Gå til innhold

jbratter

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jbratter

  1. Artikkelen burde også tatt hensyn til hva som er exit-strategien til bedriften. Har du en målsetning om å selge IP eller hele bedriften med IP vil det i mange bransjer og segmenter være påkrevet at IP er beskyttet av patent. Kjøper har ofte ressurser til å forsvare patentet, og er det ikke beskyttet risikerer du også at de selv kopierer IP.

    Bransjer, segment, produktets egenart ig exit-strategi bør være avgjørende for valg av beskyttelsesstrategi. Ikke kostnader.

    • Liker 2
  2. Jeg kan ingenting om bergvarmepumper for borettslag. Jeg antar det er en helt annen kvalitet enn de som selges til privatboliger. Håper det. For IVT (Bosch) maskinen jeg kjøpte min bolig er en elendig sak. Det er kun 5 års garanti i Norge, mot 10 i Sverige. Vel, mykstartkomponenten har allerede feilet to ganger etter 7 år. Og selv i mitt milde klima estimerer leverandør nå kun 10 års levetid på kompressor. Koster 45000 å bytte. Snakket med If. Deres erfaring er maks 15 års levetid generelt.

    Hadde jeg visst dette hadde jeg selvsagt aldri investert så mye penger i bergvarme. Pga all elektro kostet det meg over 250 000.

    Bergvarme er bare tull med mitt minimale forbruk. Og jeg kjøper aldri et Bosch produkt igjen.

  3. Jeg hadde Tesla S i 4 år. Hadde "livstid" gratis lading. Men for denne gleden tok Tesla anslagsvis 25.000 i kjøpesummen. Jeg og alle andre kunder av Tesla har vært med på finansieringen av ladenettverket. 

    Tesla har et suverent ladenettverk, men det er altså betalt for av kundene med langt høyere innskudd enn selve prisen per lading. 

    Når de nå skal åpne for noen (utvalgte) andre kunder er det helt naturlig at disse må betale helt andre priser enn de som kjører Tesla. Akkurat som på Ionity. Ionity er rådyrt for alle andre enn de som kjører biler fra eierne av Ionity. Akkurat nå kjører jeg IONIC 5, og betaler kun 1,65 per kWt mot normalpris 8,40.

    Noen i denne tråden mener det er dyrt å betale 300 for ladebrikke fra Elbilforeningen. De glemmer vel at de aller fleste betaler 2-300 per år for å ha et debet bankkort. Denne ladebrikken er helt suveren, og er alt du trenger for å lade overalt. Glem apper og mobil, det er totalt unødvendig. 

    Så er da det store spørsmålet hvordan Tesla skal ta seg betalt når de kommer på banen. Sannsynligvis blir dette kun et tilbud til USA først. Og kun på noen få modeller som kan tilpasse seg Tesla infrastruktur fysisk (jeg håper de ikke åpner for biler som min egen med ladeluke på høyre side) og elektronisk. 

    Et generelt tilbud vil bare skape kaos, og det er ikke Teslas kunder tjent med. 

    Jeg synes Tesla ikke burde åpne ladenettverket i det hele tatt. De lager den beste elbilen, og med ladenettverket i tillegg så har de full kontroll. Akkurat samme tankesett som Apple.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  4. Lynxman skrev (14 timer siden):

    "Elon Musk lanserte sin første Tesla"

    Elon Musk verken grunnla Tesla eller designa biler.

    Elon Musk skal ha all ære for Teslas suksess. De opprinnelige gründerne var allerede ute når Roadster ble lansert. Den var heller ikke designet av selskapet, men av Lotus. Musk var første kunde, så potensialet, men skjønte også at Roadster var laget helt feil med sitt ladesystem. Den første ordentlige Tesla, model S, er designet 100% under Musk sin ledelse.  Les den grundige historien her:

    https://interestingengineering.com/the-short-but-fascinating-history-of-tesla

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  5. Prising av skytjenester er tilnærmet umulig. Jeg er styremedlem i diverse selskap, og har stilt spørsmål om prising i forbindelse med budsjettering. Ingen vet hva det koster. Ikke forhandlerne (nå sist spurte vi Crayon). Ikke leverandørene (sist spurte vi Microsoft). De kommer med kompliserte "kalkulatorer" og spørsmål om hvilke tjenester, hvor ofte og hvor mye. Kunden vet jo ikke dette på forhånd. Alas, ingen vet før regningen kommer. Dette regimet må endres til mer fastpris og risikoforskyvning til leverandørene.

