Gå til innhold

PetterK445

Medlemmer
  • Innlegg

    155
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PetterK445

  1. Hei og takk for svar sålangt.

    Det er ikke aktuelt å male selv, det er heller ikke interessant å vite hva maling koster.

    Jeg lurer bare på hva en må forvente å betale noen som skal male huset. 

     

    For å presisere: Huset er ca 6m høyt, og det er 3-4 vinduer på alle sider. Det må settes opp stillas /og brukes lift. Det skal kun males ETT lag, da det allerede er malt to lag før kledningen ble påmontert. 

  2. Hei,

     

    Er det noen som har erfaring med pris på å få malt huset? Jeg har ett hus på ca 200kvm veggflate som har ny kledning. Denne kledningen var malt to strøk før den ble påmontert, og må nå ha det siste laget for å være ferdig. Tilkomsten er grei, og det er noe småting som må skrues ned (takrenner ol.) Stillas/lift og maleutstyr skal malerne holde selv. Hvilken kvm pris kan en beregne å få?

     

    På forhånd takk

     

    Mvh

    Petter

  3. Hei,

     

    Fattern blir snart pensjonist og i den anledning vil jeg kjøpe noe som skal være et symbol på all den harde jobben han har lagt ned disse årene (en virkelig arbeidshest), samt. minne på om at livet nå skal nytes. Finnes det noen gode tips der ute? Har tenkt på f.eks. en mekanisk klokke med en evt. gravering på baklokket. 

     

     

  4. Hei. 

     

    Er ferdig som maskiningeniør om ikke alt for lenge, og har tenkt å kanskje ta byggingeniør når jeg er ferdig. Dette er for å ha mange muligheter. Jeg har forstått det slik at det ikke kreves alt for mye hvis en allerede har en bachelor grad? Har hørt at en ny bachelor grad kan tas på ett år, er det noen som har erfaring med detta? 

  5. Hei. Skal finne stavkrefter i et fagverk og har fått oppgitt noen av stavene. Av en eller annen grunn får jeg nøyaktig dobbel verdi av det som skal være. 

     

    "Gambrel fagverket vist i figuren under støtter den ene side av brua og en
    identisk fagverk støtter den andre side av brua. Gulv bjelkene overfører lasten
    fra kjøretøy til fagverk nodene. E lastebil med massen m = 3500 kg har stoppet
    midt på brua. Tyngdepunktet er 1 m i front av bakhjulene.


    1. Vis at stavkreftene BC = 6189.8 N Trykk, BG = 809.28 N strekk, DE =
    12380 N trykk, HG = 4578 N strekk, GF = 6867 N strekk, CD = 6189.8 N trykk. 

     

    Det er altså i stav DE at jeg får det dobbelte av 12380N. 

    Screenshot_20191117_165116_com.google.android.apps.docs.jpg

  6. Nå har jeg null kjennskap til alle spørsmål knyttet til faget ditt (helse), men. Du svarer på spørsmålet ditt i siste linje - "Jeg blir ekstremt avslappet når jeg tenker på at jeg kan komme meg vekk fra helsesektoren". Start på en ny bachelor! Det viktigste med en jobb er å trives, og en ny bachelor tar "bare" 3 år. Hva er egentlig dette kontra i mistrives i ditt yrke i 40år til? 

     

    Det er mange bachelor grader som kan tas nett/samlingsbasert og du kan jobbe fult ved siden av. Det gjør jeg. 

    • Liker 2
  7. Ja ikke sant.. Det jeg glemte å si e å jeg har fagbrev fra Nordsjøen så føle kanskje at hvis jeg bytter til bygningsingeniør legger jeg en del av min "relevante" fordel som maskiningeniør bak meg. Syntes fortsatt valget er ekstremt vanskelig så jeg sliter litt med å skille de to. Finner ikke spesielle forskjeller i lønn heller, så det er ikke en hjelpende faktor heller.

  8. Det blir mest personleg preferanse. I enkelte tilfeller vil du være kvalifisert til dei same stillingane uavhengig av kva type ingeniør du er.

    Det er fleire byggingeniørar, men så er det også fleire arbeidsplassar.

     

    Eit alternativ kan være å ta begge delar. Når du har den fyrste bachelorgraden så treng du berre 1,5 år for å ta neste ingeniørgrad, og i dei fleste tilfeller lar dette seg lett gjere på 1 år.

    Ja ikke sant, det er jo en fordel at det er enkelt å bygge på. Synes egentlig det er vanskelig å bruke en personlig referanse når en vet så lite om de ulike arbeidsoppgavene. 

  9. Hei.

     

    Holder på med første år maskiningeniør og er i vurderingsfasen på å bytte over til bygningingeniør i stedet.

     

    Jeg sliter veldig med å velge mellom disse to, da begge retningene egentlig interesserer meg. Det er vanskelig å skille mellom arbeidsoppgavene da jeg egentlig ikke har noe kunnskap om hva de ulike gjør. Det eneste jeg vet er at jeg vil jobbe for meg selv i fremtiden, og ser da på bygningingeniør som retningen med størst potensiale.

     

    Er det noen som har for/ imot den ene eller den andre evt. Jobber som ingeniør som har noen tanker å komme med? Hva er det mest behov for, hvilke arbeidsoppgaver/plasser er vanlige for de to?

  10. Jeg har fått i oppgave å bestemme maclaurinrekken til f(x) ved å bruke kjente rekker.

     

    f(x) = 8x / (8+x^3).

     

    Normalt på oppgavene kommer det mer informasjon og noe som virker mer kjent. Hvis det f.eks. hadde vært med en funksjon (cosx, sinx, e^x) kunne jeg skjønt hvilke rekker jeg skulle brukt for å komme frem til svaret, men nå er det jo bare tall og x, hvordan skal jeg skjønne hvilken kjent rekke jeg skal bruke?

  11. Først avgjør du om rekka er aritmetisk eller geometrisk.

     

    Deretter avgjør du om rekka er konvergent. For en geometrisk rekke trenger du bare å avgjøre om kvotienten er i intervallet (-1, 1). For en aritmetisk rekke har vi andre tester: https://en.wikipedia.org/wiki/Convergence_tests

     

    Deretter kan vi bruke formlene for summen av en konvergent aritmetisk eller geometrisk rekke.

     

    "Hva er fremgangsmåten...?" har derfor ikke et enkelt svar. Det hadde vært lettere å være til hjelp dersom vi visste hva hele oppgaven var, men du nevnte bare hva resultatet skal være.

    Takk for utfyllende og god tilbakemelding, fikk den til!

×
×
  • Opprett ny...