Gå til innhold

TheTiger

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheTiger

  1. Og orker du ikkje vente til september vil du kunne kjøpe det direkte fra Auran i midten av august! ;)

     

    Berre eit spørsmål til Sjefredaktør.

    Kvifor har dere berre anmelt den britiske vesjonen og tar utgangspunkt i ein distrubutør som ikkje har lov til og selge til det norske markedet.

    Da TRS2004 hadde ein egen skandinavisk versjon med blant anna norsk manual?

     

    Men når det er sagt så var ikkje den norske partneren noko tess til og få det ut i butikkene heller.. hehe

  2. Det sier seg jo selv, at når vanlige butikker begynner å selge bærbare pcer... Trenger ikke å si noe mer ?

     

    Hvem som helst kan stå bak en skranke, og som oftest har lite eller ingen kunskap om data, spesifikasjoner og slikt... Tror nok det er kanskje omtrent det samme når det gjelder teknisk support / telefon support fra "vanlige bedrifter"

     

    Er mest for bedrifter som har spesialisert seg innenfor dette området.

     

    Endelig ein som har skjønt det! :D

     

    TAKK!

  3. Føler det ble mange "jeg-er-13-år-og-sint-på-pappa" svar her nå... Dette syndromet manifesterer seg spesielt i poster hvor kommentarer som "Lenge leve hate mot udugelige kjeder som Elkjøp, ekspert med fleire" dukker opp... Vet ikke hva dere andre synes, men jeg begynner iallefall å bli SERIØST lei av all masinga til mange av 14'ene på forumet...

     

    Ok, nok flamestarting fra meg, orket bare ikke å sitte inne med det lenger, måtte få det ut. Anyways... Å si at Elkjøp har dårligere support enn Dell er å ta STERKT i. For de som mener dette synes jeg dere bør søke på ordene "DELL" og "SUPPORT" og se hvor mange flameposter Dell alene har fått på dette forumet. Selv har jeg kun dårlige erfaringer med Dell, noe som naturligvis vil gjøre meg "biased" MOT Dell, men dette får vel bare gå for denne gang. Techsupporten til Elkjøp stiller på lik linje med andre "spesialiserte" firmaers techsupport, selv om de man ofte snakker med av betjeningen er litt "blonde". Hva kan man vel egentlig forvente av 18-21 åringer som skal selge alt fra TV'er til kjøleskap til barberblad... Kom an, gi folka på Elkjøp, Expert og lignende den respekten de fortjener, så skal jeg prøve å la vær å flame Dell mer...

     

    På den annen side synes jeg FSC Amilo D stiller sterkere som desktop-replacement enn Dell, HP og Apple sine modeller. Personlig hadde jeg kjøpt maskinen som selges på Elkjøp med en gang hvis jeg kunne fått den med 5200RPM harddisk, da jeg VET hvor mye hd i en bærbar har å si...

     

    Ok, nok for i dag... Lykke til alle sammen...

     

    Du snakker om at eg er ein litten drittunge eller er det berre eg som misforstår deg? Desverre så er eg 21 år og har temelig god greie på datamaskiner og den type ting. Trossalt vert aktiv med bruk, bygging, behandling av datamaskiner siden 89 så ta og slapp av litt gutt! Og ikkje kom og belær meg om å at Elkjøp, Ekspert osv er noen gode butikkkjeder med bra suport. (trur su føler deg litt truffen eg. sikkert ein som jobber der!)

     

    For det første så burde ikkje ein annsette små 16 åringer og slikt dritt på ein butikk vist den personen ikkje kan gjere ein brukbar jobb.

     

    Kom ikkje her og si at disse kjedene har god suport fordi det det har dei ikkje. Du må jo true dei på live om du skal få noe fikset. Dei har ikkje ein gang peiling på kjøpsloven.

     

    Dell har forandret seg mangen ganger for å tilpasse seg kunden, men i dag er det så utrolig mangen som ikkje har peiling eller som er lure nok til å ha ein datamaskin som faktisk har det. Disse er det som lager mye krøll hos Dell og andre selskaper som dei. Evercom for eks.

