Gå til innhold

Ilcapo93

Medlemmer
  • Innlegg

    381
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ilcapo93

  1. Etter utrykningsforskrifta § 8 så er det ein glidande overgang. Når sertifikatet går ut så kan du fornye det i opptil 1 år etter utløpsdato. Mellom 1 og 3 år etter utløpsdatoen så treng du berre å avlegge ny oppkøyring, og når det har gått meir enn 3 år etter at sertifikatet gikk ut så treng du berre 4 timar med opplæring og ny oppkøyring.

     

    Det hadde jeg glemt helt av! i såfall burde jeg akkurat rekke å fornye før det behøves ny oppkjøring :) 

    Takk for svar! 

  2. Lite problem jeg håper at noen kan hjelpe meg å løse! 

    Tok kode160 kurs i 2016 etter noen år i forsvaret og har i etterkant gått over til det glade sivile liv! 
    Drømmen er å jobbe i ambulansetjenesten på deltid ved siden av studiene som jeg forhåpentligvis starter på til høsten. Har snakket med ambulansesjefen her i byen som sier de krever at jeg må ha autorisasjon som helsearbeider (?) for å kunne bli ansatt som assistent hos de. (min 2 år sykepleiestudie, 3år med.studie eller lignende) Innen jeg kommer så langt vil blålys sertifikatet mitt dessverre ha gått ut, og CV´en min faller ned et hakk... 

    Spørsmålet er da som følger: 
    For å kunne oppdatere sertifikatet krever vegvesnet at man skal dokumentere arbeidsforhold eller frivillig arbeid som innebærer utrykning. Noen som vet om frivillige organisasjoner eller arbeid som kan gi dette oppi nord? Evt en eller annen løsning til dette? 

    På forhånd takk til alle innspill! 

    • Liker 1
  3. Kanskje litt sent men fyrer inn likevel :p 

    MP vil mest sannsynlig anmelde vedkommende til politiet for eventuelle lovbrudd de finner. 
    Tror at MP vil ha en langt raskere responstid enn politiet, så hadde jeg vært deg ville jeg ringt VPV på tlf. 03003 og spurt om å bli satt over til MP og fortelle de dine bekymringer. Det er flere i førstegangstjenesten med bakgrunn innenfor kriminalitet, alt fra små fartsbøter til narkotika og voldsbruk men det er selvfølgelig de med mer alvorlige overtredelser de ønsker å få oversikt på. Har selv etter verneplikten og 3år som grenader i forsvaret opplevd at vernepliktige har blitt dimitert grunnet det ene og andre men aldri noe så seriøst som det du forteller. Hadde jeg enda jobbet i forsvaret hadde jeg satt stor pris på om du ringte inn ang. vedkommende. 

    • Liker 1
  4. Har problemer med at den generelle befolkningen i Tromsø er litt dårlig på å spotte motorsyklister og har derfor bestemt meg etter 1år med ekstra refleks, både på kropp, hjelm og sykkel, at lyd og lys kanskje er en løsning?

    1. Vet noen om det er noen regler om type horn som er lov å montere? Vurderer å kjøpe en ebay sirene for å bruke hornet (ikke sirenen) siden den yter 110dB og er litt utenom det vanlige man hører i trafikken :p 

    2. Har i tillegg bestilt noe ekstra LED-lys man monterer for å virke mer synlig, er det noen regler for montering av ekstra belysning så lengde de ikke blender motgående trafikk?

  5. Hoi! 

     

    Blir for 3.år på rad å søke vikarkurs hos ambulansetjenesten, kom ikke inn i fjor ettersom det var 2 medisinstudenter som ble prioritert og året før var det visstnok noe feil med systemet som gjorde at flere søknader, bl.a. min ikke kom gjennom... 

     

    Er det noen der ute som vet hva slags kvalifikasjoner/utdanning en bør ha for å være "garantert" plass på dette kurset? 

     

    Selv har jeg jobbet i forsvaret totalt i 4år, tok førstehjelp nivå3 for snart 3 år siden og har jobbet i en sanitetstropp som medic sammen med andre medic´er, ambulansearbeidere, sykepleiere og leger. Har stått som hjelpeinstruktør på nivå3 kurs og har 4 svært gode tjenesteuttalelser fra forsvaret. Studerer nå sykepleie på første året, og har tatt utrykningskurs i byen jeg blir å søke på vikarkurs, tror dere jeg har sjans å komme inn? :D

  6. Hei! 

     

    Noen som vet hvordan eksamensordningene for privatister i BIO1 er? 

    Har hørt at man møter opp, får et emne og har 45min til å lage en presentasjon av dette emnet.

    I tillegg skal man visstnok ha en praktisk del også? Noen som vet hva det går ut på og hva man kan forvente?

     

    På forhånd takk!  

  7.  

    Hei folk,

     

    Har spurt mye rundt meg ang førstegangsatjeneste, Jeg ble innkalt til artilleribataljonen, men hadde lyst til å bli stormsoldat så jeg ringte og spurte om jeg kunne bytte til panserbataljonen. Dama i telefonen var kjempehyggelig og bytta meg over med en gang. 

