Gå til innhold

GeirsTestBruker

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GeirsTestBruker

  1. korsfarere...

    “I have something here for you. Your father wanted you to have this when you were old enough, but your uncle wouldn't allow it. He feared you might follow old Obi-Wan on some damn fool idealistic crusade like your father did. It's your father's lightsaber. This is the weapon of a Jedi Knight. Not as clumsy or as random as a blaster, but an elegant weapon for a more civilized age. For over a thousand generations, the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic. Before the dark times, before the Empire.”

     

    B)

     

    Geir :)

  2. Og hver gang jeg nevner Diskusjon.no så er det deg, Dotten og LucarioX som dukker opp. Påfallende.

    Egentlig ikke. Jeg skal riktignok ikke snakke for LucarioX, men Dotten og jeg er talsmenn for diskusjon.no, så det er naturlig at det er oss du møter.

     

    Om jeg skal gjette på hvorfor det stadig er meg som dukker opp, så vil jeg tro det er fordi jeg er en av de få som både a) gidder, og B) ikke nødvendigvis synes at du har rett per default fordi du er TWFA.

    Fair nok, men det gjør det litt vanskelig å vite hva andre enn deg mener. Og nei, jeg har slett ikke alltid rett... :)

     

    De fleste har nok en mening om disse tingene, men å ytre den medfører at du pluss kavaleriet kommer springende og fyrer av tekstvegg etter tekstvegg,

    Ja, det er selvsagt kjedelig, men hvis vi ikke gjør det så blir ting stående uimotsagt. Så lenge folk bruker Innlegg.no til å kommentere saker som angår diskusjon.no må vi nesten få lov å svare.

     

    ..., og formodentlig satser på at kjendisstatusen på diskusjon.no skal gjøre resten.

    Huff da. Er det det inntrykket folk har av meg? :huh:

     

    Hadde det vært bedre om jeg ikke begrunnet mine argumenter for å gjøre innleggene kortere?

     

    for så lenge de som gidder å diskutere med dere her verken får fancy titler eller lønnslipper fra Mediehuset Digital for bryet,

    Min tittel - Forumbestefar - har jeg funnet på selv. Jeg lager gjerne en til de som gidder diskutere med meg, om det er det som skal til.

     

    Lønnsslippen min dekker ikke debatter på andre forum på søndagskvelden. den dekker forsåvidt ikke det arbeidet jeg gjør til daglig en gang, men det er mitt problem.

     

    Solbrillemannen var forresten ikke helt tilsiktet, men jeg lar ham bli der.

    En smiley om dagen gjør godt for...

     

    Geir :)

  3. Nå tror jeg du bevisst misforstår.

    Nei. Jeg prøver oppriktig å forstå hva som driver deg. Rett og slett fordi hver gang vi havner i en diskusjon med Innleggs brukere så er det deg jeg møter.

     

    At dere måtte lese nyheten om fusjonen i dagspressen er slik det må være. Edda og A-Pressen er aksjeselskaper med børsnoterte eiere og kan ikke gi sine brukere sniktitt i kortene, enten de vil eller ei. At informasjonen kunne vært bedre når den først ble sluppet er en annen sak. Men vi admins visste på det tidspunkt ikke mer om detaljene enn dere brukere.

     

    Geir :)

  4. [Da takker jeg for meg. Ikke at jeg har vært no særlig til deltaker av forumet, men diskusjon.no er bare en saueflokk.

    Er permbanna der iom at jeg ga faen i alt når gamer.no stakk derfra. Og nå går de tilbake til å ha et søppelcommunity. Gode greier.

    Vi permbanner strengt tatt ingen lenger. Det er mulig å søke om å få komme tilbake om man vil. Uten at jeg skal forskuttere en eventuell avgjørelse i enkelttilfeller.

     

    Hva vitsen er med å ha to forum for lille Norge? Det er flere enn to, men to konkunransedyktige forum, og ser du ikke vitsen med å ha et alternativ til diskusjon.no? Hvorfor skal vi ha monopol? Ett stort forum med sine sett regler ?

    Jeg har da ikke sagt at vi bare skal ha ett forum i Norge. Jeg har sagt at våre eiere ikke så det tjenlig å ha to teknologinettsteder. Tvert om har jeg sagt at om Innlegg har livets rett (uten Gamer) så må de gjerne drive videre for min del. Vi ønsker ikke monopol, det er stort sett noe herk.

     

    Diskusjon har blitt så stort og har vært så stort lenge at forumet ikke lengre har personlighet, alle "radikale" meninger blir druknet ned av nay sayers og politisk korrekte meninger. Rett og slett kjedelig å være der.

