Gå til innhold

Aaland

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aaland

  1. Jeg ser for meg du vil klare dette med det du har av verktøy. 

     

    Når det gjelder plate så kan kanskje en eller annen form for hobbyplate være tingen men de kan kanskje være litt ru? Lenken er til Maxbo med en oversikt over hva de har av plater. 

     

    Går du for hvit hlyglans kan du for eksempel gå for Bengalakk eller tilsvarende emaljelakk. Den har glansgrad 90 og er noe av den blankeste malingen du får tak i. Havner du på en eller annen plate av heltre som du skal male kan du bruke oljebasert grunning og maling med toppstrøk av pianolakk. Pianolakk er jeg litt usikker på hvor en kan få tak i men det er iallefall den blankeste lakken som finnes. Subsidiært kan du gå for vanlig blank klarlakk. Den er også veldig blank men kanskje ikke så blank som pianolakk.

     

    Filten er jeg litt usikker på men du kan jo for eksempel sjekke på Panduro, Stoff og Stil eller tilsvarende steder. Sistnevnte skal uansett ha et uanstendig stort utvalg av stoffer så det kan være greit sted å starte. Hvis de ikke har kan det hende de vet om noen steder som fører slikt. 

     

    Jeg ville iallefall brukt stikksag for å lage den utsparingen på baksiden. Du kunne bruke rotterompe eller tilsvarende men jeg tror stikksag vil være det raskeste og enkleste. 

     

    Hobbyplatene du linker til virker å være fine til mitt forbruk da bredden er 400mm, som passer mine planer perfekt. Jeg er litt i tvil hvordan det vil være å skråskjære disse iom det ikke er heltre men spon? Vil jeg kunne skråskjære to plater og få en fin finish mon tro?

    Dersom jeg skal gå for skråskjærte hjørner som den i butikken: Lime, skru, evt? Hvordan gjemme skruer... Er mer omfattende enn jeg først så for meg, men kjekt med utfordringer.

     

    Dersom jeg skal male med pianolakk ser jeg for meg at platen må være 110% strøken, kan kanskje bli litt vanskelig, men tar det på sikt.

     

    Når det gjelder filten må jeg prøve å finne noe som ikke er for gjennomsiktig slik at en ser inn, men det er greit om det er litt pustende slik at evt. ps4, dekoder osv kan stå innomhus uten å koke ihjel....

     

    Takk for raskt og utfyllende svar.

  2. Var innom Bolia her om dagen og kom over et tvbord som falt i smak hos fruen.
    Nå har det seg sånn at jeg i en alder av 23 (og sikkert aldri) ikke kommer til å kjøpe et tvbord til 15.000,-

    MEN jeg har endel erfaring fra et tidligere oppussingsprosjekt og anser meg selv som nokså handy og tror derfor jeg skal få til et nokså pent produkt av egen innsats.

     

    Har kappsag, dykksag, drill, stikksag... Trenger muligens mer? Fres?

    Det jeg ønsker å få hjelp til her på tråden er:

    • Anbefaling av material (evt. hvor en kan få kjøpt til en fornuftig pris)
    • Fruen ønsker enten hvit høyglans, eller den lyse trefargen (se bilder)
    • Evt ved høyglans, hvordan ville dere gått frem for å få lakket etc?
    • Samt filten som er forran som "skapdører" hvor selger de slikt?
    • Utsparingen på baksiden mtp. kabler til tv, hvordan sage ut den? Stikksag?

    Tusen takk for alle innspill.

     

    Christian 

    post-222784-0-31128100-1443040948_thumb.png

    post-222784-0-20570700-1443040983_thumb.png

    post-222784-0-72253400-1443041000_thumb.png

    post-222784-0-97469700-1443041022_thumb.png

  3. Takk for kjapt svar War!

    har bilder av mye, men mangler noen steder da de var på en telefon som jeg ble frastjelt. Men har det viktigeste som bad og til komfyr ligger det en PR under hele kjøkkeninnredningen så den kan de få se på om det skulle være noe. Er jo forsåvidt bare punkt til punkt i vegg, så er jo ikke akkurat rakettforskning som foregår.

