Gå til innhold

Intox

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Intox

  1. Fly er neppe brukbar for Ukraina uten medfølgende piloter. De trenger bakke til luft og anti tanks missiler som kan opereres av soldater. Norge kan bidra med dette, bare synd Støre er for feig til å gjøre noe som kanskje kan gjøre Putin sint. Vi har en regjering som er tiltaksløs og bare dilter etter EU og USA flere dager etter det var relevant.

    • Hjerte 1
  2. Hei

    Jeg byttet fagforening i desember i fjor fordi jeg forventet å få en ny stilling og det er stor forskjell på lønn i forbindelse med dette opprykket. Denne stillingen fikk jeg som forventet nå nylig (i starten av februar). Byttet av fagforening var da fullført og jeg trodde jeg skulle få til sendt kontrakt med lønnen til det nye forbundet. Det fant personal ut at jeg ikke skulle få fordi de mener jeg er bundet av mitt forrige forbunds avtale til den går ut i mai. Forbundet jeg er i nå mener at jeg skal få den nye lønnen fra deres nye forhandlings dato som er i april. Hvem har rett? 

    Lurer også på om det virkelig er lovbundet noe sted at arbeidstaker bindes av tariffavtaler i opptil 2 år av gangen til tross for at de bytter organisering? Gjelder dette fortsatt ved bytte av stilling internt på samme arbeidsplass? 

     

    På forhånd takk for hjelpen!

  3. 2 hours ago, TNT00 said:

    tusen takk for svar. Er det noen andre fag jeg bør være mer oppmerksom på? jeg vil virkelig gjøre det bra så tenker å se på noen fag i sommer så jeg får oversikt. 

    For meg personlig var de mest utfordrende fagene på utdanningen (ved UiT) Molekylærbiologi og Medisinsk biokjemi. Molekylær fordi det inneholder endel kompliserte prosesser som er vanskelig å få oversikt over, samt at interessen min ikke var på topp for temaet. Biokjemi fordi det er så latterlig stort emne (25 studiepoeng), heldigvis er biokjemi utrolig gøy å lære så det gjorde opp for det. 

    Vil bare si at du har gjort et bra valg, du får lære utrolig mye spennende på bioingeniør og du får etter min erfaring jobbtilbud hevet etter deg selv under utdannelsen :) 

    • Liker 1
  4. Du trenger absolutt ikke være redd for kjemien på bioingeniør, den er ikke stort mer dekkende enn kjemi 1. Jeg hadde samme bakgrunn som deg for 4-5 år siden å fikk B uten å legge noe fokus på det faget. R1 og R2 er langt over det kompetansenivået man trenger, så det her har du gode forutsetninger for å få til! :) 

    • Liker 1
  5. Det er ikke uvanlig å teste nasopharynx for luftveisbakterier som Chlamydia Pneumoniae, Mycoplasma Pneumoniae og Bordetella ettersom disse kan behandles. Det er dog ikke så vanlig å teste for luftveisvirus fordi disse vanligvis ikke behandles uansett, og det har ikke noe å si om du har Rhino eller Corona 229E.

     

    Det er fullstendig bortkastede ressurser for fellesskapet å drive å teste alle som er forkjølet, så jeg er egentlig enig med legen din mtp. å begrense screeningen der det ikke er alvorlig. Tror du bare skal innfinne deg med at legen din vet hva som er fornuftig å teste for, sykehuslaboratoriene har nok med de kritisk syke pasientene som virkelig trenger disse testene. 

    • Liker 1
  6. Noe av det bedre jeg fant var dette: 

     

    The origins of both sexually transmitted and ocular C. trachomatis are unclear, but it seems likely that they evolved with humans and shared a common ancestor with environmental chlamydiae some 700 million years ago. Subsequently, evolution within mammalian cells has been accompanied by radical reduction in the C. trachomatis genome.

     

    Så den seksuelt overførbare typen av chlamydia en undertype som har tilpasset seg mennesker som vert, og kan nå kun overleve der pga evolusjon. Dette var ikke tilfellet før, da mennesker først ble smittet. 

  7. Ville bedt han legen ta kontakt med hudpoliklinkken ved UNN Tromsø. De utfører botox behandling for hyperhidrose for egenandel (350kr ish), og kan sikkert veilede han til utvikling av et tilbud til deg. 

  8. Leger skriver det ut som sukkerpiller uten å forstå hva det kan gjøre med mennesker. Det har blitt en quickfix for alle som kommer inn på legekontoret og er trist og utmattet å skrive ut lykkepiller. For meg gjorde det vondt verre, som med mange andre. Disse pillene forstyrrer en kompleks kjemi vi forstår svært lite av, og jeg synes det er skummelt at mange leger holder på sånn. I mange tilfeller kan man løse mye med terapi og fysisk aktivitet, før man begynner med piller. 

    • Liker 2
  9. Vekker denne til live igjen jeg. 

     

    Har samme problem med posten nå. Har sendt en pakke fra Bergen som skal til Tromsø. De har da først sendt den til Oslo som er greit, men nå er pakken min i Stavanger av alle steder, så på 5 dager har de prestert å frakte den lenger unna enn hvor den var i utgangspunktet. Forstår meg ikke på de.. eneste forklaringen jeg kan tenke meg er at den skal med båt eller noe og måtte innom Oslo først?

  10. Enig med at denne episoden var ekstremt dårlig. Hoppet over store deler av det skyte greiene.. Utover det tester de kun biler som vanlige folk aldri kan få kjøpt, og som ikke kan brukes til noe annet enn racing på bane. Ingen specials hvor de kjøper vanlige biler og kjører de gjennom en jungel eller ørken, som var de klart gøyeste episodene av Top Gear etter min mening.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...