Gå til innhold

mytting

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mytting

  1. Har kjøpt bærbar som jeg skal bruke som desktop-erstatter (en Toshiba 5100) på to forskjellige steder. Begge steder har jeg ekstern skjerm, tastatur og mus fra før.

     

    Ble derfor lettere skuffet da jeg oppdaget at den nye maskinen ikke har PS/2-porter for mine gamle mus og tastaturer...bare USB-porter.

     

    Det finnes heller ikke dokkingstasjon til maskinen. Så hva gjør jeg? Kjøper nytt USB-utstyr, og kaster de gamle tastaturene og musene? Kjøper konverter/USB-hub? Noen erfaringer eller tips?

  2. Spørsmål til m-kane...

     

    >>Alternativt kan jeg anbefale T68i og bluetooth kort. Veldig enkelt når det er satt opp. Og du sparer en ledning Har bluetooth og t68 selv, og kan anbefale det. Første oppsett kan være noe klurete, men når den er klargjordt er det barnemat.

     

    Tenkte jeg skulle skaffe meg en slik løsning for å kjøre GPRS. Vet du noe om hva GPRS-bruk gjør med batteritiden på telefonen? Er det å anse som taletid selv om man ikke overfører mye data, slik at batteriet går tomt?

     

    Hvordan er prosedyren for high speed- eller GPRS-oppkopling fra bærbar PC....må du finne frem mobiltelefonen og taste litt for å få igang det hele (Aktivere? Starte bluetooth?), eller kan telefonen ligge i ro i en koffert når du skal på nett?

     

    Formoder at det ikke er mulig å ta imot samtaler når man bruker GPRS? Eller?

  3. Jeg trenger ny mobiltelefon, og lurer på hvilke modeller jeg bør vurdere...

     

    Trenger en telefon som er liten og lett, men med lengst mulig batterilevetid. Og ikke minst: Den skal i stor grad brukes til å kople en bærbar PC mot internett via BlueTooth. Må ha GPRS og HSCSD, og slik oppkopling må fungere smertefritt.

     

    Penger spiller liten rolle, kvaliteten må være bra.

    Har ingen interesse av farver, spill, ringetoner, bilder osv.

     

    Forslag?

  4. Jeg pleier å ta opp TV-programmer på VHS-kassetter, for å se dem ved anledning. Men nå begynner den gamle spilleren å trekke på siste verset.

     

    Disse videokassettene har egentlig aldri vært særlig praktiske, og jeg foretrekker å styre det meste fra PCen....så det begynner å bli fristende å skru sammen en PC-løsning i stedet. Hva med diger harddisk, Tv-ut og TV-inn, lagre alle TV-programmer som filer på disk...?

     

    Er dette en god ide i det hele tatt? Har teknologien kommet langt nok til at løsningen blir bedre enn en gammeldags videospiller? Hvilket utstyr trenger jeg? Hva med billedkvalitet? Hvor mye HD-plass tar egentlig Tv-opptak pr time...la oss si fra NRK? Har kabel-TV.

  5. Det er utrolig hvor mange av trådene her på forumet som handler om viftestøy og støynivå fra bærbare, på den ene eller andre måten. Det forstår jeg godt, for støy er viktig i mange sammenhenger, og jeg leter selv etter en stillegående maskin, noe som ikke er noen lett jobb. :-?

     

    PC-leverandørene offentliggjør aldri støymålinger, ser det ut til. Dette i motsetning til ved salg av prosjektorer - antall db er da en standard del av spesifikasjonen - og trekkes ofte frem som et stort poeng.

     

    Det må da være laget skikkelige tester av støy fra bærbare? Jeg etterlyser litt mer kvantitative data enn bare "jeg synes viften er til å leve med" osv.

     

    Finnes det ordentlige oversikter over dette noe sted på nett? Kanskje en idé for barbara.no?

  6. Jeg er på utkikk etter kraftig bærbar maskin av god kvalitet, og er i den forbindelse særlig opptatt av støynivå (vifte og harddisk). Ønsker observasjoner og tips i den forbindelse. Ja, jeg vet at man bør unngå desktop CPU. Her er hva jeg har funnet ut etter mye lesing og litt testing rundt omkring:

     

    - Billige merker = bråkete? Må nok regne med å legge noen penger på bordet, men det får gå.

     

    - IBM: Jeg har en eldre IBM Thinkpad, og den er svært stille. Er de nye slik også?

     

    - Prøvde en Lifebook idag. Det skal jo være en bra serie, og maskinen var i utgangspunktet stille som en mus, men det var nesten så jeg måtte dukke da viften startet...var jo rene jetflyet. :roll:

     

    -Har hørt fra flere hold at Toshiba 5200 skal være ekstremt stille. Har også sett på en Toshiba Satellite, den var imponerende rolig. Har hørt at de hos Toshiba er generelt flinke med dette. Toshiba harddisker skal også være spesielt stillegående, sammenlignet med de IBM-diskene man finner i de fleste andre maskiner?

     

    Dell 8200: Spennende maskin, men her har jeg hørt forvirrende meldinger: I noen tester heter det at den er stille pga doble vifter med lav hastighet...andre klager over at den bråker. Har sett en teori om at viftene tidvis går på høy hastighet (mye støy) bare når man kjører på batteri, ikke når strømmen er plugget inn? Det er i så fall greit for meg. Noen som kan kaste lys over hvordan det er med støynivå hos Dell?

