Gå til innhold

Holycrap

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Holycrap

  1. Dette er nok heller et resultat av teknisk utvikling enn et bevisst forsøk på å innskrenke våre muligheter til å reparere ting.

     

    I dette tilfellet er det nok garantert for å innskrenke mulighetene for å reparere ting selv. Uansett hvor kompliserte komponenter blir, så finnes det noen som har kompetansen til å fikse det. I tilfelle batterier, så er de alltid batterier, det er ikke noe magi i å bytte dem.

    I dette tilfellet så har Apple gjort det så tafatt at man kan kjøpe to nye iPhones og bytte batteriene fra den ene til den andre, altså to nye batterier fra to nye iPhones. Resultatet av det blir at begge viser at det er noe galt med batteriet, som betyr at apple bare har installert en software switch som slås på hver gang du bytter bytter batteri, uansett. Ironien i dette er at dette faktisk inviterer folk som er uærlige til å lære seg å omgå denne endringen, noe jeg tror ikke er vanskeligere enn å spoofe en mac addresse. Så resultatet kan derfor ende opp med at flere blir lurt og at ærlige tredjepartsreperatører mister sine kunder.

    Det er absolutt ingen logikk i denne endringen, og det er klart bare et nytt skritt i Apple sin strategi om å fjerne alle muligheter til å fikse produktene deres. De er kjent for dette.

     

    De har for eksempel gjort det umulig å gjøre backup av harddisker hvis hoveddkortet er ødelagt i macbooks, satt sw sperre på nye skjermer i macbooks, og lyger nesten alltid til kundene sine om at ting ikke kan fikses.

     

     

    Hvis du ikke har allerede, så anbefaler jeg deg å sjekke ut kanalen til Luis Rossman, han er en Apple reparatør som jobber uten autorisering, men som har en veldig stor kundebase og følgere pga sitt gode arbeid. Han snakker mye om disse tingene

    • Liker 1
  2. Jeg blir så oppgitt hver gang dette skjer, det var jo Gigacon forrige gang som sikkert ikke har betalt ut enda(ikke vet jeg, kan hende de har gjort opp for seg også for alt jeg vet) og nå dette..

     

    Minner meg om et par dota games jeg har hatt hvor folk peker fingre på alle andre, fordi "det er ikke jeg som har gjort feil, det er han/hun/de"..

     

    Så vidt jeg vet, så er premier utbetalt etter giga.

  3. Så tidligere i tråden at TN paneler med lav MS, typ 2ms mister bildekvalitet i forhold til 5ms. Det kan være at jeg en blind, men jeg har en BenQ 2420 120Hz 2ms skjerm, den har betydelig bedre fargegjengiving enn mange andre skjermer jeg har sett. Kan bare være meg da. Noen som vet noe videre om dette?

  4. En ting jeg stusset på var at det ikke var forbud mot å ta med seg høyttalere.Er ikke det en fast regel på lan?
    Det er Dataparty, ikke LAN
    LAN = Local Area Network

     

    YOU DON'T SAY!?

     

     

    det er snakk om hva man legger i betydningen av ordet, når vi snakker om lan snakker vi om folk som samles med datamaskiner.

     

    Dataparty. Det ligger vel i ordet? Det er party med data.

     

     

    Ikke tenk for hardt på det

     

     

     

     

    • Liker 1
  5. @ramguy

     

    smell butthurt?

     

    Man må jo sammenligne direkte konkurrenter må man ikke? det er større forskjell i konkurranse sammenheng mellom juice og brus, enn ios og android. Og hvorfor skal folk ikke så tvil om beslutningene folk tar når de kjøper mac/iphone. Det er jo ikke ukjent fakta att apple både driver ettpartistat markedsføring. Ikke alle liker det, og for meg spesielt virker detikke som om det er noen rasjonelle grunner for å skaffe seg noen apple oprodukter.

    • Liker 1
  6. @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

     

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

    Du overdriver og du overdramatiserer. Og du har ikke forstått ett kvekk av det som har blitt skrevet her inne, som representerer den motsatte siden, altså vi som ikke er så ekstreme i våre meninger.

     

    Du derimot er like ekstrem som det en ekstrem muslim er, og det er like skummelt. Ditt syn passer like dårlig med virkeligheten angår, i like stor grad som sjeve. Som ekstremister er dere imune mot kritikk av deres tro. (troen på muslimsk overtagelse etc.) Og kan med letthet settes i samme bås som muslimske ekstremister....

     

     

    Kan vel ikke kalle det ekstremt å være i mot en religion. Jeg støtter ikke akkurat kristendommen noe mer, dog jeg har mer respekt for kristne i moderne tid.

