Gå til innhold

Yxeflens

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yxeflens

  1. I tillegg har vel ikke akkurat PSP og Vita vært noen suksess for Sony.

     

    Ikke at det er så fryktelig viktig, men rett skal være rett - PSP har solgt (minst) like bra som både PS3 og XBOX 360 (ikke til sammen). Normalt skal det være mer enn godkjent for en håndholdt konsoll, selv om Nintendo fortsatt er de ubestridte salgsmesterne på området.

     

    Konsollkrig er underholdende lesning, men det er greit å forholde seg til fakta når det man skal argumentere med er noe som enkelt kan sjekkes.

    • Liker 2
  2. Fin pris men er kun 2 års reklamasjon og må sendes til danmark. kun 2 måneder med gratis frakt hvis noe skulle skje.

     

    Det gis etter kjøpsloven en reklamasjonsrett i 24 måneder på alle varer. Reklamasjonsretten betyr, at du som kunde kan klage over feil og mangler ved produktet som er oppstått 24 måneder etter kjøpet. Det er likevel en forutsetning, at disse mangler ikke er oppstått som følge av ditt feilaktige bruk av produktet eller annen skadeårsakende adferd, som har medført mangelen. Det skal reklameres innen rimelig tid etter du har konstatert mangelen. Du har alltid 2 måneders reklamasjonsfrist. Hvis du ønsker det, kan du be om å få tilsendt retur-label, så betaler vi fraktomkostningene for deg.

     

    https://www.coolshop...inisite/t/terms

     

    me no likey :/

     

    Skulle ønske det var samme lover som i norge :( så billig

     

    "Coolshop.com/no er Norsk butik og sender fra Norsk SE nummer til Norske kunder"

     

    De må derfor forholde seg til den norske kjøpsloven og reklamasjonsretten. Dvs: Reklamasjonsrett på mellom 2 og 5 år, avhengig av hvor lenge produktet skal kunne forventes å vare. Spillkonsoller forventes å vare i 5 år (eller mer).

  3.  

    Kommersiell utgivelse. Ikke at "slippe spill" burde være så forferdelig vanskelig å forstå.

     

    Tittel Age of Conan: Hyborian Adventures

    Kategori Action, MMO/Online, RPG, PC

    Linker PC

    Aldersgrense 18 år

    Antall spillere 1

    Produksjonsår 2008

    # Systemkrav OS: Windows XP / Vista

    # Processor: 3,0 GHz

    # Memory: 1 GB RAM

    # Video Card: 128 MB, Shader Model 2,0

    nVidia GeForce 6600 or better

    # Free Space: 32 GB

     

    Det utvikles altså spill til Windows. Da blir det spesielt, eller sært om du vil, at Microsoft tar seg betalt på en plattform, men ikke en annen. Slipper du noe gratis så blir fortjenesten null. Null ganger null er fortsatt...?

     

    (Rota til quoten. For sent på kvelden...)

     

    MS tar seg ikke betalt, fordi de ikke har kontroll over PC-plattformen på samme måte. Det er dog mulig de tar seg betalt for at man skal få games for windows logoen på boksen din eller noe. Du som enkeltperson kan også programere deg et spill og gi det ut komersielt. MS får sin fortjeneste ved å selge selve OSet (ihvertfall i relativt stor grad, det er en halvsannhet i dette tilfellet), å drive kryssfinansiering vha plattformkontroll, som det bla gjøres på konsoller er skadelig for oss forbrukere.

     

    AtW

     

    Det hadde vært langt mer skadelig med standardiserte konsoller. I praksis vil det bety en konsoll på markedet og null konkurranse. Pris på spill er likevel det siste vi behøver å bekymre oss over, uansett hvordan de finansieres.

  4.  

    Hva mener du med å "slippe" spill. MS kan sikkert ta seg betalt for ymse tjenster på plattformen men er det virkelig sært om de ikke tar seg betalt? Både du og jeg kan jo programmere noe i dag til windows, og slippe det fritt.

     

    AtW

     

    Kommersiell utgivelse. Ikke at "slippe spill" burde være så forferdelig vanskelig å forstå.

