Gå til innhold

Sam Crow

Medlemmer
  • Innlegg

    433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Sam Crow

  1. Hei godtfolk,

     

    Under en kampanje på Expert i fjor høst kjøpte jeg meg en Microsoft Surface Pro 2 128 GB. For noen uker siden sluttet laderen å fungere og jeg dro ned til Expert for å reklamere. Skal nevnes at jeg dro til en annen Expert enn der jeg kjøpte den, siden det var mer beleilig for meg og det tidligere ikke har hatt noe å si.

     

    Da jeg kom meg til butikken trakk jeg en kølapp og ventet i omtrent 30 min. Dette var fordi han "prioriterte de som skulle kjøpe ting". Da det endelig var min tur ble jeg fortalt at laderen kun har 6 måneders garanti og at det ikke var noe de kunne gjøre. Jeg prøvde å forklare til han at garantien var irrelevant siden jeg likevel hadde reklamasjonsretten. Etter å ha sagt det ble jeg sendt videre til butikksjefen.

     

    Han var heldigvis litt mer fornuftig og visste hva reklamasjonsretten var. Dessverre mente han også at det ikke var noe de kunne gjøre, da Microsoft tydeligvis nekter å ta imot varer fra dem. Han mente også at jeg personlig skulle ta kontakt med Microsoft og fortelle dem at jeg ville reklamere.

     

    Da jeg ikke har inngått noe kundeforhold med Microsoft fortalte jeg dem at det ikke var aktuelt og jeg dro fra butikken.

     

    Noen dager senere dro jeg til en litt større Expert-butikk med egen serviceavdeling i håp om få litt mer hjelp. Han som jobbet der tok i mot både PC og lader og gikk gjennom hele prosedyren for hva som ville skje mens den var på service osv. Jeg dro derfra og var veldig fornøyd med servicen jeg hadde fått og trodde alt var bra.

     

    Allerede dagen etterpå fikk sms om at produktet mitt kunne hentes. Jeg dro til butikken og ante ikke hva jeg hadde i vente. Der også ville de at jeg personlig skulle ta kontakt med Microsoft og klage til dem.

     

    Jeg dro derfra og var utrolig irritert på Expert. Jeg har nå fylt ut klageskjema jeg fant på nettsidene til forbrukerrådet som skal leveres så fort jeg har mulighet.

     

    Spørsmålene jeg har er:

    • Har noen opplevd noe lignende tidligere?
    • Er det vanlig prosedyre at man ikke sender inn Microsoft-produkter selv om man er lovpålagt å gjøre det?
×
×
  • Opprett ny...