åpen for mulighetene. Hva som skjer nå kommer helt ann på hva dere begge gjør og sier, deg inkludert, og for å vinne må man ofte stille seg i en sårbar posisjon

    Klar over at det ikke er det smarteste  å gjøre, men jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre lenger.  Hun må selvfølgelig gjøre som hun vil, men for meg er det likevel uforståelig hvordan man kan gå videre så raskt. 

  11.  

     

    At hun HAR VÆRT på noen dater, trenger ikke å bety at hun har gått inn i noe forpliktende. Det kan hende at hun gjorde dette i den perioden hun var usikker på hvor hun hadde deg. Jeg tolker det du skriver som om hun signaliserer at du har gode odds nå. Hold kontakten og linjen åpen og vær oppriktig med at du nå har innsett hvor mye  hun betyr for deg.

     

    Jeg vet at dette er lett å si, men jeg har selv gjort den feilen med å være for utydelig på hva jeg ville, og min Gud hvor jeg har angret det. Det er så bittert å ha vært for feig.

    Ja , det er helt jævlig, problemet er at hun vil ikke gå gjennom denne avstanden igjen. 

    Derfor lurer jeg veldig på intensjonen med å innlede noe med noen i et annet land hvis hun skal flytte om noen måneder f.eks.

     

    Jeg var feig, og det innrømmer jeg, men jeg følte jeg trengte mer tid. Det betyr ikke at jeg ikke var veldig glad i henne. 

     

    Ikke lett dette, veldig redd for å miste henne helt om hun virkelig får følelser for noen andre. 

     

    Nei, dette med relasjoner er ikke alltid helt greit. Dere har vel begge vært litt vinglete, men slik er det vel ofte i en startfase. Ser ikke annen råd da enn at du får smøre deg med tålmodighet inntil hun er tilbake i landet, hvis hun ikke ombestemmer seg før det. Livet er av og til så spennende at en nesten ikke kan utholde det, men tro meg, en overlever. Du får trøste deg med å holde gang i diskusjonene med alle oss raringene her inne på diskusjon.no, så lenge.  

     

    Jeg vurderer å konfrontere henne og skrive hva hun egentlig holder på med siden hun er med en annen fyr allerede. Det gjør situasjonen helt sikkert ikke bedre, men for meg er det uforståelig. 

  12.  

     

    At hun HAR VÆRT på noen dater, trenger ikke å bety at hun har gått inn i noe forpliktende. Det kan hende at hun gjorde dette i den perioden hun var usikker på hvor hun hadde deg. Jeg tolker det du skriver som om hun signaliserer at du har gode odds nå. Hold kontakten og linjen åpen og vær oppriktig med at du nå har innsett hvor mye  hun betyr for deg.

     

    Jeg vet at dette er lett å si, men jeg har selv gjort den feilen med å være for utydelig på hva jeg ville, og min Gud hvor jeg har angret det. Det er så bittert å ha vært for feig.

    Ja , det er helt jævlig, problemet er at hun vil ikke gå gjennom denne avstanden igjen. 

    Derfor lurer jeg veldig på intensjonen med å innlede noe med noen i et annet land hvis hun skal flytte om noen måneder f.eks.

     

    Jeg var feig, og det innrømmer jeg, men jeg følte jeg trengte mer tid. Det betyr ikke at jeg ikke var veldig glad i henne. 

     

    Ikke lett dette, veldig redd for å miste henne helt om hun virkelig får følelser for noen andre. 

     

    Nei, dette med relasjoner er ikke alltid helt greit. Dere har vel begge vært litt vinglete, men slik er det vel ofte i en startfase. Ser ikke annen råd da enn at du får smøre deg med tålmodighet inntil hun er tilbake i landet, hvis hun ikke ombestemmer seg før det. Livet er av og til så spennende at en nesten ikke kan utholde det, men tro meg, en overlever. Du får trøste deg med å holde gang i diskusjonene med alle oss raringene her inne på diskusjon.no, så lenge.  