     

    Problemet er at du ikke vil forstå det at å være en muslim faktisk betyr å følge Koranen til punkt og prikke, følge søylene og høre på imamene, det er ikke noe avvik. Jeg har Koranen selv og den sier klart og tydelig at du skal underkaste deg gud, og følge Muhammeds lære, og du må heller ikke tolke Koranen, det er det flere kapitler om at du ikke skal tolke den. Og som du vet er religionen totalitær. Det betyr at du (hvis du skal være muslim) må følge Koranen uten å tolke den, og la den være alt som betyr noe i livet ditt.

     

    Tror du virkelig jeg kom inn på forumet her og tenkte opp noe spikk uten noe grunn?

     

    Det jeg sier deg er det som står i Koranen. Det som er så spesielt er at du ikke kan tolke det, du kan ikke tolke det til noen moderate og noen ekstreme. Enten følger du Koranen og er muslim, eller så er du det ikke

     

    du har jo pokker ikke peiling på hva du snakker om gutt, kom deg ut av gutterommet å flytt et år til et muslimsk land å se hvordan det er i stedet for å vere så inni hælvete trangsynt! du generaliserer her alle muslimer... å hvorfor dette maset med ekstreme muslimer? er det ike nok å kalle dem ekstremister for de er i virkligheten ikke no gode muslimer!

     

    KKK er en kristen gjeng som til tider har brent folk på kors og det ryktes også at de liker å danse rundt i vite kjoler.....

     

    er du en sånn kkk person eller? siden du er vestlig mener jeg!?

    jeg kan jo anta det for i noen deler av verden viser media et litt annet malt bilde av hvordan vestlige er.. å tro meg det er mange rasister! ja i muslimske land også er dem!

     

    men hvorfor skal du for pokker generalisere? det ere DET som gjør deg til en forbanna rasist! å desverre så vil ikke tunnelsynet du har fått matet deg med oppigjennom sluppe tak.

     

    å igjen vil jeg spørre! Tror du virkelig at bestemoren min eller en annen muslim som er OPPADGÅENDE (les: ikke eksremist lik ABB ;) ) vil ta over norge? alt funker jo her, jeg skjønner faen ikke hva folk klager over... i andre land får man faen ikke sykehjelp, det koster nemmelig flesk! se på tyrkia samme priser på ting som i norge forutenom elektronikk da det er dyrere blitt nå! mens løningene er lave som fy.. ganske mange tjener 15 lira om dagen! regn det om til norske kroner å se hva svaret er! da kan du tenke deg at et land som det har det sånn! for om du er der på ferie så er jo alt tilrettelagt for deg!

     

    så tror du virkelig vi vil ta over her? når alt er så greit!

    er en forbanna myte om at vi ikke liker dere å ikke liker landet, er en grun til at vi er her vettu :) kansje vi ikke liker akkurat deg men det burde du kansje forstå også!

     

     

    Snakk on generalisering, jeg har ikke sakt noenting om å ta over europa, jeg har ikke vist støtte til noen religion, sekt gruppe eller person. Du generaliserer meg med andre (les : breivik fans). Er det veldig riktig? Nei

     

     

     

    Og for å lyse opp litt for deg, det jeg sier er basert på guds or (Muhammed - peace be upon him, som det står) og egentlig alt det koranen sier. Og med hånden på brystet kan jeg si at jeg ikke lyver, jeg har lest dette i koranen som ligger rett her vedsiden av meg.

     

     

    nei men der kan man se at du liker like lite som oss andre å bli generalisert! selv om jeg tydlig skriver

    "er du en sånn kkk person eller? siden du er vestlig mener jeg!?

    jeg kan jo anta det for i noen deler av verden viser media et litt annet malt bilde av hvordan vestlige er.. å tro meg det er mange rasister! ja i muslimske land også er dem!".

     

    jeg vet alle ikke er sånn..

     

    MEN JEG ER DRITT LEI AV GENERALISERINGA! og ja i alle relgiøse bøker er det dritt! men man kan da tro hva man vil uten å vere terrorist hæ?

     

    du veit siden minuttet bomba smalt har det vert muslimhets som faen! til og med etter at deet kommer frem at det er vestkantgutten anders så er det fremdeles "vår" skyld...

     

    å når generaliseringer komme haglende så er det no galt.. jeg kan sitere deg fra biblen om at og om at, med masse faenskap.. men trenger ikke for jeg tror jeg traff nerva di og at du skjønner nå hvordan vi har det når dere generaliserer..

     

    er forøvrig morsomt at 2 stk nå har kommentert mine inlegg som generalisering selv om jeg utdyper at jeg kunne trodd eller kan anta.. jeg sier aldrig konkret som dere men fremdeles så tok dere det inpå å forsvarte! det er nice! håper dere skjønner greia nå!

     

    ha en fin dag!

