Gå til innhold

hårknute

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hårknute

  1. Det er vel ikke innvandrere sin feil at det er for få studentboliger. Det må være en konklusjon som er basert på at man alltid må ha noen å skylde på/henge ut, eller et fiendtlig livsgrunnlag. Den norske stat er mer komplisert enn som så. Den består av departementer som tar seg av ulike saker.

     

    No shit, Sherlock...

     

    Skjønte ellers ikke noe av innlegget ditt.

     

    Nei vel, Einstein...

  2.  

     

    Oppsummert: Ut fra mitt syn kunne du vært litt hyggeligere, gjøre ting litt lettere og unngå å svare på en brysk og unødvendig måte. Jeg ble ganske overrasket over å lese at svaret var fra en moderator.

     

     

    Klagen er behandlet, men jeg kan godt svare her også, med litt utfyllende (og vesentlig) informasjon.

     

    Spørsmålet var veldig kort: "Hvordan uttaler man vernissage? med v eller f?"

     

    Fant det andre innlegget ditt under ubesvarte. Husket da at jeg hadde sett samme innlegg en gang før. Tenkte da at jeg kunne svare på spørsmålet med en link til Encarta, og samtidig informere om at policy på forumet er at man har bare en tråd per emne.

     

    1. Jeg prøvde bare å svare på et spørsmål som du tydeligvis ikke hatt fått svar på på lang tid. 

    2. PM som du nevner gjelder ikke denne saken overhodet, jeg spurte hvorfor du ba om sletting av et helt annet innlegg.

    3. Du stavet selv ordet på engelsk, men påstår nå at du spurte om norsk uttale.

    4. Svaret var: "Linken sa meg ikke noe nytt, men takk for hjelpen"

     

     

    At dette ble feil oppfattet er tydelig. Men jeg forstår ikke hvordan dette kan kalles "brysk og unødvendig", og hvorfor du lager så stort oppstyr av det lang tid etterpå. 

     

    Andre får gjøre seg sine tanker om dette var bare min feil.

    Et par dager er ikke lang tid, eller lenge etterpå. Det er jo sånn at man forventer at moderatorer ihvertfall etterfølger sin egen netikette, og har en viss nett-intelligens (altså har utviklet en vennlig måte å formulere seg på, på nettet).

  3. Hårek: Jeg synes du svarte på mitt spørsmål om uttale (under kategorien språk) på en litt uhøflig og nedlatende måte. Du svarte dette:

    "Med v. http://uk.encarta.ms...arch=vernissage

     

    PS: Ikke lag flere like tråder. Hvis du vil flytte kategori trykker du på 'Rapporter' og ber om flytting, det er gratis service. :)

    Sletter den andre tråden din."

     

    For det første: Jeg skjønner at 'Rapporter' er gratis. For det andre: Når jeg brukte 'rapporter' der jeg hadde laget like tråder, så fikk jeg en mail av deg hvor du ikke skjønte hvorfor. For de tredje: Jeg fikk en link til en engelsk uttale når jeg hadde spurt om norsk uttale. Jeg skjønner ikke hvorfor du i det hele tatt svarte på spørsmålet mitt da.

     

    Oppsummert: Ut fra mitt syn kunne du vært litt hyggeligere, gjøre ting litt lettere og unngå å svare på en brysk og unødvendig måte. Jeg ble ganske overrasket over å lese at svaret var fra en moderator.

  4. Det er valgfritt om du vil uttale den siste e-en eller ikke. Du må bare ha en litt mer langtrukken a hvis du skal droppe den. Da blir det litt mer fransk over uttalen, og ordet er jo opprinnelig fransk. At enkelte uttaler det fernissasj kommer trolig av at uttrykket stammer fra å fernissere, evt. at man tror det er tysk, hvor v uttales f.

     

    Ja, det var derfor jeg lurte på det - at jeg hadde lest en plass at ordet kom fra å fernissere. Men enkelte sier altså fernissasj? Grunnen til at dette er så viktig for meg, er at jeg har fått en skriftlig invitasjon til vernissage, som det sto, og jeg har ikke lyst til å drite meg ut ved å uttale det feil. Derfor lurer jeg mest på hvordan de sier det i kunstkretser. Jeg postet først dette spørsmålet under kategorien billedkunst, men der fikk jeg ikke svar, og så ble det jo slettet derfra.

  5. "Jeg har det bra" blir "I'm fine". Støtter "we are well-off".

    En vanlig norsk misforståelse. Det skal være I'm good når noen spør How are you. Jeg har aldri hørt noen i England eller Usa svare I'm fine på det spørsmålet.

     

    Hva det blir i flertall vet jeg ikke. Det spørs hvordan de formulerer spørsmålet.

  6. Er det noen som vet hva slags hårutstyr/klemme man bruker for å få til en sånn hårknute som dette http://www.kk.no/849...den-forskjellen

    (på bildet med den gråblå kjolen) - ikke at hun er mitt ideal, altså, men vet at det finnes en slags klemme for å få en slik dult i håret. Noe som vet noe mer?

     

    Ps! Jeg postet visst dette spm feil i stad. Jeg er ny her, så....

     

    Oi. Her er linken

    http://www.kk.no/849278/hva-har-disse-antrekkene-felles

×
×
  • Opprett ny...