     

    Nei no må du snart bruke hue mann! Vil du virkelig bruke så mye penger på eit rådyrt annlegg eller ein pc uten å vite at du faktisk får det du har rett på! Vist du er ut av den typen som driter penger så berre bruk disse elendige kjedene. Det du som taper på det. Eg gir blanke F... fordi eg har eit helt topp suport team på Dell bærbare pc,en min...... samt at eg bygger alle stasjonære selv. (er i meg selv ein suport.)

     

    :grumpy::grumpy:

  4. Selv er jeg litt skeptisk til å se på / kjøpe maskiner var elkjøp, expert og disse kjedene....

     

    Disse maskinene hos dem pleier som regel å rette seg mot  

    bedrifts markedet.  

     

    Med tanke på at det følger med som regel  

    dårlig skjerm,  

    Desktop CPU,  

    dårlig grafikkort (shared minne ),

    ingen eller dårlig support / teknisk support,

    de som selger ved skrankene ved kjedene, hvet som regel ikke hva de

    selger når det gjelder bærbare maskiner, tror jeg

     

    Dette er min mening.  

    Om jeg tar feil, må jeg bare beklage.

     

    Det har du rett i!

     

    Kjøper du noe hos Elkjøp, Eksperteller andre så vil du aldri få den hjelpen du trenger og som oftes må du krangle deg til gratis suport når det hender noe. EG går heller ikkje på noen av dei plassene når eg skal kjøpe meg bilsterio og tilbehør eller stueannlegg. Tv og spill til nøden. EG foretrekker firma som spesialiserer seg på eit fag felt slik som Dell! Ok så er det kanskje billigere på disse kjedene, men totalt sett får du meir att vist du går til Dell for eksempel!

     

    Lenge leve hate mot udugelige kjeder som Elkjøp, ekspert med fleire! :woot:

  5. Alt er ein smak sak! Du kan ikkje like alt her i verden. Eg kan foreksempel ikkje tenke meg noe Pentium prosessor i ein stasjonær pc. Det er kun AMD sine, osv. For meg var Dell det naturlige valget på bærbar siden eg allerede hadde sett og brukt Dell sine bærbare før. (Pappas reise pc.) Og siden eg hadde prøvd noen vanner av som hadde FJ. bærbare maskiner samt HP.

     

    Det beste råde må bli at du bør gå for magefølelsen din. :wink:

  6. Hadde helt klart godt for dell.

    Kjenner en som har den FSC'en den lukter svidd og bråker som et varmere strøk down under.

    Forstår ikke folk som vil ha en CPU beregnet til stasjonære i en bærbar. Heller ikke forstår jeg at folk legger så utrolig mye vekt på 2.0 eller 2.4 ,2.5 GHZ CPU. Man merker kun minimale forskjeller. Det som er kritisk på en bærbar er RAM og hardisk. Hardiskene i bærbare er generelt trege. Man bør sørge for å ha en som leser og skriver raskt. Dette avhenger ikke alltid av rotasjons hastigheten. Har sett en hardisk med 4200 rpm som er like rask til å. skrive og lese som en på 5400 rpm.

     

    Det er min erfaring og mening, så det så.

     

    Enig! :woot:

  7. Da er problemet løyst. Var ein enkel koblingsfeil i bluggane! EG hadde kobla:

    Color Codes

    Pin color pair name

    --- ----- ---- ---------

    1 wh/or 2

    2 or 2

    3 wh/blu 1

    4 blu 1

    5 wh/grn 3

    6 grn 3

    7 wh/brn 4

    8 brn 4

     

    mens det skulle vere slik:

     

    Color Codes for T568B

    Pin color pair name

    --- ----- ---- ---------

    1 wh/or 2 TxData +

    2 or 2 TxData -

    3 wh/grn 3 RecvData+

    4 blu 1

    5 wh/blu 1

    6 grn 3 RecvData-

    7 wh/brn 4

    8 brn 4

     

     

    se også:

    http://yoda.uvi.edu/InfoTech/rj45.htm

  8. Eg har ein Dell Inspiron 8100 Med Pentium III 1,2 Ghz, 1600x1200 "15" skjerm, GeForce 2 Go med 32 MB RAM, 48 GB Hardisk, 512 MB RAM, Combo DVD/CD-R, Eit ekstra batteri, dokkingstasjon +++ Betalte 32000 kr for den. (Kjøpt mens eg var i Kosovo.... Eksport...)