     

    og når du har roet deg ned kan vi fortsette.

     

     

    du putter ord i munnen min. Fordi som jeg tidligere har sakt, har jeg ingenting i mot muslimer, men masse i mot islam. Grunnen er det at religionen er totalitær. Den krever at alle som vil følge den må ha den som en livsstil, at du skal følge den og ikke stille spørsmål om den. Det betyr at du i prinsippet ikke kan velge i mellom å være ortodoks eller moderat. Derfor mener jeg at du tror at jeg generaliserer, poenget er at min oppfatning er at for å være muslim må alle være like. Bare fordi at en muslim er terrorist betyr ikke det at alle er det.

     

    Men du har tydligvis bestemt deg for at det er det jeg og andre mener. Det blir som når folk skriker rasist til politiet fordi at de arresterer en person med mørk hud. Det er minoriteten som har lyst til å bli fornærmet.

     

     

    Så hvis du har lyst til å ha en saklig diskusjon, må du slutte med sinne og grining. Fordi det virker mer for meg som at du har lyst til å tolke ordene mine som en dolk i hjerte enn noe annet

    • Liker 1
  7.  

     

    Det jeg vil svare på nå er dette "tolke" som du så fint lovpriser.

    Du snakker som om du enda ikke forstår hva 'tolkning' er for noe. Du forsøker å latterliggjøre det fordi du ikke aner hva det vil si å tolke noe. Når man for eksempel finner bevis for noe innen vitenskapen, så må forskerne 'tolke' dette bevismaterialet.

     

    Her er en definisjon av det å tolke:

    "ha en viss oppfatning av, forstå"

     

    Hva i all verden har dette med å 'lovprise'?

     

    “And follow the best of that which is sent down to you from your Lord (i.e. this Quran, do what it orders you to do and keep away from what it forbids), before the torment comes on you suddenly while you perceive not!” Lest a person should say: “Alas, my grief that I was undutiful to God (i.e. I have not done what God has ordered me to do), and I was indeed among those who mocked.” (Quran 39:55-56)

    When a person is contemplating accepting Islam, many of the barriers that he or she perceives are nothing more than illusions and tricks from Satan. It is clear that once a person has been chosen by God, Satan will do his upmost to lead that person astray and bombard them with small whispers and doubts. The religion of Islam is a gift, and just like any other gift it must be accepted, and opened before the true worth of its contents can be revealed. Islam is a way of life that makes eternal bliss in the hereafter an achievable dream. There is no god but God, the One the Only, the First and the Last. Knowing Him is the key to success and accepting Islam is the first step on a journey to the Hereafter.

    sist men ikke minst

     

    "He who says (something) concerning theu Qr'ân without knowledge, he has taken his seat of fire"'

     

    Poenget er at koranen tolker seg selv, og ingen uten hellig kunnskap skal tolke koranen,altså folk som oss to.

    Koranen tolker ikke seg selv. Her viser du nok en missforståelse av hva det vil si å tolke noe, eller hva tolkning faktisk er...

     

    Det du sier er bare feil, og atter feil, og følgefeil på feilene du snakker om. Hvem som helst kan tolke Koranen, og de gjør det etter sin egen forståelse. Hvis man skal avstå fra å forstå denne boken, slik som du påstår, så vel, da er vel problemet løst. For om du skal drepe alle ikketroende, er det da ikke å tolke det som står der i en retning? Hva om du tar feil, og at det er en annen setning i Koranen som sier stikk motsatt?

     

    Poenget mitt er uansett følgende: Ingen muslimer er helt like, og vil aldri tenke helt likt, og vil ikke gjøre dette selv om du har laget deg opp en mening om hvordan disse menneskene skal tolke Koranen.

     

    Det er ikke slik det fungerer for kristne, og det er ikke slik det fungerer for jøder... Majoriteten er ikke ekstreme, uansett hva du måtte lime inn her av diverse ymse.

     

    Du ba om om sitering, det siste som er skrevet i Bold er Muhammeds egne ord, du kan ikke motsi det.

    Det er flere måter å forstå:

    "He who says (something) concerning theu Qr'ân without knowledge, he has taken his seat of fire"'

    Oversatt:

    "Han som sier (noe) når det gjelder Koranen, uten kunnskap, han har tatt hans sete av ild"

     

    Da fant jeg denne kommentaren fra en muslimsk side:

    However this hadith has been explained in two ways:

    • That no one should say of the Qur'an what is not from the sahaba or tabi’un.
    • That no one should say of the Qur'an what he knows to be otherwise. [sabuni.tibyan,p.174.]

    The obvious meaning of the hadith is that one should not say something about the Qur'an without having the proper knowledge, the sources of which have already been explained. [The Qur'an explained by the Qur'an, by the Prophet, by the Companions. By the tabi’un. by sound ijtihad.]

