Gå til innhold

Bruker87

Medlemmer
  • Innlegg

    502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bruker87

  1. Koblet på vannkjøleren for å sjekke RPM i BIOS og kjøleren dundret og gikk, nå er den koblet på CPUen og holder stødig 35 grader :D Et par grader varmere enn før men det er vel takket være været ute som varmer opp rommet og kanskje litt klusset kjølepasta men det er vel ikke en merkbar forskjell i ytelse likevel så jeg skal ikke klage. Litt bekymret for at det kan være kontakt men skjer det igjen så får jeg vel bare sende den tilbake og håpe de på Komplett ikke er helt nazister, jeg gidder hvertfall ikke å demontere/montere den 5 ganger igjen hver gang det skjer, takk for svar Kyrre =)

  2. Hei, jeg kjøpte en komplett PC for en liten stund siden og nå har vannkjøleren streiket, det er en lukket vannkjøler fra Cooler Master (Seidon 120v).

     

    Jeg satt og spillte så begynte hovedkortet å hyle, jeg reboota PCen og gikk inn i BIOS, der så jeg CPU temperaturen lå på rundt 80 grader og steg RASKT.

     

    Jeg prøvde å bytte til en annen kontakt på hovedkortet og da virket den i noen få dager(flaks?), så prøvde jeg å bytte til enda en kontakt med det hjalp ikke, ei hjalp det å sette den tilbake til den orginale kontakten.

     

    Så googlet jeg rundt og så noen andre tips: løse opp skruene litt, avmontere hele kjøleren og montere den på igjen(flere ganger), sjekke at kjølepasta er på, sjekke at vifta går(det gjør den), sjekke at lyset på kjøleren lyser(det gjør den også). Så leste jeg en plass at man kan kjenne temperaturen og vibreringen på vannslangen om den fungerer, er dette sant? Jeg har aldri hatt noe annet enn viftekjølere før og vet ikke om dette stemmer, er det hvertfall så man kjenner det lett eller må man ha "trente hender"? For jeg kjente ingen vibrasjon og bare vanlig romtemperatur på slangene.

     

    Jeg har nå byttet til vifta som følger med CPUen så PCen fungerer, men den bråker noe fælt og ligger på ei 20-25 grader varmere enn med vannkjøleren. Er det noe håp for å fikse kjøleren eller må jeg inn i returhelvette? Håper hvertfall jeg slipper å sende inn hele PCen, men jeg har uansett bare dårlig erfaring med returer av PCdeler, håper Komplett er en annen historie enn de forrige jeg har brukt. Burde jeg hvartfall la være å si at jeg har tukla inni PCen(etter den sluttet å fungere)?

     

    På forhånd takk.

  3. Noen andre som begynner og bli dritt lei folk som rager og skylder på alle andre en seg selv om man taper eller taper en fight ? skjønner ikke hva folk har som problem når de setter seg ned for og spille og kose seg så ender de opp med og bli iriterte,sure og grinete hele tiden. Skulle ønske folk raporterte flere uhøffelige spillere som bare griner og rager :p

     

    Ja det er ganske plagsomt. Jeg bruker alltid å rapportere, selv om jeg vet det ikke hjelper. Har spillt siden lenge før The Tribunal kom ut og jeg merker null forskjell siden det kom ut.

  4. En annen ting jeg kom på, jeg ble fortalt av hvis man kommer på jobb, så egenmelder seg etter man har stemplet seg inn, så får ikke man lønn for den dagen. Altså om jeg kommer på jobb, så etter 1 time så spyr jeg og går hjem, så får jeg bare lønn for den ene timen, ikke de 6,5 timene etter selv om det spiser opp en hel egenmeldingsdag, er dette riktig?

     

    Sjefen bruker å oppmuntre folk til å komme på jobb når de er syke, han sier at du kan komme å sitte i kassen så slipper du å holde på å bøye deg ned og løfte ting, men det er jo ganske risky da om man kommer på jobb så finner man ut at det ikke virker og må hjem igjen, for da får jo man bare lønn for den ene timen istedenfor en hel dag slik man hadde fått om man ikke prøvde i det hele tatt.

  5. Hei, jeg skal ikke nevne bedriften jeg jobber for men det er i butikk.

     

    Sjefen min sier at reglene i bedriften overgår norsk arbeidsmiljølov, dette er noe vi kom over tilfeldig i en samtale og jeg synes det høres bullshit ut (jeg har bare vært syk 3 dager totalt de 5 årene jeg har jobbet der). Er det sant at en bedrift kan for eksempel bestemme at man bare har 3x3 egenmeldinger, altså 9 dager totalt, når det står i arbeidsmiljøen at man har 4x3 egenmeldinger per 12 måneder.