     

    Skal prøve å ta en ringerunde å høre hva de forskjellige firmaene er villige til, vil jo tippe de ønsker å megge varmekabel og kanskje teste jordforbindelse på kretsene i leiligheten.

     

    Snakte med en megler også og han sa at de ikke krevde noen papirer på det eletriske ( litt rart syns jeg??) , så da hadde det frista og bare solgt det iom jeg veit at alt er gjort etter boka...

  4. Har fra 2013-d.d. foretatt en liten renovering av en blokkleilighet jeg eier.

    Har flyttet mye eletrisk inn i rør i vegger (har lektet mange vegger på nytt) for å slippe PR på vegg. Har også lagt varmekabler på bad (som er megget og testet) og montert led-spotlights i tak på alle rom.

     

    Så for å gjøre historien kort, hadde med mitt fagbrev som automatiker lov å endre på det eletriske i eget hjem, frem til 1.1.2014 (fant jeg ut idag...)

    Fullt klar over at jeg har gått på en blemme mtp at jeg burde ha søkt FØR jeg startet, men nå ble det bare sånn at jeg gikk i gang og tenkte å ta det formelle når jeg nærmet meg slutten. (for seint å gjøre noe med det uansett)

     

    Skal selge leiligheten om 3-4 mnd. og stiller jo relativt svakt uten godkjenning på det meste av det eletriske.

     

    Har dog ikke rørt noe i sikringsskapet.

     

    Noen forslag til hva jeg bør gjøre nå? Ønsker jo såklart å slippe unna billigst mulig, og det er uaktuellt og rive ned alt igjen......

    Takk

  5. Det er flere måter å gå løs på dette, det hele baserer vel seg til syvende og sist hvor mye du er villig til å betale for løsningen.

     

    Nexa har jeg selv bare prøvd med stikk i vegg + fjernkontroll så kan ikke si så veldig mye om dette annet enn at jeg er meget fornøyd med denne løsning kontra pris. Dog er du ute etter trådløsereler til å montere skjult i lampepunkt hvis jeg har forstått deg korrekt. Hvordan Nexa er på dette kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med.

     

    Du kan jo sjekke ut pris mot f.eks ELKO. Ligger noe dyrere om du kjøper som privatperson, men desto bedre kvalitet. Når det er sagt så oppgir du ikke om du er elektriker eller innehar fagkompetanse på feltet? I ditt ønske må du ha det for å gjennomføre det du tenker å gjøre og da kan man jo avtale fastpris på installasjonen av trådløsesendere og gjerne komme bedre ut i pris enn det som er oppgitt ut til deg per del.

     

    For å svare på ditt punkt nr 3. Dersom du ønsker å styre med mobilen må du sette opp en "basestasjon" som linker alle enhetene du ønsker å styre sammen. Da anbefaler jeg EATON sitt Xcomfort system. Dog er dette ikke rent billig, men med tanke på at du ønsker fjernstyring er dette et veldig godt alternativ.

     

    Takker for svar!

    Er utdannet automatiker og jobber på havet for øyeblikket, så har lite kompetanse når det kommer til installasjon i hus. Men jeg kan søke å få bevilgning til å utføre arbeidet.

    Vanlig trekking av rør, ledning etc. er ikke noe problem, eneste er vell valg av komponenter til et "trådløst" hjem.

     

    Her kan du se noen tilbud denne uken. Der er det en slik gateway, som gjør at du kan styre lys osv over nettet. Men virker som det ikke er kompitabelt med dimmbare-releer slik jeg har forstått det.

     

    Det med å kunne dimme lyset i huset med mobilen er bare en "våt drøm" og ingen nødvendighet i den forstand. Men dersom det ikke koster allverden ekstra så ser jeg ingen problem i å peise på med det :-)

     

    Så jeg trenger egentlig hjelp til å velge produkter for mitt anlegg.