     

    Og dette syntes jeg er helt greit. Jeg motsier ikke dette. Da har du ikke forstått hva jeg har sagt.

     

    Men skriften MÅ tolkes, og dette har ikke noe med et tolkeforbud å gjøre. Det betyr bare at den som ikke har inngående kunnskap om skriftene, ikke skal si så alt for mye om boka og innholdet når han tross alt ikke vet. En som har lest mye, og forstår sammenhengen, og som har en god del kunnskap, kan selvsagt uttale seg om Koranen, men også de må tolke Koranen. Det er umulig å ikke tolke den. Det er ingen tekster du ikke kan tolke for å si det slik. Det jeg sier til deg nå, det må du tolke. Det er forståelsen av hva jeg sier, når du leser det, som er tolkning.

     

    Når det gjelder skriftene, så er de vanskelige for en troende å tolke, fordi skriftene er så fulle av motsigelser og feil, at det blir en vanskelig jobb å få alt til å rime. Derfor er tolkning kanskje en større utfordring for for eksempel kristne, som vil forsvare troen, enn for en ateist som bare finner noe kritisk tenkning på nettet å legger det ut.

     

    Han vil at du skal følge koranen uten å stille spørsmål,

    Nei. Det er din tolkning. Det som står der er følgende:

    Allah's sendebud sa: "Den som sier noe angående Koranen uten kunnskap (Innsikt), han gjør noe galt

     

    Dette betyr at utenforstående mennesker, som ikke har lest og tilegnet seg kunnskaper om islam og Koranen, ikke kan påstå noe om Koranen, da han ikke har kunnskaper til å uttale seg om det.

     

    Det er faktisk så enkelt. Du kan ikke uttale deg så alt for mye om hva Islam er, når du ikke har så alt for mye kunnskap om Islam. Jeg kan ikke uttale meg så alt for mye om Senterpartiet, da jeg ikke har så alt for mye kunnskap om det. Så dersom noen spør meg om det, så svarer jeg at det vet jeg lite om.

     

    For å kunne si noe, om Koranen og Islam, må man altså ha inngående kunnskap om Koranen og Islam, for å kunne uttale seg om innholdet, har man det ikke, så skal man la være...

     

    bare folk med kunnskap (imamer - han selv) kan tolke den,

    Feil. Selv det her er en tolkning. En tolkning gjort fra en utenforstående som tolker alt til å være negativt og dumt, og ugjennomtenkt. Dette blir feil på alle måter. Fordi det som står der er noe helt annet enn hva du sier. Dette har jeg påpekt flere ganger her inne. Det står ikke at bare Imamer kan tolke, og sånt, det står at: "Bare den som har kunnskaper, kan uttale seg om Koranen" - Det kan forsåvidt være hvem som helst.. Og jeg vil tro du finner mange muslimer som er enig med meg i dette. Det blir akkurat som innen kristendommen.

     

    og det er dems tolkning du skal følge. Du skal altså ikke å forståelse for Islam, bare følge det

    Helt feil. Og dine kilder støtter deg ikke.

     

     

     

    Gir opp

     

     

     

     

    Jeg sporet av helt vilt.

  8.  

    @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

    Du overdriver og du overdramatiserer. Og du har ikke forstått ett kvekk av det som har blitt skrevet her inne, som representerer den motsatte siden, altså vi som ikke er så ekstreme i våre meninger.

     

    Du derimot er like ekstrem som det en ekstrem muslim er, og det er like skummelt. Ditt syn passer like dårlig med virkeligheten angår, i like stor grad som sjeve. Som ekstremister er dere imune mot kritikk av deres tro. (troen på muslimsk overtagelse etc.) Og kan med letthet settes i samme bås som muslimske ekstremister....

     

    Kan vel ikke kalle det ekstremt å være i mot en religion.

    Når man sier at det ikke er mulig å være muslim, dersom man ikke er totalt idiot i hodet, og holder på med terror og liknende, så begynner det å bli et ganske så ekstremt syn, jo. I alle fall et sneversynt/trangsynt holdning til islam og muslimer.

     

    Jeg støtter ikke akkurat kristendommen noe mer, dog jeg har mer respekt for kristne i moderne tid.

    Det er rart. Rart at du ikke gjør det samme med kristne som det du gjør med muslimer. Altså skjærer alle over en kam, på grunn av at noen der er ekstremister også...

     

    Problemet er at du ikke vil forstå det at å være en muslim faktisk betyr å følge Koranen til punkt og prikke, følge søylene og høre på imamene, det er ikke noe avvik.

