Gå til innhold

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Medlemmer
  • Innlegg

    290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

  1. Jammen skrev jeg ikke en post her, og jammen ble den ikke slettet. Til tross for at det også er jeg som blir utsatt for personangrep i en annen tråd, og at statsviter i stor grad referrer til meg.

     

    Er det meningen at moderatorer skal ta side i uenigheter mellom debatanter? Og da debatanter som ikke klarer å diskutere, men heller trykke på rapporter-knappen?

     

    Jeg trodde dette forumet var modnere og bedre enn VG-Debatt, men jommen tok jeg ikke feil der og.

     

    Det er jo faen ikke lov å ha egne meninger verken der eller her, eller å forsvare seg mot folk som har vært medlemmer i lengre tid og kjenner moderatorer.

     

    Jeg er ikke villig til å kompromittere mine meninger og verdier for å tekkes en gjeng femtekolonister. Enten får dere kaste meg ut, eller så får dere innse at det er lov å ha uoverenstemmelser uten at man skal favorisere enkelte brukere man har kjent i lengre tid.

     

    Statsviter har så langt i de diskusjonene jeg har sett brukt nesten alle hersketeknikkene som finnes, og dere lar ham slippe unna med det, men når jeg påpeker dette blir altså mine innlegg slettet...

    • Liker 1
  2. Det du snakker om har absolutt ingen relevans til det aktuelle temaet i denne tråden.

     

    Det jeg vil frem til er hvorvidt liberalisering for de fleste cannabisbrukere er vikarierende argument for at man ønsker og trenger rus.

     

    Hvorfor ser du ingen grunn til å legalisere cannabis? Fordi folk drikker for mye alkohol og røyker for mye tobakk?

     

    Ja, altså, vi faser ut de andre, hvorfor illegalisere med en hånd og legalisere med en annen?

     

    Videre så kan jeg i alle fall si at privatpersoner burde begrenses til automatvåpen, av den grunn at det overhodet ikke finnes noe rekreasjonelt bruk for nervegasser, atomvåpen eller annet sprengstoff.

     

    Jeg har hatt mye gøy med sprengstoff. Jeg anbefaler alikevel ikke at det blir lovlig.

     

    Hvorfor skal vi få folk til å slutte med å gjøre egne valg?

     

    Fordi folk iblandt reagerer irrasjonelt og ikke alltid vet sitt eget beste.

     

    Ønsker du da også å få folk til å slutte med sukker, se på TV og liknende? Om det er det du ønsker, hvem sin skyld er det vi gjør det for? Ikke folket i alle fall, vi gjør det for staten, slik at vi kan lage en hær av "perfekte" menn for statens maskineri.

     

    Intet menneske er perfekt. Men vi blir hvertfall ikke noe bedre av å ruse oss.

     

    Nå er det mange som ikke ønsker å bli "perfekte" roboter, men heller ønsker å ruse seg i blandt.

     

    Er det slik du ser på folk som ikke ruser seg? Som roboter som jobber for staten?

  3. Tja, dreper du 20 mennesker med 20-30 skudd er du temmelig treffsikker :)

     

    Men hvor står dere egentlig? Dere snakker om personlig ansvar osv. men hvor går grensen? Og hvorfor? Går den f.eks ved allment privat eierskap av automatvåpen?

     

    Personlig har jeg ingen tro på at cannabis er så ille som sitt rykte, men så ser jeg heller ingen grunn til å legalisere enda et rusmiddel når vi forsøker å få folk til å slutte med dem... inkludert alkohol, tobakk, mettet fett og raffinert sukker osv.

  4. Det er ikke galt å henrette noen for drap! Problemet med Iran er at det ikke finnes noe demokratisk og/eller rettferdig system der!

     

    Tja, jeg synes nå det er galt å henrette folk uansett. Det er noe kynisk og farlig over det at staten skal bestemme over liv og død, og måten henrettelser foregår på.

     

    Men det er tross alt lang vei ifra rettssystemet i USA til rettssystemet i Iran, hvor man henretter folk for homofili og utroskap... da måtte vi i Norge henrettet flere millioner mennesker. Og da blir det ikke så mange igjen...