     

    Tittel Age of Conan: Hyborian Adventures

    Kategori Action, MMO/Online, RPG, PC

    Linker PC

    Aldersgrense 18 år

    Antall spillere 1

    Produksjonsår 2008

    # Systemkrav OS: Windows XP / Vista

    # Processor: 3,0 GHz

    # Memory: 1 GB RAM

    # Video Card: 128 MB, Shader Model 2,0

    nVidia GeForce 6600 or better

    # Free Space: 32 GB

     

    Det utvikles altså spill til Windows. Da blir det spesielt, eller sært om du vil, at Microsoft tar seg betalt på en plattform, men ikke en annen. Slipper du noe gratis så blir fortjenesten null. Null ganger null er fortsatt...?

     

    (Rota til quoten. For sent på kvelden...)

  5. Når en utvikler lager et spill for en konsoll, så er det jo klart at konsollprodusenten skal få penger for dette. Dette er utviklerens eget valg. De måtte betalt om det så var én universell konsoll også.

     

    Standariserte konsoller ville fjernet slik betaling, se på PC, det er spillmessig i praksis en standarisert konsoll, man betaler ikke for å gi ut spill der. Og at det er utviklerens eget valg gjør ikke at situasjonen er den beste for oss gamere.

     

    AtW

     

    Usikker på om jeg holder meg innenfor det dere diskuterer nå, men denne artikkelen var ganske ålreit i forhold til hvor pengene havner: Hvor tar penga mine veien?

     

    Konsollutviklerne (Sony, Microsoft, Nintendo) tar seg betalt for at utviklere (og utgivere) slenger ut spillet sitt på de respektive konsoller. Jeg tviler sterkt på at dette er noe som ville forsvinne om vi hadde en enda konsoll. Det er vel også regelrett sært om Microsoft ikke tar seg betalt for å slippe spill ut på Windows-platformen. Heldigvis ser det ut som om de får betalt pr solgte spill.

  6. Yxeflens skrev:

     

    "Poenget mitt er fortsatt at det er mange stress-anmeldelser av spillet der ute, og en eventuell bekreftelse/avkreftelse burde kommet fra den vide spillpresse. Om et spill får 1/10 eller 10/10 bryr jeg meg fint lite om. Det betyr likevel ikke at jeg er spesielt uenig i noe av det du skriver i anmeldelsen, i så måte blir det snakk om nyanser, men at en dag eller to til med spillet nok kunne gjort seg.

     

    På den annen side så vet vi som har vært med en stund at noen form for journalistisk integritet ikke er spesielt nøye for dagens spilljournalister."

     

    Temmelig drøyt å antyde at Gamer.no og andre spilljournalister ikke eier integritet. Det betyr at du kaller de for korrupte, og det blir både for dumt og direkte usakelig.

     

    Samtidig er det interessant at nettopp Gamer.no ventet lenger enn de fleste med å publisere sin omtale, og derav oppnådde to ting:

     

    1. De skrev en bedre og mer nøyaktig omtale av spillet

    2. De kom frem til en mer presis score enn de første hypetogene som kjørte på med 10/10 og 9/10.

     

    I den grad man kan vurdere et spill ut i fra objektive kriterier er det komplett umulig å kunne gi GT5 en score på 10 eller 9 av 10. Til det er spillet ved lansering i en alt for dårlig forfatning totalt sett. Gamers omtale er seriøst og gir etter min oppfatning en svært presis beskrivelse av spillet.

     

    Det er kanskje ting man kan beskylde Gamer.no for, men å påstå at de mangler integritet er ikke en av de....

     

    Oi, korrupte. Jeg tenkte nok mest på at spillanmeldere sjelden er spesielt prinsippfaste (kriteriene byttes ut fra gang til gang). Det som riktignok kan sies er at det var en noe upresis formulering som druknet litt i en multitask-operasjon som involverte både fonetikk, grammatikk og det stusselig korte innlegget mitt.

     

    Din subjektive mening om en anmeldelse blir egentlig veldig lite interessant. Om den er mer eller mindre presis enn noen annen anmeldelse er en sak for øynene som ser. Anmeldelser vil nok aldri bli objektive. Jeg skal hvertfall ikke starte noe felttog hverken for eller mot GT5, og ikke bryr jeg meg det dugg om karakterer på generelt grunnlag. Derimot så er jeg generelt kritisk til spillpressen i den formen den befinner seg nå.