  6. Holder på å handle et oppussingsobjekt, hvor det er betong-vegger & tak.
    Det kommer 230V ned fra tak 2 steder, og ønsker å utnytte dette til å lekte tak ned 5cm og montere lavtbyggende led-spotter.
    For å slippe unna med å lekte vegger, tenker jeg et trådløst system hvor jeg bare limer dimmerene på veggen hvor det passer meg og har en mottaker i taket som justerer lyset.
    Ønsker også å inkludere bevegelsessensor i gangen parallellt med dimming, slik at det blir lys når du kommer ut av bad/soverom eller hjem.
    Billig er bra.

     

    Trenger:

    * Dimmer-mottaker i tak på bad, soverom, stue, gang, kjøkken, bod (6stk)
    * Dimmer-bryter på tilsvarende 6 rom. (mulig gang bad på 1 dobbel og kjøkken stue på 1 dobbel tilsammen 4 dimmer-brytere)

    * Bevegelsessensor som står i gangen, med timer på f.eks. 1-2 timer??

    * Gjerne utelys som går på på kvelden og av på morgenen??

     

    Har kikket litt på nexa, men usikker om det dekker disse "behovene" mine.

     

    1. Hvilket system bør jeg velge? (Har ikke planer om å ha noen pc stående på.)

    2. Kan dere anbefale noen led-spotter, lavtbyggende og gode?

    3. Hadde vært vanvittig fett om jeg også kunne ha dimmet lyset i hvert enkelt rom kun ved bruk av mobilen

     

    Takk for at du leste innlegget, håper på positivt svar.

  7. Jeg vil anta at du har en splitter på veggkontakten din som deler coax kabelen i 2 - 1 til TV og 1 til modem?

    Eller har du TV-dekoder med innebygd modem som du kobler nettverkskabel ut i fra?

     

    Litt vanskelig å forstå utifra tegningene dine, da du ikke har oppført noe modem...

     

    Hvis sistnevnte, trekk en coax og en nettverkskabel opp til 2. etasje.. Vil anta at du må ha en signalforsterker på coaxen mellom TV 1 og TV 2 og at du får koblet deg videre fra "hoveddekoderen" til neste dekoder i 2. etasje... Coaxen her kobler du vel da bare rett i dekoder 2, og ferdig med den..

     

    Nettverk ut fra dekoder/modem, kobler du til en router og videre fra routeren, 1 kabel opp i 2. etasje, og til en switch som du kobler enhetene dine til... Skal ikke være noe verre enn det.....

    1# Jeg splitter coax kabelen hvor jeg skal inn på modemet. Førte den opp på skisse V2 i lilla "Router" da jeg ikke kom på nettopp navnet modem.

    EDIT: Endret på skissen nå så det blir lettere å forstå :-)

     

    2# Coaxkabelen blir vell bare skøytet fra boks til boks, er totalt strekk på 20 meter innad i leiligheten, så bør vell gå ok.

     

    3# Tenker å bruke en dekoder i 1etg. og en dekoder i 2. etg. (49,- ekstra i mnd.) Så de plugger jeg bare i "Coax-uttaket".

     

    Dersom jeg kobler coax i modemet i 2. etg vil jeg kunne gå direkte i Trådløs-Router og slippe unna med kun 1 nettverkskabel ned i 1.etg og 3 nettverkskabler i enheter oppe.

     

    4# Litt noob ang. switch og router. Men kan jeg ha 1 stk router nede hvor det går 2 nettverkskabeler ut: 1 til tv og en opp til andre etasjen og inn i en switch? Vil alt fungere sammen da? (Tenker iom at routeren har en innebygd 4 veis switch, om det ikke blir kluss med "switch -> switch"

     

    5# Bruker i hovedsak PLEX-mediasenter på min NAS. Så hele poenget med nettverkskablene i huset er kun for å streame PLEX fra NAS til TV 1. etg. og TV 2. etg.