    Det kan selvsagt hende. Nå får jeg nok av klager på det motsatte, nemlig at vi ikke vil sensurere det som ikke er politisk korrekt. Så også i forbindelse med denne sammeslåingen, der en del brukere på Innlegg var redde for at vi ville tillate innlegg som de ikke ønsket.

     

    Geir :)

  5. Sjokkerende nok har jeg fått med meg fusjonen, men jeg ser ikke helt hvordan den magisk skal reparere Edda sitt frynsete rykte.

    Hvem har sagt at fusjonen har noe som helst med å reparere Eddas rykte å gjøre, frynsete eller ikke. Kan det ikke tenkes at sannheten er så enkel som det har vært sagt: Det er ikke noe mening i å ha to konkurrerende teknologinetteverk i lille Norge.

     

    Med mindre jeg har gått glipp av noe, så er de fremdeles inne på eiersiden, ...

    Ja, Edda eier 50% av selskapet, og A-Pressen den andre halvdelen. So what?

     

    ..., og den klønete fusjonsprosessen minner veldig om klassisk Edda-håndverk.

    Du har visst et eller annet utestående med måten prosessen ble gjennomført på. Har du lyst til å dele det med resten av oss? For meg virket den grei og ryddig, og jeg har ikke hørt Tor-Steinar eller andre fagredaktører på begge sider uttrykke noe annet. Jeg var så heldig å få være tilstede under Teks kickoff, da holdt sjefene for de respektive eiere en liten peptalk, og siden har ingen av dem blandet seg inn i arbeidet vårt, det seg være med forumsammenslåinger eller annet.

     

    Jeg kan se det strategiske PR-messig i å forsøke å distansere det nye mediehuset fra et anti-merkenavn som Edda, men å satse på at hukommelsen min skal svikte etter bare to år er kanskje litt i overkant optimistisk.

    Å tro at mediehuset er opprettet for å spille hukommelsen din et puss er du kanskje i overkant det også... ;)

     

    Hvis poenget uansett er at Innlegg.no skal dø, som du sier, hvorfor kan ikke det skje med litt verdighet?

    Du har tilgode å forklare oss hva som er så verdig med avlivning. Innlegg.no er ikke en halt hest, men summen av de brukerne som nå engang har investert tid og krefter i forumet. Alt jeg har sagt er at jeg synes at disse brukerne skal få bestemme. Og nei, poenget er ikke at Innlegg.no skal dø, det er at mediehuset ønsker å samle sine diskusjonstjenester på ett forum. Innleggs sannsynlige endelikt er den kjedelige konsekvensen av dette, men ikke motivet for fusjonen eller for sammensmeltingen av forumene.

     

    Etter å ha trenert forumsammenslåingen i et halvt år som et ledd i en eller annen feilslått utmattelsesstrategi, ...

    Hvor har du det fra at dette har vært trenert? Tvert om, dette har vært gjort så raskt som overhode mulig. Det var ikke bare et spørsmål om å flette sammen to forum, men å sørge for at det redaksjonelle var på felles systemer. Det var liten vits i å legge ned Innlegg før Gamer faktisk var klar til å bruke Diskusjon. Så mange baller som har vært i luften på en gang er det faktisk imponerende raskt. Når folk spurte meg for to måneder siden hva jeg trodde var realistisk så sa jeg "ikke før til sommeren".

     

    Jeg forstår at noen høyere oppe gikk lei av å vente på at alle skulle komme springende til diskusjon.no, slik at noe drastisk måtte gjøres for å få fortgang i migrasjonen, ...

    Ingen har forventet at noen skulle komme springende. Hvorfor skulle de det så lenge Gamer fortsatt brukte Innlegg som diskusjonforum? Og om så hadde vært: Ville det ikke da vært mere drastisk (og effektivt) å bare legge ned Innlegg med en gang, nettopp slik du foreslår?

     

    Om dere gjør det av altruistiske motiver er jo det ukarakteristisk hyggelig, men litt misforstått.

    Hvorfor denne skepsisen til våre motiver? Fordi du har et horn i siden til Edda? Vi som har jobbet med diskusjon.no gjennom denne prosessen representerer ikke Edda, vi representerer Tek. Fordelingen på eiersiden er ikke vårt anliggende, vi har ikke aksjer eller opsjoner.

     

    Resultatet blir en - i beste fall - forlenging av livsløpet til innlegg.no med noen måneder, hvorav den siste måneden egentlig bare har aktivitet i sosialkategorien.

