Gå til innhold

Slason

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slason

  1. Her har artikkelforfatter tydeligvis ikke gjort god nok research. Blizzard har sagt veldig mange ganger, også siden release av WoD, at de ikke kommer til å gå free-to-play, siden det kommer til å ødelegge spillopplevelsen.

     

    Alle disse ryktene kommer fra "datamining" fra den siste patchen, og alle disse ryktene har lite å basere seg på. Blizzard har også annonsert at de kommer til å prøve et system hvor du kjøper game time for gull, som i EvE Online. Det gir ingen mening å introdusere "free to play" samtidig som du introduserer det samme systemet som i EvE.

     

    Og å si at subscription modellen er utdatert synset jeg er trangsynt å si. Bare fordi mange MMORPG bruker den, betyr det ikke at det er den beste. De fleste MMORPG som har free-to-play begynte med det etter at spillet dere flopppet. WoW hadde tross alt hele 10 millionær spillere ved release av WoD, som gjør at det fremdeles er by far det største MMORPG ute der. (LoL, Dota etc er ikke mmorpg, så ikke prøv deg!) :)

    • Liker 2
  2. Imperialisering er når du får makt utenfor dine egne landegrenser, både kulturell, militær, økonomisk og politisk.

     

    Derfor var det imperialisme når Europeerne koloniserte Amerika, spesielt i Latin-Amerika, hvor det ble brukt ren milltærmakt.

     

    Men hva er det som virkelig skiller koloniseringen av amerika og afrika?

     

    Mine tanker er at under imperialismens tidsalder var det mer utflytting til bebodde områder. Det faktum at europeerne flyttet til kolonier og startet stater hvor de var overhodene.

     

    En annen grunn var at det skjedde veldig fort, og veldig mange nasjoner var med på dette kappløpet.

     

    Noen som kan poengtere noen gode forskjeller?

  3. 4: Veldig godt poeng der, kunne du forklart meg den største forskjellen på den jeg har valgt og den til halve prisen? :)

    5: Jeg har egentlig bare hørt og kjøpe 500serien idag er og kaste bort penger og at 670 får du mye for pengene..?

    4. MK-85 har baklys og mulighet for å overføre USB og 2x 3.5mm jack for headset fra kabinettet til tastaturet.

     

    5. AMD har en haug med gode kort som er mer fokusert på pris/ytelse i form av 7850, 6850 og 6870. Det er også annonsert et priskutt på 7000-serien så 7850 skal ende opp nærmere 1500 kr.

    Personelig vet jeg ikke om hvor fan jeg er av deathadder men skal ta det til tankene.

     

    På komplett.no så har de jo denne oppgraderingspakken med prosessor, hovedkort, minne, og har hørt litt at du ikke trenger mere en 2500k til gaming, men jeg tar sikkert feil :)

    Hvis du ikke liker deathadder (claw/fingertip), hvorfor skal du da ha en dyrere mus laget for fingertip?

     

    3570k er en bedre deal enn 2500k siden den bruker mindre strøm, har litt bedre ytelse støtter PCIe 3.0

     

    Du trenger også ikke en SSD hard disk, det er greit å ha, men ville heller brukt pengene på andre komponenter. SSDen gjør det raskere å starte opp ting, f.eks. å boote opp maskinen, men den gir ingen ytelse så fort som spillet / programmet er lastet opp.

     

    Men utenom det et bra oppsett, siden du ikke skal overklokke er det ingen grunn til å overdrive kraften på f.eks. CPU. Men ville gått opp litt watt på PSUen med tanke på at du skal ha 670. Om du en gang i fremtiden oppgraderer PCen til med enda en 670 over SLI, trenger du mye mer kraft. Gå for noe rundt 800 W, er ikke mye dyrere, og er verdt pengene! For lite kraft på komponentene er ikke bra! Jeg bruker denne:

    SSD er den beste oppgraderingen en kan gjøre på en datamaskin, å påstå at pengene er bedre brukt andre steder med et budsjett over 5000 kr er feil. Marginalt synlige grafikkforbedringer eller 2 minutter over 2 minutter og 10 sekunder i stedet for en enorm hastighetsøkning for typisk bruk er ikke en god deal.

     

    3570k + 670 SLI vil kjøre utmerket på en 650W PSU, da er overklokking tatt med i betraktningen. For lite kraft til komponentene fører til at datamaskinen skrur seg av, det er ikke skadelig. For dårlig kvalitet på strømmen fra strømforsyningen er derimot skadelig på komponenter.

     

    Nvidia sier at minimumen på GTX 670 er 600W, derfor jeg mener at 650 W ikke er tilstrekkelig. Skal du overklokke GPU og CPU, kan du glemme det med en PSU på 600W. SSD hard disken økser hastigheten, det er sant. Men den øker ikke kraften i maskinen. Den speeder opp overføringen fra hard disken til minnet, ikke noe annet. Men om du har pengene, så ja, SSD er bra.