     

    Andre observasjoner?

  7. >Jeg har tenkt å bruke en telefon med high speed internett via infrarød å komme meg online på. Trenger det på jobben blant annet og jeg har lang vei med T-banen, og da er det greit å kunne komme online.

     

    Er du klar over at du da må holde telefonen i rette posisjon ved siden av maskinen....kontinuerlig? :o IR-forbindelsen er jo en stråle, enhetene må "peke" mot hverandre. Et dårlig konsept i mange sammenhenger, synes jeg....og spesielt ubrukelig på T-banen!

  8. >på dell insp. 8200 er det infrarød innebygd

     

    Det som er så tullete med Dell (8200), er at IR-porten sitter på høyre side. Der skal man jo bruke mus og slikt...

     

    Vel, det er tross alt bedre enn å ha IR-porten på forsiden, slik visse andre maskiner har (hvordan er det mulig å pønske ut noe så dumt?)

  9. Toshiba har nettopp satt ned prisene på sine beste Tecra-modeller, fra rundt 30.000 til rundt 20.000 kroner ekskl. mva. En del av disse ser flotte ut, med Bluetooth, Wi-Fi, 5400 rpm harddisk og det hele... :p (Nei, skjermen og skjermkortet er ikke noe spesielt...)

     

    Jeg tror Tecra er kvalitetsmaskiner med lav vekt beregnet på profesjonell bruk, men jeg finner ingen tester eller omtaler av Tecra. Noen som har erfaring/kunnskaper? Se:

     

    http://www.toshiba-dm.com/cgi-bin/frameset...cts/models.html

  10. >Folk som får seg adsl kan hvis pcen har wlan komme seg trådløst på nett for 12-1300kroner.

     

    Den forstod jeg ikke. Har du først ADSL, trenger du vel ikke noe trådløst...da er det jo bare å plugge inn kabelen. Fancy kanskje å kunne sitte i et annet rom uten å strekke kabel...

     

    Men når jeg kjøper bærbar er det for bruk "overalt", det betyr i bilen, på hytta og i båten....(snart kommer våren, jess...)

  11. Takk, hwgeir for utfyllende svar...

     

    >Jeg har også brukt Cardphone en periode og det er helt klart best [i stedet for telefon med bluetooth]

     

    Hvorfor det, egentlig? Så lenge telefonen er på og maskin+telefon begge har bluetooth, skulle det ikke være bare å kople seg rett opp? Noen forhold å være obs. på? Kan man kanskje ikke motta samtaler samtidig...? :roll:

     

    Takk for tipset om oppdatert driver til Ericsson....det er absolutt en kombinasjon å vurdere. Fungerer det greit med GPRS også?

     

    Er Bluetooth-standarden stadig så umoden at det er trøbbel med nytt utstyr som kommer? (Jeg vurderer en Toshiba 5200 med innebygget Bluetooth, men frykter at den kan ha kompatibilitetsproblemer...) :(

  12. Jeg er på utkikk etter ny bærbar (og for så vidt ny mobiltelefon). Har mest lyst på en Dell i øyeblikket.

     

    Det er viktig at jeg enkelt kommer trådløst på internett med maskinen (over GSM). Tenker derfor å få tak i en telefon med modem og GPRS/HSCD.

     

    Bluetooth burde da være perfekt for å kople maskinen til telefonen. Det er besnærende å kunne slippe å styre med kabler, og de fleste bedre mobiltelefoner leveres vel nå med Bluetooth.

     

    Det er derfor overraskende å se at bærbare maskiner stort sett IKKE leveres med Bluetooth.

     

    Hvorfor leveres ikke flere bærbare med Bluetooth? Jo, jeg vet at man kan sette inn et PCMCIA, men det opptar jo en kortplass, og ikke minst: Er det ikke slik at man må vippe ut en egen antenne? Som lett knekker eller kommer i veien? Eller er antenne unødvendig ved avstander på en meter eller to?

     

    Min erfaring tilsier at IRDA er tidenes dårligste idé...og i tillegg har produsentene en tendens til å plassere IRDA-øyet på maskinene på de utroligste steder. (IRDA på høyre side? Hør her, der skal jeg jo operere musen, de gangene jeg har et bord å arbeide på... Hvis jeg har maskinen på fanget, er det kanskje meningen at en medhjelper skal holde telefonen i rette posisjon?)

     

    En god forbindelse fra bærbar til mobiltelefon, for å komme på nett overalt, burde da være langt mer aktuelt i praksis for de fleste, enn både WLAN, Firewire og mye annet som er "in"?

     

    Mottar gjerne tips og erfaringer vedr dette... Forslag til gode kombinasjoner maskin-telefon? Evt andre løsninger for å komme online?

  13. Jeg har en Thinkpad som begynner å dra på årene (en TP 390, 233 MHz). For en god stund siden sluttet batteriet å fungere.

     

    Dvs jeg vet ikke om det er batteriet eller ladesystemet...Ladelampen lyser bare et par sekunder, så ser det ut som at batteriet er fulladet....men maskinen nekter å gå på batteri overhodet. Dette problemet kom ganske plutselig, husker jeg.

     

    Noen som vet om det er batteriet eller ladingen som er det sannsynlige problemet? Evt hvor man kan få tak i et batteri for en rimelig penge?

×
×
  • Opprett ny...