     

    Takk for en hyggelig prat og ønsker gjerne å høre hvordan dere ander har taklet det.

     

    Det er første gang at jeg innser hvor jævlig dette kan være og måten det preger hverdagen på veldig mange måter egentlig. 

  13. At hun HAR VÆRT på noen dater, trenger ikke å bety at hun har gått inn i noe forpliktende. Det kan hende at hun gjorde dette i den perioden hun var usikker på hvor hun hadde deg. Jeg tolker det du skriver som om hun signaliserer at du har gode odds nå. Hold kontakten og linjen åpen og vær oppriktig med at du nå har innsett hvor mye  hun betyr for deg.

     

    Jeg vet at dette er lett å si, men jeg har selv gjort den feilen med å være for utydelig på hva jeg ville, og min Gud hvor jeg har angret det. Det er så bittert å ha vært for feig.

    Ja , det er helt jævlig, problemet er at hun vil ikke gå gjennom denne avstanden igjen. 

    Derfor lurer jeg veldig på intensjonen med å innlede noe med noen i et annet land hvis hun skal flytte om noen måneder f.eks.

     

    Jeg var feig, og det innrømmer jeg, men jeg følte jeg trengte mer tid. Det betyr ikke at jeg ikke var veldig glad i henne. 

     

    Ikke lett dette, veldig redd for å miste henne helt om hun virkelig får følelser for noen andre. 

  14. Kjenner meg litt igjen i dette, å ikke innse fult ut hvor mye et menneske betydde for meg, før det tilsynelatende var for seint.

    Men i dette tilfellet vet du jo ikke sikkert om det er tilfelle. Du TROR hun dater noen andre men det faktisk skulle være tilfelle, vet du ikke noe om kvaliteten i det. Kanskje er det noe hun gjør for å bli avledet fra tapet av deg, som  du har vært inne på selv.

     

    Tror ikke du vil få fred med dette, før du tør å spørre henne direkte om det. Si /skriv at du savner henne, og spør henne om det er noen mulighet for å begynne igjen der dere slapp.  Du risikerer at hun svarer at hun nå er opptatt, og det kan være tøft å ta det, men jeg tror at det da vil være lettere for deg å legge det bak deg, enn at dette blir hengende i det uvisse.

     

    Hvis hun bor i et annet land, ses dere kanskje ikke mer hvis dere ikke ønsker det mer. Grip sjansen nå før det blir definitivt for seint.

    Jeg glemte å nevne at jeg har spurt henne.om det. Jeg føler egentlig at jeg har fått veldig blandende svar. 

    Først fikk jeg vite at hun er åpen for at vi prøver igjen når hun er tilbake i Norge noe som vil gjøre det mye lettere for oss begge å gi 100%, mens hun også har sagt at hun har vært på noen dater. 

    Jeg lurer innerst inne på intensjonen hennes med å date noen i utlandet hvis planen hele tiden har vært å flytte hjem igjen? 

     

    Jeg vet at jeg har vært den som har trengt mer tid på å finne ut om hvor jeg vil med dette og det er synd men sannheten er at jeg føler nesten at denne situasjonen har gjort at jeg har innsett  hvor mye denne jenta betyr for meg

    Jeg er veldig redd det er for sent, hva om hun blir sammen med en annen, men innerst inne håper jeg hun har gått videre for å ikke tenke så mye på alt som har skjedd. 

     

    Jeg skulle gjerne gjort ting annerledes, men jeg ville aldri såret henne og tonen mellom oss har bestandig vært strålende.

     

    Av respekt for henne ønsker jeg heller ikke å kontakte henne hvis hun faktisk har funnet seg noen andre, vet liksom ikke hvordan jeg skal gå frem, eller blir det helt feil å kanskje kontakte ei venninne og høre hvordan hun har det? 

     

    Hadde  jeg etter noen uker kommet meg forbi dette og gått videre hadde jeg tenkt jaja, det var ikke meningen det skulle bli oss, men når man føler det samme 2-3 mnd senere uten å ha sett henne så tenker jeg innerst inne at dette her betyr så mye mer for meg enn det jeg først var klar over.