    Som sagt, er man muslim, selv om man faktisk (også) ikke er enig, eller følger det som står der på den måten at man ikke skader noen eller likende. Du har tydeligvis ikke lest alt jeg har skrevet, fordi da ville du ha visst at det står ting i Koranen som gjør at man kan leve et fredelig liv sammen med andre religioner og livssyn, etc.

     

    Jeg har Koranen selv og den sier klart og tydelig at du skal underkaste deg gud, og følge Muhammeds lære, og du må heller ikke tolke Koranen, det er det flere kapitler om at du ikke skal tolke den.

    Det er ikke mulig å ikke lese en tekst uten å tolke det. Dermed har Muhammed isåfall begått en meget stor feil... Uansett, står det ikke at man skal drepe folk og drive med terror. Om det står begge deler, og velger å følge det mest fornuftige av dem, så er man fortsatt muslim.

     

    Og som du vet er religionen totalitær. Det betyr at du (hvis du skal være muslim) må følge Koranen uten å tolke den, og la den være alt som betyr noe i livet ditt.

    Religionen er hva man gjør religionen til selv. Du kan ikke sitte der, å bestemme hva Koranen skal være og ikke. Koranen oppfattes og tolkes forskjellig av ulike mennesket.

     

    Bare en liten del av islam er totalitær, resten er absolutt ikke totalitær. Da ville verden sett ganske annerledes ut!

     

    Tror du virkelig jeg kom inn på forumet her og tenkte opp noe spikk uten noe grunn?

    Nei. Jeg vet at det finnes hundrevis av folk som deler dine oppfattninger om hvor truet europa er, og at vi må eventuelt stenge grensene, tvinge dem til å bli ateister eller kristne, eller sende dem i konsentrasjonsleire.. Ikke vet jeg hva dere har lyst til å gjøre med problemet. Selv ser jeg det ikke som noe problem, og jeg har ikke noen paranoide vrangforestillinger angående dette, slik jeg ser at du tydeligvis må ha, for å kunne ytre det du gjør...:)

     

    Det jeg sier deg er det som står i Koranen.

    Sleng inn eksempler. Og ikke ta det ut av sin sammenheng slik ekstremister og kritikere gjør. Kom med hele sammenhengen det står i, og lim det inn her på forumet, så vi alle kan se dette du snakker om, og som MÅ følges, med en påstand i Koranen som sier noe liknende: "hvis du ikke gjør dette, så er du ingen ekte muslim"-påstander.

     

    Det som er så spesielt er at du ikke kan tolke det, du kan ikke tolke det til noen moderate og noen ekstreme. Enten følger du Koranen og er muslim, eller så er du det ikke

    Jo. Man er nødt til å tolke det!!! Uansett hva den slaskete profeten enn måtte ha sagt om det... Å tolke betyr å lese å forstå det. Ulike tolkninger, betyr ulike forståelser. Er det så vanskelig å fatte? Mulig du tolker det jeg skriver på en annen måte enn hva jeg tolker det som... Men det får ligge nå...

     

    Men igjen. Kom gjerne med eksempler på at man ikke er muslim, dersom at: "hvis du ikke gjør alt som står der(Koranen) - og så videre, "så er du ikke noen muslim" (les: God muslim) Jeg vil gjerne se kilder på det...

     

    Det jeg vil svare på nå er dette "tolke" som du så fint lovpriser.

    Du snakker som om du enda ikke forstår hva 'tolkning' er for noe. Du forsøker å latterliggjøre det fordi du ikke aner hva det vil si å tolke noe. Når man for eksempel finner bevis for noe innen vitenskapen, så må forskerne 'tolke' dette bevismaterialet.

     

    Her er en definisjon av det å tolke:

    "ha en viss oppfatning av, forstå"

     

    Hva i all verden har dette med å 'lovprise'?

     

    “And follow the best of that which is sent down to you from your Lord (i.e. this Quran, do what it orders you to do and keep away from what it forbids), before the torment comes on you suddenly while you perceive not!” Lest a person should say: “Alas, my grief that I was undutiful to God (i.e. I have not done what God has ordered me to do), and I was indeed among those who mocked.” (Quran 39:55-56)

    When a person is contemplating accepting Islam, many of the barriers that he or she perceives are nothing more than illusions and tricks from Satan. It is clear that once a person has been chosen by God, Satan will do his upmost to lead that person astray and bombard them with small whispers and doubts. The religion of Islam is a gift, and just like any other gift it must be accepted, and opened before the true worth of its contents can be revealed. Islam is a way of life that makes eternal bliss in the hereafter an achievable dream. There is no god but God, the One the Only, the First and the Last. Knowing Him is the key to success and accepting Islam is the first step on a journey to the Hereafter.

    sist men ikke minst

     

    "He who says (something) concerning the Qur'ân without knowledge, he has taken his seat of fire"'

     

    Poenget er at koranen tolker seg selv, og ingen uten hellig kunnskap skal tolke koranen,altså folk som oss to.