  5. Jeg gjentar meg selv fra tidligere innlegg, siden du ikke har verken ønske eller interesse til å lese hva andre skriver: Det du gjør her å ta mine argumenter ut av kontekst.

     

    Du skriver og du skriver, statsviter, men som jeg sa før: Du sier veldig lite. Jeg kan godt bla tilbake og gi den sammenhengen du søker. Jeg sa bare at jeg mente du misforstod teksten og meningen i det som ble skrevet, eventuelt tolket det dithen du ønsket å tolke det.

     

    Jeg snakket om likegyldighetselementet i sammenheng med at sivile afghanere og irakere dør, og i denne sammenheng er det likegyldig hva vi gjør der nede fordi faktumet er at sivile afghanere og irakere dør uavhengig av hvorfor vi er der nede.

     

    Det er da overhodet ikke likegyldig hvem som gjør hva. Det er faktisk hele poenget.

     

    En muslim spenger en annen muslim i luften, og du legger skylden på en tredjeperson som er i samme land som morderen fordi han ikke er muslim. Forsøk å si meg at det ikke er kulturrelativistisk menneskeforakt?

     

    Du kan ikke endre det faktumet at NATO soldater dreper sivile afghanere ved å påpeke at vi er der med formålet om å bygge opp Afghanistan og Irak. Faktum forbli det samme.

     

    Dystopisk nonsense. Frihetens tre må dessverre vannes fra tid til annen med blodet til helter og tyranner. Det er realiteten! Enten lar vi mørket, altså religiøs fundamentalisme, sluke verden, eller så PRØVER vi i det minste å stå imot.

     

    Ingenting hadde vært bedre hvis alle kunne nyte de samme rettigheter i verden, og der menneskerettigheter er universelle, men dette er utopisk tankegang, dessverre. Så lenge det finnes mennesker, finnes det også urett.

     

    Så du mener noen mennesker er født onde, men du mener fremdeles at vi ikke burde forsøke å drepe dem?

     

    Og hva er galt med utopi? Hva er galt med å forsøke å skape en bedre verden?

     

    Selv når USA forsøker å gjøre noe positivt får de ikke annet enn pepper ifra den kanten!

     

    Ah, det vanlige argumentet fra de som ikke kan forsvare sine standpunkt. Fint at du i det minste erkjenner hva slags generaliserende preferanser du har. Det forklarer en hel masse.

     

    Rasismekort :thumbdown:

     

    Det er vanskelig å generalisere om en generalitet. Muslimer generelt er radikale stilt oppimot vestlig kultur samt menneskerettighetsprinsipper.

     

    Du får en sjanse til fra meg, neste gang du sammenligner meg med Osama bin Laden blir du rapportert og ditt innlegg slettet. Slike usakligheter vil jeg ha meg frabedt.

     

    Hersketeknikk, altså. Jeg påpeker bare at du og Osama har mange sammenfallende meninger om hva som er kultur og imperialisme. En oppfatning som var hele grunnen til at Bin Laden startet Al Qaeda og jihad mot vesten: nemlig at ikke-muslimer ikke har moralsk eller juridisk rett til å sette fot i muslimske land selv for å forsøke å hjelpe - mens vestlige land har moralsk og juridisk plikt til å ta imot alle utskudd og kriminelle som skulle finne det for godt å søke asyl i det hedenske paradis.

     

    Ingen muslimske land er ”hellige”, og jeg har aldri prøvd å fremstille noen av dem som ”hellige”. Jeg henviser til folkeretten som gjelder for alle land som defineres som medlemmer av FN, og dermed anerkjenner FN-deklarasjonen. Dvs. jeg prøver å likestille dem med andre land, en likestilling som du etterlyste, men som du tydeligvis ikke støtter.

     

    Ja, det er vel luringer som deg som har bestemt at diktaturer, terrorverstinger og land totalt blottet for menneskerettigheter skal styre menneskerettighetkommisjonen osv.

     

    FN har de siste to årene klart å gjøre religionskritikk forbudt, samt gjøre det lovlig å forfølge og henrette folk som er homoseksuelle.

    • Liker 3
  6. Håpløst å diskutere med noen som ikke evner å se en sak fra to sider, og samtidig trekker ut de poenger han vil for å diskutere på det.