    Høres absolutt sannsynlig ut, men hvorfor skal det være vår avgjørelse? Hvis ingen brukere vil ha disse to månedene (eller lenger for den saks skyld), så er det jo bare å slutte å poste der. Den dagen forumet ikke har noen trafikk er det heller ingen mening i å holde det igang.

     

    Hvis dere er så glade i brukerinput som dere påstår, så burde det være mulig å vurdere å bare nappe ut ledningen kort tid etter sammenslåingen.

    Selvsagt er det mulig å nappe ut ledningen, men hvordan er det å være glad i brukerinput? Jeg har ikke gåttt noen engleskole og vet ikke hva brukernes input er. Kanskje burde Innlegg kjørt en poll på dette, men i mangel av det, hvilken input (utover din personlige) tilsier at det er det brukerne som kollektiv ønsker?

     

    Det er sikkert noen som vil protestere i ettertid, men det ser jo unektelig ut som om dette er riktig tid og sted for å ha meninger om dette, og jeg ser ingen som har noen genuin tro på år innlegg.no kan overleve på noe annet enn nostalgi-life-support i en kort stund.

    Hvis noen protesterer i ettertid så betyr det at vi ignorerte deres input i første omgang, eller at de ikke kom til orde. Dette er absolutt riktig tid og sted for å ha meninger om saken, det er derfor vi følger denne tråden, så hvorfor vil du at vi skal nappe ut ledningen før folk har fått sagt sin mening?

     

    Hele fusjonen har vært preget av halvhjertet fomling.

    Du gjentar det. Når skal du fortelle hva som har vært så "fomlete"?

     

    Jeg synes innlegg.no fortjenener å gå ut med litt mer decorum enn som så.

    "Her hviler Innlegg.no, vansmektet av samtiden, men ikke glemt!" Hva slags decorum er det du ønsker deg? Et slags tidsbilde frosset i et vilkårlig valgt øyeblikk hvor gamle brukere og fremtidige historikere kan gå for å mimre om hvordan Pompei så ut før vulkanutbruddet?

     

    Geir :)

     

    Mens vi er inne på tilfeldig informasjonsspredning - jeg finner ikke et ord om forumsammenslåingen i nyhetsforumet på diskusjon.no. Kan imidlertid ikke utelukke at det er det forferdelige mobilskinnet sin feil.

    Jeg poster gjerne denne artikkelen straks jeg, om Tor-Steinar ønsker det. Ellers får noen sette seg ned å skrive en sak om det som vi kan poste der.

     

    Geir :)

  6. Vi har ikke noe valg i forhold til artikkeldiskusjon og redaksjonelt innhold, altså ryggraden i forumet, som flyttes uansett.

    Jeg trodde det var brukerne som var ryggraden i forumet jeg. Den oppfatningen sloss vi for på diskusjon.no. Flyttingen av det redaksjonelle er det ikke vi som har bestemt, det er Gamer som i forhandlingene med Tek har kommet til at det er den riktige løsningen. Vi ønsker dem selvsagt velkommen, men har som forum ikke presset noen i noen retning.

     

    Alt tåkepratet om frivillighet når dette allerede et avklart høres ut som det vanlige Edda-spillet.

    Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men nå er det faktisk sånn at diskusjon.nos eiere (Edda) og Innlegg.nos (A-Pressen) har fusjonert sine digitale satsninger til et nytt selskap - Mediehuset Tek. Ledelsen i det nye selskapet er i stor grad rekruttert fra de opprinnelige ildsjelene. (Per-Øivind, Øystein, Amund.) At de skulle drive "Edda-spill" tror jeg du må forklare.

     

    Og ja, i motsetningen da "skilsmissen" skjedde har vi denne gangen fått vite det før det ble endelig bestemt. Både vi og Innleggs folk har blitt tatt med på råd, og vi har hatt møter og en ledelse som faktisk er lydhøre for våre meninger. Hvorfor er det negativt? Forrige gang visste jeg om det som hendte først etter at det var skjedd, akkurat som dere. Det var et spill, der forretningsfolkene dikterte forumets handlinger. Denne gangen har vi og Innleggs folk vært involvert fra starten og kunnet si vår mening om det meste.

     

    Vi har jobbet mye for at diskusjon.no skal bli en selvstendig redaksjonell enhet. Gamer er nettopp det, og beslutningen om å flytte de redaksjonelle diskusjonene er tatt av Tor-Steinar og de andre i ledelsen, og der har min rolle vært underordnet og fokusert på de redaksjonelle aspektene. Jeg sitter ikke i ledelsen for Edda, men er deltids ansatt i Mediehuset Tek. Der svarer jeg adminsitrativt til Amund og redaksjonelt til Per-Øivind, som begge kommer fra A-Pressen, ikke fra Edda.