    Koranen tolker ikke seg selv. Her viser du nok en missforståelse av hva det vil si å tolke noe, eller hva tolkning faktisk er...

     

    Det du sier er bare feil, og atter feil, og følgefeil på feilene du snakker om. Hvem som helst kan tolke Koranen, og de gjør det etter sin egen forståelse. Hvis man skal avstå fra å forstå denne boken, slik som du påstår, så vel, da er vel problemet løst. For om du skal drepe alle ikketroende, er det da ikke å tolke det som står der i en retning? Hva om du tar feil, og at det er en annen setning i Koranen som sier stikk motsatt?

     

    Poenget mitt er uansett følgende: Ingen muslimer er helt like, og vil aldri tenke helt likt, og vil ikke gjøre dette selv om du har laget deg opp en mening om hvordan disse menneskene skal tolke Koranen.

     

    Det er ikke slik det fungerer for kristne, og det er ikke slik det fungerer for jøder... Majoriteten er ikke ekstreme, uansett hva du måtte lime inn her av diverse ymse.

     

    Du ba om om sitering, det siste som er skrevet i Bold er Muhammeds egne ord, du kan ikke motsi det. Han vil at du skal følge koranen uten å stille spørsmål, bare folk med kunnskap (imamer - han selv) kan tolke den, og det er dems tolkning du skal følge. Du skal altså ikke å forståelse for Islam, bare følge det

  9. @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

     

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

    Du overdriver og du overdramatiserer. Og du har ikke forstått ett kvekk av det som har blitt skrevet her inne, som representerer den motsatte siden, altså vi som ikke er så ekstreme i våre meninger.

     

    Du derimot er like ekstrem som det en ekstrem muslim er, og det er like skummelt. Ditt syn passer like dårlig med virkeligheten angår, i like stor grad som sjeve. Som ekstremister er dere imune mot kritikk av deres tro. (troen på muslimsk overtagelse etc.) Og kan med letthet settes i samme bås som muslimske ekstremister....

     

     

    Kan vel ikke kalle det ekstremt å være i mot en religion. Jeg støtter ikke akkurat kristendommen noe mer, dog jeg har mer respekt for kristne i moderne tid.

     

    Problemet er at du ikke vil forstå det at å være en muslim faktisk betyr å følge Koranen til punkt og prikke, følge søylene og høre på imamene, det er ikke noe avvik. Jeg har Koranen selv og den sier klart og tydelig at du skal underkaste deg gud, og følge Muhammeds lære, og du må heller ikke tolke Koranen, det er det flere kapitler om at du ikke skal tolke den. Og som du vet er religionen totalitær. Det betyr at du (hvis du skal være muslim) må følge Koranen uten å tolke den, og la den være alt som betyr noe i livet ditt.

     

    Tror du virkelig jeg kom inn på forumet her og tenkte opp noe spikk uten noe grunn?

     

    Det jeg sier deg er det som står i Koranen. Det som er så spesielt er at du ikke kan tolke det, du kan ikke tolke det til noen moderate og noen ekstreme. Enten følger du Koranen og er muslim, eller så er du det ikke

     

    du har jo pokker ikke peiling på hva du snakker om gutt, kom deg ut av gutterommet å flytt et år til et muslimsk land å se hvordan det er i stedet for å vere så inni hælvete trangsynt! du generaliserer her alle muslimer... å hvorfor dette maset med ekstreme muslimer? er det ike nok å kalle dem ekstremister for de er i virkligheten ikke no gode muslimer!

     

    KKK er en kristen gjeng som til tider har brent folk på kors og det ryktes også at de liker å danse rundt i vite kjoler.....

     

    er du en sånn kkk person eller? siden du er vestlig mener jeg!?

    jeg kan jo anta det for i noen deler av verden viser media et litt annet malt bilde av hvordan vestlige er.. å tro meg det er mange rasister! ja i muslimske land også er dem!

     

    men hvorfor skal du for pokker generalisere? det ere DET som gjør deg til en forbanna rasist! å desverre så vil ikke tunnelsynet du har fått matet deg med oppigjennom sluppe tak.

     

    å igjen vil jeg spørre! Tror du virkelig at bestemoren min eller en annen muslim som er OPPADGÅENDE (les: ikke eksremist lik ABB ;) ) vil ta over norge? alt funker jo her, jeg skjønner faen ikke hva folk klager over... i andre land får man faen ikke sykehjelp, det koster nemmelig flesk! se på tyrkia samme priser på ting som i norge forutenom elektronikk da det er dyrere blitt nå! mens løningene er lave som fy.. ganske mange tjener 15 lira om dagen! regn det om til norske kroner å se hva svaret er! da kan du tenke deg at et land som det har det sånn! for om du er der på ferie så er jo alt tilrettelagt for deg!