     

    Eller med andre ord... håpløst å diskutere med noen som mener noe annet enn deg selv?

     

    Krigen i Irak ble fordømt av FN, og startet på fabrikerte bevis. Synes du USA skal kunne få holde hemmelig alle tabber de gjør i landene? Sånn for å gjøre krigen der nede mer akseptabel?

     

    Vi er selvsagt enige om at krigen i Irak ble startet på feil grunnlag, og på løgner, men nøyaktig hvilke fabrikerte bevis er det du sikter til? Det f.eks Powell la frem i FN var ikke beviser, men såkalte 'mockups' av informasjon man hadde fått ifra irakiske avhoppere og kilder innenfor Irak. At disse overdrev og kom med unøyaktigheter er vel neppe USAs skyld som sådann. CIA advarte Cheney mot å gå til krig i Irak uten bevis, men Cheney avfeide dem. Skylden for det feilaktige grunnlaget krigen ble startet på ligger således hos Bush-administrasjonen. Men krigen var på ingen måte ulovlig. FNs fordømmelse er også irrelevant, da USA er vetomakt, og FN hovedsakelig består av muslimske land og diktaturer som hater USA.

     

    Er det ok at USA har drept 15 000 sivile i Irak og Afganisthan for så å skjule dette?

     

    Hvor har de forsøkt å skjule det? Vi forstår alle at sivile dør i krig.

     

    Det var tusenvis som stod på himelske fredsplass, bør ikke bety noe mer enn at man ble tiltrukket av der det skjedde noe

     

    Her må jeg bare "lol", vet ikke helt hva jeg skal skrive. Må nok be deg om å google fredsprisvinneren litt.

  7. Hva han mente kan bare han svare på, men hans formulering sier klart og tydelige dette, og jeg siterer: ” Tro det eller ei, men de fleste muslimene lever og følger lovene i landene de har bosatt i.” Jeg forholder med til det han sier, og har ingen ønske, i motsetning til deg, å fremstå som tankeleser.

     

    Uansett hvordan man vrir og vender på det (dvs. uavhengig om han mente muslimer i andre land, eller muslimer i egne land) så er hans utsagn helt korrekt: de aller fleste muslimer (faktisk en veldig, veldig stor majoritet av dem) lever ved å følge lover. Jeg vil gjerne se at du dokumenterer at de aller fleste muslimer bryter loven. Hvis du ikke kan dokumentere det, er det ikke noe annet å si enn at generalisering er en fin bil.

     

    Du skriver mye, men sier lite. Jeg finner det merkelig at du klarer å skrive så mye bløff bare fordi du er blitt tatt i å gjøre en lesefeil og skrive tilbake på feilaktig basis. Han bruker dessuten ordet bosatt. Man bosetter seg ikke i landet man vokser opp i.

     

    Feil igjen. De aller fleste asylanter i dette landet som får opphold er mennesker som kommer gjennom familiegjenforening og gjennom ordninger om arbeidsinnvandring. Asylsøkere som kommer til landet uten papirer kan ikke kastes ut før man har fastsatt hvor de egentlig kommer fra, i følge jussen knyttet til asylordninger, men disse er i minoritet.

     

    Mer svada. Du må slutte å være så påståelig. Særlig når du ikke har sjekket tallene dine. Asylsøkere kommer ikke som arbeidsinnvandrere. Nesten ingen muslimer gjør det.

     

    Fler enn ni av ti asylsøkere kvitter seg med papirene sine eller forsøker å skjule sin identitet ved ankomst.

     

    Familiegjenforening med asylsøker er jo også asyl - selv om SV-byråkratene i UDI kaller det noe annet for å lure naive nordmenn.

    • Liker 2
  8. Hva er vårt formål i Afghanistan er knakende likegyldig.

     

    Det er det faen meg ikke. Tusenvis av vestlige soldater har forlatt hjemmene og familiene sine for å forsøke å bygge opp et anstendig Afghanistan og Irak.

     

    Jeg er så dritt lei av kulturrelativisme og bedrevitende rasisttanker om at andre folk og kulturer ikke skal ha rett på de samme grunnleggende menneskerettigheter som oss.

