Gå til innhold

Burritosen

Medlemmer
  • Innlegg

    172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Burritosen

  1. Hei!

     

    (Vil helst ikke at denne tråden skal handle om jeg trenger et fullformatkamera eller ikke, ser det er en gjenganger i slike tråder)

     

    Jeg skal kjøpe 5DMKII på bruktmarkedet nå i nærmeste fremtid, og har foreløpig to "bud" stående inne.

     

    Det ene kan jeg få for 6100, dette har gått litt over 80.000 eksponeringer.

    Det andre har for 8000,-, dette har gått rett under 40.000 eksponeringer.

     

    Spørsmålet er ganske enkelt og greit hvilket jeg burde velge? Med en antatt "levetid" på 150.000 eksponeringer burde forøvrig 80 000 gå greit, men skal innrømme at jeg heller mer mot det til 8000 kr (dette har også for det meste vært brukt til studiobruk).

     

    Takker for hjelp :)

  2. Takk for svar så langt. Jeg tar alltid bilder i RAW(+JPEG), og vet (selvfølgelig) at bildene må behandles/redigeres. Spørsmålet handler vel mer om hvordan. Jeg bruker hovedsakelig Lightroom når jeg redigerer, og såvidt jeg vet har ikke Lightroom noen filtre? Kan evt. bruke filtrene til Picasa etter jeg har behandlet dem i Lightroom.

    Og som noen sier, bildene hennes er utrolig fine ja. Mye følelser og inntrykk i nesten samtlige av bildene.

     

    Får prøve meg litt fram, får komme meg ut en sen ettermiddag :)

  3. Hei!

     

    Litt vanskelig å forklare helt hva jeg mener med "gyllen tone", men hvis dere sjekker ut denne fotografen vil jeg tro dere forstår hva jeg mener:

    https://secure.flickr.com/photos/75571860@N06

     

    Først trodde jeg man måtte få motivet i skygget og sola bak (eller mot deg), men hun (fotografen) klarer å få bildene veldig gylne uansett.

     

    Jeg bruker forøvrig Canon EOS 700D, har standardobjektivet og et Tamron 70-300mm VR.

     

    Takker for svar! :)

  4. Hei!

     

    Beklager hvis det allerede finnes en tråd om dette.

     

    Jeg lurer litt på om jeg skal melde meg på Japan Photo sitt fotokurs som heter så mye som "Canon digital speilrefleks grunnkurs":

    http://www.japanphoto.no/ev-1939---canon-digital-speilrefleks-grunnkurs-ev-1939-007

     

    Har noen erfaringer med dette? Jeg har nettopp gått til anskaffelse av et Canon EOS 700D og er lagt i fra dreven. Det jeg egentlig lurer på er om jeg vil lære noe som vil hjelpe meg i lang tid fremover, eller om jeg bare burde satse på å ta mye bilder slik at jeg sakte men sikkert lærer meg funksjonene bedre og bedre.

     

    Takker for svar :)

  5.  

    Bestilte iPhone 5s på onsdag, telefonen og simkort med kode kom allerede i dag!

     

    Jeg synes det er en skikkelig fin telefon, det er noe mer designen og kvalitetsfølelsen jeg bare digger. Når det gjelder innhold tror jeg S4 er en litt bedre telefon med flere muligheter.

     

    Telefon er blitt litt som speilrefleks (Nikon vs Canon) og spillkonsoller (PS3/4 vs XBox), du må bare velge deg det systemet du liker best og gå for det :)

    Hmm.. jeg bestilte med ny operatør da.

     

     

    Da kan du nok regne med at det tar noen dager ekstra ;) Have fun!

  6. Bestilte iPhone 5s på onsdag, telefonen og simkort med kode kom allerede i dag!

     

    Jeg synes det er en skikkelig fin telefon, det er noe mer designen og kvalitetsfølelsen jeg bare digger. Når det gjelder innhold tror jeg S4 er en litt bedre telefon med flere muligheter.

     

    Telefon er blitt litt som speilrefleks (Nikon vs Canon) og spillkonsoller (PS3/4 vs XBox), du må bare velge deg det systemet du liker best og gå for det :)

    • Liker 1
  7. Vanskelig å vite hvor man skal begynne! For min del løsnet alt når jeg forstod hva parlamentarisme faktisk er :)

     

    Parlamentarisme = regjeringen må utgå fra et flertall på Stortinget. Utøvende makt er da regjeringen, mens lovgivende makt er altså Stortinget. For at en regjeringen skal kunne utøve sin politikk må de altså ha støtte/flertall på Stortinget, men i Norge har vi såkalt negativ parlamentarisme som blant annet gjør at vi kan ha mindretallsregjeringer.

    • Liker 1
  8. Vurderer å finne brukt også, men ser først og fremst etter nytt. Føler det er litt "tryggere". Men igjen, jeg vet jo innerst inne at det finnes mye pålitelig på bruktmarkedet også.

     

    Nå er i hvert fall kameraet kjøpt! Stod mellom Nikon D5200 og Canon EOS 700D, men landet til slutt på 700D da jeg liker systemet og grepet bedre! :thumbup:

     

    Ligger foreløpig an til å kjøpe Tamrons 70-300IS, men det får bli nærmere avreise.

  9. Moyes har spilt for mye FIFA 14, der innlegg/headinger og høye baller over forsvaret er OP(overpowered)

    Haha!

     

    CL kan vi se langt etter, utrolig synd. Håper bare spillerne blir selv om sesongen ikke går som vi håpet!

