Gå til innhold

Flying Squid

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flying Squid

  1. Min erfaring er at g-sync eller freesync er et litt niche-marked som produsentene prøver å markedsføre over til stormarkedet. Har selv freesync-skjerm, men merker ingen forskjell på å ha det på eller av. Spørsmålet her er om du merker screen-tearing. Hvis ikke er jo da dette et behov du ikke har, og å kjøpe g-sync er jo da bortkastet penger. Du kjøper deg selv et behov du ikke viste du trengte.

     

    Anyways,  144hz monitorer er digg, og du blir sikkert fornøyd med den der. Så lenge det ikke er snakk om veldig krevende spill, kommer du lett opp i 144 fps.

  2. Lite informasjon om hva du skal bruke pc'en til. Synes også det er merkelig hvorfor du insisterer på 16 GB ram, da jeg nesten kan garantere at du ikke har bruk for det. Hvorfor må det være Nvidia kort forresten? Er det bare for å følge trenden, eller er den en spesifikk grunn? 

    Greit å vite om du har trengt til å drive med OC da dette har en betydning for valg av HK og kjøling. 

     

    @JVMyhre Hvorfor har du lagt til 7 vifter (9 totalt) og et B kort m/ 6600K prosessor?

     

    Min anbefaling: https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/98045

  3. Hvorfor vente hvis du trenger nytt kort? Er det virkelig vært det å sitte å erge seg i rundt 6 måneder til bare fordi noe nytt er rundt hjørnet? Slik blir det alltid når man skal kjøpe seg noe nytt. 

     

    Spiller du bare CS:GO er det jo overhodet ikke nødvendig heller. Får rundt 300 fps med mitt r9 390 (tilsvarer ca 970 i ytelse), og sier seg jo selv at dette ikke er nødvendig, da jeg maks kan vise 144 fps med skjermen min.

     

    Det du burde gjøre er jo å søke litt etter ytelse til forskjellige kort opp mot CS:GO. 

  4. Tenkte bare å komme med oppdatering:

     

    Bygde den nye pcen min for et par dager siden (gikk forsåvidt feilfritt), og bootet den opp på den "gamle" hardisken. Dette gikk greit, og kom faktisk inn på windows omtrent akkurat som på den gamle maskinen.

    Derfra gikk det dårlig. Tenkte å ta en clean install, men tenkte for ordens skyld å gå tilbake til win7 (noe jeg kunne gjøre fordi jeg oppgraderte til win10 for et par uker tilbake). Dette er det dummeste jeg har gjort! Filene i win(old) var vel ødelagte, og når jeg skulle laste inn win7 kom jeg ikke inn engang. Da jeg kun har en ekstern harddisk og en macbook (som jeg bruker til studiene), stod jeg med problemer. Harddisken var formatert i NTSF (noe mac ikke kan skrive på). Måtte dermed slette alt på harddisken (minus viktige filer jeg kopierte til macen), for å formatere til FAT32 (og legge inn win10 ISO-fil). Det gikk IKKE feilfritt, da jeg av en eller annen grunn gjorde harddisken ulesbar på macen. Kryssa bare fingrene for at pcen min kunne lese det. Ikke så lett nei, var noen problemer med UEFI og noen annet (som jeg ikke har anelse om hva var). Trodde løpet var kjørt der, og at jeg måtte stikke å kjøpe en win10 stikk med ny lisens. Etter mye roting gikk den endelig. Etter en litt rar nedlasting, kom jeg inn i win10 (clean install). 

    Da trodde jeg det hadde gått, og tenkte at lisensen min nå skulle funke. Det gjorde den ikke! Fikk vel egentlig beskjed om at den ikke var gyldig. Anyways, to dager senere får jeg beskjed om at win10 er begrenset pga mangel på lisens. Så jeg går inn å prøver en siste gang.

    Og den ble godkjent, endelig.

     

    For å summere det opp. Etter mye rot, fungerte lisensen min. Og for andre som lurer kan jeg bekrefte at en lisens som for eksempel er kjøpt gjennom en komplett-pc, fungerer hvis en bytter bokstavlig talt alt i pcen.

     

    PS: sikkert mye rot i teksten her, men det er fordi jeg ikke har en god forståelse for dette. Har hobby med hardware, men dessverre ikke software. Så dere får ha meg undskyldt. 

  5. En ting jeg glemte å nevne:

    Den gamle pcen min var orginalt en komplett-pc. Har etter det endret både skjermkort og harddisk (fra HDD til SSD).

    Var dermed usikker på om den windows-"utgaven" komplett bruker til å lage pcene sine er en type som ikke kan brukes etter bytting av HK. Denne pcen var forresten fra tidlig 2010.

    Har i alle fall lest at det tydelig er forskjell på OEM og retail versjoner av windows, og at OEM versjoner ikke kan brukes i nytt HK. Kan hende jeg er på "bærtur" nå, da jeg ikke kan noe om dette. 

  6. Oppgraderte windows 7 til windows 10 for noen uker siden. Problemet er at jeg ikke får endret noe som er på disken da det gamle skjermkortet mitt ikke funker. Kan muligens bruke det nye skjermkortet på den gamle maskinene for å degradere til windows 7, samt slette en del drivere. 

    Anbefales dette?

  7. Litt usikker om dette er riktig sted for spørsmålet mitt, men prøver.

     

    Skal bygge pc for første gang til helga, og har en god forståelse når det gjelder hardware, og hvordan ting skal settes sammen osv.

    Men når det gjelder software og os er jeg litt blank, og trodde frem til i går at jeg kunne kjøre samme windows-lisens på den nye maskinen. Noe jeg nå forstår er ganske dumt å tro.

    Problemet mitt skal bruke en "gammel" ssd jeg har hatt i ca 1 år, på den nye maskinen. Her ligger alt fra mitt gamle os og drivere for skjermkort o.l. som jeg ikke skal bruke, til div. andre filer jeg tenkte jeg skulle ta vare på.

     

    Spørsmålet blir dermed om jeg kommer til å få problemer med maskinen når jeg kjører fra den "gamle" harddisken? Vil maskinen starte opp?

×
×
  • Opprett ny...