     

    Jeg skulle absolutt ha tatt meg tid til å utbrodere, og, ikke minst, brukt en bredere pensel da jeg skrev til anmelderen.

  7. Strengt tatt burde dette vært din jobb. Mtp at mange anmeldere fikk spillet lovlig sent burde de fleste heller ha tatt seg bedre tid. Nå virker det som om mange skulle ha den ut tidlig for noen ekstra klikk.

    Poenget er at hele teorien bak at det plutselig er überskade på lvl 40 virker å være basert på hellert spinkelt grunnlag. Men det stopper ikke folk fra å gjennta det som om det var et faktum. Da må det være lov å spørre om de vet hva han snakker om, eller om de bare gjentar noe de har fått gjenntatt fra noen som har lest det i en diskusjonstråd som oppstod etter at en google translate-kommentar til en video uttrykte noe slik som at "man kan skade biler uten å være lvl 40, hvis man bare har tålmodighet nok".

     

    Og om det mot all formodning skulle stemme, ville det ikke være spesielt formildende for spillet. Det ville snarere være en katastrofal designblemme.

     

    Poenget mitt er fortsatt at det er mange stress-anmeldelser av spillet der ute, og en eventuell bekreftelse/avkreftelse burde kommet fra den vide spillpresse. Om et spill får 1/10 eller 10/10 bryr jeg meg fint lite om. Det betyr likevel ikke at jeg er spesielt uenig i noe av det du skriver i anmeldelsen, i så måte blir det snakk om nyanser, men at en dag eller to til med spillet nok kunne gjort seg.

     

    På den annen side så vet vi som har vært med en stund at noen form for journalistisk integritet ikke er spesielt nøye for dagens spilljournalister.

  8. @rune500: Kommet til level 20? 40? Ikke det, nei vel. Da kommer du tilbake igjen når du har spilt et par timer på level 40..

    Har du spilt et par timer på level 40, eller sikter du til alle ryktene som startet med den dårlig oversatte kommentaren til et tilfeldig videoklipp? Post gjerne et klipp du har laget selv, av en vanlig premium-bil, som viser den bli skadet.

     

     

    Strengt tatt burde dette vært din jobb. Mtp at mange anmeldere fikk spillet lovlig sent burde de fleste heller ha tatt seg bedre tid. Nå virker det som om mange skulle ha den ut tidlig for noen ekstra klikk.

  9. Hei, har allerede en PSP som jeg har hatt siden jeg i sin tid importerte den fra Hong Kong. Den begynner å dra på årene og den er nesten hacket sunders og sammen. Liker veldig godt at den er hacket og vil ikke unhacke den. Eneste problemet er at det er en del innhold fra Playstation Store som jeg gjerne skulle spilt på PSP, men det er vist ikke bare plug and play hvis du har hacket maskinvaren.

     

    Ser også at PSP Go har falt en tusenlapp i pris og gjør at den ligger fint på 1500,- inkludert 10 spill. Det vil si 150kr spillet hvis du regner litt hyggelig på det. Tenker på dette som fin julegave til meg selv, men spørsmålet er, hva er deres erfaringer med GO kontra vanlig PSP, er den bedre å holde i/spille på? Hvordan er skjermen og er den passelig å ta med seg rundt forbi, vanlig PSP blir litt klompete i min bok.

     

    Så yey or ney?

     

    Neyyyyyyyey(?)

     

    Maskinen i seg selv er god i bruk og fungerer som en hvilken som helst psp (med unntak av at spillene MÅ lastes ned). Problemet er ganske enkelt at prisen på spill på PSN ikke er i vater med prisene til fysiske spill. PSP-spill går stort sett til under 200kr på alle nettbutikker utenfor Norge. På PSN er det ofte 349,-

     

    Jeg fikk PSP Go av min kjære til jul (i fjor?), så jeg kan vel ikke klage all verden, men jeg hadde handlet langt flere spill om jeg hadde hatt en "vanlig" psp. MEN med 10 spill inkludert så er det jo nesten dumt å la være. Selve maskinen er hvertfall mer enn god nok.

