Gå til innhold

cdonc

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cdonc

  1. Vil slenge inn en anbefaling på Sony RX100 mk1, til 3500.

    https://prisguiden.no/produkt/sony-cyber-shot-rx100-161453

     

    Stor sensor i lite kamera, lyststerkt, det meste av funksjoner utenom GPS og Wifi. Se test her;

    http://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscrx100

     

    Se denne tråden hvor S120 og RX100 sammenlignes

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1582788

  2. Om du regner med å gå over 100 GB pr. mnd så blir Chess Kontant billigst (OBS gir ikke 4G ennå). Ang anbefalinger på utstyr så kan du lese andre innlegg her på forumet fra meg.

     

    Du får forresten kjøpt et billig og bra modem hos Elkjøp nå. Det er riktignok låst til Netcom, men er veldig enkelt å låse opp på nett (gratis), koster bare kr 149,-

     

    http://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/mobilt-bredband/HUAE3131KNC/netcom-mobilt-bredband-kontantkort

    Hei, Hvor låser jeg det opp? Er det via Netcom eller andre sider?

  3. Hei,

     

    Fruen har en 5 år gammel Acer Timeline 14 tommer som hun ønsker å oppgradere fra. Vi har allerede en kraftig stasjonær maskin, så den vil bli brukt til nettbank,surfing, notater osv. Batteri og vekt proriteres, men ønsker ikke større skjerm enn 14.

     

    Vi har sett på Mac book air 13 (2014) som er på tilbud til 6990 i ny og ne. Hun liker veldig godt utseende på denne og byggekvaliteten er vel også god? Finnes det Windows baserte konkurrenter i samme prisklasse? Dersom de har høyere oppløsning enn Air er det positivt.

  4. Jeg har allerede ett Sony RX100 som er veldig lett å ta med seg, og som jeg kan filme ganske greit med.

     

    Når den tid kommer(barn), blir det nok kjøpt inn dedikert videokamera som kan brukes. Så video teller ikke så mye.

     

    Har ikke prøvd 4:3 format, så kunne vært litt spennede å prøve. Men det blir jo litt dumt dersom jeg ender med å croppe alle bilder, fordi jeg er vant til 3:2.

     

    Mulig jeg har sett meg helt blind på funksjonene som M10 har, men Wifi og live modusene virker veldig greie å ha, og så vidt jeg vet finnes det ikke samme funksjon på andre kameraer?

     

    Føler jeg sjelden bruker mer enn 15-40mm på Canon linsen min, kan jeg med fordel bytte til annen optikk der?

  5. Hei,

     

    Takker for alle svar, har sittet i tenkeboksen de siste dagene, og kommet frem til to utfall.

     

    1. Selge 40D og 15-85, og kjøpe Olympus M10 med 17mm 1.8 +14-42 kit. Deretter kjøpe meg en Olympus 40-150 linse. Det jeg liker med 4/3 er de hyggelige prisene på objektiv, og de smarte funksjonene slik som live bulb, og live composite som gjør det lettere å komme i gang med lysmaling og lang eksponering.

     

    2. Erstatte 40D med en 700D. Vil jeg merke stor forskjell på bildekvaliteten mellom 700D og M10en? Mister flere funksjoner som M10 har, og selv om kamera er mindre enn 40D, er det fortsatt større enn M10.

  6.  

    Har gått litt i tenkeboksen og tenkt på hva jeg liker og ikke liker å gjøre. Jeg liker ikke å fikle for mye med etterbehandling av bilder på datamaskinen, og hadde håpet det var mulig å finne ett kamera som kunne ha gjort deler av det for meg. Ser at Olympus m10 har noen greie funksjoner der. Har dere noen andre forslag? Ser at en annen tråd også endte opp med dette kameraet.

     

    Jeg har selv endt opp med å gå fra 5D MkIII til OM-D EM-10 og må si at det lille kameraet imponerer meg på flere måter. Selv om bildekvaliteten forståelig nok ikke alltid er på høyde med 5D MkIII så ser jeg ikke reduksjon i bildekvalitet til 90% av min fotografering. De må sies å være imponerende når man tar pris og størrelse med i sammenligningen.

     

    Bildekvaliteten mellom OM-D EM-1 , EM-5 og EM-10 er jo i utgangspunktet lik, men EM-1 har jo ikke dette "brikke-filteret" som kan gjøre bilder ørlite skarpere ved "100% innzooming på databildene."

