Gå til innhold

Kortsluttning

Medlemmer
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kortsluttning

  1. Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk kan argumentere for innvandring, dere bor kanskje på en øde øy der dere ikke ser problemet. 

    En kompis fikk slått inn tenna og begge øya av noen muslimer i stavanger, de satt seg oppå han og fortsatte å slå med metall boksehanske. Ble liggende på sykehuset i flere dager, og fikk beskjed om at dette skjedde stadig på andre uskyldige. 

     

    Bare flaks at det gikk bra med så mange slag mot hodet. Litt av en takknemlighet, etter norge har tatt de imot med åpene armer og gitt dem en ny sjanse i livet. 

    • Liker 2
  2. Kan ikke skjønne at Norge er et resurs fattig land. Da må vi isåfall ha mye potensiale. Vi har vannkaft, skog og mye hav. 

    Hadde det vært opp til meg hadde jeg bygd ut vindkraft også, og eksportert overskuddet. Vindkraft er foreløpig ganske dyrt å bygge ut, men det er viktig for Norge å bygge opp kompetanse inne fornybar energi. 

     

     

    Med sysselsetting mente jeg jobber som bare er papirarbeid, men ikke produserer noe.

    Feks offshore på 2000 tallet vokste det frem et stor mellomledd mellom arbeider og sjef. Mye pga masse unødvendig krav fra staten.

    Dette begrunner de med sikkerhet, men det fører faktisk til det stikk motsatte. 

  3. Jeg ser helt klart fordeler om alle land hadde vært med å bidra. Norge er kanskje litt dum snille? 

     

    Nå har jeg mest oversikt over offshore og skipsfart. 

    Der land med høyere lønninger enn oss, som feks Brasil, Australia har proteksjonisme, så Nordmenn ikke får jobbe der.

    Evt bare en kort tid for å lære bort viktig teknologi.

     

    Mens snart er det bare polakker på norsk sokkel. Skatten går til Norge. Lønning fra Norsk reder blir brukt i Polen. Normann satt på NAV. 

     

    Jens Stoltenberg har lovet å rydde opp i dette flere ganger, men bare prat.

    Høyre tror jeg ikke bryr seg i det hele tatt. De har faktisk åpnet for mere sosial dumping på Norsk sokkel.

  4. Jeg håper bare politikerne har kontroll på det med sosial dumping, før det er for seint. 

    Hadde det vært litt høyere status på fagarbeideren, så tror jeg ikke det hadde vært problemer å få tak i nok nordmenn til jobbene. Gjerne med opplæring/teknisk fagskole/ingeniør i tillegg, så de kunne tatt avgjørelser selv. 

     

    Nå har heldigvis Jens lovet å vurdere norsk lønn på norsk sokkel også. Får håpe det blir noe av denne gangen da. 

    • Liker 1
  5. Takker så mye for svar!

    Nå sammenligner jeg mest med ordentlig lavkostland i østeuropa som kommer hit og tar med lønningene tilbake, og fillipinere på sjøen. (Det jobber foreløpig flere 100000 nordmenn der også som bidrar med skatt til og inntekter til samfunnet)

    Også etter olja tar slutt, for da er det ikke en byttehandel lenger, da går det i minus for oss. 

     

    Norge er jo på verdenstoppen innen kompetanse og teknologi. Foreløpig!

    Arbeidskraft har vi også nok av, bare vi får folk ut av sysselsetting jobber, og setter de i arbeid. 

    Syns også vi har bra med resurser, olje, laks, masse skog, potensiale for vindkraft, gruvedrift på havbunnen osv...

    Og olja får vi nok solgt uanseet? 

     

    At vi er lite folk i Norge må jo være en fordel? Ikke så mange som skal dele de resursene vi har. 

  6. Hvordan hadde det gått for Norge med proteksjonisme? Vi er jo et høykostland, og det er ikke mange internasjonale lønninger en nordmann kan leve av. Det er jo også vanskelig å selge varer ut av Norge. Bortsett fra teknologi, som feks Kina vil kopiere og selge selv etterhvert for en mye billigere penge. 

     

    Jeg syns det virker som om det går mye penger ut av Norge, i forhold til inn. Er det noen som har noen tall på dette? 

    • Liker 2
  7. Jeg skjønner ikke helt hva du mener med "utvikle seg"?

    Se på valget i USA det er nettopp dette jeg mener, folk er villig til å stemme på en gærning. Siden de andre er så dårlig. 

     

    De må utvikle seg. Folket flest er irritert på kriminelle innvandrere og jobber som blir borte. Og alle partiene må ha dette med i programmet sitt, før det kommer sånne til makta. 