     

    ikke ranger spill grafikk utifra FPS, det er avhengig av hvor høye innstillinger du har. Det ser ut som en bra pakke, men anbefaler Cooler Master HAF X istedenfor, den kommer med støvfilter, som er ganske nyttig! Du trenger strengt talt ikke en CPU kjøler, siden du går for en i5. Har du tenkt å overklokke, gå på en god i7 prosessor med en gang, og kjøp en CPU kjøler da. Om du bare skal spille, ser det ut som et grett oppsett.

     

    Og du trenger ikke 670, du kan gå for 570 eller 580, mer ytelse for pengene og holder i massevis.

    Du sier han burde gå for I7 istede for I5 hvis han skal overklokke, hvorfor? Du mener GTX 580 er et bedre kort enn GTX 670? Du mener SSD ikke er nødvendig i en pc til 12k? Tror ikke du skal gi så mye råd når alt du sier er feil.

     

    Om du virkelig vill overklokke, ser jeg ikke grunnen til å gå for en i5. PGA når du overklokker går du for mer kraft, og det koster ikke så mye mer å gå fra en standard i5 til en standard i7. Men det går på personlig smak, du kan selvfølgelig overklokke en i5. Jeg mener ikke at 580 er et bedre kort en 670, men 670'en er såpass ny, at du betaler voldsomt mye for ytelsen. Skal du ha en budsjetts PC gå for 560, 570 eller 580, som er mye billigere enn 670'en, og du får mye mer kraft for pengene. Det er generelt dumt å kjøpe de nyeste kortene fra Nvidia med mindre du er entusiast.

     

    Jeg har forklart hvorfor jeg synes SSD ikke er nødvendig. Men igjen, det går på hvor du vil putte pengene dine. Ytelse i spill, eller hastigheten maskinen din får i overføring av filer.

     

    Neste gang gi et bedre tips om du synes andre sine råd ikke er tilstrekkelige!

  4. ikke ranger spill grafikk utifra FPS, det er avhengig av hvor høye innstillinger du har. Det ser ut som en bra pakke, men anbefaler Cooler Master HAF X istedenfor, den kommer med støvfilter, som er ganske nyttig! Du trenger strengt talt ikke en CPU kjøler, siden du går for en i5. Har du tenkt å overklokke, gå på en god i7 prosessor med en gang, og kjøp en CPU kjøler da. Om du bare skal spille, ser det ut som et grett oppsett.

     

    Og du trenger ikke 670, du kan gå for 570 eller 580, mer ytelse for pengene og holder i massevis.

    Ok, nå tenker jeg også litt langsiktig og har hørt at og kjøpe 500 serien idag er litt og kaste bort penger når jeg en gang i framtia kan kjøpe enda en 670? tar jeg feil?

     

    Så tenker jeg om det du sier med overclocking.. Jeg har aldri tenkt noe spesielt på at jeg trenger det.. jeg skal jo egentlig bare spille på denne pcen og vil kjøre så hardt som mulig, billig som mulig. Ikke meningen og stille for store krav, men en sirka annslag på hardware og pris setter jeg såklart pris på :)

    Sant det det er lurere å gå for 600 serien, men da går du litt mer over på "entusiast" nivå, siden prisene på de kortene er ganske høye i forhold til ytelsen du får.

     

    Du trenger også ikke en SSD hard disk, det er greit å ha, men ville heller brukt pengene på andre komponenter. SSDen gjør det raskere å starte opp ting, f.eks. å boote opp maskinen, men den gir ingen ytelse så fort som spillet / programmet er lastet opp.

     

    Men utenom det et bra oppsett, siden du ikke skal overklokke er det ingen grunn til å overdrive kraften på f.eks. CPU. Men ville gått opp litt watt på PSUen med tanke på at du skal ha 670. Om du en gang i fremtiden oppgraderer PCen til med enda en 670 over SLI, trenger du mye mer kraft. Gå for noe rundt 800 W, er ikke mye dyrere, og er verdt pengene! For lite kraft på komponentene er ikke bra! Jeg bruker denne:

     

    http://www.dustinhome.no/product/5010314589/corsair-hx-850w-atx12v-2-3-eps12v/

     

    Enda et tips er når du har funnet alle komponentene du vil ha, sett sammen en handlekurv på både komplett.no og dustinhome.no. Min erfaring er at dustinhome er billigere enn komplett, og det er like god service på begge butikker!

  5. Å begynne med C# som første språk forstår jeg ikke hvorfor du anbefaler. Det er et språk du bare kan utvikle på PC med, siden det er tilpasset .net Framework.

     

    Anbefaler heller Python, da får du lære både vanlig programmering og objekt basert programmering, som er handy å kunne. Når du har lært basics der, er du beredt til å begynne med C++, siden det er både vanlig og objekt basert programmering i C++. (Beklager at jeg bruker ordet vanlig programmering, men vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg der).