     

    så tror du virkelig vi vil ta over her? når alt er så greit!

    er en forbanna myte om at vi ikke liker dere å ikke liker landet, er en grun til at vi er her vettu :) kansje vi ikke liker akkurat deg men det burde du kansje forstå også!

     

     

    Snakk on generalisering, jeg har ikke sakt noenting om å ta over europa, jeg har ikke vist støtte til noen religion, sekt gruppe eller person. Du generaliserer meg med andre (les : breivik fans). Er det veldig riktig? Nei

     

     

     

    Og for å lyse opp litt for deg, det jeg sier er basert på guds or (Muhammed - peace be upon him, som det står) og egentlig alt det koranen sier. Og med hånden på brystet kan jeg si at jeg ikke lyver, jeg har lest dette i koranen som ligger rett her vedsiden av meg.

  10. @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

    Du overdriver og du overdramatiserer. Og du har ikke forstått ett kvekk av det som har blitt skrevet her inne, som representerer den motsatte siden, altså vi som ikke er så ekstreme i våre meninger.

     

    Du derimot er like ekstrem som det en ekstrem muslim er, og det er like skummelt. Ditt syn passer like dårlig med virkeligheten angår, i like stor grad som sjeve. Som ekstremister er dere imune mot kritikk av deres tro. (troen på muslimsk overtagelse etc.) Og kan med letthet settes i samme bås som muslimske ekstremister....

     

    Kan vel ikke kalle det ekstremt å være i mot en religion.

    Når man sier at det ikke er mulig å være muslim, dersom man ikke er totalt idiot i hodet, og holder på med terror og liknende, så begynner det å bli et ganske så ekstremt syn, jo. I alle fall et sneversynt/trangsynt holdning til islam og muslimer.

     

    Jeg støtter ikke akkurat kristendommen noe mer, dog jeg har mer respekt for kristne i moderne tid.

    Det er rart. Rart at du ikke gjør det samme med kristne som det du gjør med muslimer. Altså skjærer alle over en kam, på grunn av at noen der er ekstremister også...

     

    Problemet er at du ikke vil forstå det at å være en muslim faktisk betyr å følge Koranen til punkt og prikke, følge søylene og høre på imamene, det er ikke noe avvik.

    Som sagt, er man muslim, selv om man faktisk (også) ikke er enig, eller følger det som står der på den måten at man ikke skader noen eller likende. Du har tydeligvis ikke lest alt jeg har skrevet, fordi da ville du ha visst at det står ting i Koranen som gjør at man kan leve et fredelig liv sammen med andre religioner og livssyn, etc.

     

    Jeg har Koranen selv og den sier klart og tydelig at du skal underkaste deg gud, og følge Muhammeds lære, og du må heller ikke tolke Koranen, det er det flere kapitler om at du ikke skal tolke den.

    Det er ikke mulig å ikke lese en tekst uten å tolke det. Dermed har Muhammed isåfall begått en meget stor feil... Uansett, står det ikke at man skal drepe folk og drive med terror. Om det står begge deler, og velger å følge det mest fornuftige av dem, så er man fortsatt muslim.

     

    Og som du vet er religionen totalitær. Det betyr at du (hvis du skal være muslim) må følge Koranen uten å tolke den, og la den være alt som betyr noe i livet ditt.

    Religionen er hva man gjør religionen til selv. Du kan ikke sitte der, å bestemme hva Koranen skal være og ikke. Koranen oppfattes og tolkes forskjellig av ulike mennesket.

     

    Bare en liten del av islam er totalitær, resten er absolutt ikke totalitær. Da ville verden sett ganske annerledes ut!

     

    Tror du virkelig jeg kom inn på forumet her og tenkte opp noe spikk uten noe grunn?

    Nei. Jeg vet at det finnes hundrevis av folk som deler dine oppfattninger om hvor truet europa er, og at vi må eventuelt stenge grensene, tvinge dem til å bli ateister eller kristne, eller sende dem i konsentrasjonsleire.. Ikke vet jeg hva dere har lyst til å gjøre med problemet. Selv ser jeg det ikke som noe problem, og jeg har ikke noen paranoide vrangforestillinger angående dette, slik jeg ser at du tydeligvis må ha, for å kunne ytre det du gjør...:)

     

    Det jeg sier deg er det som står i Koranen.

    Sleng inn eksempler. Og ikke ta det ut av sin sammenheng slik ekstremister og kritikere gjør. Kom med hele sammenhengen det står i, og lim det inn her på forumet, så vi alle kan se dette du snakker om, og som MÅ følges, med en påstand i Koranen som sier noe liknende: "hvis du ikke gjør dette, så er du ingen ekte muslim"-påstander.