     

    Han sa også at man ikke kan bruke egenmelding tettsittende en fridag, så om du har fri søndag og er syk mandag kan ikke du ta fri før tirsdag og om du for eksempel har fri torsdag pga. du skal jobbe lørdagen, kan du bare egenmelde deg tirsdag fordi mandag og onsdag blir for nær fridager, dette finner jeg ingenting om i arbeidsmiljøloven, er det annerledes for deltidsansatte? (Jeg jobber 100% men står oppført som 50% i kontrakten). Dette var noe han viste meg på et skriv fra bedriften, fordi han har brukt å gi oss penger men nå vil de lenger opp i bedriften at han skal stoppe, selv om det er veldig lite fravær der.

     

     

    Dette høres veldig merklig ut for meg, hvordan kan jeg vite når jeg blir syk? Jeg kan jo ikke akkurat bestemme å bare bli syk fra og med tirsdager, skal man på legen hver eneste gang man har feber osv.? Hva med tannlegetimer, må jeg avbestille hver eneste tannlegetime som havner nær en fridag? Vi får jo timelistene 1-2 uker i forveien og tannlegen gir time minst 1 måned i forveien.

     

    Sjefen vår har alltid vært grei med å gi oss lønnet fravær før, men helt siden han fikk brev fra lengre opp i bedriften har han blitt helt nazi på lønn og det går ikke ann å diskutere med han engang, han sier bare "advokatene deres vet hva de snakker om så vi får bare følge de" og når jeg gikk skole fikk man vite null og niks om hva man hadde rett på og jeg har ikke akkurat råd til å ringe en advokat hver gang noe skjer, det koster jo mer enn en hel arbeidsdag uansett..

     

    Sorry for wall of text men det begynner virklig å bli dårlig stemning på jobb pga. dette, selv om jeg ikke bruker egenmeldinger osv. engang så føles det bare feil ut.

  6. Siden det finnes flere tusen religioner og alle har sitt eget syn på hva nå enn religion de tror på så vil jeg si det er det tilnermet = 0% sjanse for at de samme religionene hadde oppstått.

     

    Jeg tror derimot religionene hadde hatt samme struktur, de hadde bestått av en/flere "personer" med overnaturlige krefter og vi må respektere og frykte de samt leve etter deres moral og syn på verden. Selv om det sikkert ikke hadde kommet en religion til som heter Kristendommen så hadde det nok kommet flere med veldig like syn som Kristendommen har.

     

    Hvordan en religiøs person kan forsvare hvordan de vet at deres religion ut av tusenvis av religioner er den rette vet jeg ikke, siden jeg er ateist, det har alltid forundret meg (selv om jeg egentlig vet svaret, det er pga. det var den religionen de voks opp med.)

  7. Forbrukerkjøpsloven:

     

    "§ 27. Reklamasjon

    Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

    Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.

    Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.

    Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro. Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse."

     

     

    Du har altså rett på minimum 2 år. Dette kan ikke butikken gå under uansett hva, de forholde seg til minimum 2 år. På varer som er ment til å bruke ofte og er ment til å vare lenge er det 5 år som gjelder, her har derimot butikker løsere krav, en butikk kan for eksempel si at en brødrister ikke vanligvis blir brukt hver dag og dermed forholder seg til 2 år, mens en annen butikk ser på det som en vare som skal vare ved hverdagsbruk i 5 år.

     

    Så ja, så lenge det er under 2 år siden er det ingenting de kan si, ingen unnskyldninger med mindre det er klart og tydelig at dette er skade og ikke slitasje eller produksjonsfeil.

  8. Evnen til å lære, løse problem, se logikk, se sammenheng, se konsekvenser osv. er hva som ligger i ordet.

     

    Når det kommer til utdanning/jobb er jo det så som så. Folk flest kunne jo fått ca. hvilken som helst jobb bare de la energien i det, nesten alle kan få 5ere og 6ere på skolen bare de faktisk gidder.

     

    Men det er jo smart å skaffe seg en mer sikker fremtid, men det er jo ikke unormalt for intelligente å ha lettere jobber heller da, det er heller ikke uvanlig for intelligente å gjøre ting som skader dem (som røyking, overdreven alkohol, dårlig kosthold, ingen trening osv.), noen av de smarteste som noen gang har eksistert har jo hatt "bunnjobber". Hvorfor vet jeg ikke, kanskje de liker å ha en jobb der det ikke krever så mye konsentrasjon, så de kan la tankene flyte på andre ting. Når det kommer til valg av jobb tror jeg det er mer preferanse og livsstil som bestemmer valget, ikke intelligens.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...