  10. De er jo relativt teite også, Namco legger vekt på helt feil spill og blir relativt dårlig likt for tiden.

    Folk venta jo forgjeves på en Tales of Vesperia PS3 release i vesten. >_>

     

     

    Feil og feil, det er jo stort sett godt håndverk i det som blir utgitt. Kritkerne liker det og de som spiller virker å være noenlunde fornøyde. Inntrykket jeg sitter med er at det blir vanskeligere og vanskeligere å etablere nye IPer. Spill som selger har ofte 2, 3, 4 eller 5 i tittelen. De "store" kan til og med utgi over-bugede titler som ikke engang er ferdig, men likevel selger det. Nye IPer bare sklir forbi de aller fleste. Et ganske godt tegn på at spilling nå er en mainstream-aktivitet. Dette reflekteres i at COD, som i bunn og grunn er en Michael Bay-film på steroider, er det som selger aller mest for tiden.

     

    (Ikke kritikk av COD, det gir fansen det fansen vil ha,men en betraktning)

  11. Salgstall ukeslutt 16 oktober:

     

    1 X360 Medal of Honor 734,302

    2 PS3 Medal of Honor 643,640

    3 Wii Just Dance 2 238,869

    4 Wii Wii Party 189,421

    5 PS3 FIFA Soccer 11 176,173

    6 DS Pokémon Black / White Version 167,436

    7 X360 Halo: Reach 149,626

    8 X360 FIFA Soccer 11 133,705

    9 Wii Wii Sports Resort 118,383

    10 Wii Wii Sports 116,071

     

    EA knaller til igjen og tar igjen første og andre plassen med en tittel som har kommet på to eller flere ulike plattformer. Særdeles skuffende att ikke Castlevania eller Enslaved selger nevneverdig mye

     

    Særdeles ensformig og kjedelig liste... Ikke rart vi stort sett overøses av sport- og skyte-spill. Pokemon på den listen virker jo nesten forfriskende.

  12. Jeg har inntrykk av at det er mye prat og liten praksis, selv om vi prater mer om det enn før. De sammen menneskene som fører sakene kan i neste tilfelle vise en helt annen oppførsel i praksis. Det virker ikke som et ekte engasjement i mange tilfeller da ville det skjedd mer ift. prat.

     

    I det voksne liv viser seg eks. i alt fra hvem som får en stilling, lønnsforhøyelse, får prioritet i opplæring, blir forfremmet etc. Vi er fortsatt et like diskriminerende samfunn som vi var for 30 år siden etter min mening.

     

    Faktisk virket man mindre diskriminerende på enkelte områder for 30 år siden.

     

    Tror du har rett i at vi kanskje var mindre diskriminerende før. Det kan jo også ha noe med at vi ikke hadde så mange menneskelige "varianter" før? Verden var litt gråere, mens vi nå bader i farger.

     

    Politikere er vel ikke viden kjent for handling, nei. Det er stort sett grasrota som må ta det store løftet når jobben kommer, og vi er nok ikke flinke nok.

    Et godt tegn er hvertfall at sosialteamene på skolene rundt omkring rustes kraftig opp for tiden. Det foregår også lengre prosjekter med fokus på å akseptere andre, psykisk helse, rus osv osv (hvertfall herover). Men samtidig må man få lov til å være tenåring, på godt og vondt.

  13. Jeg mener heller ikke at man skal skyve det/dem under et teppe, det håper jeg virkelig ikke hva jeg sier fremstår som.

     

    Jeg er også enig i at vi har en bekymrende utvikling i overvektighet (som nevnes på siden i ditt innlegg), men jeg er ikke så sikker på at den enkelte i hvert tilfelle skal ha hele skylden for det.

     

    Jeg er av den oppfatning at vi trenger sterkere sentral styring/initiativ for å få orden på fedme situasjonen. Få orden på søppelmaten vi tilbys i butikkene. Få vekk brusautomater og sjokoladeautomater på steder de ikke har noe å gjøre etc. Still krav til komunene om å opprette trimgrupper/gruppetilbud for mennesker som ikke nødvendigvis føler det særlig komfortabelt å stå på utstilling hos Sats eller lignende steder. Innfør "strekk og tøy timen" i arbeidstiden slik som en del andre land har etc.