     

    Realiteten er at flere tusen sivile muslimer dør på bakgrunn av okkupasjon som vi er sterkt delaktig i

     

    Sterkt delaktig? Vi er et knøttlite land med en knøttliten militærstyrke hvorav vi har et knøttlite bidrag til ISAF. Jeg tror pokker meg ikke du har den minste ANING om hva som foregår på bakken i Afghanistan. Du er for opptatt av å sitte her oppe på bjerget og fordømme de som faktisk forsøker å oppnå noe istedet for å løfte en finger selv.

     

    … i tillegg til at vi dreper uskyldige muslimer, tvinger enda flere ut i radikalisering, okkuperer ulovlig deres land, påtvinger dem vår kultur, utnytter deres ressurser, og ivaretar våre subjektive preferanser og interesser slik som billig tilgang til deres oljerikdom.

     

    Islam ER radikal. Vi trenger ikke "tvinge" noen ut i radikalisering. Ei heller ser jeg noen objektiv, rasjonell, og god grunn til at muslimsk land skal være "hellig" slik du og Osama Bin Laden foreslår, og at hedninger ikke skal ha lov til å sette sine føtter der. Vi har all lov, all rett, og PLIKT, til å forsøke å hjelpe sekulære afghanere og irakere med å få bukt med de islamofascistiske robotidiotene som strømmer dit ifra hele verden for å utkjempe jihad.

     

    Og hva ressurser angår... er du klar over hvor mye olje USA kunne kjøpt for pengene de har brukt på å forsøke å demokratisere og stabilisere Afghanistan og Irak?

     

    Du sier våre "subjektive preferanser"... hva mener du da? Sånne ting som menneskerettigheter, mat, medisin, skolegang, likestilling, fred, demokrati, rettssamfunn osv. ?

     

    Nei, fy faen for noen rasshøl vi er som forsøker å tvinge elektrisitet, medisin og skolegang på folk!

    • Liker 2
  9. Hahahahahahhahaha, ok der mistet du ALL kredibilitet. Du er imot at sensitiv informasjon om ulovelige kriger vi deltar i blir klar for offentligheten? Hvilke soldaters liv er satt ifare?

     

    1. Krigene i Irak og Afghanistan er ikke ulovlige.

     

    2. Ytringsfrihet er noe helt annet enn informasjonsfrihet. Alle lands myndigheter holder hemligheter. Informasjonsfrihet ala wikileaks kan gå under begrepet ytringsfrihet dersom de faktisk avslører ulovlige handlinger. Ellers er det bare spionasje og offentliggjøring av gradert informasjon, som faktisk ER ulovlig. Akkurat som om det ville være ulovlig for meg å hacke NASA eller personaliaene dine eller privatbilder ifra datamaskinen din og hevde at jeg bedriver ytringsfrihet.

     

    3. Wikileaks har offentliggjort store mengder som omhandler handlingsmønstre og fremtidige strategiske planer for ISAF-styrkene. Norges øverstkommanderende, samt utenriksministeren, har sagt rett ut, at dette setter våre soldaters liv i fare. Å legge ut til fienden om våre svakheter, både geopolitisk, militærstrategisk, og moralsk, setter deg faktisk på lag med fienden.

     

    Julian Assange er en kriminell og en terrorsympatisør. Kanskje ikke så uventet ifra en rabiat kommunistisk USA-hater og narsistisk egotripper som er ute for å skape seg navn.

     

    Hvorfor skal myndighetene kunne sensurere den informasjon de vil?

     

    De skal selvsagt ikke kunne sensurere alt de vil. De BØR derimot få lov til å sensurere dokumenter de produserer selv til innbyrdes bruk.

     

    Ser du ikke dobbeltmoralen du selv står for? Det fantastiske paradokset?

     

    Jeg ser verken dobbeltmoralen eller paradokset. Tvert imot. Du må lære deg å skjelne på sensur av ytringsfrihet og spionasje og offentliggjøring av gradert materiell.

     

    Den godeste Liu Xiaobo må minst være kjøpt & betalt av dette Ronald Regan senteret

     

    Så allerede i 1989 når Liu stod på den himmelske fredsplass og ble beskutt av kinesiske lojalister ifra landsbygda, så var han kjøpt og betalt av USA?