    • Liker 1
  6. Kan noen fortelle hvilke vesentlige nyheter i 9 som det er verd å vente på for en som har Android 8.0 med Samsung Experience 9.0? Slik jeg ser det er Android konstant på etterskudd, og nye versjoner er stort sett Google sin oppsamling av det de enkelte produsentene allerede har laget i sine skins. I følge testen under er det absolutt ingenting i 9 som kommer til å endre min hverdagsbruk av mobilen.

    https://www.techradar.com/news/android-9-pie-vs-android-8-oreo-whats-new-changed-and-worth-nothing

  7. Rart at en så lav bil (lavere enn S) appellerer. Blir vel bedre når Y modellen kommer? Tesla kunne godt fjernet skjørtene på bilene. Selv Y har skjørt. Hva skal du med Le Mans fasongen - på norske veier?

     

    Veiene i USA har da langt verre utfordringer med høyden på bilen enn Norge! Legg merke til neste gang du er i USA hvilke høydeforskjeller det er når du kjører inn til et handelsområde eller opp/ned til en garasje. Vi har bare noen fartsdempere, og de er null problem for S og 3.

  8. Det er snart 200 stykker foran meg på ventelisten som har falt fra siden juni. 100 de siste to ukene. Jeg er på ca. 2.600.

    Når ordrene skal settes fra januar tipper jeg at minst 30% til har forsvunnet.

    Jeg er svært skuffet over bilen selv, men vurderer fremdeles en for videresalg.

    Problemet er at den ble lansert som en kul bil, og ender som en kjedelig elektrisk Q5. Den er trang, konvensjonell, treig og har dårlige muligheter for lading i mange år. Med mindre de slipper til på Tesla sitt ladenettverk. Det er vel det som skal til.

    • Liker 3
  9. Dette er jo bare en svært kort overgangsperiode. Systemet er jo allerede på plass for verdi 351 kr og høyere.

    Blir ikke noen krise når det gjelder for alle pakker.

    Det er bare å vedta at pakker fra Kina som ikke er hentet innen 2 måneder kan konfiskeres til inntekt for Staten for manglende avgifter. De er forhåndsbetalt så hvorfor la leverandørene tjene dobbelt?

  10. Jeg tror vi trygt kan konkludere med at vi som skriver kommentarer på denne artikkelen overhodet ikke representerer det store flertallet av mobilbrukere!

    Kjøpere av en Android-mobil er svært sjeldent opptatt av om de får siste versjon av operativsystemet slik det kommer direkte fra Google.

     

    De er opptatt av funksjonaliteten og brukergrensesnittet i telefonen de kjøper. Som regel har Android-telefonene egne tilpasninger og funksjonalitet på toppen av OS'et. Det er ikke et direkte samsvar mellom OS og funksjonalitet slik det er hos Apple.

    Selv har jeg en S8+ med Android 7.0 og Samsung Experience 8.1.

    Min telefon har et helt annet OS og annen funksjonalitet enn en Pixel telefon med Oreo.

    Men det er jo ikke slik at dette dermed tilsier at Pixel telefonen automatisk har bedre funksjonalitet i hverdagen for meg som bruker!

    Tvert i mot har Sony, Samsung og andre ofte ligget langt i FORKANT av Google med funksjonalitet i sine brukergrensesnitt, og Google følger bare opp med å implementere det beste av det de finner hos sine kunder inn som standard funksjoner i nye versjoner av OS'et.

    • Liker 3
  11. "Selv om denne maskinen er «Made in China» er den ikke til å kimse av."

     

    Seriøst? Bruker dere samme setning når dere beskriver produktene fra Apple?

     

    Journalisten insinuerer at Kina i utgangspunktet er dårlig kvalitet, og det blir bare dumt.

    Ca 80% av verdens elektronikk produseres i Kina. Kvaliteten blir akkurat så bra som oppdragsgiver vil at den skal bli.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...