     

    Ta folkehelsa på alvor, forstå at forskjellige mennesker trenger forskjellige tilbud, og lag disse tilbudene fremfor bare å preike om det og overlate folk til seg selv.

     

    Jeg tror vi er langt enigere enn jeg først fikk inntrykk av. Jeg får skylde på tunge øyelokk :)

     

    Mener heller ikke at hvert individ skal sitte med skyldfølelse for/ få skylden for at ting kanskje ikke gikk helt som de håpet, men at noen har et større anlegg for å havne ute i situasjoner som anses som prøvelser her i livet. Kall det gener, uflaks eller hva som helst annet. Enkelte må nesten ha litt hjelp for å komme videre. Og, som du sier, problemene man eventuelt sitter med er individuelle og må behandles deretter.

  14.  

     

    På den annen side synes jeg det er et vesentlig større problem i samfunnet som det bør settes fokus på. Og det er den lille takhøyden vi tross alt fortsatt har for folk som er noe "annerledes" enn A4 malen. Dette forsterker de aller fleste problemer av denne art og jeg er rimelig sikker på at mange skyves inn i slike mønstre fordi de ikke inkluderes og godtas i fellesskapet.

     

    Får vi løst det problemet i samfunnet skal jeg ta en stående skål for menneskeheten.

     

    Jeg syntes nesten det er vanskelig å finne A4-malen blandt den oppvoksende generasjon. Det kan være et tegn på at det begynner å bli noen år siden jeg var tenåring, men de er langt mer indiviualister i stil og oppførsel nå enn før. Skal vel sies at gjengmentalitet i enkelte tilfeller fortsatt fenger, og at massesugesjon fortsatt er en kraft å regne med.

    Vi voksne derimot har fortsatt en mal vi gjerne vil passe inn i.

     

    "Utvisning" fra felleskapet har vært et problem så lenge det har funnets mennesker. Jeg vil påstå at det aldri har vært sterkere fokus på saken enn det er nå. Integrering er vel det mest brukte ordet i politikken, ikke bare i innvandrerdebatten. Å kunne ha sin egen identitet og fungere i samfunnet er viktig for de fleste. Jeg kan personlig ikke se noen grunn til at vi ikke har plass til alle.

  15. Det er absolutt viktig å sette fokus på noe som virker å bli en voksende ulempe for mange. Debatt og bevistgjøring og ikke minst utveksle erfaringer og løsninger.

     

    Derimot er det viktig å ha et konstruktivt fokus på det. Fremfor det som mange liker "de feite", "de svake", "de syke", "de fattige" osv.

    Jeg er ikke automatisk for at hele denne hopen skal kalles syke og abnormale, derimot har de en utfordring de kan hjelpes med.

     

    Absolutt enig i det. Var ikke meningen å stemple hele gruppen som feite, svake eller syke. Sakens kjerne er at det for noen er et problem, og selv om problemet er relativt lite så kan vi ikke bare løfte teppet og skyve det under.

     

    Et problem i selve debatten er at man har ganske lite å sammenligne med. Hvertfall ikke noe som kan gi mennesker som ikke spiller assosiasjoner som gir mening.

  16.  

    Derav er samfunnet fult av avhengige mennesker til en eller annen form for hobbyaktivitet. Muligens et mye større problem enn den gemene hop er klar over.

     

    Fokuset på slike ting som dette blir altfor populistisk i mine øyne. Det er likefult viktig, men formen er også vitig. De blir et altfor stigmatiserende fokus på "problemgruppen" etc.

     

     

     

    For å dra sammenligningen helt ut: Om det først har gått så langt at man er alkoholiker har det gått veldig, veldig langt. Vi snakker ikke om en fest på lørdag.

     

    Uansett så er det jo hos problemgruppen fokuset BØR ligge. Alle vi andre takler det jo helt greit. Det er jo ikke slik at man behøver å ta fra alle gleder fordi noen sliter.