     

    Du verden...

  10. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz: Hva synes du om heksejakten mot Julian Assange? Kjemper ikke han også mot sensur? Dobbeltmoralen er så tydelig at det blir dumt. Liu Xiaobo er en internasjonal helt, Julian Assange er internasjonal fiende.

     

    Julian Assange er en kommunist som hater USA, og en kriminell som slipper ut gradert informasjon og setter soldater og diplomatiske forbindelser i fare. Det er ingenting heroisk i det han gjør. Han er en spion, og han er kun ute etter å tjene sitt eget ego.

  11. Påstanden som du kommenterer sier presist og tydelig at de aller fleste muslimer følger lover i det landet de er bosatt i. Det trenger ikke å være verken asylanter eller flyktninger. Det kan være muslimer i de muslimske land.

     

    Det der er jo total flisespikking. Det er jo åpenbart ikke det han mente, men muslimske innvandrere bosatt i andre land. Du velger å lese det du ønsker istedet for det som faktisk menes.

     

    I tillegg til det bør du gjøre deg kjent med internasjonal rett i forhold til asylinstituttet. Alle har krav på rettferdig gjennomgang av sin søknad, uansett status.

     

    Asyl eksisterer for å beskytte folk ifra politisk forfølgelse - ikke for innvandringsformål eller økonomiske flyktninger.

     

    Således er den enorme majoriteten av asylsøkere i Europa falske asylsøkere, og kriminelle som ødelegger egne papirer og ID, og bør kastes ut.

  12. Har du dessuten glemt HVORFOR vi er der? Ikke for å evne 9/11 men for å sørge for at det ikke skjer igjen, samt hjelpe de sivile afghanerne. De som hovedsakelig dreper sivile i Irak og Afghanistan er ikke vestlige, men andre muslimer.

     

    Det er ikke så interessant i så henseende om vi er klar over vårt formål. Problemet er at få afghanere er klar over det......

     

    Noe som bunner i muslimsk sjalusi og rasisme mot resten av verden, og særlig den rike vesten.

  13. Løsning: Alle religiøse blir kastet ut av Europa.

     

    Vi forsøkte den varianten for noen hundre år siden, og det gikk ganske bra. Galningene ble sendt til USA og Australia.

     

    Dette er en vedlig drøy, og unøyaktig, påstand. Både Norge, Sverige og Danmark er involvert i krigen i Afghanistan, og det har de gjort i snart 10 år. Flere tusen sivile muslimer har mistet livet på bakgrunn av okkupasjon av muslimske land som skandinaviske land er sterkt delaktig i.

     

    Og du mener de skandinaviske landene er i Afghanistan for å skade afghanerne? Har du dessuten glemt HVORFOR vi er der? Ikke for å evne 9/11 men for å sørge for at det ikke skjer igjen, samt hjelpe de sivile afghanerne. De som hovedsakelig dreper sivile i Irak og Afghanistan er ikke vestlige, men andre muslimer.

     

    Jeg siterte 4:29, mens du henviser til 4:33. Så jeg vet hvem av oss bløffer, og den ene er ikke meg.

     

    Bløffen er vel strengt tatt religionen og koranen.

    det at alle automatisk utpeker muslimer som skyldige og at man skyller på for mye innvandring beviser at terroristen hadde rett!

     

    hvis folk ikke hadde vært så optatt av å hate muslimer hele tiden er det ikke sikkert man hadde fått like mye hat tilbake

     

    Øh, vent nå litt... vi ønsket muslimene hjertelig velkommen inn i våre samfunn, og de har betalt oss tilbake hovedsakelig gjennom å utnytte velferdsstaten og naiviteten vår, voldta våre jenter, rane oss i fylla, og nå med religiøs terror hvis mål er å ta over kontrollen i landene våre.

     

    Nøyaktig hvordan har terroristen rett?

     

    Da tenker jeg litt på det famøse Datalagringsdirektivet som vår potit-regjering gikk inn for for noen få dager siden kanskje ikke har den helt o-store-effekten allikvel og i beste fall er en falsk trygghet.....