     

    Jeg antar hensikten med å holde innlegg.no åpent etter flyttingen er at dere skal kunne gi dere selv en gullstjerne i boken når mye av aktiviteten rundt artiklene her flytter - fordi folk kommer tilbake likevel; se, de velger oss, vi er best! - eller hur?

    Hvilken gullstjerne? Vi som gjør dette og som i interne diskusjoner har foreslått at Innlegg holdes åpent er med på dette ikke for å få stjerner i boken. Jeg er faktisk ikke sikker på hvorfor vi gjøre det, av gammel vane kanskje. Penger kan ikke være grunnen, selv har jeg betalt for en time om dagen ca, og jobber sikkert det 4 dobbelte for tiden.

     

    Derimot kan jeg se hvordan det motsatte hadde vært tilfelle: At dersom vi ikke ga folk noe valg så kunne vi heller ikke skryte av det. Men tror meg, skrytefaktoren har ikke stått høyt på dagsorden når vi har diskutert dette med ledelsen, det har prosaiske ting som "hvem betaler serverleien" og "hvor mange brukere skal det være igjen før vi skrur av strømmen".

     

    At brukerne kommer tilbake til oss regner jeg i grunnen som selvsagt, når Gamer flytter så flytter de som du selv sier med. Jeg har selv brukt uttrykket "La Innlegg dø av seg selv etterhvert", fordi jeg personlig er overbevist om at det er det som kommer til å skje. Men jeg kan ikke se at det er et argument for avlivning.

     

    Og nå har vi faktisk fått høre en del ganger at det er en annen kultur hos Innlegg, at mange trives bedre her i ulike diskusjoner og er redd for at noe går tapt o alt må flyttes tilbake til diskusjon.no. Det er av hensyn til disse jeg har sagt at vi ikke skal stenge Innlegg for dem så lenge de har lyst til å bruke det.

     

    Det hadde vært ganske mye mindre flaut, og desto mer elegant, om dere bare låste det.

    Hvorfor - og hvordan - hadde det vært mindre flaut? For ikke å snakke om mer elegant? Var det noe som helst elegant over skilsmissen i forrige runde?

     

    Det eneste vi oppnår med en nedleggelse er å ta en avgjørelse over hodet på de som er skeptiske til å flytte. Det ville vært det du beskriver som et "typisk Edda-spill", men det er jeg ikke med på.

     

    Geir :)

  7. Vil diskusjon.no bli mer stabilt da?

    Helt tilfeldig, som oftest på natta, så er det downtime, dette har aldri skjedd med forumet på gamer.no :)

    Nedetiden om natten skyldes oftest at man havner på samme tid som backup'en. Vi har vurdert om vi skal stenge helt de minuttene. Og så har vi en trafikk som tøyer forumets yteevne. Det er ulempen med å ha 17 millioner innlegg og 200 000 registrerte brukere. Innlegg.no er nok litt mer i den størrelsorden som IPS så for seg når de laget forumprogramvaren. Men vi jobber kontinuerlig med saken.

     

    Geir :)

  8. Folk gikk helt frivillig, og når vi nå følger redaksjonen tilbake er det ikke fordi diskusjon.no er fantastisk. Snarere det motsatte, på snaue to år. Neste gang Edda drar et eller annet stunt, blir vi sikkert med bort igjen også. Helt frivillig.

    Jeg må innrømme at det står respekt av folk som snakker for alle. De kan noe som jeg ikke kan.

     

    Men det er vel kanskje ikke så dumt da at jeg vil at det skal være like frivillig å bli med tilbake. Eller hadde du synes det var bedre om du kunne si at det var fordi dere ikke hadde noe valg...?

     

    Geir :)

  9. Joda, men det var jo ikke egentlig det jeg ville fram til. Hvis målet er å samle brukergruppene, så er det jo litt kontraproduktivt å la oss fortsette som før her, når det utenom artikkeldiskusjonen (som jeg regner med flyttes) ikke finnes noen gode grunner til å foretrekke diskusjon.no.

    Tja, det forusetter at folk deler din vurdering av akkurat det. Om mange nok gjør det, så har Innlegg.no livets rett i mine øyne. Hvis ikke så løser "problemet" seg selv over tid. Men mitt mål er ikke primært å samle brukergruppene, det er å sørge for at de som ble "tvangsforvist" fra forumet i forrige omgang ikke blir tvunget tilbake i denne, men kommer frivillig.

