Gå til innhold

mortalisk

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortalisk

  1. Det som har skjedd er at vanlige folk nå har begynt å bruke nettets kapasitet på samme måte som nerder har i alle år. I praksis har vanlige folk subsidiert høy kapasitet til nerder. Alle har betalt gjennomsnittspris, selv om bruk har vært helt forskjellig. Når nå flertallet har funnet ut at de kan benytte denne kapasiteten, kan det ikke fungere lengre.

     

    Pris må nå begynne å reflektere kapasitetsbruken hos de enkelte aktører før dette kan fikses. Dersom deler av nettet har ledig kapasitet, kan dette prisdifferansieres, og de protokollene (P2P f.eks.) som utnytter dette vil bli preferert av forbrukere. Dersom man også tillater ISP å differansiere til leverandører av store tjenester, vil prisen for f.eks. en dårlig protokoll måtte bakes inn i tjenestens pris, og man får enda høyere press på leverandører av tjenester til å bruke smarte protokoller.

  2. de pengene er rett å slett for å få i gang mere spillutvikling i Norge. og 10 millioner er ett støvkorn for staten.

     

    Hva med å la være å skatte noen for så å gi noen byråkrater makt over hvem som skal lykkes og ikke? Hvis staten ikke tok så mye i skatt, ville det flokket med alle typer selskaper som skapte alt mulig. I stedet er vi i ferd med å lage soviet-style økonomi.
  3. Faen dette provoserer meg så j..... Det skaper en umulig situasjon for meg som har lyst å bli spillutvikler, men ikke ønsker å gjøre det på bekostning av andre. Bør jeg krype til den store staten og håpe de liker mitt prosjekt, og dermed robbe alle andre som ikke fikk støtte, eller skape noe som faktisk kan leve på egne ben, og dermed bli robbet selv? Det beste er kanskje å flytte til et annet land før jeg begynner med noe slikt.

    • Liker 1
  4. For at dette skal kunne fungere, må bilene i utgangspunkte samarbeide og spille etter felles regler som er aksepterte på forhånd. En hver får vurdere hvilke regler han vil akseptere for å kjøre på veien, og forskjellige veioperatører vil nok ha forskjellige regelsett som de vil tiltrekke seg kunder med. Jeg ville helt klart på forhånd akseptert at bilen min potensielt drepte meg, dersom det førte til lavere total sjangs for å bli drept. Det er ingen etiske dilemma slik jeg ser det. Man kan også sette seg i en bil som 100% sikkert alltid dreper en om man så vil, det er opp til en selv.

  5. Jeg elsker bompenger. Bompenger synliggjør nytteverdien av en vei, og man kan da veie dette opp mot kostnaden. Altså, konseptet med å betale for og kun for det man benytter er det jeg liker. Men jeg synes man bør fase ut veiavgift og særavgifter på bil snarest mulig for at dette systemet skal fungere skikkelig. Jeg føler meg straffet for å benytte bil relativt lite, fordi jeg uansett betaler like mye avgifter på vei som de som benytter veien 24/7. Jeg ser ingen av de reelle økonomiske gevinstene som følger av at jeg bor nært min jobb.

  6. Ja, det er viktig å gi politikere og byråkrater makt over hvilke spillutviklere som er verdige...

     

    Er så trist å se flinke utviklere krype til staten og be om å få tilbake litt av pengene staten har tatt, og så atpåtil takke dem etterpå. Som om de ikke har noe tro på seg selv, og trenger å kanibalisere alle de som faktisk har den troen.

  7. Forræderi er å gjøre noe som undergraver intensjonene fra grunnloven å leve videre, det er ikke å gjøre noe som hindrer myndighetene å gjøre som de vil. USA sin grunnlov tillater til og med væpnet opprør mot myndighetene i situasjoner der det er nødvendig for å videreføre grunnlovens intensjoner om frihet fra tvang, likhet for loven, og rett til å søke sin egen lykke uten å holdes gissel til andre.

    Det er nettopp fordi Snowden har sverget troskap til disse verdiene han gjorde som han gjorde. Det at de fleste (inkuldert CIA-sjefer), som også har sverget troskap til disse verdiene, ikke bryr seg, gir ikke de rett når de roper forrærderi. De bør holde godt kjeft, ellers er det de som plutselig henger der og dingler.

    • Liker 6
  8. Men å påstå at alle utviklerene som har laget spill som passer den beskrivelsen har stjelt fra iD er å ta ting alt for langt mener jeg.

     

    Jeg synes ikke det er å ta ting for langt, men heller å ta ting i feil retning og blande konsepter. Stjeling er å leve av andres produktive evner, mot deres vilje. En idé er ikke nok til å ha skapt noe av verdi som er mulig å leve av. Man må faktisk lage en konkret implementasjon av en idé før noen kan benytte det til noe, og det er denne implementasjonen som krever en investering å få produsert, og som dermed kan stjeles.

  9. Jada, når det er noen andre som tvinges til å gi deg noe så er det bra, men når alle de andre direktivene blir gjennomført er det dumt..