     

    Jeg synes samtidig det er tøft å snakke om det med noen for da blir jeg veldig emosjonell. 

     

     

  15. Datet ei dame i 8-9 måneder som bodde i et annet land, men grunnet avstand klarte jeg ikke å gi alt når situasjonen var uviss og jeg vet innerst inne at det er min feil, men vi ble på en måte enige om å ta en pause og se an hva fremtiden bringer. 

    Tingen er at alt var bra mellom oss, hvor vi hadde det veldig bra i hverandres selskap og jeg var innerst inne ubeskrivelig glad i henne hvor alt dette har gått veldig innpå meg i ettertid. 
    3 måneder senere føler jeg like mye for henne om ikke mer , men jeg klarer rett og slett ikke å  gå videre.
    Jeg tror hun allerede har funnet seg noen andre å date, og dette gjorde ikke situasjonen noe bedre for min del hvor alt dette har gått veldig innpå meg og jeg sliter virkelig med å takle det. Jeg sover  nesten ikke om dagen. 

    Hvordan takler dere en slik prosess?
    Jeg vet bare at jeg har så inderlig lyst å få henne tilbake og starte der vi var ,men det er vanskelig når jeg tror hun har funnet seg noen andre.

    Er det vanlig å gå så fort videre og finne noen andre med en gang eller er det følelser som kanskje ikke er så ekte når man allerede er på noen andre der man heller gjør det for å glemme det som har skjedd?

    Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal takle dette...

  16. Et vanlig triks for å få lavere flypriser er å bestille flytur A-B-A-C som ofte kan gi mye lavere pris enn A-B-A og så gå ut ved A ved returen. Med innsjekket bagasje går det ikke.

    Så det du sier, er at det jeg er inne på er lov?

     

    Jeg spurte Norwegian, de sa det var lov hos dem, men usikker på reglene hos SAS nå som flink_gutt mente det ikke var slik det fungerte. 

  17. Du kan sannsynligvis ikke bruke Oslo som sluttsted, av to grunner.

    • Har du med innsjekktet bagasje vil den ved alt 1) ende i Helsinki uten at du kan gjøre noe med det.
    • Har du ikke innsjekket bagasje får du ved alternativ 1) bare forlate flyet i Oslo dersom du skal videre med et annet fly. Er Oslo mellomlanding før du flyr videre kommer du ikke av.

    Flypriser er ikke logisk satt ut fra km eller noe slikt. Dette kan være noe så enkelt som at lavprisbillett klasse XYZ hadde et ledig til Helsinki, mens til Oslo var det bare ledig i den dyrre klassen ABC:

    Takk for svar.

    Jeg tenkte selvfølgelig med håndbagasje, + at det var det helt identiske flyet, så stusset veldig over prisforskjellen når SAS sto for begge reisene.

     

  18. Jeg fant en rute med SAS (direktefly) som kostet 1500kr mer. 
    Men hvis jeg tok en annen rute hvor jeg hadde mellomlandingen i Oslo f.eks. mens billetten egentlig er kjøpt til f.eks. Helsinski, så får jeg det billigere. 

    F.eks.
    V1. Munchen - Oslo - Helsinski - 1500kr (SAS)
    V2. Munchen - Oslo (SAS)  - 3000kr

    Hvordan er dette mulig?
    Kan jeg da bruke variant en og bruke Oslo som ende destinasjon?

    Samtidig lurer jeg på hvordan i alle dager kan det koste så mye mer  med direkte rute? :p

  19. Vinkel har jeg ingen tro på ikke stemmer ;) TV'en endrer ikke noe på utsnitt og retning TV/film-produksjonen er laget i. Det ville i tilfelle vært sensasjon ;)

     

    Jeg tror du kan prøve å slå av Automotion Plus. Her har man diverse innstillinger for å få TVen til å lage flere bilder enn originalmateriale for å få jevnere flyt.