     

    At det redaksjonelle flyttes til oss er en annen sak.

     

    Geir :)

  10. Hvis ønsket om å få brukerne over på diskusjon.no er seriøst, burde dere bare stenge innlegg.no. Lås alt og la det ligge her som et monument over bedre tider.

     

    Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for å holde Innlegg.no i gang, og håper jeg får med meg så mange som mulig på dette. Leser hva du skriver, og er veldig enig i det du sier.

    Bare så det er sagt: Fra vår side har vi (admins på diskusjon.no) ikke noe ønske om at man legger ned Innlegg.no. Tvert om, vi synes det kan få være brukernes valg om de vil fortsette å drive forumet. Men det er ikke vår beslutning. Dere er velkommen til oss okke som.

     

    Geir :)

  11. Jeg har samme epostadresse, men brukernavnet mitt på diskusjon.no er egentlig Lasse_H (brukernavnet jeg lagde kontoen med, dette er det jeg logger inn med hvis jeg ikke bruker epostadressen). Men jeg har endret visningsnavn til det samme som brukernavnet mitt her "Kenichi-san", går dette? Slik jeg vet, så går det ikke ann å endre brukernavn på diskusjon.no, men endrer bare visningsnavn :huh:

    Ta kontakt med admins på diskusjon.no (vi har en egen kategori for Brukerkontoassistanse i Tilbakemeldingskategorien) så kan vi endre brukernavnet for deg dersom du ønsker det. (Og andre i samme situasjon.)

     

    Geir :)

  12. Først av alt: Nei, jeg er ikke journalist av yrke, jeg er programvareutvikler og tilbrakt de siste 25 årene av mitt liv med å utvikle og selge den type programmer vi snakker om. (Kommersielle programmer, ikke spill.) Det bør være åpenbart at jeg ikke synes noe om at slikt skal være gratis, hva skulle jeg da levd av?

     

    Planlegging av forbrytelser har aldri vært og kommer ikke til å bli tillatt på forumet. Deling av piratlinker er ikke aktuelt. Du må gjerne trekke analogier til drapstrusler for min del, men da bør du finne belegg for det i noe jeg har sagt.

     

    "Bør vi kunne linke til trygge filer, som egentlig ikke er ment for alle?"

    Når det gjelder tråden du siterer, og avstemningen, så er den opprettet av en bruker, som uttaler seg på egne vegne. Det ser du av at det står "Bruker" under avtaren hans. Han representerer ikke oss, bare seg selv. Er du uenig med ham er du selvsagt velkommen til å delta i tråden og si din mening, om du ikke allerede har det.

     

    ... men når noen kommer og spør hvordan å spille WoW på privat server blir tråden låst.

    Det er deres valg, men det er et moralsk valg, ikke et juridisk. Å spille WoW på privat server bryter kanskje lisensavtalen, men neppe norsk lov? (Nå spiller jeg ikke WoW selv, og har ikke lest lisensavtalen.) På vårt forum gjelder våre regler, i tillegg til loven, hverken Blizzard, Apple eller andre bestemmer hva som skal være lov å diskutere hos oss.

     

    Jeg er helt enig i din definisjon av ytringsfriheten. Den gjelder i det offentlige rom, ikke i min stue. Hadde du vært aktiv på diskusjon.no ville du visst det, jeg har terpet på det i årevis når folk har klaget over sensur. Jeg har aldri sagt at man skal kunne "spy ut med hva man vil" i private fora. På forumet gjelder de regler våre eiere vedtar.

     

    Men: At noe ikke er påbudt betyr ikke at det skal være forbudt. At man ikke har krav på ytringsfrihet på et privateiet forum betyr ikke at man ikke skal ha det. De samme eierne som kan begrense ytringsfriheten på forumet kan også la være, innenfor lovens grenser. (Og "Vær varsom"-plakaten, som vi retter oss etter.

     

    Kanskje har jeg lyst til at folk skal kunne si ting i min stue som jeg selv ikke er enig i. Jeg snakker gjerne med Jehovas Vitner når de kommer på døren. Så blir vi raskt enig om at de i grunnen ikke har noe å hente hos meg og så går de igjen. Jeg trenger ikke ringe politiet. Vitnene er ingen trussel for meg, de er "a minor annoyance".

