Gå til innhold

tberg72

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tberg72

  1. "Sammen med Red Hat Enterprise Linux følger det en del tjenester og løsninger som selskapet tar betalt for. For dem som ikke har behov for dette, tilbyr selskapet Linux-distribusjonen CentOS."

     

    Det er ikke RedHat som tilbyr CentOS. Det er en uavhengig distribusjon som baserer seg på den åpne kildekoden til RHEL og er ikke supportert av RedHat på noen måte. Se forøvrig https://wiki.centos.org/FAQ/General#head-c4a240cfc25e7fddd009d8c2ba18abfb87042feb

    • Liker 1
  2.  

     

    Hvorfor oled c7 og ikke b7?

     

    Eneste forskjellen på C7 og B7 er foten :)

    Har B7 selv og er knall fornøyd. 10/10 på bildekvalitet + funksjoner

    Syntes at filmer i mørke scener har for lite lys jeg da og sort nivået er nesten for sort så ingen detaljer nesten å se i mørke partier syntes jeg, Jeg har en B7

    Men den er jo selfølgelig bedre en HD tv'en som jeg hadde (10 år gammel) hehe men er stort sett meget fornøyd med tv'en, savner HBO og Spotify appene da men da får man bruke Apple tv eller PS4 så er de der!

    Har du nyeste firmware? De kom en del endringer i slutten av oktober.

    Det relativt mørke bildet kommer av hvordan LG gjør tone mapping. Får å unngå å miste detaljer i lyse partier senker de lysstyrken noe . I motsetning til Sony A1 som viser vanlig opp til 800 nits men klipper alt over.

    Du kan prøve å skru opp dynamisk kontrast i menyen eventuelt.

  3. Hvorfor oled c7 og ikke b7?

     

    Det lurte jeg også på. Er bare kosmetiske forskjeller mellom de og B7 er akkurat nå 3000,- billigere.

     

    Sammenligning for de som lurer: 

    Og som tilleggsopplysning kan det nevnes at alle 2017 LG OLED TVer har samme bildekvalitet. Så B7 gir samme bildekvalitet som f.eks toppmodellen W7. Er riktignok noen andre forskjeller mellom disse :-) 

     

    Edit: Ser at det sies om LG E7 her: "LG har mange gode OLED-modeller, og bildemessig er denne den beste etter vår mening." 

    Dette stemmer nok ikke. Selv LG sier de er like på bildekvalitet da panel, SoC og software er identisk. Dvs. teknisk sett kan det hende at Tek mener det likevel ;-)

    • Liker 1
  4. Dette ser bra ut! Det løser en av de største problemene jeg har med VR nemlig screendoor effekten. På alle nåværende VR løsninger jeg har testet (Rift, Vive og Gear VR) kan jeg skille de forskjellige pikslene og se det svarte rutenettet mellom de. Her ser det ut til at det er smått nok til at det ikke er mulig. Selv om man ikke klarer å levere grafikk med full native oppløsning med det første så er det fortsatt en stor forbedring syntes jeg. Dessverre tar det vel lang tid før noe som dette når forbrukermarkedet men...

  5. Personlig kommer jeg nok aldri til å lagre passordene mine på devicer jeg ikke kontrollerer selv, som skytjenester. Bruker KeePass og syncer databasen til nødvendige devicer med Bittorrent Sync da jeg ikke vil legge databasen på Google Drive, One Drive el.. heller.

    For å sikre at jeg ikke overskriver noe ved en feiltagelse velger jeg å bare legge til å slette passord på en enkelt PC. Deler databasen som read-only via Bittorrent Sync fra denne PC'en,

  6. I tilfelle noen ikke vet det:

    Sjekk etter oppdatering manuelt på telefonen. Hvis den sier at maks antall nedlastinger for den dagen er nådd kan man omgå det ved å bruke Samsung Smart Switch programvaren http://www.samsung.com/global/download/smartswitchwin/ (også for Mac ;) https://www.samsung.com/global/download/smartswitchmac )

     

    Det hjelper selvsagt ikke om sjekken bare sier at du har nyeste versjon installert. Dvs. er ikke 100% sikker på om du kan "snike" i køen med den nå. Oppgraderte nettopp tre S6 telefoner med Smart Switch

    • Liker 1
  7. Eller som noen av oss i Nettverksforumet har gjort.

    Vi har rett og slett nappet bort den vi får fra nettleverandøren og kjører uten, hvor lett dette er avhenger av din nettleverandør, og her er tydeligvis Get svært nazi.