    Det var helt grusomt forklart fant jeg ut av! 

    Men det virker som du hadde helt rett.

     

    Er det flere som plages av denne automotion? det virker ikke å være den store forskjellen, men samtidig følte jeg det var mer behagelig for øyet

  20. Hei,

    Jeg kjøpte meg en ny tv på kampanje hos Elkjøp der det gjelder en UHD 4k Samsung tv.

    Jeg merker nå at når jeg ser på film, uansett kanal så virker det nesten som en C/D klasse film med lavt budsjett hvor kamera vinkelen virker nesten amatørmessig.

    Det er vanskelig å forklare, men jeg håper dere forstår hva jeg mener.

    Det er utrolig irriterende, for bilde er jo fint og alt det der, men det er noe som ikke stemmer føler jeg.

    Noen som vet hva jeg prater om?

  21. Ser du skriver 5000-8000 per service for hvert femte år? Er det slik at man ofte må ut med så mye for service?

    Jeg likte faktisk ikke de klokkene du viste til, syns selve uret og viserne som er blå ikke falt veldig i smak.

    For min del har jeg lyst på en simpel, men samtidig classy klokke som kan gå til alt, derfor jeg føler de Tag Heuer klokkene skiller seg litt ut fra disse f.eks. 

    Hvorfor vil jeg ha en "dyr" klokke?
    1. Jeg har lyst å unne meg noe jeg kan ha i flere år fremover ( det er ingen investering og jeg har ikke tenkt å selge den videre for å kjøpe en ny årlig)
    2. Jeg har lyst på en kvalitets klokke samtidig som utseende skal passe til min stil. 

    Historikk og slikt har jeg ikke tenkt på, men det er selvfølgelig kult å tenke på hvor lenge og hvor store disse merkevarene har eksistert/blitt til. 

  22. Jeg er på ingen måte noen klokke guru eller storsamler, men mitt inntrykk er at klokkekjennere rynker på nesa av begge de to merkene du nevner - Tag Heuer og Raymond Veil. Tror dette skyldes at begge merkene stort sett bruker generisk innmat i klokkene sine, og at ingen av de egentlig har noe spennende å vise til som de produserer selv. Særlig gjelder dette Raymond Veil klokker, som jeg ser folk sliter med å selge til 50 % av nypris kort etter kjøp. Men som sagt, bare mitt inntrykk. Skulle jeg ha kjøpt noe nytt i det prissegmentet så hadde det kanskje blitt Longines av de merkene du nevner. 

     

    Dersom du er rimelig sikker på at du skal beholde klokken over tid, så kjøper du bare det du faller for. Men, jeg synes du likevel skal holde muligheten åpen for at du over tid kanskje ønsker å selge den for å kjøpe noe annet. Kjøper du en Tag Heuer eller Raymond Veil brukt så har du likevel masse penger til overs som du kan bruke på en helt ny reim. 

    Takk for svar.

     

    Jeg er selvfølgelig åpen for andre alternativer , og hvis dere ser på smaken jeg har så er jeg åpen for forslag.

    Jeg har selvfølgelig vært inne på tanken av en Breitling og det frister , men i den priskategorien jeg er ute etter har jeg vanskeligheter med å finne en som måtte passe meg.

     

     

  23.  

     

    Den var veldig fin Salvesen, men synes du den gullfargen som er i midten og slikt egner seg til vanlig bruk eller mer hvis man skal pynte seg?

     

    Jeg kan ikke si å ha sett den når jeg har sett på Longines klokker 

     

     

    Jeg bruker den kun til pent, evt om jeg savner den eller noe slikt. Den ligger mest i banken for å være ærlig. Men kommer vell litt an på en selv og hva en liker. Ser ikke noe i veien for å bruke den hver dag :)

     

    For min del liker jeg å ha mer sports klokker til hverdagen, eller noe finere med lenke. 

     

    Jeg ønsker en til daglig bruk, men ikke for sporty eller alt for fin, derfor litt usikker på valget jeg tar. 

×
×
  • Opprett ny...