     

    Det samme gjelder forumet. Jeg er ikke noe begeistret for mye av det som postes der, men skal jeg av den grunn forby det? Hvis forumet var min private kosekrok og jeg bare ville omgi meg med likesinnede og venner, så. Men da kunne jeg like gjerne hengt på Facebook med en smal venneliste. For meg er forumet et sted man blir utfordret mentalt og moralsk. Da må andre meninger enn min egen komme til orde.

     

    Enten er dere så blåst som dere virker, ...

    "Rudeness is the weak man's imitation of strength."--Eric Hoffer

     

    ...eller så har dere formulert dere ganske klønete.

    Tja, vis meg hvilke formuleringer du reagerer på, så skal jeg se om jeg kan formulere dem så de passerer kvalitetskontrollen. :)

     

    Og ingen av delene er særlig bra om man skal være journalist.

    Det kan vi diskutere når du eventuelt har lest noe av det jeg har skrevet opp gjennom årene...

     

    Geir :)

  13. Og denne makten gir deg/dere friheten til å styre og regulere forumet slik dere vil, uten å måtte plages med alskens klageorganer fordi dere ikke gir alle en stemme.

    Ja, det gjør den. Men i den første posten din var det jo nettopp det som var galt, at Dotten og jeg angivelig ville presse vår "liberalistisk fantasiverden" på brukerne...?

     

    Det står dere fritt å starte en poll - i spillkategorien vår - med "bedre" spørsmål, om dere mener at den vi har ikke er til å stole på. (Den nåværende er også opprettet av en bruker.)

     

    Men når det kommer til et stykke er det i seg selv en akademisk øvelse, siden du klart mener at ikke alle stemmer skal telle likt, og at vi strengt tatt kan styre forumet som vi vil. (Eller snarere som du vil...)

     

    Ellers kan det jo være verdt å huske på at i CSI blir alltid morderen tatt til slutt.

    Ikke alltid. Og spiller det noen rolle? Er en roman eller flim mer moralsk om det gode seirer til slutt?

     

    Og hvorfor skulle ikke det samme kunne skje på forumet? At det "gode" seirer? Hvis brukere flest er mot pirakopiering og snakk om hvordan man gjør det, hvorfor er det farlig å tillate det?

     

    Geir :)

  14. Dette hadde jo vært stilig dersom det stemte, men Dotten demonstrerer jo i denne tråden at dere akter å tillate trinn-for-trinn-veiledning til folk som ikke klarer å bryte loven ved egen hjelp.

    Det er i noen tilfeller ulovlig (og kan kvalifisere som medvirkning) å hjelpe noen med forberedelser til noe ulovlig. Men det er faktisk ikke ulovlig å lage trinn-for-trinn veiledninger om hvordan man gjør ulovlige ting. Da kunne vi ikke hatt CSI på TV. Der får man ikke bare detaljbeskrivelser av ulike drapsmetoder, men oppskrifter på hvordan man skal unngå å bli oppdaget...

     

    Siden du mener at Dottens presseidealer er misforståtte: Hvordan skal de forstås? Og hvem har sagt at det er slik vi skal forstå dem?

    Jeg ønsker meg for eksempel en tolkning som ikke går ut på å benytte konseptene god presseskikk og trykkefrihet som fronter for den hyperliberale agendaen som ligger i bunnen av dette.

    Aha. Ok, så du mener ikke at han har misforstått presseidealene på noen måte, du ønsker deg personlig at de skal håndheves mer konservativt.

     

    Eventuelt at man dropper de skinnende idealene, og benytter seg av den friheten et forum medfører, gjennom å for eksempel begrense trykkefriheten til et hensiktsmessig nivå.

    Å begrense trykkefriheten er ikke å benytte seg av frihet. Det er å benytte seg av makt. Nærmere bestemt den makten det gir å eie et forum. (Nå eier ikke jeg diskusjon.no, jeg bare administrerer det.) Diskusjon.no eies av Edda, som eies av Mecom, som eies av internasjonale investorer. Hvor i den kjeden bør makten ligge? Hos meg eller hos "Some Investment Bank, LTD, London"? Hva er et hensiktsmessig nivå, og hvem skal bestemme det?

     

    Det finnes en magisk linje et sted, og når graden av "frihet" kryper forbi den, vil voksne og ansvarlige spillinteresserte ikke lenger ønske å vedkjenne seg den communityen de nå er blitt en del av. Dette burde være rimelig klart av responsene både her, og fra brukere med spillforumet som "hjem" i tråden på diskusjon.no.