     

    Skal innrømme at jeg kanskje burde valgt noe annet å sammenligne med enn alkoholisme, men det var bare en analogi på et diskusjonsforum.

     

    Jeg må ha blingset, for jeg fikk dessverre ikke med meg at forfatterinnen bare var 17 år.

     

    Edit (igjen): Ellers virker ikke NOVAs rapport noe å bekymre seg nevneverdig over.

  17. Her må man også være intelligent nok som menneske til å forstå at ingen er like. Det er helt klart individuelle forskjeller i hvor stor grad den enkelte er avhengig av sosialisering. Man går som regel altfor raskt og bus på med å si at noe er usunt/unormalt uten å ta den gjeldende persons faktiske behov i betraktning.

     

    En stor uting i slike "klassifiseringer" er at man er for glad i det å putte folk i skuffer utfra en ferdig innstilt linjal som skal gjelde for alle. Dette synes jeg fremstår som mindre intelligent.

     

    Ellers må da LAN aktivitet være meget positivt da man får sosialisering med likesinnede. På samme måte som kara i båtklubben, golfklubben osv.

     

    Det er på ingen måte ment som noen fasit. Det er ingen tvil om at spilling kan være en sosial aktivitet. For meg er spilling et lite høydepunkt i hverdagen hver gang jeg benytter meg av muligheten. De jeg hadde i tankene da jeg skrev var unge, i utvikling, som blir sittende alene og spille i stedet for å omgås jevnaldrende, og dermed går glipp av den dynamiske utviklingen de kan/bør oppleve i samspill med andre. Uansett hvordan vi blir født så trenger vi andre for å utvikle oss som mennesker.

     

    Denne diskusjonen foregår på grunnlag av en smal del av befolkningen. Jeg kan nesten ikke generalisere i forhold til en hver gamer; jeg er jo en selv. Og, som du sier: vi er forskjellige.

  18. NOVAs rapport om barn og unges spillvaner leter etter en syndebukk og demoniserer spillmediet.

     

    <a href="http://www.spillverket.no/artikler/kjaerlighet_eller_avhengighet/78950" title="Kommentar: Kjærlighet eller avhengighet?">Les mer</a>

     

    Vel... jeg vet ikke om denne noe premature artikkelen vil hjelpe noe på inntrykket. Som ivrig gamer, far og lærer så ser jeg vel de fleste sidene av sakene som man forsøker å belyse i denne artikkelen. For meg fremstår artikkelen altfor sutrete og de ironiske punktene blir litt barnslig fremfor morsomme.

     

    Man kan ikke blankt avvise at det blir for mye spilling for enkelte. En av AKAN-utvalgenes definisjoner på alkoholisme er "om du til stadighet velger å drikke fremfor å gjøre andre sosiale og koselig ting er du alkoholiker". Det er ikke vanskelig å dra paralleller til enkeltes spillvaner. Det er også verdt å tenke over at mennesker ikke er til for å være alene, isolere seg - vi er et flokkdyr. Den kunstige sosialiseringen man får over nett, med eller uten voice chat, kan aldri erstatte ekte mellommenneskelige forhold. Vi trenger det. Faktisk trenger vi det så mye at vi går til grunne uten.

     

    Jeg har forståelse for at foreldre blir bekymret for poden når livet kun består av spilling,venner uteblir og omfanget av den kroppslige massen bare øker. For; det er ikke slik at selv om det går bra med de fleste av oss så skal vi avfeie problemet helt. Ikke skal man kimse av at en allerede stillesittende generasjon forblir/blir enda mer stillesittende heller. Man blir sliten av å spille. Ikke så mye fysisk, om du ikke er en ivrig tilhenger av bevegelsesspill-trenden, men i hodet. Litt fysisk fostring gjør at du kan konsentrere deg lenger, og etter min mening, kose deg mer med spillopplevelsene like mye som du orker studere/lese mer.