    EM-1 sammen med EM-10 har en nyere og "raskere" bildeprosessor som "kan" (etter min innbilning) gjøre bildene litt bedre (men igjen ved svært kritisk leting).

    EM-10 har også flere fokuspunkt originalt enn EM-5.

    EM-10 har også som eneste av disse OMD kameraene en liten innebygget pop-up blitz som kan være svært nyttig som utfylling i mange situasjoner synes jeg. Med EM-5 må man sett på en liten blitz som følger med, og jeg synes ikke den gjør en bedre jobb ( jeg har også E-PL5 som har en slik blitz som må settes på)

    Eneste som gjorde at jeg stod mellom OM-D EM-5 og EM-10 var at EM-5 hadde værtetting, men da jeg merket hvor mye mer komfortabelt det var å trykke på knappene og vri på hjulene til EM-10 i forhold til EM-5 vurderte jeg nytten av værtettingen. Foringene rundt knapper og hjul gjør betjening litt mer "svampete" synes jeg, sikkert ingen stor deal, men likevel merkbar. Ikke ofte kan jeg huske å ha hatt behov for værtetting tidligere, derfor gjorde knappene, den innebyggete blitzen og den nyere bildeprossesoren sitt til at valget falt på EM-10. Synes faktisk at dette kameraet burde vært foran EM-5 i rekken av OMD kameraer.

    Bildestabiliseringen til EM-5 er 5-akslet mot EM-10 som er 3-akslet, men bildestabiliseringen til EM-10 er svært god og fullt på høyde med den nyeste bildestabiliseringen i objektivene EF 70-300mm f4-5,6 L IS og Tamron SP 24-70mm f2.8 VC. (som jeg hadde til 5D'en.)

    Selv om EM-1 er enda mer betjeningsvillig og har værtetting, så er det større og dyrere. Betjeningen av EM-10 er likevel meget bra, man skulle ikke tro dette størrelsen tatt i betraktning. (og jeg kommer fra 5D MkIII). Når jeg ikke kan hente så mye mer ut av bildene EM-1 leverer i forhold til EM-10 heller så ser jeg ingen grunn for meg å velge det mange ganger dyrere og litt større EM-1 i stedet. For de ekstra pengene har jeg heller kjøpt god optikk. Olympus 17mm f1.8 og 45mm f1,8 er skikkelige perler og tar man prisen i betraktning er dette et kupp. ( jeg sammenligner min gamle L-optikk og tredjeparts dyr optikk til Canon FF)

     

    Det blir nevnt høy ISO kvalitet som et ankerpunkt mot MTF kameraer, men dette er etter min mening blitt en myte. Jeg hadde før et Olympus PEN E-PL3 som hadde en eldre bildebrikke på 12mp og en eldre prosessor. Bildestabiliseringen var heller ikke nær EM-10. Den gang hadde jeg dette sammen men Canon 7D. Canon kameraet hadde bedre ISO egenskaper enn E-PL3 selv om det var greit nok opp til ISO 1600. Brukte ikke å gå høyere enn ISO 800. (jeg var heller ikke svært fornøyd med 7D'en som jeg stoppet på ISO 1600, ofte synes jeg de blå kanalene ikke var bra nok etter dagens standard)

    Men med EM-10 synes jeg det er mindre støy enn på 7D og føler jeg fint kan bruke ISO 3200. Jeg mener ISO 3200 på EM-10 er på høyde med ISO 1600 fra 7D. Siden jeg ikke har begge kamera side om side kan jeg ikke sammenligne, men dette er en følelse jeg har.

     

    Men med utmerkete objektiver som fint kan brukes på blender f1.8 sammen med en utmerket bildestabilisator ser jeg at bilder med høyere ISO enn 1600 svært sjelden blir fotografert.

    På dette grunnlaget ser jeg ikke ISO diskusjonen som et tema for min del.

    Klart det var kjekt å kunne bruke ISO 6400 ukritisk på 5D'en jeg hadde, men det var sjelden behov for dette. Selv om 5D'en var tung og ikke alltid hadde bildestabilisering. (objektivene må ha dette)

     

    Noen hevder de optiske søkerne til FF er uovertruffen, og jeg var en av dem. Å legge øye til søkeren på 5D MkIII og lukke seg inn i komposisjonen uforstyrret var en glede, det skal sies.