  8. Du vet at du må trekke to nettverkskabler hvis du skal ha dobbelt vegguttak, ikke sant?

     

    Anyways, hadde gått for cat6. Det kan bli trangt med coax og cat6 i samme 16mm rør, men med litt såpe og en god porsjon tolmodighet burde det gå fint

     

    Du trenger bare 1 nettverkskabel mellom etasjene da du kan sette opp en switch oppe. Får dumme gigabit-switcher grisebillig nå om dagen.

    Heisann, det er jeg klar over. 1 punkt pr. utgang fra switch aka. 1 ip adresse pr. kabel.

    Da handler jeg meg en liten rull cat 6, takk for det! :)

    Litt spent på trekkingen siden det var nokså trangt bare for coax-kabelen, men skal skru ned en gipsvegg som jeg enda ikke har sparklet, så antar jeg får det til da.

     

    Benytter meg nok bare av den innebygde switchen i den trådløse routeren, bruker bare trådløst nå i huset og det går forsåvidt veldig smooth, men tenker det er grei å kable nå som jeg har mulighet.

     

    Tror du jeg taper mye "coax-signal" på å gå gjennom 2 ekstra "tv-uttak-bokser" før jeg går coax -> TP?

     

     

    Jeg ville ha installert som om du hadde fiber inn i leiligheten og ip-tv. Kjedelig å måtte bytte kabling når du får fiber om noen år. Så vidt jeg vet så slutter man å bygge ut/oppgradere coax etter 2017.

    Takk for forslaget. Er litt i tvil da vi har felles get mtp. borettslag. Tror de spanderer visst det blir aktuellt i fremtiden? Evt. så har jeg ikke tenkt å bo her mer enn toppen 5 år.

    Så har jeg også lagt coax kabel under gulvlist helt frem til den første tven på skissen (3 tv-uttaks-punkter) Ref. Oppsett V2.

  9. Har tegnet opp en kjapp skisse av min leilighet (sett fra siden) og med diverse komponenter og kabler jeg trenger.

    Alt kommer inn via COAX-kabel fra GET.

    Er det noe jeg bør tenke over, evt. vurdere eller ser det bra ut og er bare til å sette igang?
    Har 1 stk 16mm rør fra 1. - 2. etg hvor jeg ser for meg coax & TP kabel i samme rør. (Det bør vell gå fint...?)

     

    Q1: Hvilken type nettverkskabel bør jeg trekke?

    Q2: Har dere noe å utsette på oppsettet, evt. forbedringer?

    Oppsett 1:

    post-222784-0-35103300-1392347093_thumb.png

     

    Oppsett 2:

    post-222784-0-72805700-1392397081_thumb.png

     

    Oppsett 2 V1.1 planla jeg etter at jeg oppdaget at jeg sliter med for mange kabler mellom etasjene... Så til mindre kabler, jo bedre.
    Edit: La inn modem + coax-splitter

     

     

    Takker for alle tips og råd!

    Christian

    • Liker 1
  10. Fant denne tråden nå når jeg holder på å lete etter en egen løsning på dette.
    Bor i blokkleilighet, hvor jeg har et relativt nytt sikringsskap, men naboene som er koblet på samme skinna (100A fordelt på 4 leiligheter) har skrusikringer og ikke jordfeil-sikring....
    Resultatet er at strømmen hos oss går i nå og da, som er kjedelig når vi er ute å reiser.

    Tenkte å skaffe meg en gammel Android-telefon og installere denne appen:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.sjbcomputerconsultants.powercut.pro

    For så å sende sms til svigerfar når vi er ute på reis.

    Noen bedre/billigere løsninger?

    Christian

  11. Da er handlelisten noenlunde komplett: http://www.netonnet.no/Customer/SharedList/4546

     

    Endte på 15.630,- inkl. skjerm. (Litt usikker på om jeg går for den.)

