Gå til innhold

MullaKrekar

Medlemmer
  • Innlegg

    172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MullaKrekar

  1. Hvis du skal sette opp webserver hjemme hos deg selv (eller på kontoret, på hytta e.l.) har ikke dette noe med domenet ditt å gjøre.

     

    I utgangspunktet har du nå mulighet til å hoste dine egne sider hjemme. Med mindre du har fast IP-adresse, bør du laste ned et lite program som peker til din maskin, slik at du får et DNS-navn også til denne. Et slikt program finner du på bl.a. www.no-ip.com Da vil du kunne bruke et domene a là alex100.no-ip.com f.eks. til sidene du har på webserveren din hjemme.

  2. Slik eg ser det blir eg straffa for å vere ein trufast kunde hos bluecom. Dei ønsker ikkje å ha meg som kunde, og det skal dei få sleppe også.

    Yeah, right.

     

    Uansett - på nettsidene til BlueCom står det at kampanjeprisen gjelder ved bestilling ut mai måned...?

     

    Jeg synes egentlig også at en del personer her fokuserer voldsomt på pris - og ikke noe annet. Jeg er selv BlueCom-abonnent, og er veldig fornøyd med deres tjenester. Ikke bare selve linjen (som forøvrig har vært genialt stabil), men også det høye kvalitetsnivået på kundeservice m.m.

     

    Det var en litt lenger opp i tråden her som spurte hva en 50-lapp ekstra i måneden egentlig betyr. Spør du meg betyr det ingenting hvis man får en tjeneste av god kvalitet. I mine øyne dreier pris seg ikke om laveste eller høyeste pris, men riktig pris.

  3. For å registrere et eneeierforetak i Brønnøysundregsiteret trenger du i realiteten ikke å drive virksomhet, men du må oppgi en bransje for foretaket. Når dette er gjort blir du tildelt et organisasjonsnummer, som kreves ved registrering av .no-domener.

     

    Hvis du ikke har noen aktivitet i eneeierforetaket ditt behøver du ikke levere noen næringsoppgave heller, slik at det ikke skaper noe ekstra arbeid for deg med tanke på selvangivelsen, og du får fortsatt evt. skattepenger igjen til St. Hans. (Ved økonomisk aktivitet og levering av næringsoppgave får du pengene i oktober)

     

    Tror heller ikke Brønnøysundregisteret bryr seg om den økonimiske aktiviteten i firmaet. Skjemaer og info finner du på www.brreg.no .

  4. Jepp - dette er relativt enkelt, man oppretter et eget felt i en databasetabell for overskriften og et eget for selve teksten.

     

    Ved utskrift av dataene velger man da én formatering for overskriften og én formatering for selve teksten. Så kan du da formatere avsnittene med f.eks. fete typer av den vanlige teksten når du legger inn artiklene dine. Dette gjøres enkelt ved hjelp av HTML-tagger:

    <b>Avsnittsoverskrift</b>

    Videre må man også gjøre det slik at linjeskift blir "tatt med", slik at avsnittene osv. stemmer når dataene skrives ut.

  5. Alt er relativt, men å lage et enkelt publiseringssytem for artikler bør ikke by på store problemer - men det kommer selvsagt an på hvor mye PHP og MySQL du kan.

     

    Bruk av database er det enkleste hvis man har i tankene å kunne sortere etter publiseringsdato eller kategorier f.eks., og evt. kunne slette artikler ved en senere anledning.

     

    Hvor avansert skal formateringen være? Tenker du på ulik skrift i overskrifter og den slags, eller er det mer enn det? Hvis du kan litt HTML, kan man legge inn enkle tagger når man legger ut teksten.

  6. ITPRO.NO hjalp meg med det samme problemet. Jeg er nå kvitt messengeren.

    Takker igjen for tips - problemet er bare det at jeg ikke skal bli kvitt hele greia, jeg vil bare unngå at Messenger ikke kjører automatisk når jeg starter Outlook Express (selv om jeg har bett om at dette ikke skal skje både i OE og Messenger).

     

    (Stien i registeret som det refereres til i artikkelen var forøvrig ikke å finne på min maskin)

  7. Takker for tips!

     

    Den om gpedit fant jeg hos Microsoft, men det hjelper lite. Har ikke satt at Messenger ikke skal kjøres i det hele tatt, for jeg vil jo fortsatt bruke det...men den andre saken er satt til enablet.

     

    Endringer i registeret er jeg ikke meget oppegående på - noen som kan hjelpe meg litt mer konkret?

  8. Hver gang jeg starter Outlook Express, logger også Messenger på. Jeg har huket vekk at Messenger skal starte når OE starter, både i OE og Messenger. Jeg har også huket vekk at Messenger får lov til å kjøre i bakgrunnen.

     

    Så vidt jeg har erfart skjer dette bare første gangen jeg starter OE etter at maskinen har bootet.

     

    Forslag?

×
×
  • Opprett ny...