  10. Det er en del motsigende hendelser her. Merkelig å drepe sjåføren sin som de er så avhengige av, men hvem pokker tar et slikt bilde som de gjorde rett etter en person er skudd 1 meter fra dem? Ja, adrenalin kan diskuteres, men det har jeg litt vansker for å tro.

     

    Ellers er jo resten av rettssaken et sirkus uten like, vi er jo vitne til korrupsjon på sitt verste her. Jeg er åpen for soning i Norge, uten at jeg helt vet hvordan det vil fungere i praksis. Vil han da sitte resten av livet i fengsel, i Norge? Det klarer jeg heller ikke helt å se for meg!

  11. Takk for gode svar, nok en gang!

     

    2 kameraer var lurt, det skal jeg gjøre. Har ikke et digital/kompaktkamera, men Olympusen bør duge der :) Tenkte også å ha med GoProen!

     

    Kommer til å ta med en liten pc + en ekstern harddisk. Er mulighet for lading på et par av stedene jeg skal bo på, men vi skal bo i telt i 2 dager og da spørs det om jeg ikke må ha med meg et ekstra batteri!

     

    Jeg tar bilder i JPG, er ikke så dreven på RAW (enda). :)

     

     

    Og ta med to kameraer er fornuftig, men jeg ville nok tatt med et lite entusiastkompaktkamera som gå i lommen i tillegg til et systemkamera, det for at da kan du ta med deg kamera om kvelden på restauranter og annet aktiviteter som du ikke vil ta med deg tungt og stort utstyr som krever en bag eller lignende.

     

    Når det gjelder telezoom til Canon skal jeg prøve og lage en liste til deg, fra billigste til den beste opp mot kostnadene.

     

    Og takk for en god liste, det var snilt!

    Merker fortsatt at Tamron 70-300 IS fortsatt frister!

     

    Er det noe annet dere mener jeg burde ha med på safarien (av kamerautstyr altså)? Den blåsebelgen så ikke dum ut å ha med!

     

    Supert med god hjelp folkens :new_woot:

  12. Takk for gode svar, alle sammen!
    Kan noen forklare meg hva forskjellen på zoom og tele er? Ser ut til at jeg putter dem i samme bås.

    My zoom? Hva med Hva tenker du om forslagene? Hva er åpenbart uaktuelt og hva frister? Hvor mye ser du for deg å legge i en kameraoppgraderingen?

     

    Tamron sine så virkelig fine ut, sjekket litt bilder og videoer på youtube.
    Hva som er helt uaktuelt er vanskelig å svare på, jeg har inntrykk av at det meste tar gode bilder.

     

    Vel, jeg må jo først få kjøpt 700D (tenkte å gjøre det denne måneden), og deretter skaffe et fint objektiv til maks 4000. Jeg reiser ikke før i juni, og reisen betales i god tid før det så det er muligheter for å spare opp litt dersom jeg ha et dyrere et, men jeg ser jo helst at dette ikke skjer :)

  13. Hei!

     

    Jeg skal kjøpe meg et Canon EOS 700D, synes det ser ut som en fin oppgradering fra hybridkameraet Olympus PEN E-PL2 som jeg har nå.

     

    Uansett! Jeg reiser til Afrika og tenker det kan være lurt med et objektiv med god zoom. Reiser koster nok i seg selv for en fattig student, så dersom jeg skal kjøpe et objektiv kan det ikke koste særlig mer enn 4000.

     

    Dere som kan dette mye bedre enn meg, har dere noen gode anbefalinger? :)

     

     

  14. Hei!

     

    Jeg går nå første året på lektorprogrammet til UiO.

    Går da kultur- og samfunnsfag med samfunnsfag som hovedfag og norsk (nordisk) som støttefag.

     

    Jeg har lenge tenkt på dette rundt masteren som er lagt opp i studieløpet mitt. Ved endt studie vil jeg har en master i samfunnsdidaktikk, altså en master i samfunnsfag som er rettet inn mot skolen. Jeg ser nå at en didaktisk master er lite fristende, og har begynt å tenke på å endre utdanningsløpet mitt til engelsk-nordisk. Da vil jeg få en master i engelsk, kontra master i samfunnsdidaktikk.

     

    Jeg ser for meg at en master i engelsk gir flere muligheter dersom jeg skulle ha et ønske om å gå ut av skolesystemet. Jeg får også utdypet meg bedre i engelskfaget, kontra samfunnsfag som kun er en gryte med innføringsemner.

     

    Til syvende og sist er det meg selv som tar valget, men jeg vil gjerne høre hva andre tenker. Jeg liker samfunnsfag godt, og engelsk minst like godt. Hvis dere hadde to fag dere likte godt, men den ene kun hadde mulighet for didaktisk master - hva ville dere valgt?

     

    Takker for svar :)

  15. Jeg er på randen til å kjøpe Nikon D5200 (18-105VR), men D5300 lanseres nå den 16. november.

     

    Antageligvis vil D5200 falle noe i pris, men hvor lenge må jeg evt. vente på dette? Skjønner det er vanskelig å svare på, men hvis noen har nogen lunde peiling på hvor mye kameraer pleier å falle etter nylanseringer hadde det vært supert med tilbakemeldinger.

  16. Har søkt grunnskolelærer 1-7 på HiOA. Litt usikker på dette, men virker som om alle kvalifiserte har blitt tilbudt studieplass de siste årene, men dette året er det en økning på 21 % i antall søkere, så jeg er litt redd for at snittet mitt ikke holder. Snittet mitt er 43,3 (medregnet tilleggspoeng osv). Livredd for at det ikke holder!

×
×
  • Opprett ny...