    Det er mulig jeg er dårlig på dette, men hvor er den klare responsen på vårt forum? det jeg ser er at 300 brukere (nesten 80%) så langt har stemt for liberalisering, mens 80 brukere (20%) har stemt mot. Det kan selvsagt hende at 80% av våre brukere er "shitkids" som ikke vet hva solen er, og at deres stemmer derfor ikke teller her.

     

    I så fall, hvem bør vi la bestemme? De 20%? Det kan du i så fall argumentere for på diskusjon.no...

     

    Geir :)

  15. "shitkids og freebooters"? Er det det en slags annenrangs menneskerase som ikke bør ha ytringsfrihet?

     

    De står selvsagt fritt til å vifte med flagg på barrikadene om de så vil, men jeg støtter i høyeste grad tanken om at ytringene deres på internett om juksing og piratkopiering skal begrenses der man kan (f.eks. på privateide internettforum hvor ytringsfriheten strekker seg akkurat så langt som administratoren vil).

    Jeg støtter som liberaler også tanken om at administratorer på prvateide forum skal kunne bestemme reglene på sine forum, akkurat som jeg bestemmer dem hjemme i min egen stue. Men jeg støtter ikke ideen om at det er bra å tie ihjel ting man ikke liker. Tvert om. Troll sprekker i dagslys. Ingen steder står nynazismen så sterkt som i de landene der det i mange år var forbudt å snakke om det. Det betydde bare at den vokste i bakgatene hvor ingen sa dem imot. Det er et tankekors.

     

    Geir :)

  16. Du ser altså på deg selv utelukkende som budbringer i denne saken? Hvor kommer i så fall pålegget om å åpne opp for ulovligheter fra - om vi ser bort i fra bevisst misforståtte presseidealer?

    Det er ikke noe pålegg. Vi er ikke blitt pålagt å åpne opp for noe som helst, men vi er heller ikke pålagt å nekte folk å diskutere det. Og vi har ikke tenkt å åpne opp for ulovligeter, vi har vurdert å åpne opp for diskusjon om ting som kan være ulovlige eller umoralske. Det er en vesentlig forskjell. Det er åpenbart forbudt å skyte noen på åpen gate, men det er ikke forbudt å skrive kriminalromaner eller lage krimserier på TV hvor nettopp det skjer. Å ytre er ikke det samme som å gjøre.

     

    Siden du mener at Dottens presseidealer er misforståtte: Hvordan skal de forstås? Og hvem har sagt at det er slik vi skal forstå dem?

     

    Geir :)

  17. Tror Gamer.no har en lys framtid i møte med tanke på at diskusjon.no kanskje åpner for diskusjon rundt piratkopiering ol.

     

    Dersom dette blir en realitet så ønsker jeg mange nye medlemmer velkommen til Gamer.no og håper samtidig Gamer.no holder seg for god til å prøve å gjøre noe lignende!

    Det er det fine med internett. Det finnes steder for de spesielt interesserte. Jeg er selv medlem på et par slike forum. Der kan likesinnede kose seg i lag, og slipper å bli minnet på at det finnes anderledes tenkende. Som Venstremann er det kjekt å diskutere med andre sosialliberale og slippe å forholde seg til FRP'ere og innvandringsmotstandere og andre som ikker tenker som jeg. Men samtidig finnes det jo FRP'ere og pirater og annet. Skal jeg stenge dem ute fra forumet vårt?

     

    Piratkopiering er fy-fy uansett hvordan du vrir og vender på det.

    Tja, jeg skal ikke krangle på det. Jeg piratkopierer ingenting selv. Jeg betaler for shareware, har lovlig betalt fullversjon av Adobes Design Suite, kjøper mine filmer og serier på Platekompaniet, musikken på iTunes. Men dette dreier seg ikke om min moral. Det dreier seg om hvorvidt det er riktig av meg å presse min moral på brukerne av det forumet jeg er satt til å administrere.

     

    Selv om hverken Innlegg.no eller Diskusjon.no er rene spillfora kan jeg ikke forstå hvorfor noen av de ønsker å undergrave seg selv ved å tillate piratkopiering av blant annet spill - og dermed ødelegge for bransjen de lever av - og om brukere der har problemer med dette (noe jeg definitivt ville hatt) ønsker jeg dem gledelig velkommen hit.

    Jeg deler din bekymring for at legalisering av fildeling vil ta fra spillbransjen (og musikere og filmmakere) levebrødet. Jeg er ikke sikker på at det er slik, men det er nok til å gjøre meg skeptisk. Men derfra til å forby diskusjonen rundt slike emner er det stort skritt for meg. Viktigere er det at vi ikke føler vi undergraver oss selv: Derimot har vi gjort en bevisst dreining fra å gå bransjens ærend til å gå brukernes. At brukerne er uenige seg imellom må vi leve med.