     

    Eg har måtte bytte ein del på den i løpet av dette året på grunn av transport skade under frakt, men DELL har ein utrolig god og flott kundeservice. Det er ein lekker maskin å spille spill på, jobbe med 3D grafikk og programering.

     

     

    Vil anbefale Dell på det sterkeste. Fleire av dei som eg var med i Kosovo gjekk for andre merker enn Dell som Fj. og dei har hatt mye problemer med den og servic. :D

  9. Mega bra!!!

     

    Jeg har nå revet av meg helle parykken for et lignende problem.  

    Oppleget mitt er:

    D-link router -> til naboens 3Com router. Fikk ikke 100meg her. Kun 10... :( Men så testet jeg dette med å flytte kabelen til en annen port og, visp 100 meg!

     

    L8er

     

    Eg er på god veg til å rive av meg det håre eg har fordi eg finne ikkje ut av kva som er gale. eg har prøvd aller varianter og kombinasjoner mellom Switchene og pc. Eg har ikkje fleire ider!

     

    Men bra du har fått det til å virke!

     

    Håper det er ein her som kan løyse dette problemet?????? :grumpy:

  10. Har (hadde?) selv en unex-switch og klarte meg bra med en vanlig TP-kabel når vi brukte uplink.

     

    Dessuten så skal må det være en port ledig for at du skal kunne bruke uplink.

    (ikke spørr meg...fikk hører det fra en eller annen en eller anne gang).

    Det er korekt at du ikkje kan bruke den samme porten som uplink porten går på. Vist du har 5 porter + ein uplink port deler som regel den siste porten (port 5) og uplink porten samme ingang, men det som er forskjeld på dei to er at uplink porten er vridd slik at den lager ein krysset kabel for deg. Vist du har ein kryset kabel så bruker du ikkje uplink porten, men kan bruke dei 5 andre!

     

    Håper at det er noen som har vært borti det problemet eg har her? (se den øverste posten) :cry::cry::cry::cry:

  11. De swithchene som jeg har vært borti igjennom jobben min, krever at man bruker krysset kabel mellom switchene.

    Har også sett noen som takler begge deler, da har du gjerne en microbryter som står vedsiden av uplink-kontakten.

     

    askare

    Takker for svar men så lenge eg bruker uplink ingangen på den eine så krysser han kabelen i kontakten. Men eg skal jo ikkje bruke ein kryset kabel mellom ein PC og ein Switch :wink: og der har eg problemer og.

  12. Hei!

     

    EG har problemer med mit heime nettverk! Har lagt ein TP kabel (CAT.5E PATCH CABLE UTP) på 28 meter mellom 2 rom på utsiden av huset. Den skal gå fra ein Switch (Unex NexSwitch SD160s) til ein annen Switch ( Unex NexSwitch SD050s) Kabelen er ikkje kryssa så eg bruker uplink på den sistnemte switchen! Problemet er at eg ikkje for forbindelse mellom dei to switchane. Det blinker i lys dioden på den uten uplink. Har testa kabelen med LANCabeltester og den er helt topp! Noen som har peiling på korfor den ikkje vil fungere?

     

    Det samme gjelder ein annen på 36 meter som går fra ein Switch (Unex NexSwitch SD160s) til ein PC! samme problemet der.

     

    Har forøvrig brukt to 25 meterskabler tidlegare som har låge inne på dei samme tingene!

     

    Håper det er noen som kan hjelpe ein fortvilt gutt! :cry::cry::cry::cry:

×
×
  • Opprett ny...