     

    Datalagringsdirektivet hjelper bare til med å gjøre etterforskningen enklere i ETTERTID. Altså forebygger ikke DLD kriminalitet, men gjør politiets jobb lettere, og gjør Norge til et politisamfunn.

     

    Nå ser du bare hva de gjør i våre land. Hva gjør vi i deres land?

     

    Tja, la meg se... vi gir dem penger, vi dreper rasshølene deres, vi bygger infrastruktur, og forsøker å etablere demokrati...

    • Liker 3
  14. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz: Du er et problem, for du antar demokratiet er hellig. Du fremstår i såfall sånn.

     

    Ingenting er hellig. Men demokrati er en menneskerett. Selvfølgelig skal kineserne som alle andre mennesker ha rett på demokrati.

     

    Jeg ser ikke hvordan "demokratisering" skal på noe som helst vis "styrke freden", når landet allerede er i full gang med å bli stadig mer fornuftig.

     

    Demokrati skaper ikke nødvendigvis fred i seg selv. Det må ytterligere 'safeguards' til for å beskytte prosessen. Ei heller er "fred" det eneste målet med demokrati - det handler også om prinsipper. Man kan ikke få en moderne, opplyst stat uten et modicum av menneskerettslige prinsipper.

     

    Selv har jeg ikke funnet noe godt stoff om denne fredsprisvinneren enda, hvet ikke om jeg gidder å finne tykt sensurerte lenker heller, enda i såfall. Har du derimot noen lenker som motstrider at Liu ikke har vært en snill gutt?

     

    Så du fant ingen bevis på at Liu har gjort noe galt, og nå ber du meg finne bevis for at han har vært snill? :dontgetit:

  15. Vi påstår at de hater frihet. Men ser ikke på hva vi faktisk gjør mot dem, og hva som fører til deres sinne. Bl.a. USA har oppholdt seg i midtøsten i større eller mindre grad i mange tiår, og slipper langt flere bomber der enn vi får høre om. Det er alltid flere uskyldige som dør fra våre angrep enn det dør av terrorister og militante

     

    Altså, du sier det er feil å generalisere, men alikevel klumper du nordmenn sammen med amerikanere.

     

    Deretter kommer du med en sammenligning som ikke henger på greip, og som minner farlig mye om kulturrelativistisk tull.

     

    Og sist men ikke minst kommer du med en påstand som beviselig er feilaktig. De aller fleste sivile døde i Afghanistan og Irak drepes av andre muslimer.

     

    Du må faktisk skille mellom krigstilstander hvor krigens regler følges og kriminelle terror-handlinger.

     

    Det er IKKE til å komme ifra at de fleste konfliktene i verden har en religiøs komponent, og at religionen det oftest dreier seg om er islam.

     

    Faktisk skaper islam konflikt overalt i verden hvor den finnes. Jo fler muslimer, jo mer bråk! Når det kommer til vold mot sivile og terror er det islam som står i særstilling i det 21 århundret.

     

    Tro det eller ei, men de fleste muslimene lever og følger lovene i landene de har bosatt i.

     

    Feil. Nesten alle muslimer i Europa er kommet som asylanter, flyktninger eller illegale innvandrere, og så godt som samtlige har brudt norsk, europeisk og internasjonal lov som skal beskytte asylanter. Kun en uhyre sjelden gang kommer du over en ekte politisk flyktninger.

    • Liker 2
  16. Jävla utlänningar! Se på de där invandrarna! De är skyldiga!

     

    Muslimer i Europa er så og si ALDRI innvandrere. De er kolonister og femtekolonister som kommer på asyl og som flyktninger.

     

    Og hvordan velger de å utnytte den nye friheten og sikkerheten sin? Ved å drepe seg selv og andre... Ufattelig logisk...

     

    Hele asylsystemet bør forkastes.

     

    Var vel det Sverigedemokratene trengte nå som det har vært litt stille rundt de i det siste.

     

    Lurer på hvor mange poeng de stiger i pollene nå...

    • Liker 2
  17. Han er visst ikke "golden boyen" alle hadde trodd og har en mer pragmatisk holdning som med kyniske øyne kan minne om en som vil bringe ned samfunnet fordi han er sikker på at han havner på toppen av ett nytt ett.

