Gå til innhold

Shetan

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shetan

  1. Må sette opp ny løsning på internett i leiligheten hos xn.

    Tenkte legge kablet til barna. Men vi må ha foreldrekontroll. Med fysisk utestenging fra router. De vet nemmelig hvordan de kan resette og ta kontrollen selv.

    De bor i tomannsbolig i andre etg. Med et loft over seg. Kan jeg sette router inni i et låsbart patcheskap eller noe? Noen forslag? Muligheten til å stenge wifi helt for spilling og ved behov stenge ned de fysiske portene helt.

  2. Har vannlige E27 hue led pærer i tredje generasjon .. de er dritt bra rett og slett ( har også 3 fra andre generasjon i soveromet med det er faktisk veldig dårlige når det kommer til farger ) Kan egentlig bare anbefaller dem . Nattlys , stemnings lys og mye mer er bare ufattelig bra med dem .. Egentlig meste investering jeg noen gang har hat

     

    Utrolig digg å kunne skru av lyset uten å gå ut av sengen og bort til bryteren. Samt stenge ned andre lys i leiligheten. Når jeg vil sove.

  3. Blant verdens ti beste kinoer? Vel, kanskje nå. Men tidligere? Aldri i verden. Colosseum har vært utdatert i lang lang tid. Kanskje de kan matche på lyd, men på komfort har de vært dårlige. Noe som er det aller viktigste for meg som er høyere enn snittet. Har vært på svært mange kinoer i utlandet og samtlige har vært bedre enn Colosseum på komfort i allefall. Men den aller verste kinoen jeg har vært på er Saga sine saler, unntatt sal 1. Man sitter så sammentrykket der at man har avtrykk på knærne når filmen er ferdig.

     

    Ny sal på Colosseum 1 er gledelig, og jeg gleder meg til å prøvesitte. Men det er synd at det måtte en konkurrent til før de begynte å skjønne alvoret. Uten nye SF-kino som kommer neste år, så tror jeg at Colosseum hadde forblitt gammel og grå i flere år til dessverre.

     

    Håper nå på en boost og at NFkino nå pusser opp stort sett alle andre saler de har også. Det er på tide!

     

    Lyden har jo vært grusomt dårlig. Og nå har de valgt Auro 3D, jeg antar det var mye billigere en Dolby Atmos. Noe som gir en mye smalere film katalog. Synd at de tar sånne snarveier. Nå hadde vi i verdenes rikeste land muligheten til å få topp class kino men der falt de igjennom gitt.

  4. Denne artikkelen finner jeg hårreisende. Hvordan i helvete kan dere si at den "Apple viser konkurrentene ryggen" uten en gang å nevene Nvidia Shield og hva den er er så fantastisk mye bedre på? Jeg finner ikke noe i artikkelen som fremhever at her er denne usannsynlig mye lenger fremme en Shield.

     

    Herre gud, boksen kan ikke engang benytte et Bluetooth tastatur. Shield kan. Boksen har ikke en spillkontroller, Shield har. Det er ikke NOE på TV siden som Apple gjør som ikke Nvidia Shield gjør. Herre fred, den er dårligere. Shield viser Prime i 4k

     

    Hva ønsker dere å oppnå? Gratis reklame for verdens allerede største selskap?

     

    Hva som verre er: Dere LYVER.

     

    Har Shield støtte for Dolby Atmos,?

  5.  

    2160p versjon med hdr så kansje .... men 1080p i 2017 nope

    1080P holder lenge for de fleste. Regner med at de som slenger såpass med kronasjer at de går for 4K også er de som har råd til å få montert projektoren slik at kabler ikke er et problem.

     

    Disse er prismessig i en litt lavere prisklasse en 4K-projektorer, og henvender seg derfor til et litt annet publikum. Med LED så har de en levetid som gjør at de egner seg greit som TV-erstatning for de som har grei lyskontroll hjemme.

     

    Forgjengeren PF1000U:

    https://www.proshop.no/Projektor/LG-Projektor-PF1000U-LED-DLP-FullHD-1920-x-1080-1000-ANSI-lumens-/2533403?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

     

    4K-projektorer hos Komplett:

    https://www.komplett.no/category/10686/tv-lyd-bilde/projektorer/hjemmekino?cnet=Vanlig%20oppløsning_A06261%20%20§3840%20x%202160

     

    EDIT: skriveleifer

    4K er altfor dyrt for folk flest, så blir nok 1080P for de fleste en god stund til, vurderer selv Optoma 1080 Darbee da jeg spiller mye.

  6.  

    Får vel si det her også da: ikea trådfri fungerer allerede i dag med phillips hue sin hub.

     

    Edit: Og på den måten også homekit, alexa osv. 

