Gå til innhold

roxyjenta

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av roxyjenta

  1. Ja, da venter jeg fortsatt på å bli godkjent, og har søkt på USA. Det er vel fordi at det er ikke så ukjent i forhold til flere andre land. Jeg vil gjerne oppleve den high school spiriten og jeg har virkelig falt for USA etter at vi bodde der i 7 måneder da jeg gikk i 5. klasse (selv om det er lenge siden).

     

    Men hva hvis jeg ikke blir godkjent? Jeg lurer da på om jeg skal gi opp min utvekslingsdrøm, dra i 3. klasse eller velge et annet land?

     

    Men så klart jeg får først vente å se om jeg blir godkjent og kommer til USA :) Men ellers da snuser jeg så vidt på Sør-Afrika. Men jeg synes det virker veldig skummelt, Afrika liksom. Sist jeg var i Afrika var jeg i Egypt, og inntrykket derfra var helt forferdelig. Men det skremmer meg litt med tanke på språk og en helt annerledes kultur. Hva hadde dere gjort?

  2. Det er en ny side som heter Beat.no. Der betaler du en som på 20 kroner per uke og da kan du laste ned låter til 3 kroner stk. Det funker på samme måte som med iTunes, men muligens mer lønnsomt om man skal kjøpe en del. :)

     

    http://www.beat.no/

     

    Takk, noe sånt jeg leter etter :) Men må man være medlem i en måned siden det står minstepris 80 kr?

  3. Jeg fant ikke noe annet emne (kanskje jeg som er dårlig til å leite?) derfor lager jeg et nytt ett.

     

    Jeg lurte på om det var ett sted der man kan laste ned så mye musikk man vil i løpet av en begrenset tidsperiode for en liten pengesum. Lovlig. Jeg mener jeg hørte om noe slikt på radioen en gang, men finner det ikke (igjen kanskje bare meg som er dårlig til å leite?).

    Noen som har noen tips utenom itunes, platekompaniet og cdon?

     

    Takk

  4. Hva er det dere ville svart på disse to spørsmålene?

    Jeg er bare litt nysgjerrig på hva dere tenker og deres grunner til å dra på utveksling er:

     

    Hvorfor ønsker du å reise på utveksling?

    Hvilke utfordringer kand du regne med å støte på?

     

    Som sagt, bare nysgjerrig på hva andres grunner er ;)

    lurte også på om noen har erfaring med gruppeintervju? Og hva slags engelsktest på jeg ta før jeg i tilfelle reiser? Hva slags spørsmål er det der?

  5. Du holder fortsatt god kontakt med Speak Martin? Jeg fikk mail fra Speak hvor de gav mange gode tips om hva jeg burde gjøre for å få mer info angående utveksling, blant tipsene var et av de at en tidligere student av Speak hadde opprettet en nettside kalt www.utvekslingsstudent.com, og best av alt så anbefalte de å gå inn på diksusjon.no ^^

     

    Jeg ble også tipset om TV-serien "Alt for Norge" på TV Norge som visstnok skal handle om 10 amerikanere som kommer til Norge og deres opplevelser med kulturforskjellene. Det må helt klart sjekkes ut! :)

     

    Det var kjempe morsomt å se på Alt for Norge da det gikk på tv. Forøvrig hvis noen husker jeg var litt fortvilet så har jeg søkt på YFU nå, men jeg har fått beskjed om de har flere søkere enn plasser til USA, så da er det bare å krysse fingrene. Så den 10. januar skal jeg til Oslo på gruppeintervju. Derfor lurer jeg på om noen har erfaring med dette? Merker at jeg allerede nå er ganske nervøs og livredd for at jeg ikke kommer til USA likevel (som jeg har tenkt i hodet mitt i lange tider at jeg skal). Jeg lurer også på hva denne engelsktesten går ut på?