     

    Basert på hva? Fyren har vært forfulgt, etterforsket, spionert på, fengslet osv. i en årrekke nå. Når hadde han tid til å sette seg sammen med andre ondsinnede rebeller for å plotte et nytt diktatur?

     

    Kulturkolonisme anyone?

     

    Gjerne! Vestlig kultur er langt mer humanistisk og vitenskapelig enn kinesisk. Jeg ser gjerne at vi erstatter deres politisk og samfunnsmessige kultur med mye av vår egen.

     

    Kulturrelativisme derimot, er død og begravet. Det har selv Angela Merkel nå innsett.

     

    Kan godt være at han er en verdig vinner av prisen, men for kinesernes rettigheter så tror jeg dette er utelukkende negativt. Kina har jo beveget seg mer og mer mot vestlig standard og vekk fra kommunismen og jeg tror ikke det å piske dem mens denne prosessen foregår skaper annet enn motvilje og hindrer progresjonen. Desverre

     

    Så for å få fler rettigheter ifra myndighetene som undertrykker skal man ikke utfordre dem? Er 1.3 milliarder kinesee mentalt små barn man må holde i hendene?

     

    Jeg er lei kulturrelativistisk tull om at mennesker med brun hud eller annen kultur ikke skal ha krav på samme rettigheter som oss i det 'hvite' vesten.

     

    SIC SEMPER TYRANNIS!

  18. Slik jeg forstår det handler seksualforbrytelser, altså voldtekt, mer om vold enn om sex. De fleste overgripere kommer også ifra tabubelagte kulturer og samfunn. Det er ikke uten grunn av selv i digre Oslo er alle overfallsvoldtektsmenn ifra de siste fire årene muslimer. I vår kultur har vi også ekstreme tabu rundt det å være tiltrukket mindreårige, og særlig barn. Det er mye mulig at disse personene har noen kryssende nevroner oppe i hjernen som ikke fungerer som de skal. Men spørsmålet ditt går ut ifra at personen allerede har forgrepet seg, og da er svaret mitt nei. Seksualforbrytere er notorisk vansklige å omvende, og har visstnok blandt de høyeste tilbakefallsratene... antagelig fordi de virkelige problemene deres aldri blir addressert - et liv fullt av kulturell seksual undertrykkelse.

  19. Spiller jo egentlig ingen rolle om man selger en WoW expansion i flere uker før offisiell release... det hele må trigges server-side uansett :) Men det er jo kjipern for andre butikker, som taper kunder.

     

    Dama har bestilt CE, og jammen var den diger... personlig synes jeg ikke ekstrainnholdet er verdt det, og det er sabla mye penger å betale for en mini Deathwing...

     

    Da var spillet uansett installert... og nå skal jeg prøve å ta meg en lur før helvete bryter løs ved midnatt :)

     

    EDIT: Angående hvor det skal levles... så regner jeg med at begge sonene blir så fulle av folk at det blir tilnærmet umulig å queste. Antagelig det samme med worgens og goblins. Regner med at jeg lager noen nye chars av de rasene og leker meg litt i startsonene, for så å kjøre dungeons på vei mot 85 :)

  20. Har du hatt kjemi?

    1: Oksygen = O2 = To oksygenmolekyler

     

    Luft er ikke lik oksygen. Atmosfæren vår består ikke av oksygen. Da hadde hele greia selvantent.

     

    Selvsagt har et identisk molekyl med et ekstra atom høyere atommasse, men CO2 fordeler seg IKKE likt i atmosfæren. CO2 fordeler seg forskjellig i trykk og temperatur og dermed også i forskjellige sfærer. Det er derfor det er høyst relevant i hvilken høyde, temperatur og trykk osv. CO2 måles.

     

    Ellers er vel også resten av posten din full av bløff fra ende til annen.

     

    Hersketeknikker ifra klimakonspiratører... det var jo nytt. Forsøk heller å bevise eller motbevise noe istedet for å spore av debatten. Det var lettere for noen år siden da tvilere automatisk var 'idioter', ikke sant? :)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...