     

    Det som er så spesielt er at du ikke kan tolke det, du kan ikke tolke det til noen moderate og noen ekstreme. Enten følger du Koranen og er muslim, eller så er du det ikke

    Jo. Man er nødt til å tolke det!!! Uansett hva den slaskete profeten enn måtte ha sagt om det... Å tolke betyr å lese å forstå det. Ulike tolkninger, betyr ulike forståelser. Er det så vanskelig å fatte? Mulig du tolker det jeg skriver på en annen måte enn hva jeg tolker det som... Men det får ligge nå...

     

    Men igjen. Kom gjerne med eksempler på at man ikke er muslim, dersom at: "hvis du ikke gjør alt som står der(Koranen) - og så videre, "så er du ikke noen muslim" (les: God muslim) Jeg vil gjerne se kilder på det...

     

     

    Det jeg vil svare på nå er dette "tolke" som du så fint lovpriser.

     

    “And follow the best of that which is sent down to you from your Lord (i.e. this Quran, do what it orders you to do and keep away from what it forbids), before the torment comes on you suddenly while you perceive not!” Lest a person should say: “Alas, my grief that I was undutiful to God (i.e. I have not done what God has ordered me to do), and I was indeed among those who mocked.” (Quran 39:55-56)

    When a person is contemplating accepting Islam, many of the barriers that he or she perceives are nothing more than illusions and tricks from Satan. It is clear that once a person has been chosen by God, Satan will do his upmost to lead that person astray and bombard them with small whispers and doubts. The religion of Islam is a gift, and just like any other gift it must be accepted, and opened before the true worth of its contents can be revealed. Islam is a way of life that makes eternal bliss in the hereafter an achievable dream. There is no god but God, the One the Only, the First and the Last. Knowing Him is the key to success and accepting Islam is the first step on a journey to the Hereafter.

     

     

    sist men ikke minst

     

    "He who says (something) concerning the Qur'ân without knowledge, he has taken his seat of fire"'

     

     

    Poenget er at koranen tolker seg selv, og ingen uten hellig kunnskap skal tolke koranen,altså folk som oss to.

  11. @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

     

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

    Du overdriver og du overdramatiserer. Og du har ikke forstått ett kvekk av det som har blitt skrevet her inne, som representerer den motsatte siden, altså vi som ikke er så ekstreme i våre meninger.

     

    Du derimot er like ekstrem som det en ekstrem muslim er, og det er like skummelt. Ditt syn passer like dårlig med virkeligheten angår, i like stor grad som sjeve. Som ekstremister er dere imune mot kritikk av deres tro. (troen på muslimsk overtagelse etc.) Og kan med letthet settes i samme bås som muslimske ekstremister....

     

     

    Kan vel ikke kalle det ekstremt å være i mot en religion. Jeg støtter ikke akkurat kristendommen noe mer, dog jeg har mer respekt for kristne i moderne tid.

     

    Problemet er at du ikke vil forstå det at å være en muslim faktisk betyr å følge Koranen til punkt og prikke, følge søylene og høre på imamene, det er ikke noe avvik. Jeg har Koranen selv og den sier klart og tydelig at du skal underkaste deg gud, og følge Muhammeds lære, og du må heller ikke tolke Koranen, det er det flere kapitler om at du ikke skal tolke den. Og som du vet er religionen totalitær. Det betyr at du (hvis du skal være muslim) må følge Koranen uten å tolke den, og la den være alt som betyr noe i livet ditt.

     

    Tror du virkelig jeg kom inn på forumet her og tenkte opp noe spikk uten noe grunn?

     

    Det jeg sier deg er det som står i Koranen. Det som er så spesielt er at du ikke kan tolke det, du kan ikke tolke det til noen moderate og noen ekstreme. Enten følger du Koranen og er muslim, eller så er du det ikke

    • Liker 1
  12. @sjeve

     

    Bra at du ser dette, og da mener jeg at det ikke finnes "moderate" muslimer.

     

     

     

    For som du sa er Islam totalitært og fundamentalistisk, hvis du ikke følger koranen og imamene til punkt og prikke, er du ikke muslim, det betyr at terrorister i mange tilfeller kan regnes mer som muslim en Hadia Tajik, for eksempel. Så hvis du støtter Islam, støtter du også angrep mot din egen kultur og land.

     

     

    Og for å klargjøre for de som tviler, så har jeg personlig ikke noe i mot muslimer, fordi alle skal ha lov til å være religiøse, men jeg har MYE i mot Islam, fordi det er gift for alt jeg står for, og ikke minst frihet

×
×
  • Opprett ny...