  6. Jeg har egentlig aldri vurdert speak, siden jeg har lest flere negative ting om dem. Brukte mange timer på å finne de organisasjonene med minst negative ting. Til slutt kom jeg fram til at de virket best for meg, og nå så kommer denne nedturen. Vi får se, jeg har ikke vært på intervju enda, og hun damen som sendte meg mail sa at selv om man hadde intervju sent hadde ikke det noe å si for sjansene til å komme til USA. Dette tror jeg egentlig ikke, de lover jo bort plasser i mellom tiden.

     

    Men lurte på om jeg skulle søke hos YFU da? Rotary?

    Hvis de har plass da, bare litt kjipt å betale 350 kr for å få de til å se på søknaden min som var ferdig sendt inn for en måned siden.

     

    Satser på at alt går bra, bare en fryktelig nedtur

  7. Jeg sendte inn søknad til AFS, del 2 ble mottatt for 3 uker siden, hele del 2. (Jeg sendte den inn en uke før det). SIden jeg ikke hadde hørt noe sendte jeg en mail for å spørre hva som kom til å skje. Ingen svarte så jeg sendte den på nytt, nå fikk jeg svar.

    De sa det var sannsynlig at jeg ikke kom til å komme til USA. Grunnen til at jeg ikke hadde hørt noe var at hun som skulle intervjue meg plutselig ikke kunne, så de prøvde å finne en som kunne intervjue meg nå.

     

    Helt på tryne, at det kan hende jeg ikke skal til USA, dette er noe jeg har forberedt meg på mentalt i flere år. Griner faktisk nå....

  8. Foreldrene mine lar meg ikke dra, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre :'(

    Er det noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan prøve å overtale dem?

     

    Begrunnelsen deres var at da kom jeg bare til og bo hjemme 1,5 år til. Og så begynte de å prate om "ja det er liksom så fælt å bor her hjemme med oss da?" Snakk om å ta ting ille opp!

     

    Syns det er litt urettferdig, jeg er jo rene engelungen.. Nesten 6 i snitt, hjelper til masse hjemme, driver ikke og fester eller noen ting... Og mye av dette har jeg gjort bevisst kun for å få lov til å dra på utveksling!

     

    Ja, jeg skjønner at du synes det er urettferdig, men hold håpet oppe. Jeg tror at du kan dra hvis du presser på. Nevn det du sa her, mange som ikke drar angrer resten av livet, hvem sier at du skal flytte ut om akkurat 1,5 år? Det kan hende noe dukker opp så du bor lengre hjemme. Spørr om foreldrene dine vil at du skal bo hjemme til du er 30? Si at de ikke bør være så egoistiske?

     

    Ja, bare noen forslag. jeg hadde ei venninne som heller ikke fikk lov, men hun fikk overtalt de etter en stund. Bare det at hun bestemte seg for at hun ikke ville likevel...

     

    Har du ikke noen i familien (tante, onkler, besteforeldre?) som kan være med å støtte deg?

    Ikke gi deg, hvis dette er noe du vikrelig vil får du det til :)

    Jeg ville kanskje kanskje begynt å sende inn søknad nå

  9. Nei, det er ikke forsent. Men du bør være veldig kjapp. Jeg tor det var noen her i tråden som sa at i AFS så er som regel plassene til Usa opptatt. Jeg har søkt der selv og venter på svar om jeg blir godkjent :)

     

    Rart og tenke på at det er ett år siden jeg sendte inn min søknad. Og nå skal jeg gå å legge meg i senga mi på andre siden av jorda.. :p

     

    Ja, det må være rart. Hvordan går det? Trives du?

  10. Har tenkt en del på det å ta ett år i enten New Zealand eller Australia om 2 år. Får mer og mer lyst til det.

     

    Hvilke av organisasjonene vil det være best å gå dypere inn i. Lese mer, kontakte dem osv. Går i 10. klasse nå.

     

    Etter å ha prøvd å finne masse dritt om de forskjellige organisasjonene, så kom jeg fram til at jeg skulle velge mellom:

    AFS

    YFU

    Explorius

     

    Har nå kommet fram til at jeg tar AFS, men fikk også et veldig godt inntrykk av YFU. Husk å søk tidlig da ;)

×
×
  • Opprett ny...