     

    Hvilket nummer ringte du? Jeg har bare prøvd å sende mail for å bli omplassert, men får aldri svar.

     

    Ring forsvaret sentralbord på 03003  :wee:

  8.  

     

    Hva er millionbygget? Hørte aldri om det da jeg var på Setermoen. Er det Molund?

    Har aldri vært inni bygget, men trur det er en type kaserne med noen møterom som brukes av HV under øvelser

     

    Hvor ligger det?

     

    Beklager sent svar, er ikke så ofte på forumet, spør vakta når du kommer så gir de svar :)

     

    edit: Det bruker vanligvis å være skiltet langs veien til millionbygget når HV har øvelse.

  9.  

    Fremdeles feil. Den laveste offisersgraden starter på Fenrik. Før 1930 het det sekondløytnant, som da var laveste offisersgrad.

     

     

    Legger meg paddeflat og bøyer meg i støvet, ser ut til at jeg kanskje burde begynne å behandle fenriker med litt mer respekt :p

     

     

     

    Og grenaderer kan være korporal

     

    En grenader kan både være visekorporal og korporal. Nå får de vinkler under grenader-symbolet.

     

    Ja, det var som et svar på "Visekorporaler og Grenaderer er teknisk sett av samme grad, men grenaderer er ansett høyere av de fleste grunnet ansiennitet."

     

     

    Korporaler er i bunn og grunn en grenader med to vinkler, dere får rette meg hvis jeg tar feil men mener å huske at det ikke finnes faste korporaler i hæren, graden er kun midlertidig?

    Vet det er vanlig at man blir korp. i enkelte stillinger men man får ikke beholde graden hvis man går over til noe annet...

  10. Offiserer går under betegnelsen befal, men i en soldats øyne er UB-korp, sersjant og fenrik ansett som befal og Løytnant og oppover er offiserer.

    Liten rettelse på det Th0mas nevnte ovenfor, Løytnant er minste offisersgrad i Norge, fenrik ble fjernet fra listen da underoffiserkorpset ble lagt ned (rundt 1930-åra?). Likevel er det mange som behandler og anser Fenriker som underoffiserer ettersom de nå til dags får stjerna på brystet grunnet stort ansvar eller har gjort en svært god innsats i tjeneste.

     

    Forsvaret jobber nå med å innføre et spesialistkorps, slik at befal kan rykke opp i stillinger over åra og ikke sitte fast som lagfører for et infanterilag i 5år på rad. I tillegg vil grenaderer med denne ordningen kunne jobbe frem til fylte 35år i motsetning for max 9 tjenesteår slik det er nå. Mener også at grenaderer får en egen rangordning, men kan ikke si det med 100% sikkerhet.

     

    Liten rangliste for Hæren for de som er interessert :)

     

    Rekrutt

    Menig (kav - Dragon)

    Visekorporal

    Grenader

    Korporal

    UB-korporal

    Sersjant

    Fenrik

     

    Løytnant

    Kaptein (kav - Rittmester)

    Major

    Oberstløytnant

    Oberst

    Brigader

    Generalmajor

    Generalløytnant?? <-- noen får rette meg hvis det er feil

    General

     

    Visekorporaler og Grenaderer er teknisk sett av samme grad, men grenaderer er ansett høyere av de fleste grunnet ansiennitet.

    UB-korporal og Korporaler er av samme grad, forskjellen ligger for det meste i lønn og arbeid ettersom

    UB-korporaler avtjener et halvt pliktår før de blir beskikket til Sersjant.

  11. Hei!

    Var på sesjon igår og endte med at jeg kom inn i Stridstrenbataljonen.

    Offiseren mente jeg var veldig godt egnet, og han forklarte litt om det.

    Jeg går VG3 realfag og er glad i fysisk aktivitet. Men kan ikke noe om maskiner og slikt teknisk. På nettet står det at slik er meget viktig. Og jeg har null peiling på slikt.

     

    Har jeg forstått det riktig når jeg tror at det finnes oppgaver i denne avdelingen utenfor "mekking" osv?

     

    CSS består ikke bare av mekanikere og teknisk personell, som alle andre bataljoner har CSS også behov for soldater til andre oppgaver, f.eks vaktsoldater til Bn-KO, sidetryne og hjelpemenn til vognførere og administrasjonsassistenter i hver enkel STAB som hjelper til med alt mulig rart...

  12. Hallo!

     

    Jobber i forsvaret nå som grenader og planlegger å gå tilbake til det sivile for å ta utdanning om 1 år. Har klart å mase meg til Sanitet nivå 3 nå til høsten ettersom jeg har tenkt å ta utdanning som sykepleier.

    Har hørt at SAN 3 kvalifiserer til flere forskjellige små-jobber i det sivile helsevesenet, bl.a. Assisterende ambulansearbeider som virker utrolig interessant og spennende.

     

    Noen som har hørt noe om dette eller kan bekrefte/avkrefte det nevnt over?

×
×
  • Opprett ny...