     

    Jeg har selv vokst opp i et hjem der spilling har blitt akseptert i alle år. Min far hadde ZX-spectrumen stående da jeg kom til i verden, det har alltids vært en pc tilgjengelig og han "oppdaget", og handlet inn, NESen før jeg visste hva det var. Jeg har i praksis spilt i de 30 årene jeg har vært til, hvertfall siden jeg klarte å bruke en joystick. Jeg har fortsatt spilling som hobby, nå mer som en lett rekreasjonshobby pga tidspresset, men spiller like fullt. Det ble aldri noen besettelse for meg.

    Jeg er også blitt far selv, og selv om datteren min er knappe to og et halvt år har vi allerede våre timer med f.eks Eyepet (hun elsker det). Datteren min er nærmest dømt til å vokse opp med en kontroll i hånda. Hjemmet vårt inneholder et utall konsoller, et par pcer og diverse annet gøy. I tillegg må hun "slite" med en spilleglad far OG mor.

     

    Vi som voksne begrenser oss selv, men det sier seg selv at veslefrøkna trenger hjelp til begrensningene, og det vil hun få godt inn i tenårene. Spilling skal ikke være en besettelse, men et behagelig avbrekk i hverdagen. Om avbrekket varer en, to eller tre timer har ikke så mye å si, men for barn BØR det meste foregå i kontrollerte former. Har dere noen gang sett et barn som er avhengig av kosebamsen eller smokken sin? Tar du den fra dem kan de skrike til de kaster opp hver gang. Dette er nesten som abstinenser å regne. Det finnes faktisk de som reagerer slik om de ikke får spilt, og det har lite med å gjøre om de har hatt en tøff dag på skolen eller ikke.

     

    Vedrørende skole så er holdningen man selv har, som blir sterkt påvirket av de hjemmefra, en stor betydning for hvordan man faktisk har det innenfor nevnte institusjons rammer. Det siste man bør gjøre i en diskusjon som dette er å trekke utdannings-Norge ned i søla sammen med seg, ironi eller ikke. Demonisering av spillmediet vil fortsette en god stund til, og måten å vise at vi er normale mennesker på er rett og slett å oppføre seg normalt. Går vi til angrep på alle som setter søkelyset på et eventuelt problem undergraver vi bare egen sak. Vi bør hvertfall ikke ty til små barnslige stikk - de rammer bare oss selv.

     

    Det beste vi kan gjøre er å stille oss til rådighet og ha et kritisk blikk på egen aktivitet. Vi må vise at "vi forstår bekymringen, men er ikke like sikre på at problemet ligger i spillene". I de fleste tilfeller av avhengighet uten avhengighetsdannende midler ligger problemet godt forankret i psyken. For mange av de som føler, eller kanskje til og med er, avhengige av spill(ing) kan det være så enkelt som en flukt fra virkeligheten. Kanskje de ikke har det så greit i det virkelige liv, og lever sitt drømmeliv i f.eks World of Warcraft. Jeg forstår dem. Jeg føler med dem. MEN, de er ikke tjent med å sitte "stengt" inne i en annen virkelighet.

     

    Det er bare menneskelig å forsvare sine egne interesser. Selv har jeg mer enn en gang måttet brette opp armene å slå et "slag" for gaming fordi jeg bruker tid på spill fremfor andre ting. Ikke er jeg noen tilhenger av demoniseringen som foregår enkelte steder og/eller av/gjennom enkelte mennesker heller. Det jeg prøver å si er bare at vi vinner mer på å heve oss over kritikken og innse at for noen er det et problem. Vi kan ikke bare gjøre forsøk på å krige oss ut av et hjørne vi ikke sitter i fra før.

     

    Vennlig hilsen en far, lærer og ikke minst; Gamer (jupp, med stooor `G`)

  19. Et mer sjarmerende og selvsikkert action-eventyr skal du lete lenge etter.

    Les hele saken

     

    Var sikker på at dette spillet kom til å blit trekt opp og i mente pga "manglende muligheter for utforskning og stram regi" :D

     

    Glad det dukker opp gode enspillerspill innimellom. Føler jeg begynner å bli bra mett på spill med evigvarende verdener med "hente-oppdrag" det tar 40 minutter å gjennomføre fordi gjenstanden er på andre siden av kartet. Også deilig med et annet fokus enn multiplayer.

     

    Enslaved blir mitt neste spill, ser det ut til.

×
×
  • Opprett ny...