  6. ikke ranger spill grafikk utifra FPS, det er avhengig av hvor høye innstillinger du har. Det ser ut som en bra pakke, men anbefaler Cooler Master HAF X istedenfor, den kommer med støvfilter, som er ganske nyttig! Du trenger strengt talt ikke en CPU kjøler, siden du går for en i5. Har du tenkt å overklokke, gå på en god i7 prosessor med en gang, og kjøp en CPU kjøler da. Om du bare skal spille, ser det ut som et grett oppsett.

     

    Og du trenger ikke 670, du kan gå for 570 eller 580, mer ytelse for pengene og holder i massevis.

  7. Når du skal oppgradere PCen din, spørst det hvilke deler som er i den allerede. Det viktigste å ha på stell når du skal spille spill, er skjermkortet. Men det hjelper ikke med en kraftig GPU uten enn tilstrekkelig CPU eller nok RAM.

     

    Hvilke komponenter har du for øyeblikket, så kan vi se hva du bør oppgradere, og hva du kan beholde og hva du skal kaste. For eksempel skal du ha et av de nyeste skjermkortene, må du ha PCI Express 2, eller skal du ha en ny prosessor, må vi vite hvilken socket du har.

  8. Før jeg begynner på denne tråden, vil jeg presisere at jeg respekterer alle religioner, og at dette bare er en teori jeg trenger å diskutere litt :)

     

    Norge er et kristent land, og har vært det i en lang tid. De fleste barn blir lært til å tro på gud, synge sanger om Jesus og gå på søndags skole. Vi har kristne tradisjoner, og lever utifra det.

     

    Men når vi tenker over det, så er det veldig lite sannsynlig at det fantes en overnaturlig mann for 2000 år siden. De eneste referansene vi har til at han, er gamle testamenter. Jeg er enig i at Jesus eksisterte, men at han var guddommelig er heller litt tvilsomt.

     

    Så vi ble lært som barn at Jesus gjorde vann om til vin, gikk på vannet osv. Men om vi hadde blitt fortalt dette som voksne personer, at det fantes en person som gikk på vannet for 2000 år siden, ville vi ikke trodd på det.

     

    Grunnen til at det finnes religiøse personer her idag, er pga de vokste opp med det. Fra de var små ble de proppet full med ideer om at guds sønn fantes 2000 år siden. Og når vi er små tror vi på alt, og når det bli proppet inn når vi er veldig ung, blir det sittende, ergo hjernevask.

     

    For å presisere mitt poeng, nesten alle kristne gjør narr av for eksempel personer som tror på norrøn mytologi. Jeg ser ikke den store forskjellen på disse to. De omhandler begge guddommelige skapninger som kontrollerer oss og gjør overnaturlige ting. De har begge gamle skrifter som refererer til dem.

     

    Det samme gjelder med alle store religioner. Muslimer tror ikke på kristendommen, jøder tror ikke på islamismen, kristne tror ikke på hinduismen osv. Hvorfor det? Jo, for folk tror på hva de ble lært opp til når de var små!

     

    Er dere uenig eller enig?

    • Liker 1
  9. Folk som vil ha mer død gjennom dødsstraff, er like lavmålte som gjerningsmannen.

     

    Ikke helt enig i hva du skriver her. Så hva foreslår du straffen skal bli? At han dreper opptil 30 mennesker, soner 30 år i fengsel med TV og en behagelig seng, før han går ut av fengselet og lever ett godt liv på trygd resten av livet?

     

    At han kommer til å bli hatet, bryr han seg ikke om. Det har han allerede vist. Det er ingen straff for han, og i vår store verden er jeg sikker på at han klarer å finne venner som støtter ham.

     

    Kanskje dødsstraff er for barbarisk, kanskje livstid er på tide å vurdere for folkemord?

  10. Vil vi se mer eller mindre nasjonalisme etter denne hendelsen?

    Får jo håpe de som vippet mot nasjonalisme før dette ser hvor ubeskrivelig bak mål sånt er

     

    Jeg tror ikke det blir så mye forandring, men regner med at frp mister endel stemmer når det kommer fram at han har vært med i fpu.

     

    De som stemmer/ikke stemmer på et parti utifra hvem som er/var medlem i partiet, burde ikke stemme!

    • Liker 1
  11. Hvis han blir dømt for landsforræderi da er det godt mulig han sitter langt over sine 21 år i fengsel. Jeg er ikke noen tilhenger av dødsstraff, denne personen burde bli forfulgt og hånet resten av livet sitt.

     

    Enig i den, men når det gjelder slikt folkemord burde vi få en unntakslov. Om vi ikke kan gi han dødsstraff, så må han iallefall få livstid! Men antar han blir dømt til "fengsel med forvaring", og som i hans tilfelle, er mest sannsynlig livstid

×
×
  • Opprett ny...