     

    Dette kommer til å føre til høyere mobilpriser i hjemlandet over tid. Det kommer sikkert også til å føre til at man får dårligere service i utlandet over tid. Det ville i hvertfall være det man burde forvente skulle skje. Når ikke operatørene kan ta seg betalt for å sørge for at de tjener penger på å sørge for kompabilitet og at tjenester virker, mister de selvfølgelig iveren etter å bygge slike ting og holde ved like sine løsninger på en god måte. Da skal vi vel tvinge dem til å holde ved like systemene sine også.

     

    Dette er kommunismetankegang. Alle tenker bare ett steg, og på hvor mye man ta fra andre med tvang. Dngen tenker på at noen faktisk skal gidde å tilby disse tingene også. At du i det hele tatt har muligheten til å ringe med din egen telefon i hele verden, surfe, sende sms er en ufattelig teknologisk framgang. Men folk er så f* utålmodige på å få slike tjenester levert på sølvfat av disse "onde" selskapene at de vil bruke tvang mot dem for å tyne litt mer ut av dem. De bare forventer å bli tildelt ting og tjenester fra folk. Folk er ikke smarte nok til å skjønne at de samtidig smekker bena vekk under nyvinninger som ingen en gang har begynt å tenke på enda, og kanskje til og med under de som allerede har blitt til.

  10. Jeg er enig, borsett fra at forbrukerombudet bør gjøre noe som helst. Hvis noen føler seg lurt får de heller gå til sak for svindel og/eller ta lærdom og tenke seg om bedre neste gang.

    Jeg klarer fint å velge det abonnementet som er best for meg. Dersom forbrukerombudet skal bruke ressurser på dette, må jeg betale. Det skader de smarte forbrukerne, samtidig som det indirekte sier at folk ikke har noe ansvar selv.

  11. Åndsverkloven er der for å beskytte mot uautorisert distribuering av produkter som ikke ville eksistere uten at noen har lagt ned masse arbed i og dermed fortjener å ha kontrollen over. Den er der ikke for å beskytte noen fra å bli inspirert av konsepter og idéer. Disse folka har lagt ned mye arbeid i å skape noe som ikke ville eksistert uten dem. Navnet er der nok fordi de liker den originale idéen bak Game Dev Story, men mente at mange elementer kunne være annerledes for å gjøre det mer interessant. Om navnet burde være annerledes er helt og holdent en sak mellom de to utviklerne. Å si at det er å stjele å implementere en faktisk annerledes versjon av et liknende konsept er, vel, lite gjennomtenkt. Det er sikkert en milliard mennesker som har kommet på ideen "spill som simulerer en spillbusiness". Det krever ingenting å komme på en slik idé og det er ikke noens intensjon å beskytte idéer heller. Meningen er å beskytte produkter som ikke kunne eksistert uten opphavsmannens harde innsats.

    • Liker 2
  12. Android er Linux btw. En av de største spillplatformene i dag.

     

    Dersom folk snakker om desktoper som kjører Linux, så er det som regel et GNU-system de snakker om i praksis. GNU er laget for nerder som du sier (uansett hvor mye de nerdete skaperne insisterer på at det er for alle), men ikke for å gjøre ting uintuitivt, men for å gjøre det mest mulig effektivt og uten ting som kommer i veien etter at man først har lært seg det.

     

    Ellers så er jeg helt med på at GNU (eller andre UNIX-lignende systemer) aldri har vært noe for hvermannsens hjemme-PC. Men ting er kanskje i ferd med å endres etter hvert med Ubuntu og lignende dersom de klarer å stabilisere plattformen og sørger for at spill fortsetter å virke på plattformen mange år etter de var laget. Men de kommer mest sannsynlig til å fucke det opp. Jeg synes det er kjipt, for jeg har lyst å spille, men jeg gidder ikke å dual-boote, og jeg kommer ikke til å switche til Windows. Men sånn er livet, man kan ikke få alt man har lyst på.

    • Liker 2
  13. Patenter er ikke _ment_ å beskytte idé-er. Det er en god ide å dele nettet fra en mobil, men det er noe alle kunne kommet på. Patenter er ment til å beskytte faktisk arbeid som resulterer i en konkret opfinnelse som ikke kunne eksistert uten alt det investerte arbeidet. I tillegg skal den konkrete implementasjonen være av en slik kompleksitet at det ikke er åpenbart hvordan den virker.

     

    Her har noen tullinger hos Nokia (mange smarte der også, for all del) kommet på en god idé (som mest sannsynlig en skare av nerder i hele verden hadde kommet på allerede). I stedet for å gjore noe reellt arbeid bestemte de seg for å prøve å utnytte et ganske dårlig definert system med patenter til å cashe inn på teknologi som alle teknologiinteresserte på den tiden måtte skjønne at ville bli laget når det var mulig å gjennomføre. Det nokia gjør her er det motsatte av hva patenter er ment til. De prøver nemlig å tjene penger på arbeid som andre har gjort, siden arbeidet med dette ikke ligger i å ligge på sofaen å drømme opp en idé, noe alle kan gjøre, men i å faktisk implementere den i virkeligheten slik at det funker. Patenter er ment i hindre folk fra å leve på andres bekostning.

     

    Men jeg skjønner godt at patenter blir misforstått og misbrukt så hardt når samfunnet i dag nermest er basert på å være flinkest til å leve på andres bekostning.

×
×
  • Opprett ny...