Gå til innhold

krangel

Medlemmer
  • Innlegg

    384
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krangel

  1. Hei! Skal kjøpe ny laptop ifm. oppstart av eget firma. Skal primært brukes til epost, office, regnskap osv. I tillegg vil jeg ha mulighet til å koble til to skjermer, helst uten hdmi. Har sett på lenovo think pad E550. https://www.komplett.no/lenovo-thinkpad-e550-156-fhd/837302. Er dette et godt kjøp? Har lite peiling.. Det som veier i mot akkurat nå er at jeg synes prisen er litt stiv, men kan strekke meg dit hvis den er verdt pengene. 

  2. Hei! Driver for tiden å tar opp fag ved sonans og skal ta et årsstudium til neste år. Så, sitter jeg på et dilemma. I 2016 vil jeg i en alder av 21 år kunne komme inn i Tromsø eller Bergen. Det jeg lurer på er om jeg bør ta enda et år slik at jeg kan starte på NTNU. Hvilket inntrykk har dere om viktigheten av studieplass når man skal ut i jobb? Vil det være bedre å være ferdig som 28 åring etter å ha studert på NTNU enn å være ferdig når man er 27 etter å ha studert i Tromsø?

  3. Hei!

    Jeg leker litt med tanken om å studere medisin i 2015/16

     

    Jeg har holdt på å ta opp fag i ca 2år, har ca 50 konkuransepoeng, og har planer om å få 67 poeng eller, slik at jeg kan komme inn på medisin i enten i vår 2016 i oslo, eller høst 2015 Trondheim/bergen

     

    Jeg har fullt med alderspoeng + militærpoeng, og 3 og et halvt realfagspoeng

     

     

     

    Jeg fikk 5 på Kjemi 1 muntlig og 5 på fysikk 1 muntlig, følte jeg hadde veldig god oversikt over pensum og trodde jeg skulle få 6 i begge fagene, men jeg hadde noen små bommerter under muntlig eksamen.

     

     

    Her er karakterene mine ført inn i excel, har rom til at evnt to av 6rne blir femmere,

    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al4dD402JblydGpOdl9BS2pRRndzeXo4RUY4dzJDOVE&usp=sharing

     

     

    Er dette mulig?

     

     

    Har egentlig veldig lite lyst til å dra til et øst-blokk land, men hvis karakterene ikke blir bra nok til våren, tørr jeg ikke å risikere å må ta to år til med å ta opp fag,

     

    Tror dere denne planen fungerer? Hvordan har dere jobbet for å komme inn på studiet?

     

    Og til dere som har drevet å tatt opp fag, hvordan taklet dere det å få lavere karakter en dere hadde budsjetert med på eksamen?

    Det er vel ikke både muntlig og skriftlig karakter i andre fag enn norsk og kanskje noen fremmedspråk på litt høyere nivå? Mener muntlig og skriftligeksamen i for eksempel kjemi 2 blir slått sammen. Noe som jo er greit siden det da blir litt færre karakterer å holde styr på. Mulig jeg tar feil, men er ganske sikker.

  4. Går nå på vg3 og dette liker jeg dårlig. Er det mulig at jeg kan lese på egenhånd og ta privatisteksamen i alle fagene som jeg har på vg3?

    Ta norsk som deltidselev slik at du får standpunkt. Tror det er det verste faget å ta som privatist.

  5. Samfunnsfag er utrolig lett om du er interessert i hva som skjer i verden og hvorfor ting skjer. Det hjelper også å ha en god evne til å se ting fra forskjellige sider, reflektere og gjøre seg opp egne tanker. Les boka, gjør alle oppgavene som går på definisjoner og helt konkrete ting som feks. pros og cons med ekteskap vs samboerskap.

     

    Gå så over kompetansemålene og sjekk at du kan prate litt om hvert av dem. Les nyheter hver dag fremover slik at du er oppdatert hvordan ting er sånn som de er akkurat nå og reflekter over hvorfor ting er slik.

     

    Samfunnsfag er ikke et puggefag, du skal kunne se de store sammenhengene og kunne gjøre deg egne tanker. Hvem som helst kan få 5 ved å bare bruke boka og ved være relativt flink til å se ting fra to sider, 6ern er for de som går utover det og som har fler av de egenskapene i første avsnitt.

     

    Lykke til! Dette går så bra så!

  6. Skal på halloween fest på lørdag og skal kle meg ut som kirurg. Ville da ha en sånn grønn kirurg "uniform", men fikk bare tak i sånn standard hvit drakt som leger og sykepleiere bruker. Tenkte om det var mulig å farge denne med tekstilfarge, er det noen som har erfaringer med farging av tøy?

     

    Vil ha et resultat som er så nært som mulig dette:

    43900-40-000-9T.jpg

     

    Mye mulig tråden burde flyttes, var ikke sikker på hvor den passer best inn.

  7. Jeg har flere venninner, er ikke interessert i noe mer enn vennskap med dem. Kunne jeg pult dem om sjansen kom? Ja. Men er det sånn at jeg tenker på det? Av og til. Er det sånn at jeg er frustrert over at jeg ikke har muligheten til det? Nei. Kan jeg være bare venn med de, uten noen benefits? JA.

    • Liker 3
  8. Muntlig:

    Ikke si et ord på norsk under hele eksaminasjonen. Hils på engelsk, gjør alt på engelsk. Ta initiativ! Du kan føre samtalen i mye større grad enn mange tror, før den inn på noe du er komfortabel med. Forbered deg med å lese en engelsk bok, se en film, følg litt med på engelske nyheter og kanskje sport. Da har du ting å snakke om. Skal gå ganske greit det her, vet ikke hvor god du er å snakke engelsk, men 5 og 6 er langt fra umulig!

×
×
  • Opprett ny...