     

    Mister vi noen brukere på det? Opplagt. Brukere har trukket seg fra vårt forum fordi vi nektet å sensurere innvandringsmotstand. Andre har trukket seg fordi vi tillater nakne pupper. Noen har trukket seg fordi vi tillater folk å snakke stygt om iPhone...

     

    Konsekvensen av å ikke ville ødelegge for bransjen vi lever av ville være at bransjen (f. eks. Microsoft og Apple og Sony) skulle få lov til å bestemme hva våre brukere får lov til. Eller platebransjen. Er det demokratisk? Er Bill Gates og Steve Jobs mer berettiget til å vedta norske (eller forumets) regler enn du og jeg?

     

    Så dette selv for litt siden og jeg synes det er helt tafatt. Det er greit å jukse litt med programvaren man har kjøpt, men å åpne opp for diskusjon direkte relatert til piratkopiering synes jeg er dumt. "De piratkopierer jo uansett" er ikke en gyldig grunn til å hjelpe dem og gjøre det. Det synes nå iallefall ikke jeg og er glad for at Gamer/Innlegg står fast på reglene sine.

    Jeg synes heller ikke at det er en gyldig grunn til å hjelpe dem. Tvert om, jeg oppfordrer våre brukere (dersom de er av den samme oppfatning som deg) til å benytte anledningen til å si "Beklager, men dette synes jeg er galt og umoralsk og jeg kommer ikke til å hjelpe deg. Ytringsfrihet for meg er ikke retten til å si noe uten å bli motsagt, tvert om. Dobbeltmoralsk blir det når de som heier på Kristopher Schau og hans Dødssynder mener det er galt av kristne organisasjoner å oppfordre til annonsørboikott. Begge deler må være tillatt om ytringsfriheten skal være meingsfull.

     

    Det går i grunn veldig klart fram av tråden det linkes til at primus motor i dette er noen representanter fra ledelsen (TWFA og Dotten) som lever i en liberalistisk fantasiverden de gjerne vil overføre til diskusjon.no som helhet, inkludert spillforumet.

    Du vet antagelig lite om hva slags verden jeg lever i, men som nevnt over er jeg sosialliberaler og personlig motstander av piratkopiering. Du må gjerne utdype hva som er så fantasipreget med ytringsfrihet som prinsipp, og hvorfor spillkategorien eventuelt skulle vært unntatt.

     

    De som heier dem fram kan deles i to; shitkids og freebooters av den sorten gamer.no heldigvis går inn for å holde ute, og folk som ikke har noen befatning med spillforumet men som ønsker en oppmykning av diskusjon.nos holdning til å diskutere ulovligheter innenfor helt andre områder (ie. mopedtrimming, pokerlag, smugling, whatever).

    "shitkids og freebooters"? Er det det en slags annenrangs menneskerase som ikke bør ha ytringsfrihet? På samme måte som folk grupperer mennesker i politikk eller religion? Hvem har vedtatt det? Er det forskjell på de som ønsker ytringsfrihet i spillsaker og de som ønsker det i politikk? Er folk som trimmer mopeder eller spiller poker "shitkids"? En konservativ venn av meg i California er fornøyd med at hans barn går i kristen skole, da slipper de å høre om evolusjonen og annet som i hans øyne er "fy-fy uansett hvordan du vrir og vender på det."

     

    Og i den samme svingen som du er på vei i èn retning i, liker vi oss godt i det andre kjørefeltet.

    Problemet er at mange av dere ikke ønsker et annet kjørefelt, de vil ha enveiskjøring. Det ønsker jeg meg også til tider, men jeg tror på at en fri debatt er måten å komme fram til hvilken retning vi skal kjøre i. Hvorfor skal de som vil til venstre få sensurere de som vil til høyre, eller omvendt? Hvorfor skal ledelsen for Electronic Arts eller Sony eller Microsoft ha rett til å bestemme hva våre brukere skal få diskutere? Det synes jeg våre brukere skal få bestemme selv. (Så lenge det ikke er i strid med loven. Det hender jeg er uenig med lover også, men de rår vi ikke over.)

     

    Som sagt, jeg unner folk forum der de kan være med likesinnede. Om Innlegg. no vil være det forumet og får brukere på grunn av det så bra for dem. Men at dere skal kreve at alle forum er bare for sånne som dere blir litt for fundamentalistisk for meg.

     

    Geir :)

×
×
  • Opprett ny...