     

    Hei 3irik,

     

    vi fikk ikke Philips' Hub til å finne IKEAs pærer, og informasjonen vi finner på nettet peker litt begge veier (https://www.macrumors.com/2017/08/10/ikea-tradfri-smart-lighting-supports-homekit/) - har du fått IKEApærene til å fungere med Hue-hubben? Kan du i så fall si hvordan slik at vi kan teste det? :-)

    https://www.smarthomegeeks.co.uk/news/ikea-tradfri-hue-work-together-now/
  7. @Dubious:

     

    Ok, så du mener at kretsene slår av 10 Gigabit dersom kabelen ikke er god nok, eller driver den med kompensasjon av trafikken for å oppnå den høyeste ytelse som er mulig gjennom den kabelen som du benytter?

     

    Grunnen for at jeg spør i utgangspunktet, er ikke fordi jeg ikke vet at Cat 5e passer best til lavere trafikk. Men fordi Cat 5e ofte er ansett for å være relativt bra, og at en kan være uheldig å bruke feil kabel, om man ikke rydder opp, kaster og kjøper mer Cat 6 kabler.

     

    Jeg synes det er en veldig realistisk situasjon som hvem som helst uforskylt med et feilgrep kan komme borti. Både erfaren og uerfaren.

     

    Cat 5e brukes mye (og/eller ble brukt mye), på tross av at Cat 6 finnes å få. Det er Cat 5 og verre man må unngå som pesten, har jeg også blitt fortalt.

     

    different-cat-categories.png

     

    I følge tabellen her, så burde Dubious slutte å gi råd om 10 Gigabit hastigheter. For han vet tydelig ikke forskjell på Cat 6 og Cat 6a (eller enda sykere Cat 7)

     

    Men, jeg mener å ha hørt at Cat 6 kan funke. Og kanskje Cat 5e vil kunne gi noe mer enn 1 Gigabit altså i praksis, altså i den virkelige verdenen. Det er også grunnen til at jeg spør, fordi teknologistandard og praksis kan være smått forskjellig.

     

    http://www.tomshardware.com/news/asus-xg-c100c-10gbase-t-nic,34844.html

     

    Asus sier ja

  8.  

    Ja, men bruker ikke 10GBase-T standarden. Den er ikke så bra som folk trur, det er ofte kompatibilitets problemer. Samt så bruker det vesentlig mer strøm per port og har betydelig høyere latency. Legger du og f.eks heller singlemode fiber i huset så er du sikret hastigheter opptil 100G, trolig mye mer også.

     

    En annen ting å merke seg og er at Windows har veldig dårlig ytelse over 5000mbit og krever helst at du bruker nettverkskort med RDMA(Remote direct memory access som betyr en ikke involverer CPU for overføring).

    Kunne jo forsøkt fiber men da trenger jeg en guide da jeg kun har plugget det inn og ut et par ganger til SAN i datahaller :)

     

     

    Ser nå at det kommer mer utstyr ganske snart jeg er nok bare litt tidlig ute... Igjen... 

    http://www.anandtech.com/show/11487/lower-cost-10gbase-t-switches-coming

     

    Fant akkurat dette: https://www.asus.com/no/Motherboard-Accessory/ROG-AREION-10G/

  9. Ja, men bruker ikke 10GBase-T standarden. Den er ikke så bra som folk trur, det er ofte kompatibilitets problemer. Samt så bruker det vesentlig mer strøm per port og har betydelig høyere latency. Legger du og f.eks heller singlemode fiber i huset så er du sikret hastigheter opptil 100G, trolig mye mer også.

     

    En annen ting å merke seg og er at Windows har veldig dårlig ytelse over 5000mbit og krever helst at du bruker nettverkskort med RDMA(Remote direct memory access som betyr en ikke involverer CPU for overføring).

    Kunne jo forsøkt fiber men da trenger jeg en guide da jeg kun har plugget det inn og ut et par ganger til SAN i datahaller :)

  10.  

    10 gbe Nic`s med rj45 er litt dyre ser det ut som.. 

    Funnet dette: 

    StarTech.com 1 Port PCI Express 10 Gigabit Ethernet Network Card - PCIe x4 10Gb NIC

    Har du sjekket Ebay? Brukte NICs er mer fornuftig priset.

     

    Ikke rukket å grave så veldig mye etter det enda. 

  11. Noen som har begynt med dette enda?

    Det har jo begynt å dukke opp noen Asus produkter som støtter 

    10gb 

    ASUS X99-E-10G WS

     

    ASUS XG-U2008

     

    Switchen er jo priset greit nok. Hovedkortet er svindyrt. 

    10 gbe Nic`s med rj45 er litt dyre ser det ut som.. 

    Funnet dette: 

    StarTech.com 1 Port PCI Express 10 Gigabit Ethernet Network Card - PCIe x4 10Gb NIC

    Skal kable nytt nett i ny leilighet så legger jo cat6a naturligvis så begynte å sjekke om det finnes en grei mulighet for super raskt nett hjemme til ikke altfor dyr pris.

     

     

×
×
  • Opprett ny...