     

    Budsjettet var på 12.000, men det skal nok gå fint! (Går jo alltid over, sånn er det bare)

     

    OS har jeg på en "annen" måte :)

     

    Føler jeg får litt igjen for pengene, men gidder ikke fortelle madammen hva prislappen ble :p

     

    Oversikt:

    4-kjernes 3,4Ghz prosessor, 16GB RAM, 3GB skjermkort, 750W Power, 240GB SSD, 8TB HDD

     

     

    Software-messig, så trenger jeg noen gode programmer:

    Plex Media Server vil kjøre konstant.

    Ønsker å kjøre HDD i RAID5, noen tips til hvordan?

    Ønsker et remote-program for å kunne få adgang til pcen og harddiskene, noen gode program?

     

    Tusen, tusen takk for all hjelp Sveibuen. Setter veldig stor pris på det.

     

    EDIT: Super nettside for specs på hardware: http://www.futuremark.com

    (Har samme rekkefølge som det du ramset opp her ovenpå Sveibuen. Orker ikke legge ut noe mer på skjermkort, slik jeg har oppfattet det så skal det fungere veldig bra til BF4 og DAYZ, eller?

     

    EDIT2: Blir 27" for stort til gaming? Er i såfall 1920x1080p for få pixler på en slik skjerm? Kan tenke meg at de hører bedre hjemme på en 24" skjerm..?
    Blir mest sansynlig denne: http://www.netonnet.no/art/data/skjerm/skjerm-23--24-tom/asus-vg248qe/187164.3020/

  12. Hei igjen! Takk for en grundig innføring! Har holdt på i noen timer nå og lest osv.

    Har funnet dette etter hva du har fortalt og hvilke "godbiter" jeg har snublet over.

     

    Kom gjerne med tilbakemeldinger på den pakkeprisen jeg fant, om det er andre vifter jeg trenger etc.

     

    Kabinett: Fractal Design Define R4 White (http://goo.gl/gIJ1QD) 719,-

     

    Hovedkort: Gigabyte GA-Z87X-D3H (http://goo.gl/g1DXwt) 1090,-

    RAM:Crucial BallistixSport 16GB 1600MHz (http://goo.gl/SfZ1gP) 1299,-

    CPU: Intel Core i5-4670K (http://goo.gl/4t6IMq) 1849,-

    (PAKKEPRIS: (http://goo.gl/6eFvz4) Sparer: 500 kroner her.) 3749,-

     

    Skjermkort: XFX R9 280X med 3GB minne (http://goo.gl/3f9CYL) 2290,-

     

    CPU Kjøler: CoolerMaster Hyper 212 Evo (http://goo.gl/D8XaRz) 279,-

     

    SSD: Samsung 840 EVO Basic 250GB (http://goo.gl/DFvTii) 1299,-

     

    HDD: http://goo.gl/IroCMW 1419,- x3 (4257,-) eller http://goo.gl/vxNt1C 1299,- x3 (3897,-)

    Spørsmål: Hva er forskjellen på disse 2 typer harddisker?

     

    TOTALPRIS: 12233,- inkl. frakt (minus PSU & skjerm)

     

    EDIT: Ser jeg mangler PSU, har du noen på http://netonnet.no du vil anbefale?

    EDIT2: Jeg trenger også en pen pc-skjerm 24 eller 27" gjerne litt billig.

    EDIT3: http://www.netonnet.no/Customer/SharedList/4546 Her har du handlelisten sålangt

  13. Så du har ikke skjerm, mus og tastatur ? Dette skal være inkl i 10-12 lapper ?

    10-12 lapper for bare den stasjonære pcen. Har mus og tastatur, så kjøper jeg skjerm utenom.

    Hoved utfordringen jeg har er vell egentlig å finne de komponentene som passer godt sammen og til mitt formål. Har ikke behov for det beste av det beste, men har veldig lyst at jeg kan spille battlefield 4 på ok grafikk.

  14. Viss vedkommende vil ha gaming maskin, men stille så har du kabinett med støydempende material feks Fractal Design R4.