     

    Get Box II støtter i hvert fall bridge mode, Alternativt kan man be om ett rent modem hvis du ikke vil bruke det som er i dekoderen. F.eks. hvis du vil ta ut nettet ett annet sted enn dekoderen står. Men du slipper ikke unna å ha en boks fra Get plugget i veggen.

  8. Hvorfor er redusering av båndbredden viktig?

     

    For meg handler det kun om kvalitet, ikke kvantitet som netflix er kjent som.

    Har 500 mbit hastighet så båndbredde er ikke noe problem.

     

    Jeg vil ha blueray kvalitet ikke billig versjon av youtube som koster penger.

    Netflix har ennå ikke laget 4k app i windows så man må ha nvidia shield eller Smart TV for å bruke dette.

     

    5.1 audio har netflix heller ikke prioritert.

    Så jeg går for gratisversjonen 1 måned i jula så får andre betale for meg.

     

    Denne forklarer vel en del https://tctechcrunch2011.files.wordpress.com/2015/05/screen-shot-2015-05-28-at-12-48-55-pm.png

  9. "Samsung Galaxy S6 Edge har alvorlige sikkerhetshull"

     

    Fra blog:

    "The majority of the issues are fixed, however three will not be patched until November. Fortunately, these appear to be lower severity issues"

     

    Skulle overskriften vært "Samsung Galaxy S6 Edge har noen mindre alvorlige sikkerhetshull"?

     

    Men strengt tatt har vel alle desktop- og mobil OS alvorlige sikkerhetshull. De er bare ikke oppdaget ennå. Så jeg lar det gå for denne gang ;-)

  10. Gleder meg veldig til dere tester:  Om dette er løgn eller fakta: Den som var i test er ikke noe i sammenligding. Asus AC88U

     

     <fjernet bilder>

    Denne er ikke ute ennå. Senere i fjerde kvartal er vel det nærmeste man har av dato foreløpig. Har sett på denne selv. Siden den har 8 porter Gbit internt kan jeg kvitte meg med en miniswitch :-)

    Utvikleren av Asuswrt-Merlin firmwaren sier at den er rask i hvert fall

    Referanse: https://twitter.com/RMerlinDev/status/652904797398548480

    • Liker 1
  11. Samma det. Jeg bruker Jotta med evig lagring for en liten sum i året. Verdt hver krone når jeg syncer 2 telefoner, nettbrett og 2 datamaskiner.

     

    Bare vær obs på at Jotta ikke har ubegrenset lagring selv om de så misvisende hevder det selv. I praksis er grensen 10TB. Det er temmelig langt unna ubegrenset men det er sikkert nok for de fleste :-) I tillegg ligger alt lagret ukryptert på serverene deres hvis det er viktig.

  12. Takk for nyttig artikkel. Var ikke så lenge siden noen spurte meg om hvor det var mulig å få fikset en mobilskjerm :-)

    PS. Er noe tull med linken til denne artikkelen på forsiden til tek.no nå. Peker på http://www.tek.no/www.tek.no/artikler/guide-mobilverkstedene-for-de-utalmodige/116741som naturlig nok ikke fungerer.

     

    Edit: Ser ut til å være fikset.

  13. Sitter på en 100/10 linje hos Get i Oslo og har testet litt.

    Fikk stabilt ca 60-65Mbit fra Tek speedometer som var litt skuffende, men etter å ha sjekket litt ser jeg at det ikke speedometeret sin skyld.

    Fyrte opp Wireshark og ser at speedometeret bruker IPv6 som standard. Skrudde av IPv6 på maskinen og da fikk jeg ca 100Mbit stabilt.

    Gjorde samme test mot Speedtest.net. Telenor Speedtest serveren i Oslo bruker også IPv6 og der fikk jeg også 60-65Mbit. Med IPv4 fikk jeg 100Mbit. Dataguard og Get Speedtest serverne i Oslo ser ut til å bruke IPv4 uansett om man har IPv6 aktivert eller ikke forøvrig.

    Så spørsmålet er hvor flaskehalsen er hos meg. Er vel følgende muligheter:

    - Get nettet

    * Tviler på det

    - Get Box II

    * Noe mer sannsynlig men håper ikke det for Gets skyld :-)

    - Netgear WNDR4500 routeren min som står foran Get Boxen

    * Tror det er synderen.

    - Laptopen. Trådløs kort el.

    * Også mulig. Får teste med kabel rett i Get Boxen senere for å se om det endrer noe.

     

    Så moralen er å teste både IPv4 og IPv6. Og er det stor forskjell kan man vel bruke det som unnskyldning til å kjøpe seg noe ny hardware :-)

×
×
  • Opprett ny...