    • Liker 1
  8. Hvorfor finnes det ikke et parti som er for å kaste ut kriminelle innvandrere, og samtidig jobber for at nordmenn skal beholde jobbene sine. Sykehus til eldre osv... Det er så mye byråkrati og sløsing av penger. 

     

    Høyre/Frp og arbeiderpartiet har noen positive ting hver, men hvorfor kan de ikke kopiere det bedre fra de andre og utvikle seg litt. 

     

    Eller er eneste løsning å starte opp et nytt parti, et parti for folket. 

    • Liker 2
  9. Alltid senile gamle ledere som må lage bråk, gjør et siste forsøk på å komme inn i historiebøkene før de tar kvelden.

    Bruker den unge generasjonen som sjakkbrikker til å krige, mens lederne som regel slipper unna straff.

     

     

    Sett putin, kim ping pong, hitler eller lederne i japan under 2.verdenskrig til å ta imot første kula, så skal vi se hvor tøffe de er,.

    • Liker 3
  10. Poenget er at vi som nasjon trenger noe annet å leve av enn olje når den en gang tar slutt. Spørsmålet blir helt enkelt hva vi skal leve av? Hvordan skal vi dra i land spenna og hvem vil gjøre det? Hva vil skje i rogalandsregionen hvor olje betyr enormt mye? Hvordan vil denne endrede situasjonen påvirke velferdssystemet? Vil vi ha råd til å ha flere hundre tusen mennesker på trygd?

     

    http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2483535.ece

     

    Bruker 370 milliarder på å lønne 1,3 millioner som ikke jobber

    Norge bruker 35 prosent av hele statsbudsjettet på trygd.

    Vi må jo bare sammenligne oss med vellykka land med tilgang til samme resurrser og kopiere måten de driver på.

     

    Mitt forslag er å bygge ut vann og vindkraft for fullt og selge strøm, lite utgifter til vedlikehold og penger inn i kassa. Atomreaktor i Finnmark.

    Og for guds skyld, sett folk på å avsløre nav svindlere. Sett arbeidsledige ingeniører til å utføre enklere jobber, Norge kryr jo av svensker i kassejobbene. Redusert straff for fanger om de produserer varer Norge kan selge.

  11. Se på Sverige, uten olje og likevel et av verdens beste land å leve i. Hva skjer der når oljen tar slutt? Ingenting!

    Hva skjer her? Jeg overlater spekulasjonen til den enkelte, men jeg ser mørkt på det.

     

    Hadde vi delt oljerikdommen nå hadde vi nesten ikke merket det, men speiderguttpoengene vil være gull verdt i fremtiden.

    Mulig det er Norge som driver Sverige også da, kan jo se hvordan det går med Sverige etter olje vår tar slutt, skader aldri å ha en rik nabo. Men absolut imponerende om de klarer å henge med uten en rik olje nabo.

  12. Hvorfor kan ikke vi si det samme om din sak? Kan ikke de Være manipulert av oljesjeiker som har gullbiler?

    Helt enig! Men poenget er at det er vanskelig å få frem riktig fakta, og politikere og store firmaer som bevist leder menneskene bak lyset burde bli hardt straffet for det!

  13.  

    Det er ca like mange forskere som sier oppvarming er menneskeskapt, som de som har funnet ut at det er magnetisk stråling fra sola med noe forsinkelse.

    Climate_science_opinion2.png

     

    Så hvordan kan du vite at disse tabellene ikke er manipulert, akkurat som al gore sine? Han som tjener 1 million dollar på 1 dag.

  14. Det er ca like mange forskere som sier oppvarming er menneskeskapt, som de som har funnet ut at det er magnetisk stråling fra sola med noe forsinkelse.

     

    Uansett for mye penger i dette gamet, så hvem skal man stole på? Hvorfor kan ikke politikere og forskere straffes ordentlig for å dele feil informasjon om så alvorlige saker? Er jo umulig for oss vanlige folk å finne ut hva vi skal tro på :realmad:

  15.  

     

    Hva er galt med mennesker nå til dags, har ekteskap og trofasthet ingen verdier lenger?

     

    Etter min erfaring så klarer ingen jenter å holde seg så lenge det dukker opp en kjekk nok kar og ingen får vite om det. Har vært sammen med 3 jenter nå som har gjort akkurat det samme. Så jeg bare smiler og sier du er tilgitt, mens jeg bruker hun som en puledokke til jeg har funnet noe nytt.

     

    Samme gjelder jo selvfølgelig for gutter, men jentene har det liksom vært håp for, de som må dra i bremsen.

     

    Anonymous poster hash: 8e7da...7af

     

    Hvorfor i alle dager er det jentenes ansvar å "dra i bremsen"???

     

    Gutta klarer det hvertfall ikke:)

×
×
  • Opprett ny...