    Kombiner det med en stillegående cpu kjøler og et skjermkort med 3rd parts kjøler, feks Asus og MSI.

    For all del unngå stock kjøler på cpu og skjermkort.

    Hei Sveibuen

    Takk for informativt svar. Jeg er 100% for at jeg går for gaming/streaming pc.

    Det blir BF4 på menyen, og PLEX sånn ellers... hvilken prisklasse bør jeg legge meg på da?

     

    Christian

  15. Ingen problemer å kombinere gamer og hjemmeserver. Bygg deg en pc du kunne tenkt deg å game på, og stapp inn masse disk. Voila...

     

    Derimot, hvis du bygger en gamer, så er det ikke sikkert den er spesiellt optimalisert for å være stille, og hvis du ønsker at den skal stå på 24/7 så kan det jo hende at du vil at det skal være prioritet.

    Takk for tilbakemeldingen.

    Nei ser etterhvert at det blir nok veien å gå for meg. Føler jeg får mer ut av pengene mine enn bare å kjøpe en NAS, da jeg kun streamer og vil ha type raid5 på noen harddisker.

    Er det noen spesielle komponenter du ser for deg kan passe meg?

    Blir spilling av BF4 og streaming av film som blir målet da.

     

    Christian

  16. Først av alt det viktig å skille mellom NAS og server. Samt hjemmeserver.

     

    Fildeling og raid er ikke noe problem, verken i windows eller linux eller NAS.

     

    Fordelen med nas er f.eks enklere å sette opp FTP eller Webserver mens både linux og windows trenger du seperat program f.eks apache + php og eventuelt Serv-U FTP Server.

     

    Det holder fint med en APU f.eks A10 5700 eller en core i3 prosessor med 4 GB ram. For dette bruket om det er snakk om windows eller linux maskin.

     

    Se på f.eks:

     

    Der vises hvordan FreeNAS funger, den kan være grei om det er snakk om eldre pc eller budsjett maskin. Problemet at her har man mere NAS funksjonalitet, ikke så mye generelt linux eller windows.

    Hei LMH1

    Takk for et veldig bra svar. Det ga meg en liten åpenbaring om at kanskje ikke NAS er nødvendig for meg, da jeg ikke har bruk for FTP-server på privaten. Som jeg etterhvert har funnet ut av virker ikke fildeling og raid å være noe problem å skvise inn i en stasjonær-pc, og da tenker jeg at jeg kanskje like så godt kan invistere noen ekstra tusenlapper og få en "kombimaskin" i retur.

    Veldig god video for å få et innblikk i hva freenas har å by på.

     

    Christian

  17. EDIT 4:

    Har nå endelig klart å sette sammen en liten kraftpakke av en pc med god hjelp fra sveibuen.

    Her er handlelisten http://www.netonnet.no/Customer/SharedList/4546

     

    Totalsum 13120,- hvor 12000,- var budsjett.

    Endte på 15.630,- inkl. skjerm. (Litt usikker på om jeg går for den.)

    Oversikt:

    4-kjernes 3,4Ghz prosessor, 16GB RAM, 3GB skjermkort, 750W Power, 240GB SSD, 12TB HDD + USB 3.0 & 6 Sata innganger

    Software-messig, så trenger jeg noen gode programmer:

    Plex Media Server vil kjøre konstant.

    Ønsker å kjøre 3x4TB HDD i RAID5, slik at jeg får 8TB igjen, for så å dele denne over mitt trådløse nett, noen som har gode tips her?

    Ønsker et remote-program for å kunne få adgang til pcen og harddiskene over internett, noen gode program? Mulig jeg kan bruke det programmet som fulgte med AC68 Routeren?

    https://www.deal.no/deal/default.asp?page=vare&ProdusentID=90IG00C0%2DBM3000&ref=Prisguide.no&utm_source=Prisguide.no&utm_medium=cpc&utm_campaign=90IG00C0%2DBM3000

    Tusen takk til Sveibuen for god hjelp sålangt.

×
×
  • Opprett ny...