    Men når man har oppdaget en elektronisk søker av god kvalitet, så er det faktisk ganske så befriende det også. Her har man jo all informasjon og informasjon man ikke har på de optiske søkerne. Levende histogram er for meg en fordel som veier opp for eventuelle fordeler med de store optiske. De elektroniske er også svært lyse også når det er relativt mørkt, selv om fargegjengivelsen forsvinner da. Men man ser heller ikke mange farger i en optisk når mørket faller på.

     

    Så alt i alt er jeg kjempefornøyd med å ha tatt det skumle steget over i et lite speilløst system. Vurderingene om å gå tilbake til et stort speilrefleks blir sjeldnere og sjeldnere. Å bruke EM-10 er så morsomt at jeg fotograferer mye mer enn før selv om jeg ikke finner motiver :)

     

    Det var meget god oppsummering ja, virker som EM10 blir ett bra valg. Jeg kan supplere med fast objektivene du nevner også. Men hva anbefales av EZ og II R kit linsene? Eller er det andre små zoon linser jeg burde se på?

  7. Har gått litt i tenkeboksen og tenkt på hva jeg liker og ikke liker å gjøre. Jeg liker ikke å fikle for mye med etterbehandling av bilder på datamaskinen, og hadde håpet det var mulig å finne ett kamera som kunne ha gjort deler av det for meg. Ser at Olympus m10 har noen greie funksjoner der. Har dere noen andre forslag? Ser at en annen tråd også endte opp med dette kameraet.

  8. Årsaken er slik som LBe sier, over tid ble kamera mindre og mindre brukt pga vekt og størrelse når en skulle ut på tur, og det er ikke til å stikke under en stol at mye har skjedd siden 40d kom ut. Jeg ønsker meg rett og slett kvaliteten og mulighetene på 40d i ett mindre hus som gjør det lettere å ta kamera med ut på tur igjen.

     

    Synes det som blir diskutert er innenfor tema og det er interessant å høre andre meninger.

  9. Hei,

     

    Har i dag ett Canon 40D med Canon 15-85 IS USM objektiv som fungerer, men blir for tungt og stort til at jeg i det siste orker å ta det med ut på tur/noe som helst.Støyen på bilder tatt med høyere ISO er også ett problem.

     

    For noen mnd siden kjøpte jeg meg ett Sony RX100 kamera, som jeg tok med meg til NY, og under oppholdet kom aldri DSLR seg ut av rommet da jeg var fornøyd med bildene fra RX100'en og hvor lett det var å ha det i lommen hele tiden. Jeg er veldig fornøyd med RX100'en så langt.

     

    Skuffelsen kom heller litt da jeg ville ta litt bilder med manuelle instillinger(ja, FN knappen er god, men ting blir litt knotete, og en god AEB funksjon er fraværende og det mangler remote release for bulb mode.)

     

    Canon kamera har ikke blitt rørt siden RX100 kom i hus, og jeg har tenkt på å bytte det ut med ett mindre, eller selge unna 15-85 linsa og bytte til en fast linse.

     

    Har lest tråd opp og ned i mente om NEX 6, NEX5, Fuji x100s, Fuji x E1, Fuji XM1, og Olympus EM10.

     

    Ser at Fotovideo og Japanphoto kjører bra priser denne uken på Fuji utstyr, men vet ikke helt hva jeg tjener på å selge unna 40D'en med linse for å bytte til Fuji?

     

    Jeg liker at jeg kan ta med meg RX100 over alt. Jeg tar mest bilder av natur/bygninger/byliv og minst av personer.

     

    Slik jeg ser det, har jeg følgende valg:

     

    1.Beholde RX100, selge linse til 40D og kjøpe nytt fast objektiv. Forslag? Ser for meg noe rundt 20-35mm, har prøvd 50mm og det blir for trangt.

     

    2.Beholde RX100, selge 40D med linse, og kjøpe nytt kamera som blir noe i mellom 40D og Rx100.Ser at du får Fuji X M1 med kit+zoom til billig penge, og at Olympus EM10 virker bra.

     

    3.Selge RX100 og 40D og kjøpe noe som kan erstatte begge.

×
×
  • Opprett ny...